Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-29, 15:44   #3871
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jestem nie nadrabiam bo muszę się za robotę zabrać zdaję zatem relację od gina
mam filmik mam nagrane normalnie w 2D i 4D normalnie widać dzidzie i wydaje mi się, że wygląda jak mąż taki malutki wg OM 17w1d a z usg wychodzi 16w1d bo tydzień młodszy, ale jak miałam tak nieregularne @ więc jest wszystko dobrze, serduszko bije, widziałam komory serduszkowe, brzuszek, chyba nerki paluszki, nóżki iiiiii................... .......pisiorka nie ma szans, że mu to odpadnie raczej, bo dość spory jest także żegnajcie różowe wdzianka możecie się teraz do Kluska zwracać Mikołaj
ale to 4D to taki bajer fajne
ale jak się położyłam na kozetkę to mały się nie ruszał-chyba spał to mi się tak gorąco zrobiło, a jak już się zaczął wiercić i serduszko to bylo super

Matallewar proszę mi przy nicku dopisać Synuś Mikołaj
A napiszesz mi pw? Bo ja dziś tylko na komórce

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 15:56   #3872
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
mam filmik mam nagrane normalnie w 2D i 4D normalnie widać dzidzie i wydaje mi się, że wygląda jak mąż taki malutki wg OM 17w1d a z usg wychodzi 16w1d bo tydzień młodszy, ale jak miałam tak nieregularne @ więc jest wszystko dobrze, serduszko bije, widziałam komory serduszkowe, brzuszek, chyba nerki paluszki, nóżki iiiiii................... .......pisiorka nie ma szans, że mu to odpadnie raczej, bo dość spory jest także żegnajcie różowe wdzianka możecie się teraz do Kluska zwracać Mikołaj
ale jak się położyłam na kozetkę to mały się nie ruszał-chyba spał to mi się tak gorąco zrobiło, a jak już się zaczął wiercić i serduszko to bylo super

Gratulacje Synka Super że już znasz płeć

Ja tez mam filmik z wczorajszej wizyty i powiem Wam że już chyba z 100 razy go obejrzałam, Mąż włącza sobie na dvd na dużym ekranie
W Wielkanoc pokażemy rodzinie, ach mimo że śnieg za oknem to ja w sercu czuje Wiosnę, nudności odpukać nie mam od 2 dni Po wczorajszym usg chodzę mega szczęśliwa

Załączam Wam zdjęcie mojego małego 6cm CUDU
Macha do Was rączką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12t3d.jpg (73,6 KB, 58 załadowań)

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2013-03-29 o 16:52
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 15:58   #3873
your Angel
czyli Endżi

Ja już też po wizycie (mojej pierwszej w NFZ) - i wrażenia mam mieszane.

Dużym plusem jest to, że pan doktor jest faktycznie przesympatyczny. Reszta już gorzej.

Po pierwsze - półtorej godziny opóźnienia w kolejce. Skandal...
Przez to wszystko się działo w okrutnym pośpiechu. A do zrobienia było mnóstwo. Na początku zaznaczyłam, że jestem z narzeczonym i bardzo nam zależy żeby razem rzucić okiem na ekran. W końcu okazało się, że nie ma już czasu, bo kolejny lekarz już czeka na gabinet USG trwało mgnienie oka.
Sprzęt oczywiście gorszej jakości niż w prywatnych gabinetach. Dostaliśmy jedną fotkę - bez porównania gorszą od tych, za które zapłaciliśmy 150zł. Płci nie można było określić "bo wszystko za malutkie" - ale miesiąc temu na lepszym sprzęcie było widać na 70%.

No i zmartwiło mnie, że lekarz orzekł, że mam trochę podwyższone TSH, zapisał receptę i kazał pójść do endokrynologa A według tabel znajduję się w górnej granicy normy - ale jednak normy. Domyślam się, że chodzi o to, żeby dmuchać na zimne, ale jednak trzyma mnie teraz trochę zdenerwowanie

Na całe szczęście następna wizyta już za miesiąc. Wyznaczono mi termin na 10.09 i określono, że to 17 tydzień ciąży. Przytyłam tylko 2 kilo - także ok.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-03-29 o 15:59
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 16:07   #3874
brooter
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Dużym plusem jest to, że pan doktor jest faktycznie przesympatyczny. Reszta już gorzej.

Przez to wszystko się działo w okrutnym pośpiechu. A do zrobienia było mnóstwo. Na początku zaznaczyłam, że jestem z narzeczonym i bardzo nam zależy żeby razem rzucić okiem na ekran. W końcu okazało się, że nie ma już czasu, bo kolejny lekarz już czeka na gabinet USG trwało mgnienie oka.
Sprzęt oczywiście gorszej jakości niż w prywatnych gabinetach. Dostaliśmy jedną fotkę - bez porównania gorszą od tych, za które zapłaciliśmy 150zł. Płci nie można było określić "bo wszystko za malutkie" - ale miesiąc temu na lepszym sprzęcie było widać na 70%.

No i zmartwiło mnie, że lekarz orzekł, że mam trochę podwyższone TSH, zapisał receptę i kazał pójść do endokrynologa A według tabel znajduję się w górnej granicy normy - ale jednak normy. Domyślam się, że chodzi o to, żeby dmuchać na zimne, ale jednak trzyma mnie teraz trochę zdenerwowanie

Na całe szczęście następna wizyta już za miesiąc. Wyznaczono mi termin na 10.09 i określono, że to 17 tydzień ciąży. Przytyłam tylko 2 kilo - także ok.
masz termin dzien po mnie
ja tez do przodu 2 kilo..

kurcze i tez musze zrobic to TSH.. mam nadzieje, ze bedzie okey i nie bede musiala lykac zadnych tabsow:/

wazne, ze z Bobikiem wszystko w porzadku
brooter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 16:17   #3875
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez brooter Pokaż wiadomość
masz termin dzien po mnie
ja tez do przodu 2 kilo..

kurcze i tez musze zrobic to TSH.. mam nadzieje, ze bedzie okey i nie bede musiala lykac zadnych tabsow:/

wazne, ze z Bobikiem wszystko w porzadku
Co do tego terminu, to lekarze sami nie mogą się doliczyć Narzeczony słusznie zauważył, że co wizyta to uważają co innego. Najpierw był koniec sierpnia, potem środek września. Teraz pan doktor to nieco wypośrodkował

Grunt, żebym nie rodziła 12.09, bo wtedy urodziny ma teściowa, za którą trochę nie przepadam Ale ona z kolei cała w skowronkach, że może się uda żeby z maleństwem mieli urodziny razem - taaaa, ekstra

Kurczę, nie kumam tego TSH Mam 2,94 - według tabelki na karcie to idealnie sam środek. Napisane jest, że norma dla I trymestru to 0,33 - 4,59. W necie znalazłam, że jednak do 2,99. No to Holender, gdzie ta nadczynność ?

Ok, będę grzeczna i zaufam lekarzowi

Masz rację, grunt, że z małym wszystko dobrze

Czas edycji: 2013-03-29 o 16:18
Stary 2013-03-29, 17:01   #3876
tancerka212
Zakorzenienie

a to ciekawe że u Kaśki tydzień wcześniej lekarz już zobaczył siusiaka a u ciebie stwierdził że wszystko za małe- nie chciało mu się szukać pewnie dobrze że mój lekarz choćby miał siedzieć do północy w gabinecie to każdą pacjentkę przyjmie i normalne usg zrobi powolutku...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:12   #3877
marysia_258
Zadomowienie

Dziewczynki podczytuję Was, ale zupełnie nie mam weny na pisanie.
Dopadła mnie straszna chandra ciągle chodzę i ryczę. Ale nic to jakoś się pozbieram, bo trzeba Dobrze że TŻ wrócił.
Bardzo cieszę się z udanych wizyt pięknych zdjęć, Kasi gratuluję synusia

Życzę Wam kochane radosnych, spokojnych, wesołych Świąt Wielkanocnych i baaaaaardzo mokrego Dyngusa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 553085_4881249943097_1942201210_n.jpg (138,8 KB, 3 załadowań)

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:16   #3878
kaska87
Zakorzenienie

w końcu usiadłam na doopie
plecy mnie bolą dzisiaj już tylko odpoczywam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:16   #3879
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Kasia, gratuluję Mikusia

Nie mam sił nadrabiać. Wczoraj miałam taki dzień-koszmar, że odlot. Żołądek mnie tak bolał, że kosmos. Tez tak macie czasami?

A dziś Znajomi wymęczymi mi dziecię tak, że spało 3,5h

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:19   #3880
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Bajka a Ty chodzisz do endokrynologa?Ile mniej wiecej kosztuje prywatna wizyta?Polecilabys jakiegos ze Szczecina?Bo u mnie w Policach jest tylko na NFZ a najszybciej moglabym sie do niego dostac dopiero w przyszlym roku..
szybko sie dostalas do endo. ja chodze do dr Mamos, ona inaczej zinterpretowala by te wyniki ktore masz.

Cytat:

Kurczę, nie kumam tego TSH Mam 2,94 - według tabelki na karcie to idealnie sam środek. Napisane jest, że norma dla I trymestru to 0,33 - 4,59. W necie znalazłam, że jednak do 2,99. No to Holender, gdzie ta nadczynność ?
kochana przy takim wyniku to niedoczynnosc w tarczycy jest inaczej, im nizej to wychodzi nadczynnosc im wyzej to niedoczynnosc. lepiej sprawdzic takie wyniki.

Kaska, super ze wizyta udana, gratuluje syneczka

dziewczyny wesolych snieznych swiat wam zycze
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:36   #3881
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Kasia gratulacje!!!! Mikołaj piękne imię Fajnie ci, że już wiesz kto ci tam siedzi w brzuszku, ja już nie mogę się doczekać....

A wogóle to u Was laski też taka piękna wiosna za oknami??Masa zieleni i słońca i ptaszki śpiewają??

Żartowałam.........u mnie tak sypie śnieg, że masakra
U mnie też śnieg wali

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Gratulacje Synka Super że już znasz płeć

Ja tez mam filmik z wczorajszej wizyty i powiem Wam że już chyba z 100 razy go obejrzałam, Mąż włącza sobie na dvd na dużym ekranie
W Wielkanoc pokażemy rodzinie, ach mimo że śnieg za oknem to ja w sercu czuje Wiosnę, nudności odpukać nie mam od 2 dni Po wczorajszym usg chodzę mega szczęśliwa

Załączam Wam zdjęcie mojego małego 6cm CUDU
Macha do Was rączką
Piękny

Cytat:

Dlatego nie znoszę państwowej służby zdrowia

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:44   #3882
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a to ciekawe że u Kaśki tydzień wcześniej lekarz już zobaczył siusiaka a u ciebie stwierdził że wszystko za małe- nie chciało mu się szukać pewnie dobrze że mój lekarz choćby miał siedzieć do północy w gabinecie to każdą pacjentkę przyjmie i normalne usg zrobi powolutku...
Kurczę, normalnie zła jestem Chciałam już usłyszeć coś o płci, nastawić się, itd. Tak się też cieszyliśmy, że wizyta przypada tak, że narzeczony będzie mógł pójść ze mną. Usłyszałam, że za miesiąc na pewno będzie więcej czasu i partner będzie mógł zobaczyć. Co z tego skoro za miesiąc zmiana przypada mu tak, że nie zdąży I teraz kombinować i się zamieniać - bez pewności czy w ogóle jest sens. Do z takim czymś

Jak człowiek ma "za darmo" to sprzęt beznadziejny, wszystko w pośpiechu i w ogóle lipa. Bez porównania z prywatnymi wizytami.

Całe to przeludnienie wynikło z faktu, że tak jak pisałam, to jedyny miły, kompetentny gin w przychodni. Reszta lekarzy ma pustki. Zapisywał nas na godziny od rana do wieczora żeby każda dostała się teraz przed upływem miesiąca. Ale na każdą pacjentkę przewidział po 15 minut i już coś czuję, że znowu będzie gruba obsuwa
Pewnie gdyby nie musiał "oddać" gabinetu o określonej godzinie innemu lekarzowi, to by tak nie gnał.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kochana przy takim wyniku to niedoczynnosc w tarczycy jest inaczej, im nizej to wychodzi nadczynnosc im wyzej to niedoczynnosc. lepiej sprawdzic takie wyniki.
No to widać jakie mam rozeznanie Nigdy mi nie zdiagnozowano żadnych problemów z tarczycą.
A teraz wycieczka do endokrynologa i kieszeń o 130 zeta lżejsza...

Trudno, jak trzeba, to trzeba
Stary 2013-03-29, 17:47   #3883
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Dziewczyny,

Życzę Wszystkim Wiosennych Świąt!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1364575623208.jpg (43,4 KB, 3 załadowań)
Stary 2013-03-29, 17:47   #3884
your Angel
czyli Endżi

Aha, zapomniałam wspomnieć, że po moich naleganiach dostałam jedną fotkę. Lekarz już był myślami gdzie indziej i bez patrzenia na mnie położył mi ją na brzuchu wypaskudzonym żelem do USG...

Jezu
Stary 2013-03-29, 17:56   #3885
misia332
Zakorzenienie

Wesołych Świąt Laleczki

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:58   #3886
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kasia, gratuluję Mikusia

Nie mam sił nadrabiać. Wczoraj miałam taki dzień-koszmar, że odlot. Żołądek mnie tak bolał, że kosmos. Tez tak macie czasami?

A dziś Znajomi wymęczymi mi dziecię tak, że spało 3,5h
pożycz mi twoich znajomych niech mojego wymęczą Właśnietancuje w pokoju i robi zamek z pościeli a ja juz nie moge
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 18:09   #3887
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
pożycz mi twoich znajomych niech mojego wymęczą Właśnietancuje w pokoju i robi zamek z pościeli a ja juz nie moge
Hehe, zaproś dzieci z okolicy pewnie efekt będzie ten sam. Mój się zmęczył popisywaniem ale spał pięknie. Szkoda że wczoraj jak padałam z bólu żołądka tak nie spał

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 18:18   #3888
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ja tez poproszte takich znajomych moje dziecko od kad przyjechalam do mamuski jest nie do wytrzymania, zrobila sie strasznie jeczaca i absornujaca, normalnie nic zrobic przy niej nie mozna :/

Cytat:
No to widać jakie mam rozeznanie Nigdy mi nie zdiagnozowano żadnych problemów z tarczycą.
A teraz wycieczka do endokrynologa i kieszeń o 130 zeta lżejsza...

Trudno, jak trzeba, to trzeba
na spokojnie, u mnie problemy z tarczyca wyszly przy okazji normowania cyklu przed zajsciem w ciaze. ogolnie dla kazdego czlowieka wynik tsh ma inne dzialanie. ja np przy wyniku 2,32 mialam stwierdzona niedoczynnosc przez to ze poprostu towarzyszyly mi przy tym masakryczne objawy. gdyby nie kolezanka chora na niedoczynnosc twierdzilabym ze mam wyniki w normie i olala, gdzie pol roku wczesniej mialam tsh 3,19 i olalam wlasnie przez to ze niby w normie.

warto sie zbadac bynajmniej dla wlasnego spokoju.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-03-29, 18:28   #3889
matallewar
Zakorzenienie

Dopiero z pracy wyszłam i czekam w macu na tz, bo przez ta zimę nie noże dojechać...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 18:35   #3890
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

u mnie tez juz mieszkanko lsni, jajka pomalowane, salatka zrobiona... mysle nad jakims plackiem, ale moze zostawie na jutro poki co odpoczywam bo tez mnie wszystko boli... 3 dni lezenia w szpitalu i teraz mam zakwasy w nogach chociaz daleko nigdzie nie chodzilam... masakra...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 18:46   #3891
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
na spokojnie, u mnie problemy z tarczyca wyszly przy okazji normowania cyklu przed zajsciem w ciaze. ogolnie dla kazdego czlowieka wynik tsh ma inne dzialanie. ja np przy wyniku 2,32 mialam stwierdzona niedoczynnosc przez to ze poprostu towarzyszyly mi przy tym masakryczne objawy. gdyby nie kolezanka chora na niedoczynnosc twierdzilabym ze mam wyniki w normie i olala, gdzie pol roku wczesniej mialam tsh 3,19 i olalam wlasnie przez to ze niby w normie.

warto sie zbadac bynajmniej dla wlasnego spokoju.
A powiedz, jakie miałaś konkretnie objawy? Bo już oczywiście spanikowana przeczesałam net
Część jest taka, że niezauważalna w ciąży - przyrost wagi, senność. Mnie zmęczenie chwyciło w pierwszym trymestrze ostro, ale raczej ewidentnie przez ciążę.

Przeczytałam, że matki z niedoczynnością rodzą dzieci z zaburzeniami intelektualnymi i strasznie się zmartwiłam Zaraz po pracy pobiegnę po tablety do apteki nocnej.

Czas edycji: 2013-03-29 o 18:53
Stary 2013-03-29, 19:00   #3892
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedz, jakie miałaś konkretnie objawy? Bo już oczywiście spanikowana przeczesałam net
Część jest taka, że niezauważalna w ciąży - przyrost wagi, senność. Mnie zmęczenie chwyciło w pierwszym trymestrze ostro, ale raczej ewidentnie przez ciążę.

Przeczytałam, że matki z niedoczynnością rodzą dzieci z zaburzeniami intelektualnymi i strasznie się zmartwiłam Zaraz po pracy pobiegnę po tablety do apteki nocnej.
po pierwsze u mnie zaczelo sie od hiperprolaktynemi, to dalo mi kolejne przypuszczenie do tego ze cos moze byc nie tak z tarczyca. a z samych tarczycowych objawow to bylam wiecznie zmeczona, brakowalo mi sil i checi do zycia, ciagle bylo mi zimno, przytylam pare kilo, wlosy mi wypadaly, mialam sucha skore, problemy z koncentracja i pamiecia. generalnie bylam przeokropnie nerwowa. po lekach praktycznie wszystko ustapilo.

no i to prawda, ze hormony tarczycy maja oddzialywanie na dziecko, najwazniejsze jest w sumie w pierwszych miesiacach bo moze przyczyniac sie do poronien.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-03-29, 19:01   #3893
karolson
Zakorzenienie

Witam Was w ten sniezny wieczor.
Ja dzis prawie caly dzien przespalam :/ w przerwie cos ugotowalam i czytalam Was...
Kasia gratuluje Mikolaja
MadziaW22 super foto blizniakow. Zazdroszcze
Zastanowilyscie mnie z tym tsh itd musze spr jakie ja mialam wyniki.
Stary 2013-03-29, 19:20   #3894
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny
ja niestety załapałam wczoraj jakiegoś wirusa bo boli mnie gardło i ucho też pobolewało, eh, na święta się rozłożyć po prostu frajda!

Kasia gratuluje usg i chłopaka- Mikołaja

życzę Wam wszystkim Wesołych, spokojnych Świąt Wielkanocnych
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 19:29   #3895
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Błagam poradźcie mi coś, bo jestem przerażona.Boli mnie tak od jakiejś godz.Jakby kolka,taka od biegania, albo wyrostek, albo jajnik,nie wiem.Nie mam opcji zadzwonienia do lekarza.Nie krwawie.Czy mam wzywać karetkę?Jestem w 16 tygodniu.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-03-29 o 19:33
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 19:32   #3896
Larysa88
Zakorzenienie

dziewczyny pogodnych, rodzinnych i sokojnych Świąt Wam życzę

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Błagam poradźcie mi coś, bo jestem przerażona.Boli mnie tak od jakiejś godz.Jakby kolka,taka od biegania, albo wyrostek, nie wiem.Nie mam opcji zadzwonienia do lekarza.Nie krwawie.Czy mam wzywać karetkę?Jestem w 16 tygodniu.
jeśli z lewej czy prawej strony to może jajnik, a może macica się rozciąga? spróbuj może z nospą
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 20:05   #3897
bojatoja
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluje dzisiejszych wizyt
Tylko na chwilkę wpadłam.
Życzę Wam wesołych i pogodnych świąt
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 20:29   #3898
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Błagam poradźcie mi coś, bo jestem przerażona.Boli mnie tak od jakiejś godz.Jakby kolka,taka od biegania, albo wyrostek, albo jajnik,nie wiem.Nie mam opcji zadzwonienia do lekarza.Nie krwawie.Czy mam wzywać karetkę?Jestem w 16 tygodniu.
Bez paniki. Ja juz raz tez tak mialam. Bolalo cala noc. Pozniej sie zorientowalam ze byla to kolka jelitowa. Bylo to spowodowane tym ze kilka dni sie nie zalatwialam i zrobilo sie jakies wzdecie i gazy nie mogly sie przesunac dalej. Sorki ze tak obrazowo ale moze u Ciebie to to samo? Mi przeszlo momentalnie po zalatwieniu sie...
Stary 2013-03-29, 20:39   #3899
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mam wielkiego pryszcza na czubku nosa i okropni boli mam dość tych ciazowych problemów ze skora ((
dajspokoj...jamamchyba luszczyce

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy tez macie taka chcice?
nawet nie pytaj

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ale różnica w czym? W cenie czy IgM IgG?
jaka roznica jest w cenie to ja widze chodzi mi o to co to jest IgM a co to IgG???

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 20:44   #3900
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
jaka roznica jest w cenie to ja widze chodzi mi o to co to jest IgM a co to IgG???
IgG to czy kiedyś zachorowałaś, IgM czy teraz no chyba, że nie chorowałas ale to pewnie masz w normach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości