|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
U mnie też słoneczko. Zimno nadal, ale jakoś weselej.
|
#3812 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
Tobie też Wesołych Świąt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się rano do męża śmiałam, że u niektórych z Was pada....i masz babo placek, śnieżyca za oknem...
|
|
|
|
#3814 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do Przemka - sama wiesz, jak to z tymi pomiarami i szacowaniem wagi... niektórym laskom przed porodem podają, że dziecię będzie ważyć tyle i tyle, a potem się okazuje, że kilo mniej albo więcej wychodzi ![]() mojej mamie przy trzecim powiedzieli, że max 4 kg... no, wylazł 5 kg... oczywiście nie życzę takich "maluszków" nikomu gdyby waga była poprawnie oszacowana, to by mama miała cesarkę i nie musiała by załatwiać jedynki i dwójki jednym i tym samym otworem ![]() Cytat:
ale co do ilości warstw - już dawno olał wszelkie normalnie dostępne farby (i inne materiały). zaopatrzył się w hurtowni, gdzie kupują fachowcy, i okazuje się, że nawet zaoszczędził:- farby są znacznie bardziej wydajne i człowiek mniej się namacha - pełne pokrycie po dwóch warstwach (a my też łyse ściany mamy, bo nowe...), - jakieś uszczelniające gumy pod prysznic to samo - miał jedną z polski i nie dość, że się babrała, to 15 kg nie starczyło mu na to, co chciał zagumować; dokupił zatem fachową 5 kg i nie dość, że zagumował tym jeszcze drugą łazienkę, to poszło mu to 3 razy szybciej ![]() więc temat ogólnie znam, szczerze współczuję... roboty od cholery, sprzątać nie ma kto, presja czasu ogromna bo poród... oj niewesoło ![]() Cytat:
dlatego tyle ludzi inwestuje w nieruchomości, albo po prostu przechlasta całą kasę na bieżąco, bo po co trzymać...Cytat:
Cytat:
|
|
#3815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja bylam - na lotnisku w Dubaju
Ale wybieramy się tam na Boże Narodzenie w odwiedziny do siostry TŻa. A czemu pytasz?Cytat:
dla Ninki!Cytat:
dla niego! No i spory już, spory ![]() Cytat:
a poza tym to lactacyd.
|
|||
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dobra, od czasu do czasu trochę dla hazardu... ale dotychczas tylko na tym zarobiłam ![]() i to te zmiennie oprocentowane ![]() ja mam stałe na 10 lat, w eurusiach oczywiście, i mam nadzieję po 10 latach już mieć go spłaconego ![]() a co do pogody - u nas śniegu już raczej nie będzie, ale jeszcze zimno dosyć, brrr... od połowy kwietnia ma być już wiosennie, przyjemnie
|
|
#3817 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak czułam
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
a do podmywania to ja będę używać tego, co używam już teraz. czyli coś z łagodnych, naturalnych myjaczy do tyłka, o!
![]() nie wiem, co to za fenomen białego jelenia... skład ma brzydki, mnie po nim ręce swędziały, bo u kogo nie byłam w polsce, to przy umywalce to cholerstwo stało
|
#3819 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Dziękujemy Kochana! ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- O tak, spisał się! ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Mówię Ci jak tylko na ekranie go zobaczyłam, to od razu pokiwał i zawołał: "Buziaczki dla Sofki!" ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Ja nie lubię zapachu Jelenia
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie używam na codzień Jelenia, kupiłam na po porodzie bo wydawało mi się najłagodniejsze
![]() mężuś wrócił z pracy i zabrał się za mycie okien
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I już patrzyłam co i jak, ale ciekawa jestem czyiś wrażeń czy warto... No i generalnie jak np z zakupami czy drogo etc.
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej hej
Ale mamy zimę tej wiosny, sypie śnieg w Kielcach od rana i niewidać by miał przestać.... Wpadam do was tylko na chwilke, bo czasu niemam wogóle, piekłam placki na swieta , posprztałam i jeszcze musze nas spkowac bo jutro z rana wyjezdzamy do mich rodziców KOCHANE MAMUŚKI ŻYCZYMY Z NATALKĄ WAM: Spokojnych , radosnych Świąt, samych miłych chwil spędzonych w rodzinnym gronie, udanego śmigusa dyngusa ................szczęśliw ych rozwiązań, zdrowych pięknych maluszków ![]()
|
|
|
|
#3824 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też mam zapisany tardyferon. Tzn. najpierw jak poszłam na szybko do pierwszego wolnego w Medicover ginekologa w poniedziałek zinterpretować te wyniki to dali mi hemofar. W międzyczasie porozmawiałam z moją przyjaciółką farmaceutką i ona poleciła mi właśnie ten tardyferon i na wizycie w czwartek u mojej prowadzącej ona też się ku niemu skłaniała A w ogóle to robię sobie od wczoraj ten koktajl z pietruszki i cytryny na 1 szklankę dziennie i musze ku mojemu zaskoczeniu powiedzieć, że po dodaniu łyżeczki cukru jest naprawdę fajny Smakuje mi Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: no zgadzam się w sumie całkowicie ![]() Cytat:
A poza tym wielu z nas od czasu do czasu wychodzą pomniejszone wymiary. Nie martw się Cytat:
A pogoda to masakra, jak dziś wstałam to byłam w ogromnym szoku, że tak szaro, a jak później zaczęło jeszcze padać to już w ogóle podziękowałam Cytat:
super, za Kubusia Cytat:
Ale super, że się tak poprawiła A Przemo na pewno jeszcze nieźle podrośnie.Cytat:
cudownie, że wszystko się podomykało i rośnie zdrowa pannica ![]() Jenny ja poproszę o dopisanie 2ch wizyt 16.04.2012- III USG 24.04.2012 - standardowa wizyta u prowadzącego Dziewczyny, Jedziemy dziś pewnie do rodziców na całe święta w związku z czym jakbym już miała Was nie czytać do wtorku to życzę każdej, Zdrowych, Spokojnych i Radosnych Świąt Wielkanocnych, pyszności na talerzach, radośnie podskakujących brzuszków i żadnych zmartwień o Maluszki
|
|
#3825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do cen to na bezcłówce jak wszędzie, tanie jest w sumie złoto jeśli by Cię to interesowało. A tak w ogóle to drożyzna niestety. Ale jak dorwiesz jakąś mega ofertę all inc (choć jeszcze nie widziałam takich to ZEA) to warto ![]() Ja bym się tam raczej nie wybrała, gdyby nie koneksje rodzinne To jednak kosztowna sprawa. Ale marzenia trzeba spełniać, więc jedź!
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-03-29 o 17:22 |
||
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Wczoraj w drodze starałam sie Was podczytywac, nawet cytowalam i chciałam poodpowiadac, ale telefon nie chciał wspolpracowac :/ Jesteśmy juz u moich rodziców ![]() Przyznaje ze nie mam czasu na internet i nie śledzę Was na bieżąco. Po Świętach wrócę na stałe. Gratuluje udanych wizyt. A z życzeniami swiatecznymi jeszcze wpadnie
|
|
|
|
#3827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mowa o kostce czy płynie? bo płyn ponoć już nie za fajny ale kostka jak najbardziej
|
|||
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak póki co to się musi Matylda urodzić i muszę ją trochę odchować i zostawić dziadkom, więc pewnie zmieni mi się to jeszcze z 5 razy
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak już jeden pokój malował, miał być biały i ewentualnie później mieliśmy decydować o kolorze, ale po kilku warstwach pojechaliśmy po delikatną żółtą farbę i wystarczyła jedna warstwa ... Te białe są tragiczne jakieś.
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no, ja nie mówię, że te białe jelenie są złe. widziałam w ogóle, że produktów mają multum - nie wiem na jakie ja trafiałam, wtedy był po prostu jakiś jeden standardowy biały jeleń w płynie... i co spojrzałam na skład, to coś mi się nie podobało. ale teraz produkty mają różne, też jakieś specjalne do higieny intymnej, więc może i składowo bardziej odpowiednie? cholera wie... ja tam problemu nie mam, bo w niemczech jeleni nie sprzedają
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Na SR mówili, że standardowy żel do mycia, tylko taki co już używałyśmy w trakcie ciąży i nam pasował i nie podrażniał.
|
#3832 | ||
|
Zakorzenienie
|
lonely, super że dojechaliście cali i zdrowi! baw się dobrze
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() --- ja głupia, od czego jest google ![]() http://www.sto.pl/
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-03-29 o 17:56 |
||
|
|
|
#3833 | ||
|
Wtajemniczenie
|
vvgh
Twój syn jest już wagowo gotowy do wyjścia gratuluje udanej wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wstawilam warzywa na salatke i zupe hehe zeby jutro miec z glowyyy
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3836 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze wiedzieć, że mój Kubuś nie jest dziwakiem, że każda część ciała rządzi się u Niego własnymi tygodniami
![]() Teraz mam kolejne pytanie- czy któraś z Was przyjmuje może w ciąży hormony tarczycy? Bo jeden wynik mam na granicy i gin mi odpisał, że w sumie jest ok, ale dobrze byłoby gdybym poprzyjmowała hormonki. Zaprasza mnie do siebie we wtorek żeby coś ustalić... I tak się zastanawiam, czy zaczynanie terapii (nigdy wcześniej nie brałam hormonów tarczycy) jest racjonalne w 7 mc. Wiem, że nie zaleciłby mi czegoś czego nie jest pewien, ale zastanawiam się czy nie przemęczyć się teraz z tym tyciem, a zacząć po ciąży
|
#3837 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oooo tak, a potem to już będę mogła Ci zdjęcia pokazywać, jak Jurek pięknie wystrojony z kwiatkami do Sofci wysyła buziaczki ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Ale jeszcze potrzymam go w brzuchu, niech siedzi i skacze ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Hmm, no to może też kupię mydło jelenia. Tak czy siak go potem zużyję.
|
|
#3838 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie dobrze, musi być! Innej opcji nie przyjmuję do wiadomości. Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie ![]() Może któraś zechce mi podesłać kawałeczek Cytat:
![]() Dobrze, że guzek spasował i nie rośnie! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A tak psik, psik na rączkę i gotowe.Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- a tak poza tym to za wszystkie wizyty!
|
|
#3839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście u mnie też okres karmienia odpadał (8 miechow) bo ona tylko pierś jadła, butelki nie chciała. A potem już było trochę więcej wolności po odstawieniu. Jak się chce, to myślę, że można to jakoś zorganizować ![]() co do lactacydu! was nie podrażnia??? mnie to strasznie po nim szczypie pipka. |
|
|
|
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane moje Panie, nie wiem, jak tu jutro Was odwiedzę, więc już teraz składam Wam najgorętsze życzenia w te zimowo-śniegowe dni.
Żebyście się najadły do syta i żeby każdy Maluch byl zadowolony i dużo urósł przez te Święta!!! Pozdrówcie mężów, TŻów (jak zwał, tak zwał ) i ucałujcie brzuchy - choć to pewnie niewykonalne Jurek dołącza mega kopniaka!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

pessar ściągnięty, daliśmy radę, przyjemne to nie było ale lekarz naprawdę był delikatny. i stwierdził potem badając że dzięki pessarowi szyjka się wydłużyła i ma prawie 4 cm teraz tak "na oko-palce" - w sumie nie wiem czy na tym etapie się z tego cieszyć
i wg tego i wyglądu szyjki lekarz stwierdził że wróżką nie jest ale wg niego nawet jak mam skurcze i odstawię leki teraz to i tak urodzę w maju. no zobaczymy 

klask i:
07.07.2012

Twój syn jest już wagowo gotowy do wyjścia
za wizytę!
Czyli przybrał na wadze przez 3 tygodnie 1 kilogram