Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-29, 16:55   #3901
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

A ja kochane lecę sprzątać cały dom- ciężkie jest życie ciężarówki, która non stop siedzi w chałupie

12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:00   #3902
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Niekoniecznie tak jest. TŻ ma w pracy grupowe. Ja mam wykupione indywidualne. On płaci coś ok. 40zł i dostanie na dziecko chyba 1300, ja płacę 50zł i dostanę 10tys. Różnica jest taka, że on ma wysokie ubezpieczenie na życie, ja - nie. Obydwoje mamy okres karencji. On przystąpił od razu jak zaczął pracę, więc wiadomo było, że się załapie. A u mnie jest 10 miesięcy, ale podpisaliśmy umowę jak tylko pojawił się temat dziecka, czyli w lipcu.
szybko nie wstanę
My szukalismy ubezpieczenia jakies 2 lata temu, sami i przez znajomego co w tym siedzi. Wszystko co nam proponowali było takie jak pisałam. Mozesz podac namiary na te firme ubezpieczeniowa? Chetnie sie ubezpiecze przed drugim dzieckiem

Bardzo dobre masz to ubezpieczenie, ale ciezko jest takie cos znaleźć, bo ogólna polityka firm ubez. jest taka, ze to ty masz im wiecej wplacic niz oni tobie wypłacić. Oni najchetniej nic by nie płacili.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:04   #3903
misiaczka555
Wtajemniczenie

Masakra! Na onecie mówili o dziewczynie która w UK urodziła dziecko wazace 7kg! naturalnie. Nie chce nawet myśleć co sie nacierpiala ona i dziecko czy nikt nie zrobił USG przed porodem?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:04   #3904
201608171256
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A ja kochane lecę sprzątać cały dom- ciężkie jest życie ciężarówki, która non stop siedzi w chałupie

Zgadzam się. Nie ma kiedy posprzątać ;p
Ja właśnie tez lecę jakiś obiadek zrobić.
201608171256 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:11   #3905
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Chyba nie, gin mi zlecił razem z innymi badaniami-Antygen HBs się to nazywa.[COLOR="Silver"]
Ahaaaa to ja tez miałam te badanie
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mnie jeszcze dziś czeka przymiarka świątecznych zestawów, czarno to widzę
Ja mam juz wybrane łaszki na Święta.Czarne legginsy i tuniki eskponujące baniak
Cytat:
To oni nie mają innych zajęć w Wielki Piątek?
Powiedz im, że idziecie z TŻ na drogę krzyżową [COLOR="Silver"]
:

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40043428]Ja miałam na 2. egzaminie takiego egzaminatora wrednego, który mnie wyśmiewał przy błędzie, a na koniec mi powiedział, że mu baaardzo szkoda, że nie zdałam, bo mam na imię tak, jak jego była dziewczyna i ma sentyment do imienia... Też ryczałam całą drogę powrotną i po tym egzaminie się zraziłam :/[/QUOTE]
Co za cieć
Cytat:
.. co najwyżej mogę powiedzieć, że pies poszedł na Drogę Krzyżową i muszę go pilnować

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
A mi się trafił taki zboczeniec, że pomimo tego, że zdałam za 1 razem to ryczałam cały wieczór Koleś był obleśny, okropny i rzucał ciągle komentarze, typu: "O! Ma pani krótkie paznkcie- takie lubię, bo nie drapią mocno", "A teraz proszę wrzucić bieg 5ty- jak rozmiar pani biuściku", a na pytanie, gdzie teraz jechać powiedział "To może tam w prawo, do tego lasu ...". Było tego dużo więcej i choć minęło 10 lat to pamiętam to bardzo.

A Wy nie jedziecie nigdzie na święta?
Co za zbok cholerny.Nic tylko go i przeorac gębę pazurami :/
Cytat:
:
Ja ubieram spodnie, w żadną spódniczkę nie wejdę ...
Ja tez nie.Legginsy zmieszczą mi wszystko
Cytat:
Ehh właśnie weszłam w rejestr połączeń w komórce i najstarsze zapamiętane połączenie to 12 listopada 2012 r. - tel. do mojego gina z płaczem , że ja MUSZĘ na wizytę, bo jestem w ciąży. Aż się wzruszyłam ...
Ojeju
Cytat:
myślę i myślę, kupić laktator czy nie kupić?
czy czekać do momentu, kiedy będzie mi koniecznie potrzebny
kupujecie wcześniej?
Ja moze kupie a jak nie to obadam dany model,sklep i dam Tz-owi namiary to skoczy i kupi w razie potrzeby.
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
A i jeszcze do karmienia chce kupic nakładki na brodawki, na wszelki wypadek. Kolezanki mowily ze daja duza ulge.
Podobno to dobra rzecz
Stary 2013-03-29, 17:13   #3906
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry brzuchatki! Mam w planach jechać jutro do rodzinki na święta (jakieś 2godz podróży),ale jeszcze nie wiem czy pojadę bo pogoda okropna,zimno,śnieg sypie a ja nie chcę się przeziębić no i nie wiem jak się będę czuć,bo dziś np cały dzień mnie muli,nie mam siły na nic i tylko bym spała Mam już wyniki morfologi-bardzo się poprawiło od ostatniego razu i tsh mam 2,544 a glukoza naczczo 78. Ft3 i ft4 w normach

Cytat:
myślę i myślę, kupić laktator czy nie kupić?
czy czekać do momentu, kiedy będzie mi koniecznie potrzebny
kupujecie wcześniej?
Dostanę od przyszłej teścowej jakiś taki tani,zwykły laktator bezfirmowy,wiem że już kupiła. Więc zobaczę co i jak, po porodzie jeśli będę mieć pokarm i jeśli ten zwykły się nie sprawdzi to zamówię Medelę za ok 60zł widziałam na allegro.
Stary 2013-03-29, 17:13   #3907
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ooo na Polsat Film Stalowe Magnolie... Film, który oglądałam kiedyś nałogowo, taki smutny...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:20   #3908
mela1234
Zakorzenienie

A ja jestem dumna z mojej Małgosi. Miała dzisiaj występ i naprawdę ładnie wierszyk powiedziała, bez zająknięcia i podpowiadania Aż mi łezka poleciała.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:22   #3909
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A ja jestem dumna z mojej Małgosi. Miała dzisiaj występ i naprawdę ładnie wierszyk powiedziała, bez zająknięcia i podpowiadania Aż mi łezka poleciała.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:42   #3910
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
sie śmiejesz, ale moja mama zawsze przy wejsciu do domu, daje gałązki i wiesza na nich kolorowe jajka
Dobrze trafiłam

Cytat:
A mi się trafił taki zboczeniec, że pomimo tego, że zdałam za 1 razem to ryczałam cały wieczór Koleś był obleśny, okropny i rzucał ciągle komentarze, typu: "O! Ma pani krótkie paznkcie- takie lubię, bo nie drapią mocno", "A teraz proszę wrzucić bieg 5ty- jak rozmiar pani biuściku", a na pytanie, gdzie teraz jechać powiedział "To może tam w prawo, do tego lasu ...". Było tego dużo więcej i choć minęło 10 lat to pamiętam to bardzo.

A Wy nie jedziecie nigdzie na święta?
Co za burak

Mela- brawa dla Małgosi

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:43   #3911
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
mój Tż niewierzący, a ja niepraktykująca zbytnio..
En - jeśli mogę zapytać, bo u nas sytuacja ma się podobnie... jak się zapatrujecie na temat chrztu dziecka?

Cytat:
Też mam nakładki na swojej wish liście wyprawkowej, ale patrzyłam na ceny i są drogie Ponoć z Madeli są fajne.
ja mam wrzucone do zakładek takie: http://allegro.pl/oslonki-na-piersi-...065233964.html
poprzednio testowałam Avent, ale nie pasowały ssakowi

Cytat:
Niekoniecznie tak jest. TŻ ma w pracy grupowe. Ja mam wykupione indywidualne. On płaci coś ok. 40zł i dostanie na dziecko chyba 1300, ja płacę 50zł i dostanę 10tys. Różnica jest taka, że on ma wysokie ubezpieczenie na życie, ja - nie. Obydwoje mamy okres karencji. On przystąpił od razu jak zaczął pracę, więc wiadomo było, że się załapie. A u mnie jest 10 miesięcy, ale podpisaliśmy umowę jak tylko pojawił się temat dziecka, czyli w lipcu.
co to za ubezpieczalnia??? super warunki. A umowę możesz rozwiązać kiedy chcesz, czy np. MUSISZ płacić 2 lata?

zjadłam ziemniaki duszone i jajko sadzone i mnie muli... chyba mi KTOŚ pożałował

co do "rzeczy" - ja mam nadzieję, że dwie, które bardzo chcę, a może mnie nie będzie stać, zakupią goście (o i le wpadną na to, żeby się zapytać co chcemy) - leżaczek (dokładnie ten co Neni wrzuciła) i karuzelka FP lub podobna z muzyką poważną. Myślę, że jest szansa, bo jeśli moje "czarownice" się zgrają na jeden termin i zrobią zrzutkę na leżaczek, to wyniesie je to max 60zł na łebka. Na karuzelkę uskładamy od innych chętnych.

aaaaa, miałam już kiedyś pisać - jeśli wymyślę, gdzie spakowałam, będę miała do odsprzedania ciążowe spodnie letnie za kolano z HM, z golfem, chyba 3 szt. białe, czarne i nie pamiętam jakie - rozmiar ok. 40/42. Jak znajdę wrzucę fotki i wymiary na klubie. I może jakieś bluzeczki ciążowe w tym rozmiarze - dam znać

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:46   #3912
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

witam przedswiątecznie !!!

dziś zrobiłam sobie wolne i do pracy nie poszłam, za to rano grzecznie do laboratorium na test obciążenia glukozą... Wy też musiałyście siedzieć w przychodni i nie mogłyście nigdzie wyjść??? mi babka powiedziała, że jakbym gdzieś pojechała załatwiać sprawy to zmienia się metabolizm i wynik może wyjśc zakłamany.. ???!!! więc siedziałam grzecznie 2 h w przychodni i musiałam bardzo się starać żeby nie zasnąć...
glukoza na czczo wynik 78,6 po 2 g wynik 101,3 .... z tego co czytałam w necie to dobrze chyba...

a potem zapomniałam, że nic nie jadłam i poszłam do sklepu i w pewnym momencie zrobilo mi się tak słabo, że myslałam że zejdę... raz gorąco, raz zimno.... masakra!!

poczytałam sobie jeszcze wczoraj o szczepieniach i zdecydowałam się rozłożyć synkowi szczepienia na dwa osobne z innych terminach w tym jedno kupię sama, bo mają w przychodni tylko taką do wypicia, za to żywą, a wolę wkłucie ale szczepionkę inaktywną. Rozmawiałam z lekarką, powiedziała mi wszystkie nazwy szczepionek i jakich firm, spytała tylko dlaczego tak chcę, da receptę na tę drugą i ok...
poczytałam sobie też o składzie szczepionek jakie miał Ignaś i na szczęście w żadnej do tej pory (z jedną mam obawy) nie miał rtęci jako substancji konserwującej
a z maluchem zrobię tak, ze w szpitalu zabronię szczepić na wzw dopiero gdzieś dopiero po 2 miesiącach i skład każdej będę sprawdzać!!!

Wesołych Świat Kochane zatem, ja robię obiadek - świeży szpinak z cebulką pieczarkami i kaszą gryczaną, do końca się pakujemy i jutro w górki!!!!!!!!!!

" jak się zapatrujecie na temat chrztu dziecka? "
Ignasia chrzciliśmy i teraz w sumie trudno powiedzieć dlaczego, Leosia nie zamierzamy
nie chodzimy do kościoła więc nie będziemy się wygłupiać i przyrzekać że będziemy dziecko wychowywać w wierze chrześcijańskiej, bo tego nie planujemy, tylko chcemy żeby był dobrym człowiekiem

magdaleene - jakaś kosmiczna kwota z tej ubezpieczalni ci wyszła... sprawdz na pewno, czy nie jest to obostrzone jakimiś wymogami... jak nie to super!!! gratulacje!!!
ja mam w pracy 1500 i dodatkowo bo się zapisałam do jakiegoś funduszu koleżeńskiego dostane 1000 becikowe niestety odpada bo się nie załapiemy kwotowo, ale i tak bedzie ok bo to dodatkowe pieniązki

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-03-29 o 17:52
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:52   #3913
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
En - jeśli mogę zapytać, bo u nas sytuacja ma się podobnie... jak się zapatrujecie na temat chrztu dziecka?

ja mam wrzucone do zakładek takie: http://allegro.pl/oslonki-na-piersi-...065233964.html
poprzednio testowałam Avent, ale nie pasowały ssakowi

co to za ubezpieczalnia??? super warunki. A umowę możesz rozwiązać kiedy chcesz, czy np. MUSISZ płacić 2 lata?

zjadłam ziemniaki duszone i jajko sadzone i mnie muli... chyba mi KTOŚ pożałował

co do "rzeczy" - ja mam nadzieję, że dwie, które bardzo chcę, a może mnie nie będzie stać, zakupią goście (o i le wpadną na to, żeby się zapytać co chcemy) - leżaczek (dokładnie ten co Neni wrzuciła) i karuzelka FP lub podobna z muzyką poważną. Myślę, że jest szansa, bo jeśli moje "czarownice" się zgrają na jeden termin i zrobią zrzutkę na leżaczek, to wyniesie je to max 60zł na łebka. Na karuzelkę uskładamy od innych chętnych.
U mnie tylu chętnych na zakupy nie będzie, tym bardziej nowe więc wole sobie trafić jakieś używki tym sposobem mam już tą karuzele co Neni FP i będę szukać leżaczka
Stary 2013-03-29, 18:01   #3914
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
U mnie tylu chętnych na zakupy nie będzie, tym bardziej nowe więc wole sobie trafić jakieś używki tym sposobem mam już tą karuzele co Neni FP i będę szukać leżaczka
no u nas pewniaków jest... 10 osób - może jakoś uskładamy

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

A co do laktatorów - miałam (i mam gdzieś) ten poniżej - badziewie jakich mało - 3 razy był w reklamacji, bo mimo, że nie był aż tak eksploatowany 3 razy pękła pompka Za każdym razem dostawałam nowy egzemplarz... A najlepsze jest to, że mąż go kupił na biegu, w dużym sklepie dzieciowym za 120zł!!!! Podejrzewam, że Allegro byłoby połowę tańsze, ale nie było na to czasu...
http://allegro.pl/laktator-baby-ono-...126968710.html

Stary 2013-03-29, 18:02   #3915
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
To bardzo fajnie, że idziesz już na zwolnienie, ja kiedyś myślałam, że ciąża to nie choroba, ale naprawdę potrzeba odpoczynku wygrała i jak narazie super się czuję w domu

Wow, taka kwota świadczenia to naprawdę dużo. Ja mam w pracy ubezpieczenie takie podstawowe i pracodawca mi płaci to dostanę 1350 zł. Ale własnie pisałam wczoraj, że Tż dostał ofertę przystąpienia bez karencji ze składką 93 zł/mc świadczenie jest 2800 zł (jak zapłacimy składki za 4mce to będziemy mieli i tak 2400 zł na czysto) i dziś pytał i dla małżonka też nie ma karencji więc się oboje zapiszemy I sobie myślę, że mamy niezłe szczęście z tym brakiem karencji i trafiło się jak ślepej kurze ziarno Tak że szkoda by było nie skorzystać.
Mi po prostu już jest ciężko z dzieciakami. A jak zrobi się w końcu ciepło i zaczną się wyjścia np. na plac zabaw to z wielkim brzuchem nie dam rady A że znaleźli już dziewczynę na moje miejsce, to spokojnie mogę iść odpoczywać
A z ubezpieczenia szkoda byłoby nie skorzystać

Cytat:
A skąd ja mam wiedzieć czy coś takiego jest u mnie albo u Tżta?
Małe firmy raczej tego nie praktykują. Z prywatnymi też jest różnie. Musicie pytać w kadrach.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
szybko nie wstanę
My szukalismy ubezpieczenia jakies 2 lata temu, sami i przez znajomego co w tym siedzi. Wszystko co nam proponowali było takie jak pisałam. Mozesz podac namiary na te firme ubezpieczeniowa? Chetnie sie ubezpiecze przed drugim dzieckiem

Bardzo dobre masz to ubezpieczenie, ale ciezko jest takie cos znaleźć, bo ogólna polityka firm ubez. jest taka, ze to ty masz im wiecej wplacic niz oni tobie wypłacić. Oni najchetniej nic by nie płacili.
Mam nadzieję, że żadnych numerów przy tym nie wywiną i ładnie wypłacą całą kwotę a to po prostu poszło kosztem ubezpieczenia na życie - bo tam mam chyba 5tys w przypadku śmierci. A zwykle ta kwota jest bardzo duża.

Cytat:
A z jakiej okazji ten występ?

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Nie przypominam sobie, żebym musiała 2 lata płacić, ale aż zaraz to sprawdzę. Mam składkę rozbitą na 12 miesięcy, bo mogłam zapłacić w całości jakieś trochę ponad 500zł i tylko odczekać ten okres karencji.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 18:04   #3916
Konto usunięte

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40045668]witam przedswiątecznie !!!

dziś zrobiłam sobie wolne i do pracy nie poszłam, za to rano grzecznie do laboratorium na test obciążenia glukozą... Wy też musiałyście siedzieć w przychodni i nie mogłyście nigdzie wyjść??? mi babka powiedziała, że jakbym gdzieś pojechała załatwiać sprawy to zmienia się metabolizm i wynik może wyjśc zakłamany.. ???!!! więc siedziałam grzecznie 2 h w przychodni i musiałam bardzo się starać żeby nie zasnąć...
glukoza na czczo wynik 78,6 po 2 g wynik 101,3 .... z tego co czytałam w necie to dobrze chyba...

a potem zapomniałam, że nic nie jadłam i poszłam do sklepu i w pewnym momencie zrobilo mi się tak słabo, że myslałam że zejdę... raz gorąco, raz zimno.... masakra!!
[/QUOTE]

U nas też trzeba siedzieć.

I ja miałam identycznie po glukozie, straszne uczucie...
Stary 2013-03-29, 18:04   #3917
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
dla małgosi

wróciłam od siostry, miałam iść do kerfura po zakupy i zrezygnowałam przez ten śnieg, u mnie już zima na maxa
zmierzyłam się cm w brzuchu i mam 97 cm - nie wiem czy to dużo czy mało bo nie mam porównania przed

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 18:10   #3918
Ewusia709
Zadomowienie

Mela - ogromne gratulacje i dla Małgosi

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40045668]

[/QUOTE]

Tak, trzeba siedzieć na tej glukozie 2h na tyłku i jak najmniej się ruszać bo inaczej wynik wychodzi sfałszowany.
Wyniki Ci wyszły bardzo dobre

Dzięki za informację o szczepionkach, też muszę poczytać na ten temat

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 18:11   #3919
magdalennne
Wtajemniczenie

Sprawdziłam i w umowie mam napisany okres ubezpieczenia 1 rok. Nic nie ma, że dłużej trzeba płacić.
Szczerze przyznam, że umowę podpisywałam u koleżanki, która pracuje w agencji ubezpieczeniowej i ona mówiła, że jej brat jak planował dziecko to w kilku firmach wykupił takie polisy... A ona od razu mówiła, że musi być 10 miesięcy, więc żebyśmy się z dzieckiem nie pospieszyli. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie z tym ok.
A jeszcze zauważyłam teraz, że mam tam 1500zł za dzień pobytu w szpitalu począwszy od drugiego dnia. Ciekawe czy przy porodzie też się liczy
Stary 2013-03-29, 18:12   #3920
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Muszę się pożalić. . Zjadłam całą I love Milka :banghead::banghead:
Stary 2013-03-29, 18:12   #3921
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dziewczynki kochane,chciałabym wam życzyć spokojnych, pogodnych i wesołych świąt Dużo kopniaczków od dzieciaczków, samych pyszności na stole, żadnych stresów i słodkiego leniuchowania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wielkanoc.jpg (36,9 KB, 0 załadowań)
Stary 2013-03-29, 18:20   #3922
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Czym że jest opakowanie czekoladek w obliczu przyjemności jaką dają

Lecę i ja coś robić, bo w kompletnej rozsypce przedświątecznej jestem. Za to muszę pochwalić męża mego, który okna umył

Pewnie będę zaglądać całe Święta, ale już teraz życzę wam spokojnych, pogodnych Świąt. Co by dzieciaczki dużo kopały i nie pojawiły się żadne dolegliwości po świątecznym jedzonku
Stary 2013-03-29, 18:23   #3923
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdziłam i w umowie mam napisany okres ubezpieczenia 1 rok. Nic nie ma, że dłużej trzeba płacić.
Szczerze przyznam, że umowę podpisywałam u koleżanki, która pracuje w agencji ubezpieczeniowej i ona mówiła, że jej brat jak planował dziecko to w kilku firmach wykupił takie polisy... A ona od razu mówiła, że musi być 10 miesięcy, więc żebyśmy się z dzieckiem nie pospieszyli. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie z tym ok.
A jeszcze zauważyłam teraz, że mam tam 1500zł za dzień pobytu w szpitalu począwszy od drugiego dnia. Ciekawe czy przy porodzie też się liczy
warunki do pozazdroszczenia! chętnie się dowiem, co to za firma... możesz powiedzieć???

Cytat:
pożalić??? chyba pochwalić

Stary 2013-03-29, 18:31   #3924
Konto usunięte

Szlaaag... Zatkało nam rurę w łazience, dokładnie odpływ w wannie :/ Nic nie daje czyszczenie tego taką sprężyną, chyba trzeba będzie iść po kreta :/
Stary 2013-03-29, 18:32   #3925
tweedledee
Zakorzenienie

Witam się w końcu z mojego osobistego stanowiska (laptop dzisiaj doszedł, a więc koniec kłótni)

Po wizycie zbyt wielu informacji nie nabyłam, raczej sie odrobinę uspokoiłam, bo zobaczyłam, jak mały ostro fika
Macica niestety tak jak się stawiała, tak się stawia nadal także dalej jestem na luteinie i duphastonie+ lekarz przepisał mi dodatkowo żelazo, bo mam lekką anemię.
2.04. i tak jestem umówiona do następnej ginekolożki na połówkowe, to dowiem się więcej.

A tak z innej beczki. Przyszły do mnie dzisiaj podkłady mineralne i jeden róż z firmy Annabelle Minerals. Nie są drogie, a mogę Wam je poleci, bo mają bardzo fajne krycie (jeżeli którejś na tym zależy) oczywiście nie ma efektu maski i matują bardzo długo
Stary 2013-03-29, 18:39   #3926
Neni1984
Zakorzenienie

Nie odebrałam dziś bujaczka, ale to tylko z mojej winy Umówiliśmy się z Panem kierowcą w konkretnym miejscu i miałam czekać na telefon od niego i wtedy wyjść z domu. Niestety Pan kierowca nie mógł się do mnie dodzwonić, o czym nie wiedziałam i spokojnie czekałam na informację. A okazało się, że mój tel. popadł w stan jakiejś dziwnej hibernacji i pomimo, że był włączony zachowywał się jakby był wyłączony. Kiedyś już mi "wywinął" taki numer, ale w mało istotnej sytuacji. Umówiliśmy się zatem, że po świętach podjadę do Pana kierowcy i odbiorę przesyłkę. Całe szczęście, że mieszka tylko kilka kilometrów od nas

Ehh
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 18:42   #3927
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Witam się w końcu z mojego osobistego stanowiska (laptop dzisiaj doszedł, a więc koniec kłótni)

Po wizycie zbyt wielu informacji nie nabyłam, raczej sie odrobinę uspokoiłam, bo zobaczyłam, jak mały ostro fika
Macica niestety tak jak się stawiała, tak się stawia nadal także dalej jestem na luteinie i duphastonie+ lekarz przepisał mi dodatkowo żelazo, bo mam lekką anemię.
2.04. i tak jestem umówiona do następnej ginekolożki na połówkowe, to dowiem się więcej.

A tak z innej beczki. Przyszły do mnie dzisiaj podkłady mineralne i jeden róż z firmy Annabelle Minerals. Nie są drogie, a mogę Wam je poleci, bo mają bardzo fajne krycie (jeżeli którejś na tym zależy) oczywiście nie ma efektu maski i matują bardzo długo
będzie dobrze

Synek
Stary 2013-03-29, 18:43   #3928
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Te warunki, które ja widziałam w firmach najczęściej nie obejmowały pobytu w szpitalu przy porodzie, ewentualnie przy porodzie przez cc to tak, ale malo takich firm jest. Np. jak ja mam chory kręgosłup i już dawno mialam operacje to jedna firma juz jak chcialam podpisac umowe powiedziala ze mi nie wyplaca za cc jesli bedzie ze wzgledow na kregoslup. Masz szcęście jak nie wiem co z tą umową. Tylko może być jeden myk. Skoro masz umowe na 1 rok, płacisz od lipca, czyli do czerwca włącznie, to może się okazać, że musisz przedłużyć umowę. Jak ur w lipcu stara będzie nie ważna. Dowiedz się lepiej jak to jest.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 18:50   #3929
fiazo
Zakorzenienie

naszła mnie ochota na zmianę firanki w kuchni, jak będziemy malować to można wtedy przy okazji wymienić, zamiast dla dziecka coś oglądać to ja firanki

Synek
Stary 2013-03-29, 18:52   #3930
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
to super !!!

ja mam też za pobyt w szpitalu ale niestety na wypadek choroby nie porodu i zazwyczaj tak jest.
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości