|
|
#1411 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1412 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpoczywaj, będzie dobrze Cytat:
chyba wolę żeby go nie było przy mnie... nie wiem jaki będzie mój poród a ja z tych nerwowych więc nie chcę żeby mu się oberwało
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja bratowa raczej cicha, a klęła na męża na czym świat stoi ja bardziej nerwowa i mówiąca prosto z mostu, a mężowi się nie oberwało ![]() Przy pierwszym porodzie mąż był ze mną i szczerze: bez niego nie dałabym rady był bardzo pomocny ale w szoku był, bo jak mu położna nożyczki dawała to nie skumał, że ma pępowinę przeciąć ![]() Teraz też ze mną będzie - inaczej sobie nie wyobrażam |
|
|
|
|
#1414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy jak Tż był by przy mnie podczas porodu to coś dodatkowo się płaci? bo z tego co wiem to w niektórych szpitalach pobierają dodatkową opłatę.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1415 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A gdzie dokladnie bo ja tez Tzn.od poltora roku, bo wczesniej mieszkalam w okolicach Düsseldorfu.Cytat:
Cytat:
A potem jego mina gdy polozyli nam syna na piersi,bezcenna Poplakal sie Teraz tez bedzie i to on sobie nie wyobraza zeby go nie mialo byc ![]() Slyszalam od znajomego,ze go zona zwymyslala podczas porodu, ze to wszystko jego wina i wytykala mu wszystkie zalegle grzeszki Ja tego nie robilam.A moglam bo mialam co
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-03-28 o 20:35 |
||||
|
|
|
#1416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wolałam dać pieluchy na oddział noworodkowy, bo widziałam, że brakowało. A pieniądze nie wiem na co idą. Niestety w większości szpitali nadal trzeba zapłacić, żeby rodzić z osobą towarzyszącą
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak czytam co piszecie o polskich szpitalach, czy tez slysze co kolezanki mowia o swoich porodach w Poslce (nie wszystkie-zalezy od szpitala) to sie ciesze,ze znow bede rodzic w Niemczech.Maks.2 osoby na sali, w czasie porodu jest sie jedna z partnerem przewaznie, lub z ciotkami i mamami jak to w przypadku rodzin muzulmanskich (bylo ich 15 a lekarzowi pozwalaly tylko patrzec w chwilach krytycznych
) do tego szpitale w kolorach pastelowych,cieple,ze wszystkimi przyrzadami przydatnymi w czasie porodu.Lekarze mili, polozne rowniez.Tylko to musi byc szpital najlepiej jak najmniejszy, duze kliniki jak Universität Klinikum juz niestety takie nie sa..Lezalam z krwawieniem w 32 tygodniu i bylo zle.Polozne okropne,nie mialy czasu wogole,nie przychodzily, lekarze mili ale zabiegani,halas i zadnej intymnosci.I najgorsze przypadki leza z toba na sali,bo to uni wiec maja najlepsze sprzety.Ze mna lezalaa kobieta,ktora zmuszona byla przyprowadzic ksiedza,bo jej dzieci po porodzie umra.Caly czas plakala a ja razem z nia.Nigdy wiecej wiec takiego szpitala,wole male,rodzinne z mila atmosfera.
|
|
|
|
#1418 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzidziadziumdzia cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło, ale strachu musiałaś się najeść
Ja też jestem bardzo za porodem rodzinnym, za pierwszym razem się sprawdziło i teraz też tak chcę Witam nowe mamusie Dziewczyny my jutro jedziemy już do rodziców, tam neta niet, więc życzę wszystkich mamusiom i fasolinkom zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt |
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
też Wam życzę Wesołych Świąt
i Znikam na parę dni. Odpocznę troszkę od kompa.
|
#1420 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo...
Cytat:
![]() Pozostaje odliczanie do następnej wizyty ![]() Cytat:
![]() Wszystko będzie dobrze Cytat:
bo ja bym chciała, żeby ze mną był...ale nic na siłę.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------
Cytat:
Co do brzucha to może w weekend szczele jakas fotke i Wam pokaze , bo nie uwierzycie jak wAM TU POWIEM ![]() Ja planuje Tzt przy porodzie , aczkolwiek nie koniecznie gapiącego w moje krocze niech sobie gdzies tam będzie , ale wszystko pod kontrolą ![]() Smacznego jaja dziewczynki , slyszalam ze w tym roku się jajeczka na choince wiesza w Polsce Wiem to nie było śmieszne , u mnie tez pogoda do du^^py
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-03-29 o 00:19 |
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki.....nadrobiła m ale nie wiem co komu mam napisać....
dzidzia kurcze leż Kochana i nogi w górę i leżeć!! Wszystko będzie ok!! Ale miałas napewno stracha! Boshe wiem jak to jest!!
|
#1423 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj będzie z cyklu "100 pytań do..." odebrałam pierwsze wyniki badań (robiłam komplet w luxmedzie dla kobiet w I trymestrze i do tego hormony tarczycy, bo mam z nią problem). Niestety wyniki nie są różowe. Na szczęście jeszcze dziś udało mi się umówić z moją endokrynolog. Czy któraś z was ma za wysokie tsh? Dziewczyny mam też pytanko, bo podobnie jak ja, większość z was jest w pierwszym okresie ciąży - czy mówiłyście już rodzinie? My jeszcze się nie zdecydowaliśmy, w okresie euforii która miała miejsce do wczoraj planowalismy to zrobić w święta, ale teraz sama nie wiem. Trochę podłamały mnie te wyniki. Jakie preparaty łykacie w trakcie ciąży, ja dostałam od swojego gina Pregnę i sobie łykam, ale nie wiem czy to jest polecane ![]() Kupiliśmy też wczoraj książkę "W oczekiwaniu na dziecko". Przeczytałam na razie pierwsze rozdziały i spokojnie mogę polecić. Cytat:
|
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie mama wie od zrobienia testu, potem dowiedziała się teściowa (moja mama wypeplała) bratowa z bratem się domyslili...ale my mielismy problemy z zajściem w ciąże i wszyscy wiedzieli w rodzinie że chodzimy do lekarza....poza tym póki co nikt więcej nie wie... Od pierwszej wizyty gin kazał zakupić mi femibion natal 1 i łykać codziennie.....ale różne są szkoły! Niektórzy lekarze nie każą łykać w pierwszym trymestrze nic poza folikiem...inni każą odrazu witaminy a jeszcze inni witaminy każą łykać co któryś dzień.....
|
|
#1426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do witamin to biorę te same co Agatka. ![]() My powiedzieliśmy rodzicą, rodzeństwu i mojej przyjaciółce. Dziewczyny czy Was w nocy też boli brzuch jak na @? bo ja ostatnio co się w nocy obudzę to mam bóle małpowe.
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że masz wizytę dziś u endo! zwiększy Ci dawki i bedzie ok! A dawno robiłaś poprzednie badanie?? bo kurcze ja robiłam w grudniu i miałam ponad 2,5 po czym endo większyła mi dawki do 50 i jak tylko mi wyszły II kreski i poszłam zrobic betę to odrazu szybko TSH bo się bałam...no i tak (test 01.marca) a tsh z 04 marca mam poniżej 1....i teraz robiłam badania na wizytę i żałuje że nuie zrobiłam tego tsh..... no nic po świętach zrobię,....tak ja tak mam czasami....do tego w ciągu dnia tez czasem sie zdarzają....
|
|
#1430 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1431 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Agatka o której masz wizytę?
||
|
|
|
#1432 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie tez juz wydelo niezle.Przytylam juz 3 kg i wszystko robi sie za ciasne. A dzis do tego zemdlalam.
Dobrze ze maz byl w domu i moj syn byl akurat z nim.---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Oh to daleko.My w okolicach Regensburga. U mnie oprocz przyjaciolek nikt nie wie.Moze powiem po 12 tygodniu. |
|
|
|
#1433 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz w sumie pogoda sprzyjająca, można się trochę pomaskować![]() Cytat:
![]() Cytat:
więc średnio to widzę Ale chciałabym, żeby przynajmniej moja mama była![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja do tej pory brałam tylko kwas foliowy z jodem i wit. B12, a od dzisiaj mam zamiar zacząć Femibion 1. |
||||||
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
na 13...im bliżej tym mam większego stresa...i nie chce tam iść
tak sie boję...strach i stres jest mocniejszy....
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
no to faktycznie...ale ciąża robi swoje!! a w jakich dawkach leki przyjmujesz??
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze i pochwalisz się, że widziałaś pięknie bijące serduszko
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny macie jakieś sposoby na nudności w czasie jazdy, bo zakładam że aviomarinu i pochodnych nie można? Niestety po świętach czeka mnie kilkugodzinna podróż
|
|
|
|
|
#1439 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Jak tam przygotowania do świąt?? ja prawie nic nie robię, więc mam luz ![]() Cytat:
Ale z tego co kojarzę, to masz najstarszą ciążę i z chęcią zobacze brzusio ![]() Hahaha u nas w Ie też zimnica ![]() Cytat:
Nie ma laboratoriów, żeby można było sobie jakieś badania na własną rękę zrobić i kiedyś to musiałam jechać do szpitala, tam pobierali krew i po 2 tygodniach!!! wyniki szły do lekarza... ciekawe czy się coś teraz zmieniło, bo mój poprzedni gin mówił, że już teraz nie wysyłają na badania do szpitala My powiemy po następnej wizycie jak zobacze serduszko Czyli w następną niedzielę I tak musimy już powiedzieć, bo nie polecę do domu a wszyscy czekają...Ja biorę tylko kwas foliowy narazie Super, że się podoba...mąż coś mi kupi w Polsce jak będzie ![]() Cytat:
Cytat:
Agatka za wizytę czekamy na dobre wieści ![]() Nena mnie jak mdli w czasie jazdy to wcinam dropsy, tik taki, albo landrynki i pomaga Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-03-29 o 13:00 |
||||
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak dobrze wiem co czujesz .. Przechodzilam to samo , na usg weszlam juz tak poryczana na zapas ze mysleli ze mnie cos boli Ale ta ulga , kiedy lekarz mowi ; Wszystko jest w najlepszym porzadku - jest niesamowita. Nie napisze Ci zebys nie martwila sie na zapas bo wiem co czujesz , jestem z toba Ja juz nie potrafie sie doczekac kolejnego usg 10 Maja , ale wiem co bedzie sie ze mna dzialo w kolejce. Obiecalam swoj brzuch tylko sie nie przestarszcie , nie kazda bedzie wygladala tak jak ja . Ja mam to z pewnoscie dziedziczne , moja mama w piatym miesiacu wygladala jak do porodu. U mnie teraz skonczony 14 tydzien Nigdy tez nie bylam szczupla , swoja oponke tez zawsze mialam , ale teraz ten brzuch jest inny . Zreszta nie dlugo sie same przekonacie .
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

moja bratowa raczej cicha, a klęła na męża na czym świat stoi
ja bardziej nerwowa i mówiąca prosto z mostu, a mężowi się nie oberwało
był bardzo pomocny 

bo ja bym chciała, żeby ze mną był...ale nic na siłę.
KCIUKI DLA ANI 

Nie ma laboratoriów, żeby można było sobie jakieś badania na własną rękę zrobić i kiedyś to musiałam jechać do szpitala, tam pobierali krew i po 2 tygodniach!!! wyniki szły do lekarza... ciekawe czy się coś teraz zmieniło, bo mój poprzedni gin mówił, że już teraz nie wysyłają na badania do szpitala