|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
dla Natalki!tez mialam dzisiaj 31t i 5 dni i moja mala troche wieksza bo 2194g. a termin czemu masz 2 dni po mnie? idz wczesniej do swojej lekarki, (zaraz po swietach) niech kontroluje i wie, ze sie martwisz na pewno bedziesz spokojniejsza jesli skontrolujesz sytuacje wczesniej ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Cytat:
sciskam kciuki za wizyte! nie stresuj sie, bo na pewno wszystko bedzie ok.---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- Cytat:
i jest rewelacyjny. moja mama jakos go nie piekla... teraz nie wyobrazam sobie swiat bez tego ciasta. mase moglabym jesc sama wysepie w tym roku przepis. nadrabiam Was i w kazdym poscie jakies pyszne jedzenie! a tu juz 1 w nocy i trzeba isc spac. ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- ale wkladaj ciasny stanik, bo jeszcze nie pora ![]() ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ---------- Cytat:
i poprosze o wozkowa relacje, bo tego modelu tako zupelnie nie znam jesli to nie problem to poprosze o porownanie z perso, laretem albo captiva ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
lezec na prawym boku nie moge, bo mnie ten guz drazni. na plasko z broda przy szyi tez go czuje...wkurzajace to jest, a tz tez juz nie chce slyszec zebym rodzila sn, bo nie chce sie jeszcze martwic czy sie zaczne dusic w trakcie ciezki orzech ![]() ---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ---------- mnie tez sie jakos dziwnie zrobilo, bo w sumie widac bylo tylko bezsilnosc ochroniarzy. moze to straszne co napisze, ale po czesci cieszylam sie, ze nie spadl na naszych oczach. tz jeszcze myslal, ze moze go ktos pobil, ale za bardzo mial powykrecane nogi... srodek dnia, wokol pelno ludzi, bo kilka metro dalej przystanek, korki, tuz obok wyjazd z parkingu CH. najpierw zastanawialam sie dlaczego nikt nic nie robi, ochroniarze biegaja, gadaja do tych swoich sluchaweczek. dopiero po chwili dotarlo do mnie, ze raczej juz nie sa w stanie go reanimowac...straszne tak przed swietami. glupi dzieciak. a powod pewnie blahy, licealna milosc |
|||||||
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
jeczala, ze ma ciasno i sie nie da, hehe. na lezaco szlo jej najlepiej ![]() nadrobilam, wiec moge isc spac! prosze jutro o kciuki...rano odwiedzam medycyne pracy, w poludnie podpisuje umowe o joba i w koncu skonczy sie moj koszmar e-wusiowy. moze w koncu wszystko bedzie sie ukladalo tak jak ja chce buziaki i dobranoc! gasze swiatlo.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-03-29 o 01:48 |
|
|
|
|
#3663 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20203539/
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i miłego wybierania wózka ![]() Cytat:
![]() 3,5 tyg szybko zleci Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-29 o 01:57 |
||||||
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
skorzystam jeszcze z okazji, ze wszystkie rano pewnie przeczytacie te wiadomosc. chcialam zlozyc swiateczne zyczenia!
Żeby Wielkanoc w tym roku, przyszła z sukcesem u boku. Aby żyło się Wam zdrowo, prywatnie i zawodowo. Wielu, wielu chwil radosnych i cudownej, ciepłej wiosny!!! zycze ja i Nelcia
|
|
|
|
#3665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Nelki, duża panienka ![]() ---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- Lonely_lady, Elusiek, Cynamon_owa, Magiusa, Can, Atena, Diabli gratuluję udanych wizyt oraz pozostałym dziewczynom gratuluję kolejnych skończonych i rozpoczętych tygodni/miesięcy ![]() Magiusa śliczne kotki ![]() Lonely_lady mam nadzieję, że podróż szybko minęła i oby się bez nieprzyjemnych niespodzianek ![]() Vvgh jak tam po wizycie ? ![]() Banka oby wszystko było ok ![]() Innocence_89 gratuluję wyboru wózka Co do fotelika to my też zastanawiamy się pomiędzy Maxi Cosi a Cybexem, ale ostateczny wybór zostawiam mężowi No i dzięki za info o gwarancji Can za wózek i obyś dostała dane do przelewu ![]() Stanik do karmienia: Jeszcze nie kupiłam i się zastanawiam kiedy to zrobić ![]() --- Cześć Chciałam się odezwać wcześniej, ale... ostatni tydzień popołudniami upływa mi pod hasłem: "Dzień bez drzemki to dzień stracony" ![]() No i witamy w 31 tc !!! , 68 dni do tp , a za tydzień wizyta (Tygodnie liczę tak jak liczyłam, czyli dziś mamy 30t2d = skończone 30 tygodni i tyle by mi gin wpisał do karty jakbym poszła na wizytę, a jesteśmy w trakcie 31 )Z grubsza nadrobione no to zmykam ---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Dziewczyny (szczególnie Axella), bo mnie zaraz coś trafi. Nocny apel
![]() Leżenie to LEŻENIE. Nie latanie do lidla i robienie ciast na święta. Naprawde chcecie skończyć tak jak ja? Wiecie ile czasu dziennie siedzę (tak. siedzę.)? Jakieś 10min żeby się zupą nie zalać przy obiedzie To jest taki śmiech przez łzy ale patrzcie na mnie i vil. Da się? Da się. Łazienka, prysznic, herbata. Jakby lekarz kazał polegiwac to by kazał polegiwac. Leżenie to leżenie. |
|
|
|
#3667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko dalej nie wiem po cóż Ci lekarz medycyny pracy ![]() No i gratuluję Nelce mamy, która ją dobrze podpasa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaś może axella dostała taką radę jak ja by dużo odpoczywać, tylko u mnie już się nie da normalnie funkcjonować i do tego odpoczywac, bo czasami w kuchni nie mogę ustać, a axella może dobrze się czuje, jest już w tak wysokiej ciąży, ze może rodzić a swoją drogą jest dorosła, więc tez nie ma sensu by każda z Nas ją upominała...(choć sama też jej zwracałam uwagę) ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- aaa i moja godzina teraz to 6:30 - budzi mnie ból bioder Do tego Młoda od rana miała czkawkę.
|
|
#3668 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was z rana z zasypanego Krakowa
tak sypie, że wzięłam urlop na żądanie, bo jazda w tych warunkach na 4h do pracy jets bez sensu, upiekie ciasta i napisze magisterke![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
już 3 lata temu w stanach namnożyli komórki 164 razy i je przeszczepili więc o to bym się nie bała ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
co do hartowania wczoraj mieliśmy ten temat na sr, że to stara metoda nie poleceana już bo tylko bez sensu podrażnia
|
|
|
#3669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cieszę się zatem, że u Was wszystko dobrze, a sen to samo zdrowie, więc używaj sobie póki możesz ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze się Wam pochwalę, że wczoraj się na schodach potknęłam :/ dostałam opieprz od TŻ, żebym go zawołała jak potrzebuje zabrac rzeczy na górę i mam się trzymać poręczy jak chodzę
na szczęście nie uderzyłam brzuchem, tylko sobie siadłąm bokiem, ale się wystraszyłam:/nie mam bóli, krwawień i mały się kręci więc mam nadzieję, że jest ok
|
|
#3671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy tej obecnej nie odwiedzałam, ale to jak wiadomo inna bajka, ale kiedyś w innej też nie. W dwóch pozostałych owszem bo wymagały pracy przy komp. Nie wiedziałam, bez kitu :/ To jest tylko do wglądu pracodawcy? Ewentualnie tych co sprawdzają warunki pracy i sanepidu ? Cytat:
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Ile tam śniegu za oknem, to chyba nie te święta
Coś się pogodzie pomyliło.
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przy wkładaniu czujesz pessar?
|
|
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
pocytowalam i poskracalam jeden przycisk i wsszystko poszlo w duuuupie nie bede 2 raz wrrr
![]() Mysia body Batmana suuperr ![]() Diabli- przepywy mam za kazdym razem jak mam usg , jezeli chodzi o zakrezepice to nie mam objawow ja jestem cala obreknieta w tym samym stopniu wiec typowe ciazowe obrzeki , nie mam bardziej jenoej stopy czy reki spuchnietej , ale zapytam sie doktora , bo w przyszla srode mam kolejne usg z przeplywami a dzien pozniej do labolatorium ide na morfo , mocz i kwas moczowy, i mimo wszystko nastawiam sie na polozenie do szpitala ale bede wtedy juzmial skonczone 35 tc wiec bezpieczniej... no i mam strea o siebie bo jednak nie mam super zdrowych nerek a zatrucie uszkadza narzady ![]() a wogole dzien dobry kobitki , ja zaraz na male zakupy z malzem , postanowilismy ze nie robimy za duzo , ja zrobie salatki 2 malz zurek , ciasta , sledzie kupimy , nie bede sie meczyla w kuchni nie ten stan ... u nas snieg sypie suuuuperr wiosennie jest heheh
|
#3676 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Wczoraj już nie miałam nastroju się odzywać, więc pisze teraz... RELACJA Z WIZYTY... Szyjka troszkę się skróciła - 22,9 ... na szczęście twarda i zamknięta. Przepisał mi luteinę dopochwowo. Wczoraj miałam USG III trymestru - poczytałam ten opis i się zmartwiłam trochę, że obwód brzuszka jest taki jak u dziecka w 29t +1 dzień, a kość udowa jak w 29t i 5dniu... Byłam pewna, że w opisie będzie waga dziecka, a ten baran jej nie wpisał ... Tak bardzo chciałam poznać wagę Z nerwów aż się popłakałam w domu...Po wizycie pojechaliśmy na zakupy... pół godziny na nogach i już mnie brzuch rozbolał... coś czuję, że niedługo nawet na 5 min nie będę mogła wstać z łóżka
|
#3677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Spróbuj się obrócić na drugi bok, albo na plecy mi wtedy odpuszczają trochę biodra, pewnie mam od kręgosłupa. A czkawka i lekkie kręcenie młodej nie przeszkadza mi w spaniu, przyzwyczaiłam się
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec sobie sprawdz :|P
|
|
#3679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę i dla Neli ![]() Cytat:
wzięłam sobie dziś wolne, miałam mnóstwo ambitnych planów i zobaczyłam śnieg za oknem.. mam wrażenie jakbym przespała kilka miesięcy i nic mi się nie chce
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
cześć laski!!! witam się czwartkowo.... humor dalej do dupci... mama przyjechała do Blanki, wczoraj musiałam dzwonić po lekarza, ma przeziębienie wirusowe, ale gorączkę ma mega a w nocy z nią spałam, to myślałam, że się poparzę od niej.Ogień po prostu, dałam jej czopek i po jakimś czasie spadła ta gorączka.
Dobra, idę sie pouczyć, chociaż mam ochotę walnąć się i obudzić wieczorem. Nie pamiętam, kiedy ostatnio przespałam całą noc jednym ciąiem. Chyba z 4 lata temu.... a tak poza tym to u nas wiosna...oj sorry, chciałam powiedzieć ZIMA w pełni. |
|
|
|
#3681 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3683 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wstałam przed chwilą i z kilka min gapiłam się w okno, zastanawiając się czy ja qwa dobrze widzę ... normalnie zaspy zbieram się ... trzymajcie kciuki żeby pessar ładnie wyszedł. boję się okropnie, mimo że wkładanie nie bolało. ale będę miała trochę rozrywki, mam do Sodowskiego jeden przystanek i przejadę się autobusem w ramach rozrywki |
||
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znać czy bolało ![]() mnie zakładanie bolało i to nawet bardzo
|
|
|
|
|
#3685 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Waga wyszła mi z różnych pomiarów inna - 1279,1316 i 1535. Ta ostatnia byłaby najlepsza
|
|
#3686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do lodów - mam tak, to chyba normalne Cytat:
za wizytę ![]() a co do wypadku, u nas kilka lat temu była podobna sytuacja, dziewczyna zeskoczyła z dachu CH, była w ciąży ale być może o niej nie wiedziała nawet...Cytat:
Cytat:
za wizytę a wymiarami się nie przejmuj, to normalne że jedna część ciała jest mniejsza, druga większa a tak u Was jest ![]() no i masz chłopczyka ciut mniejszego niż wychodzi z terminu om ale może i lepiej, będzie mniejszy, lżejszy ![]() Cześć Ta pogoda to chyba jakieś nieporozumienie ![]() Jak tak dalej pójdzie to będziemy rodziły kuźwa zimą ![]() Wczoraj wieczorem posegregowałam rzeczy Młodego do prania i mam na jakieś 5-6 prań póki co kocyki, ręczniki, jasne (chyba na dwa razy), kolorowe i ... niebieskie
|
||||
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3688 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Potem trochę schudła ![]() Cytat:
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

Waży 1858 g, wymiary wskazują na 31 tc 5d czyli idealnie jak liczymy z moją ginekolog. Wymiary brzuszka są tylko o jakieś 3 dni większe niż reszta ciałka. Tętno około 155.
dla Natalki!
na pewno bedziesz spokojniejsza jesli skontrolujesz sytuacje wczesniej 
Ja w tym roku nie robię, ze względu na dietę
(wafelki zrobiłam dla TŻa, a paschę robię w wersji dietetycznej 

ciezki orzech

Czyli przybrał na wadze przez 3 tygodnie 1 kilogram
i miłego wybierania wózka
nastepna wizyta za 22.04
, 68 dni do tp

tak sypie, że wzięłam urlop na żądanie, bo jazda w tych warunkach na 4h do pracy jets bez sensu, upiekie ciasta i napisze magisterke
Cieszę się zatem, że u Was wszystko dobrze, a sen to samo zdrowie, więc używaj sobie póki możesz 

Z nerwów aż się popłakałam w domu...