|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
NIE BÓJ SIĘ!!
|
|
|
#4142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chcę właśnie takie spódnice, tylko może asymetryczne. Jak oceniasz jakość tutaj? Szaja: o rany! uwazaj na siebie! Nancy: to chyba ty pisałaś coś o wizycie u kardiologa w związku z ciążową cukrzycą? Ale po co? nikt mi nic nie mówł... Dzięki za info o matach, to ja będę teraz polować na jakąs fajną używkę. Pytałam się tu kiedyś ale bez odzewu : ma któraś huśtawkę w FP? Wiem, że Aśka. Można do tego włożyć 2mczne dziecko? na jak długo? głębokie to siedzonko jest.. |
||
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, ja nie widzę po prostu sensu robienia bardzo podobnego makijażu.
Lady, jasna sprawa, najpierw pytanie - jakie cienie lubisz? Matowe, perłowe czy z drobinkami? Bo to podstawa. I do czego chcesz pędzelek? Jakiego rodzaju? To coś polecę. ![]() Bokeh, ofkors, już mówię. Jest dużo możliwości rozświetlania wewnętrznego kącika, ja zazwyczaj używam cienia złotego albo srebrnego, zależnie od makijażu, np jak tutaj: http://3.bp.blogspot.com/-xvv82OcG3A...0/IMG_3848.JPG . Tak naprawdę, rozświetlić możesz wszystkim, ale jeśli chcesz naturalny efekt, to polecam kupić bardzo jasny, cielisty cień z drobinkami lub z perłowym wykończeniem, co ważne - nie może mieć różowych tonów, bo oko będzie wtedy wyglądało na lekko zaczerwienione. Lepiej lekko żółtawy. Albo miękką, białą kredkę, którą delikatnie rozklepiesz palcem, żeby nie wyglądała jak talk. A, no i jeśli chodzi o cienie, to pamiętajcie dziewczyny - najważniejsza jest baza!
|
|
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
Urodziłam, urodziłam
Ania urodziła się 11 lutego, miała 3260 g i 55 cm, 10 pkt, właśnie wisi u cyca bo oczywiście jak przystało na matkę weterankę piersiową drugi dzieć też jest karmiony piersią, na początku było trochę problemów z kp ale szybko wyszłyśmy na prostą ![]() Podczytuję was na bieżąco na komórce ale się nie udzielałam bo doszłam do wniosku że chyba się nie umiem zadomowić w wątku Kiedy któraś ze "starego" składu szła rodzić wszystkie trzymały kciuki, interesowały się porodami, a moja cesarka przeszła bez echa, dopiero sporo później się Lady i chyba Szklanka zaczęły pytać co tam u mnie ale nie miałam możliwości odpisać bo dostęp do neta miałam wtedy tylko na marnej komórce (dzięki dziewczyny |
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisz często to się zadomowisz Black, dzięki za czymś się rozejrzę, bo ja lubię takie naturalne makijaże we wszelakich kolorach czuję sie źle....nigdy nie umiem dobrać do siebie więc maluje się albo w ogóle cieniami albo rozświetlam kącik i lekko sobie tak przydymiam oko... http://moda.allegro.pl/marsel-sukien...093860532.html co sądzicie? tylko materiał dziwny taki...
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-03-29 o 16:44 |
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ sobie wymyślił, że przeprowadzimy się na Śląsk, bo tam będzie dobra praca.
|
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy gdzieale fajny ma dekolt lubie takie co odsłaniają kości obojczykowe
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - macie jakieś rady dotyczące snajpera? policytowałabym sobie matę. Ale nie wiem do końca jak go ustawić.
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn my tam mamy pracę na bank, bo po znajomości akurat, no ale abstrahując już od tego... No nie wiem, kocham tę moją Warmię, ale tu jest beznadziejnie z pracą...
Niestety.
|
|
|
|
#4151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Maski tlenowe weźcie
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Pracowalibyśmy w drukarni na stanowisku kierowniczym i administrowali sprzedaż pieczątek przez internet.
A czemu maski tlenowe? Trzeba się przyzwyczaić do innego powietrza?
|
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Bokeh. Rozumiem, że kupię za minimalną, tak jak normalnie w allegro? minimalną która starcza, żeby przebić? Ciekawe to.
|
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam tam raz tzn ma Mazurach (to różnica?) i niestety niebo a ziemia....A do jakiego miasta?
|
|
#4155 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Nie odzywam się ostatnio, bo u mnie, podobnie jak u Pstryczka, trwają przygotowania do niedzielnych chrzcin. Odezwę się w poniedziałek, albo we wtorek, jak będziemy już po szczepieniu.
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo ogolnie ladna jest, tylko wlasnie ciekawe jak z jakoscia.
Cytat:
Wsadzilam łobuza pierwszy raz do bujaczka i od 15min nie mam dziecka - cisza.... Juz zapomnialam jaki to piekny "dzwiek" ![]() Tylko domaga sie, zeby wlaczac mu te grajaca zabawke. Jak nie gra to sie krzywi
|
|
|
|
|
#4157 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co wazne nie musisz mieć właćzonego neta kompa ani nic fajne jak czasem zapomnisz o aukcji a on sam licytuje
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
a jak ja boli brzusio to wlaczam wibracje i moment A dzis bidna sie meczyla z bączkami to masowalam jej brzuszek i szybko ja przerwracalam na brzuch, ale pierdzioszki szly ale miala ulge. Teraz sobie kima a gdzie? w bujaczku
|
|
|
#4160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj w bujaczku nigdy nie zasnal, za tow maxi-cosi uwielbia siedziec pod okapem, nawet nie musi byc juz wlaczony ;P i szybko tak usypia, najczesciej z pielucha na glowie ;p. ale znajoma mnie nastraszyla ze dziecko nie moze spac w takiej pozycji bo to dla kregoslupa niezdrowe no i dupa blada, bo troszke spokoju w ciagu dnia mi to dawalo... jak nie to, to juz tylko raczki na chwile obecna ...nie wiem jak to sie ma do tych wlasnie bujaczkow. jak myslicie?
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-03-29 o 17:39 |
|
|
|
|
#4161 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śląsk jest fajny, tylko śmierdzi no i te tąpnięcia..... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Black, perłowe a pędzelki to jakiś zestaw fajny, bo te które miałam to już są na wykończeniu niestety
|
|
#4162 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i piję herbatę z szałwi na obniżenie ilości mleka, bo mam go za dużo ![]() Tak mnie zastanawia jedna rzecz - ile i z czym jadłaś tę pietruchę? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mimo że jestem z dziewczynami od pierwszego wątku to jednak też nie jestem tak zgrana Odzywaj się i wklej fotkę maleństwa ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
Cytat:
![]() Szaja uważaj na siebie. Nadrobilam na tel. Niestety nie widzę tu zdjęć nie wiem czemu :-( Zuzanna cały dzień marudzi bo brzuszek boli.baczki idą ale płacze strasznie przy tym. Już nie wiem jak jej pomoc. A na dodatek je.... y śnieg pada. Noż kurcze jak tak dalej pójdzie to prxesiedze w domu większą połowę macierzyńskiego. Nie tak to miało wygladac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Aga, ja tez na tel.nie widze zdjec.
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie dam rady nadrobic..
Potrzebuje Waszej pomocy.. moze ktoras z Was miala podobny problem.. Zosia nie chce jesc z cycka.. do tej pory nie bylo zadnych problemow, a teraz wezmie kilka lykow i placze.. a jak juz zacznie plakac to nie ma opcji zeby zlapala cyca znowu.. jak odciagne i dam butle to wcina, po butli potrafi nawet cyca possac, ale tez chwila i placz nie chce przestawac karmic piersia, ale nie wiem juz co robic..
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, kochana, z kolorowych: http://cocolita.pl/technic_electric_beauty.html np taka.
Tania, a pigmentacja jest super, mam takie palety i bardzo je lubię. A jeśli chodzi o pędzle, to powiedz mi, w jakiej kwocie chcesz się zamknąć. Bokeh, Katowice. A jeśli chodzi o Warmię i Mazury, to tak naprawdę większość województwa to Warmia, ale wszędzie myślą, że Mazury (cóż, nie bez powodu Warmia jest pierwsza w nazwie) i pewnie byłaś na Warmii w rzeczywistości, a nie na Mazurach.
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ktos mi tu zasugerowal skok rozwojowy .. i tak mysle, ze to mozliwe bo teraz kojarzę ze po pierwszym miesiacu tez przerabialismy cos takiego. u mnie poki co dziala taka metoda, jak maly zaczyna krzyczec, daje smoka, uspokojam i probuje znowu z butelka. dlugo tak sie meczymy ale w koncu zjada mniej wiecej tyle ile powinien.
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
W bujaczku/foteliku z tego co wiem do 2h dziennie? Tak samo chyba jest z tą huśtawką co pytalam Was dzisiaj.
Ja to mam w ogóle paranoję jeśli chodzi o kręgosłup Małej i nie wiem jak do tego wszystkiego podchodzić, nie chcę jej "zepsuć"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

no i nie wiem, mam mini - nożyczki i mini - obcinaczkę?

W gratisie mój misio który był ze mną na ciuchach. Ten kombinezonik też mu kupiłam w lumpku ale to już dawno 
) i będzie jak ta lala 

No i brawo za wagę