|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
A ja kochane lecę sprzątać cały dom- ciężkie jest życie ciężarówki, która non stop siedzi w chałupie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko nie wstanę![]() My szukalismy ubezpieczenia jakies 2 lata temu, sami i przez znajomego co w tym siedzi. Wszystko co nam proponowali było takie jak pisałam. Mozesz podac namiary na te firme ubezpieczeniowa? Chetnie sie ubezpiecze przed drugim dzieckiem ![]() Bardzo dobre masz to ubezpieczenie, ale ciezko jest takie cos znaleźć, bo ogólna polityka firm ubez. jest taka, ze to ty masz im wiecej wplacic niz oni tobie wypłacić. Oni najchetniej nic by nie płacili. |
|
|
|
|
#3903 |
|
Wtajemniczenie
|
Masakra! Na onecie mówili o dziewczynie która w UK urodziła dziecko wazace 7kg! naturalnie. Nie chce nawet myśleć co sie nacierpiala ona i dziecko
czy nikt nie zrobił USG przed porodem?
|
|
#3904 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3905 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40043428]Ja miałam na 2. egzaminie takiego egzaminatora wrednego, który mnie wyśmiewał przy błędzie, a na koniec mi powiedział, że mu baaardzo szkoda, że nie zdałam, bo mam na imię tak, jak jego była dziewczyna i ma sentyment do imienia... Co za cieć Cytat:
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
i przeorac gębę pazurami :/Ja tez nie.Legginsy zmieszczą mi wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry brzuchatki!
Mam w planach jechać jutro do rodzinki na święta (jakieś 2godz podróży),ale jeszcze nie wiem czy pojadę bo pogoda okropna,zimno,śnieg sypie a ja nie chcę się przeziębić no i nie wiem jak się będę czuć,bo dziś np cały dzień mnie muli,nie mam siły na nic i tylko bym spała Mam już wyniki morfologi-bardzo się poprawiło od ostatniego razu i tsh mam 2,544 a glukoza naczczo 78. Ft3 i ft4 w normach ![]() Dostanę od przyszłej teścowej jakiś taki tani,zwykły laktator bezfirmowy,wiem że już kupiła. Więc zobaczę co i jak, po porodzie jeśli będę mieć pokarm i jeśli ten zwykły się nie sprawdzi to zamówię Medelę za ok 60zł widziałam na allegro.
|
#3907 |
|
Konto usunięte
|
Ooo na Polsat Film Stalowe Magnolie... Film, który oglądałam kiedyś nałogowo, taki smutny...
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem dumna z mojej Małgosi. Miała dzisiaj występ i naprawdę ładnie wierszyk powiedziała, bez zająknięcia i podpowiadania
Aż mi łezka poleciała.
|
#3909 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mela- brawa dla Małgosi
|
|
#3911 | ||
|
Zakorzenienie
|
En - jeśli mogę zapytać, bo u nas sytuacja ma się podobnie... jak się zapatrujecie na temat chrztu dziecka?
Cytat:
poprzednio testowałam Avent, ale nie pasowały ssakowi Cytat:
zjadłam ziemniaki duszone i jajko sadzone i mnie muli... chyba mi KTOŚ pożałował ![]() co do "rzeczy" - ja mam nadzieję, że dwie, które bardzo chcę, a może mnie nie będzie stać, zakupią goście (o i le wpadną na to, żeby się zapytać co chcemy) - leżaczek (dokładnie ten co Neni wrzuciła) i karuzelka FP lub podobna z muzyką poważną. Myślę, że jest szansa, bo jeśli moje "czarownice" się zgrają na jeden termin i zrobią zrzutkę na leżaczek, to wyniesie je to max 60zł na łebka. Na karuzelkę uskładamy od innych chętnych. aaaaa, miałam już kiedyś pisać - jeśli wymyślę, gdzie spakowałam, będę miała do odsprzedania ciążowe spodnie letnie za kolano z HM, z golfem, chyba 3 szt. białe, czarne i nie pamiętam jakie - rozmiar ok. 40/42. Jak znajdę wrzucę fotki i wymiary na klubie. I może jakieś bluzeczki ciążowe w tym rozmiarze - dam znać |
||
|
|
|
#3912 |
|
Konto usunięte
|
witam przedswiątecznie !!!
![]() dziś zrobiłam sobie wolne i do pracy nie poszłam, za to rano grzecznie do laboratorium na test obciążenia glukozą... Wy też musiałyście siedzieć w przychodni i nie mogłyście nigdzie wyjść??? mi babka powiedziała, że jakbym gdzieś pojechała załatwiać sprawy to zmienia się metabolizm i wynik może wyjśc zakłamany.. ???!!! więc siedziałam grzecznie 2 h w przychodni i musiałam bardzo się starać żeby nie zasnąć... glukoza na czczo wynik 78,6 po 2 g wynik 101,3 .... z tego co czytałam w necie to dobrze chyba...a potem zapomniałam, że nic nie jadłam i poszłam do sklepu i w pewnym momencie zrobilo mi się tak słabo, że myslałam że zejdę... raz gorąco, raz zimno.... masakra!! poczytałam sobie jeszcze wczoraj o szczepieniach i zdecydowałam się rozłożyć synkowi szczepienia na dwa osobne z innych terminach w tym jedno kupię sama, bo mają w przychodni tylko taką do wypicia, za to żywą, a wolę wkłucie ale szczepionkę inaktywną. Rozmawiałam z lekarką, powiedziała mi wszystkie nazwy szczepionek i jakich firm, spytała tylko dlaczego tak chcę, da receptę na tę drugą i ok... poczytałam sobie też o składzie szczepionek jakie miał Ignaś i na szczęście w żadnej do tej pory (z jedną mam obawy) nie miał rtęci jako substancji konserwującej a z maluchem zrobię tak, ze w szpitalu zabronię szczepić na wzw dopiero gdzieś dopiero po 2 miesiącach i skład każdej będę sprawdzać!!! Wesołych Świat Kochane zatem, ja robię obiadek - świeży szpinak z cebulką pieczarkami i kaszą gryczaną, do końca się pakujemy i jutro w górki!!!!!!!!!! " jak się zapatrujecie na temat chrztu dziecka? " Ignasia chrzciliśmy i teraz w sumie trudno powiedzieć dlaczego, Leosia nie zamierzamy nie chodzimy do kościoła więc nie będziemy się wygłupiać i przyrzekać że będziemy dziecko wychowywać w wierze chrześcijańskiej, bo tego nie planujemy, tylko chcemy żeby był dobrym człowiekiem ![]() magdaleene - jakaś kosmiczna kwota z tej ubezpieczalni ci wyszła... sprawdz na pewno, czy nie jest to obostrzone jakimiś wymogami... jak nie to super!!! gratulacje!!! ja mam w pracy 1500 i dodatkowo bo się zapisałam do jakiegoś funduszu koleżeńskiego dostane 1000 becikowe niestety odpada bo się nie załapiemy kwotowo, ale i tak bedzie ok bo to dodatkowe pieniązki
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-03-29 o 17:52 |
|
|
|
#3913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
tym sposobem mam już tą karuzele co Neni FP i będę szukać leżaczka
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- A co do laktatorów - miałam (i mam gdzieś) ten poniżej - badziewie jakich mało - 3 razy był w reklamacji, bo mimo, że nie był aż tak eksploatowany 3 razy pękła pompka Za każdym razem dostawałam nowy egzemplarz... A najlepsze jest to, że mąż go kupił na biegu, w dużym sklepie dzieciowym za 120zł!!!! Podejrzewam, że Allegro byłoby połowę tańsze, ale nie było na to czasu...http://allegro.pl/laktator-baby-ono-...126968710.html |
|
|
|
|
#3915 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A że znaleźli już dziewczynę na moje miejsce, to spokojnie mogę iść odpoczywać![]() A z ubezpieczenia szkoda byłoby nie skorzystać ![]() Małe firmy raczej tego nie praktykują. Z prywatnymi też jest różnie. Musicie pytać w kadrach. Cytat:
a to po prostu poszło kosztem ubezpieczenia na życie - bo tam mam chyba 5tys w przypadku śmierci. A zwykle ta kwota jest bardzo duża.Cytat:
A z jakiej okazji ten występ?Nie przypominam sobie, żebym musiała 2 lata płacić, ale aż zaraz to sprawdzę. Mam składkę rozbitą na 12 miesięcy, bo mogłam zapłacić w całości jakieś trochę ponad 500zł i tylko odczekać ten okres karencji.
|
|
#3916 |
|
Konto usunięte
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40045668]witam przedswiątecznie !!!
![]() dziś zrobiłam sobie wolne i do pracy nie poszłam, za to rano grzecznie do laboratorium na test obciążenia glukozą... Wy też musiałyście siedzieć w przychodni i nie mogłyście nigdzie wyjść??? mi babka powiedziała, że jakbym gdzieś pojechała załatwiać sprawy to zmienia się metabolizm i wynik może wyjśc zakłamany.. ???!!! więc siedziałam grzecznie 2 h w przychodni i musiałam bardzo się starać żeby nie zasnąć... glukoza na czczo wynik 78,6 po 2 g wynik 101,3 .... z tego co czytałam w necie to dobrze chyba...a potem zapomniałam, że nic nie jadłam i poszłam do sklepu i w pewnym momencie zrobilo mi się tak słabo, że myslałam że zejdę... raz gorąco, raz zimno.... masakra!! [/QUOTE] I ja miałam identycznie po glukozie, straszne uczucie... |
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla małgosi wróciłam od siostry, miałam iść do kerfura po zakupy i zrezygnowałam przez ten śnieg, u mnie już zima na maxa zmierzyłam się cm w brzuchu i mam 97 cm - nie wiem czy to dużo czy mało bo nie mam porównania przed |
|
|
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
Mela - ogromne gratulacje i
dla Małgosi [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40045668] dziś zrobiłam sobie wolne i do pracy nie poszłam, za to rano grzecznie do laboratorium na test obciążenia glukozą... Wy też musiałyście siedzieć w przychodni i nie mogłyście nigdzie wyjść??? mi babka powiedziała, że jakbym gdzieś pojechała załatwiać sprawy to zmienia się metabolizm i wynik może wyjśc zakłamany.. ???!!! więc siedziałam grzecznie 2 h w przychodni i musiałam bardzo się starać żeby nie zasnąć... glukoza na czczo wynik 78,6 po 2 g wynik 101,3 .... z tego co czytałam w necie to dobrze chyba...[/QUOTE] Tak, trzeba siedzieć na tej glukozie 2h na tyłku i jak najmniej się ruszać bo inaczej wynik wychodzi sfałszowany. Wyniki Ci wyszły bardzo dobre ![]() Dzięki za informację o szczepionkach, też muszę poczytać na ten temat
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
Sprawdziłam i w umowie mam napisany okres ubezpieczenia 1 rok. Nic nie ma, że dłużej trzeba płacić.
Szczerze przyznam, że umowę podpisywałam u koleżanki, która pracuje w agencji ubezpieczeniowej i ona mówiła, że jej brat jak planował dziecko to w kilku firmach wykupił takie polisy... A ona od razu mówiła, że musi być 10 miesięcy, więc żebyśmy się z dzieckiem nie pospieszyli. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie z tym ok. A jeszcze zauważyłam teraz, że mam tam 1500zł za dzień pobytu w szpitalu począwszy od drugiego dnia. Ciekawe czy przy porodzie też się liczy
|
#3920 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Muszę się pożalić. . Zjadłam całą I love Milka :banghead::banghead:
|
|
#3921 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki kochane,chciałabym wam życzyć spokojnych, pogodnych i wesołych świąt
Dużo kopniaczków od dzieciaczków, samych pyszności na stole, żadnych stresów i słodkiego leniuchowania
|
#3922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lecę i ja coś robić, bo w kompletnej rozsypce przedświątecznej jestem. Za to muszę pochwalić męża mego, który okna umył ![]() Pewnie będę zaglądać całe Święta, ale już teraz życzę wam spokojnych, pogodnych Świąt. Co by dzieciaczki dużo kopały i nie pojawiły się żadne dolegliwości po świątecznym jedzonku
|
|
#3923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3924 |
|
Konto usunięte
|
Szlaaag... Zatkało nam rurę w łazience, dokładnie odpływ w wannie :/ Nic nie daje czyszczenie tego taką sprężyną, chyba trzeba będzie iść po kreta :/
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w końcu z mojego osobistego stanowiska (laptop dzisiaj doszedł, a więc koniec kłótni
)Po wizycie zbyt wielu informacji nie nabyłam, raczej sie odrobinę uspokoiłam, bo zobaczyłam, jak mały ostro fika ![]() Macica niestety tak jak się stawiała, tak się stawia nadal 2.04. i tak jestem umówiona do następnej ginekolożki na połówkowe, to dowiem się więcej. A tak z innej beczki. Przyszły do mnie dzisiaj podkłady mineralne i jeden róż z firmy Annabelle Minerals. Nie są drogie, a mogę Wam je poleci, bo mają bardzo fajne krycie (jeżeli którejś na tym zależy) oczywiście nie ma efektu maski i matują bardzo długo
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Nie odebrałam dziś bujaczka, ale to tylko z mojej winy
Umówiliśmy się z Panem kierowcą w konkretnym miejscu i miałam czekać na telefon od niego i wtedy wyjść z domu. Niestety Pan kierowca nie mógł się do mnie dodzwonić, o czym nie wiedziałam i spokojnie czekałam na informację. A okazało się, że mój tel. popadł w stan jakiejś dziwnej hibernacji i pomimo, że był włączony zachowywał się jakby był wyłączony. Kiedyś już mi "wywinął" taki numer, ale w mało istotnej sytuacji. Umówiliśmy się zatem, że po świętach podjadę do Pana kierowcy i odbiorę przesyłkę. Całe szczęście, że mieszka tylko kilka kilometrów od nas![]() Ehh |
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
naszła mnie ochota na zmianę firanki w kuchni, jak będziemy malować to można wtedy przy okazji wymienić, zamiast dla dziecka coś oglądać to ja firanki
|
|
|
|
#3930 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja mam też za pobyt w szpitalu ale niestety na wypadek choroby nie porodu i zazwyczaj tak jest.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

szybko nie wstanę
czy nikt nie zrobił USG przed porodem?

[COLOR="Silver"]
Koleś był obleśny, okropny i rzucał ciągle komentarze, typu: "O! Ma pani krótkie paznkcie- takie lubię, bo nie drapią mocno", "A teraz proszę wrzucić bieg 5ty- jak rozmiar pani biuściku", a na pytanie, gdzie teraz jechać powiedział "To może tam w prawo, do tego lasu ...". Było tego dużo więcej i choć minęło 10 lat to pamiętam to bardzo.
i przeorac gębę pazurami :/

Mam już wyniki morfologi-bardzo się poprawiło od ostatniego razu i tsh mam 2,544 a glukoza naczczo 78. Ft3 i ft4 w normach 

A że znaleźli już dziewczynę na moje miejsce, to spokojnie mogę iść odpoczywać
a to po prostu poszło kosztem ubezpieczenia na życie - bo tam mam chyba 5tys w przypadku śmierci. A zwykle ta kwota jest bardzo duża.