|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
CZesio czesio
Ja tylko wpadlam sie przywitac i spadam do tej okropnej roboty . Witam wszystkie nowe mamusie Babku ? ja juz mam ponad 5 kg na plusie wiec jestem przygotowana nawet na +30 pod koniec. Ale nie martw sie podobno takie 20/30 kg jest latwiej zrzucic niz 8 czy 9 kg Co do samków to na poczatku mialam chcice na majonez , jadlam wszystko z majonezem , i to mi dalo do myslenia bo majonezu nie cierpie od zawsze. Teraz mam obsjesje na puncie kefiru Lece , postaram sie Was nadrobic wieczorem . Buzka
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że możesz Taką długą drogę przeszłaś i wreszcie spełnia się Twoje marzenie Ciesz się tym i myśl pozytywnie, na pewno wszystko będzie dobrze A w jakim kraju jesteś?? Tu międzynarodowe towarzycho, z Irlandii, UK, Hiszpanii, Niemiec... ![]() Trele to miłej pracki
|
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nasze własne ciało może nas zaskoczyć Widocznie ex nie był odpowiednim kandydatem na tatusia i dzidzia czekała na obecnego tż
|
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam wizytę 8 kwietnia Zobaczysz, wszystko będzie dobrze. Jak usłyszysz serducho to się zakochasz ![]() Gratuluję!!!! ![]() k laski:![]() Gdzie mieszkasz? Trele- ja do dzisiaj jem wszystko z majonezem i sądzę, że też dojdę do wyniku 20+ Ale nie umiem sobie jakoś go odmówić..
|
|
#1385 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Faktycznie grono się Nam powiększa...super ![]() Mi już humorki przeszły... z tego wszystkiego wysprzątałam powolutku dziś całą łazienkę ![]() Trele- a widać już coś u Ciebie, brzuszek rośnie? ![]() Co do kg, to ja wczoraj siupłam na wagę... stan na 9t1d= + 0,9 kg.... nie podoba mi się to ale fakt ostatnio jak przeszły mi mdłości to dostałam wilczego apetytu. ![]() Można powiedzieć że do mojej wizyty zostało ok 1,5 tyg... oby to zlecialo jakoś.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-03-28 o 14:37 |
|||
|
|
|
#1386 |
|
Rozeznanie
|
ania_cz79 witaj
![]() ja w poprzedniej ciąży przytyłam 25 kg ale zrzuciłam nadprogramowe kg w ciągu 3 miesięcy teraz na razie jestem 4 kg na minusie ale spodziewam się jak w poprzedniej było tak wchodził najpierw brzuch, potem długo długo nic i na końcu było mnie widać pod koniec ciąży w obwodzie miałam ponad 120 cm
|
#1387 |
|
Raczkowanie
|
Mieszkam w Niemczech i jak czytam tyle słów pocieszeń od razu mi lepiej...
![]() A wiecie oprócz bóli podbrzusza i piersi mam jeszcze wzdęcia i zaparcia, mdłości żadnych trochę zachcianek..
Edytowane przez ania_cz79 Czas edycji: 2013-03-28 o 15:04 |
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Przeciez nie ma się czym przejmować. Dałaś nowe życie !
a jak tam opieka medyczna w Niemczech? ;>
|
#1389 |
|
Raczkowanie
|
Jak narazie byłam na jednej wizycie ale ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona, poza tym klinika do której chodzę prowadzona jest przez polskie małżeństwo, z bar;0dzo długim stażem pracy w Niemczech...polecanych przez kilka znajomych polek..
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe ciężaróweczki.
Trzymam kciukasy za wszystkie wizyty i musze jechać na zakupy. OMG, a tak mi się nie chce. Nawet ubierać.
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze można się wygadać, wyżalić ale i pochwalić Mnie dziś lekko brzuszek pobolewa...ale znośnie. Z wzdęciami i zaparciami też się męczę Piersi nie bolą, ale trochę się powiększyły i niedługo chyba będzie trzeba staniory dokupić większe Zachcianek nie mam...ani speclajnie apetytu, właściwie jem jak zwykle, tylko trochę więcej owoców dorzuciłam |
|
|
|
|
#1392 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Ostatnio tylko was podczytywałam, bo nie miałam już na nic więcej siły jak wracałam z pracy. Całe szczęście teraz można odpocząć. Ja dzisiaj zaliczyłam nieplanowaną wizytę u gin, bo zaobserwowałam u siebie przedpołudniem brązowe plamienie i to całkiem spore. Całe szczęście pracowałam tylko do 13, więc od razu po pracy pojechałam do lekarza. Przyjęli mnie dość szybko mimo braku terminu i mnóstwa osób w poczekalni. Lekarka była trochę zestresowana podczas badania, co i mnie też dodatkowo zmartwiło. Ale niby wszystko jest ok, serce bije i nie zaobserwowała nic niepokojącego oprócz tej krwi. Dostałam Utrogest, czyli progesteron, mam leżeć i nic nie robić. Chciała mi wypisać zwolnienie na po świętach, ale w końcu doszłyśmy do wniosku, że jak nie będzie żadnych plamień, to mogę we wtorek iść do pracy. U mnie w pracy nikt jeszcze nic nie wie, ja planowałam pracować do końca, bo jak teraz pójdę na zwolnienie to nie ma nikogo, kto by mnie zastąpił, zwłaszcza że i teraz ze mną pracowników jest za mało. Także jak do tej pory niczym się nie przejmowałam, to od teraz każde wyjście do łazienki jest stresem. Mój TŻ już w drodze do Polski do rodziców, strasznie się cieszę że zdecydowałam się zostać. |
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj i się oszczędzaj a jak będzie trzeba to idź na zwolnienie, bo dzidiza najważniejsza a w pracy sobie jakoś poradzą. Przypomnij skąd jesteś?? bo jakoś mi wyleciało ![]() Na ile Tż pojechał?? Mój mąż za 3 tygodnie leci do Polski na 2 tygodznie...jeszcze się na tyle nie rozstawaliśmy... ale damy radę
|
|
|
|
|
#1394 | ||||
|
Zakorzenienie
|
heeej
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40000817]Mam jakiś gorszy dzień Smutno mi, że usg mam mieć dopiero za miesiąc, czyli w 9 tygodniu. Będzie mi się to strasznie dłużyło. do tego 2 dzień jest mi niedobrze. Nie wymiotuję ale mdli mnie strasznie, boli mnie głowa i jakoś kiepsko widzę. Najchętniej bym się znowu połozyła, ale z córcią to nierealne.Na szczęście dziś przyjeżdża z Krakowa mój młodszy brat, który jest tak zaaferowany 2 dzidzią, że już zgodził się mi pomóc. Dziewczyny i najgorsze... mam schiza jakiegoś... co chwilę biegam do łazienki i oglądam majtki, papier z każdej strony. Jakoś strasznie się boję, stresuję :/ W 1 ciąży tak nie miałam, dowiedziałam się w 4 tygodniu, od razu miałam usg, widziałam pęcherzyk i byłam spokojniejsza. Ech i jak tu być spokojnym i wypoczywać..[/QUOTE] Przytulam mocno, tzreba się niestety ubzroić w cierpliwość. Wszystko bęzie dobrze ![]() Cytat:
![]() jaw poprzedniej ciązy miałam mega smaki na fast foody i teraz też ale przecież żdna z nas tego nie je codziennie więc nie ma się co stresować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziwnie troche, ale takie ma zasady i już.Cytat:
![]() ale Ci stres zafundowali, ciesze się bardzo że wszystk jest dobrze ![]() Co do pracy to ja na pewno nie mam gdzie wracać po macierzyńskim, bo odpiero co pod koniec lutego zaczęłam prace, umowe mam na zastępstwo do końca grudnia, podobno jak tylko pani którą zastępuje załatwi sobie przejście na emeryture bądź rente mam dostać umowe na stałe, ale po 1. nie wiadomo kiedy ona to załatwi, a po 2 jak powie o ciąży lub będzie już widoczna to na pewno mi takiej mowy nie dadzą nie ma się co czarować Chociaż teraz wszyscy mówią że chcą żeby została, ale cóż Łobuz mówisz? Moja własnie wyciągnęła krem do stóp i próbuje go zjeść, a teraz wszystko wyrzuciła z szuflady i w niej siedzi
|
||||
|
|
|
#1395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój niby w poniedziałek wraca, też mi smutno bez niego będzie, zwłaszcza w tej sytuacji, ale mam tutaj rodziców i siostrę, więc liczę na to, że ktoś coś na święta ugotuje i upiecze, kiedy ja będę się lenić ![]() 2 tygodnie to trochę czasu jest, ale jak pracujesz (?) to na pewno zleci szybko. Ja mam nadzieję, że ten cały pierwszy trymestr szybko zleci. I cała ciąża! Nigdy nie postrzegałam tego jako jakiegoś stresującego okresu, a to jednak jest dużo zmartwień czasami. |
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę sama...ale akurat przed jego wyjazdem przprowadzamy się to będę miała co robić po pracy ![]() Ja zawsze uważałam, że ciąża to piękny stan i mam nadzieję, że tak będzie fakt, że stresik jest o maleństwo, ale trzeba być dobrej myśli
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-03-28 o 16:38 |
|
|
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
A ja niestety z dala od kochanej rodzinki ale za to z TŻ u boku...
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
kochane w ciąży jedne stresy a po porodzie to dopiero będzie
![]() to taki piękny czas będzie co wspominać na starość
|
|
|
|
#1399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I jak mu powiedziałam że jestem kobietą i nie będę tachać takich ciężarów to powiedział ze jest równouprawnienie a jak potem mu powiedziałam że jestem w ciązy to zrobił dziwną minę i powiedział ze jak nie zobaczy to nie uwierzy.. a w pracy nie mogę jeszcze nikomu powiedzieć. Więc stwierdziłam ze w sumie lepiej jak widać. No bo jakiś wielkich to ja dolegliwości nie miałam i nie mam Póki co czas mi naprawdę szybko leci , już niebawem będzie II trymestr A dziś mam już skończony 11t
|
|
#1400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpoczywaj
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1401 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Przepraszam od razu że bez cytowania ale jakoś tak mnie popołudniu głowa rozbolała i wogóle spać mi się chce, zimno mi.Ja po wizycie u lekarza, no cóż mąż jednak nie zobaczył bąbelka bo dzisiaj nie było USG, pan doktor powiedział żebym go źle nie zrozumiała ale nie jest zwolennikiem robienia USG na każdej wizycie (co prawda gdzieś czytałam że faktycznie nie jest zbyt wskazane), dostałam za to skierowanie na USG położnicze, powiedział mi że tam bez problemu mogę wejść z mężem i pooglądać spokojnie z każdej strony. Ale zbadał mnie, powiedział że wszystkie narządy jak najbardziej prawidłowo się przygotowują do swojej roli. Tak więc teraz czekam do 15.04 na USG a wizyta u pana doktora 18.04 Miłego wieczorku ja idę się położyć pod kocyk i rozgrzać.
|
#1402 | ||
|
Raczkowanie
|
A w której części Niemiec mieszkasz?
Cytat:
Cytat:
A czemu w pracy nie chcesz jeszcze powiedzieć? Jaką masz umowę? Ja odetchnę z ulgą jak już będę miała to za sobą. Z moją szefową mam bardzo dobry kontakt, to świetna kobieta, dużo jej zawdzięczam i wiem, że w tym momencie, w sytuacji, w której jest firma i przy deficycie wykwalifikowanych pracowników, moja ciąża będzie jej bardzo, bardzo nie na rękę. A kobieta ostatnio dużo przeszła i mi też zależy, żeby znaleźć jakieś dobre rozwiązanie, żebym i ja i ona była zadowolona. Mam nadzieję, że będzie dobrze ![]() Mam nadzieję, że skończy się na tym jednym dniu. Dzięki |
||
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie bardzo byłoby się z czego cieszyć. Chociaż ostatnio powiedziałam, że jak tylko "złapię" szefa ( nie jest na miejscu) to mu powiem, ale też "dogadam" się żeby pracować do 8 miesiąca, a potem żebym mogła wrócić po macierzyńskim. Mam nadzieję że mi się uda ![]() maomami - a to położnicze USG to jakieś inne? ;> sorki ze tak pytam ale nie wiem
|
|
#1404 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co wiem to położnicze to jest to samo co genetyczne.
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamuśki.
Wybaczcie, nie Czytałam co u Was od kilku dni. Mnie wypisali we wtorek. Dziś dostałam bardzo silnego krwotoku.skrzepy, mnóstwo żywej krwi. Nie miałam już nadziei. Leciało i leciało.Nie mogłam się dodzwonić do ukochanego; nie chciałam wzywać karetki.to przecież takie intymne.w końcu mój ukochany przyjechał, w szpitalu nadal krew...a na usg zywa ciąża! Krwotok wystąpił z nieciężarnego rogi macicy (mam dwurożną). Można potocznie uznać że pół mojej macicy ma okres. Przeżyłam koszmar, nikomu nie życzę. Dostaję leki na podtrzymanie, kroplowki na powstrzymanie krwawienia.no i leze.z ogromną nadzieja. Buziaki dla Was.
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
czytam sobie właśnie relacje porodowe mamusiek marcowo-kwietniowych
i zastanawiam się jak to będzie u mnie Wasi mężowie będą przy porodzie? ;>
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedactwo Nawet sobie nie wyobrażam ile musiałaś najeść się nerwów. Muszę oddychać, bo zaraz zacznę płakać...
|
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

KCIUKI DLA ANI 

k laski:

Piersi nie bolą, ale trochę się powiększyły i niedługo chyba będzie trzeba staniory dokupić większe