|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() za wizytę wózek super, będziecie zadowoleni no i za tą kasę zazdroszczę pozytywnie Cytat:
|
||
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a karetka zabierze Cię do najbliższego szpitala chyba, że w mieście masz dwa to może można sobie wybrać ![]() nie masz jakichś znajomych, którzy mogliby czuwać? |
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wynik na paciora.A jednak Mutsy ? Ładny kolor My po Świętach jedziemy jeszcze raz pooglądać 4ridera Mi się strasznie podoba kolor Team Carribean |
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Czas spać
![]() jutro jeszcze kolorowanie jajec czeka, pieczenie babeczek przed święconką i wieczorem makowce ![]() dobranoc |
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cholercia,nie wiem jak to ogarnąć.. nie chcę do najbliższego
|
|
|
|
|
#3878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co za firma? Czym się zajmujesz? ![]() Cytat:
Cytat:
Oglądacie o wcześniakach na tvn24? Mamoo takie kruszyny 24 tc... A no i Święta zaczęły się super. Tata na IP. Pod kroplówką - prawdopodobnie wyrostek - czekam na wieści
|
|
#3879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odechciało mi się w szkole, jak już mieliśmy biologię i trzeba było się uczyć ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
ale 3300 można rodzić, spoko!
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla taty! ![]() może napisze do mojego szpitala czy mozna jakos zaplacic za ich transport bo mi zalezy
|
|
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest kuźwa jakiś slalom gigant pod górkę... Kiedyś musi być lepiej...Ale śmiał się, że musi sobie karnet na izbę wykupić ![]() Jak będziesz na wizycie u gin to się zapytaj
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Przemka! i niech siedzi w brzuszku jak najdluzej
|
|
|
|
|
#3886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bioder i spojenia Mnie od wczoraj boli jeszcze skóra koło pępka, jest taka bardzo tkliwa. I stawy. Nie wspomnę o kręgosłupie. I mnie ciało swędzi. Kto mówił, że ciaza to taki wspaniały czas...
|
|
|
|
|
#3888 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no co, wszystkie mają siarę, to musiałam sprawdzić i.... - mam i ja ![]() Jeśli mit to boję się. Moje sutki teraz już bardzo bolą
|
||
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczna posciel ![]() i Wesolych rowniez dla Was! |
|
|
|
|
#3890 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najważniejs ze, ze nerka wróciła do normyCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3891 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
za wizyte, serduszko i same dobre wiesci! suuuuper, ze wszystko ok.Cytat:
moze teraz miala taki okres, a pozniej zwolni? w sumie lepiej zeby byla wieksza niz moj koszmarek ciazowy- za mala. marzylam, zeby dobila do kg, pozniej do 1400 i 2kg wiec idziemy wedlug planu hehe.mnie tez sie wydaje, ze gin nie chce tej cesarki...ale mam obawy, bo on jest az za bardzo wyluzowany i to ja moge miec problem. podczas spania, a nawet 20 min ktg nie jestem w stanie lezec na prawym boku, bo mnie ten guz uciska. endo mowi, ze on sie moze przy parciu zaczac przesuwac...zaczne sie dusic i co zrobia? chcialabym chociaz w tym temacie miec spokoj. wystarczy mi przygod jak na te ciaze. ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
dla Jerzyka! wiedzialam, ze nerka to jego psikus! wstydzil sie biedak oprozniac pecherz podczas podgladania fajna waga! tez chlopak przyspieszyl...
|
||||
|
|
|
#3892 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka używa tego w kostce do kąpieli synka
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi się bardzo podobają te wózki ![]() Cytat:
Ale już naprawdę wystarczy tych szpitali i nieszczęść u Was....
|
||||
|
|
|
#3893 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
![]() Wesolych dla Ciebie i Darka! ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
faktycznie robi wrazenie. chociaz przyznam, ze jakies ciary i adrenalina byla...---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
![]() zaciskaj nozki, piers do przodu, to moze brzuch jeszcze wroci na miejsce? jeszcze nie czas na nasze maluchy (jak w temacie!)---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- ![]() Pawie - ladny ten wozek i kolor i model. widzielismy kilka mutsy w akcji i sa naprawde fajne. w gliwicach zachwycalam sie czarnym, ostatnio w laboratorium tez laska miala taki. wygladaja super, sa bardzo zwrotne, widac, ze latwo sie prowadza i maja naprawde pojemny kosz. wiecej nie moge napisac. mnie odstraszyla glownie cena... Brawo dla Nelci! znasz jej wage? aaa i macie juz wizyty co 2 tyg?---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3894 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas zawożą do tego szpitala, który ma dyżur położniczy. W parzyste jeden w nieparzyste drugi. nie widzialam, ale wylam jak bobr podczas dzisiejszej uwagi (dziewczynka z wada serduszka - brak tetnic i przeplywu do pluc) Cytat:
zamiast tego kroploweczka. nie denerwuj sie wyrostek to pikus. 3 swiateczne dni i wroci do domu. a tak powaznie to widze, ze u Ciebie tez jak nie urok to sraczka! ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
Witam, podaje koszty pościeli pierwsza wartość będzie dla poszewki 90x120, a druga dla 110x125 bawełna/bawełna 169zł, 199 zł bawełna/minky 179zł, 209 zł bawełna/biała bawełna 139zł, 159zł bawełna/flanela jak w beciku 109zł, 139zł ps. byc moze moja firma bedzie zajmowala sie szyciem poscieli dzieciecej na zamowienie...gdybys byla zainteresowana hehe. czekam az dorobie sie kompletu dla Neli. nadrobilam, moge isc spac kolorowych.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-03-30 o 00:43 |
||||
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo, jednak nie pojechaliśmy w piątek.. próbowaliśmy sami wymienić światła, okazało się ze nie tylko kierunkowskaz ale także mijania nam się spaliło.. no i oczywiście w instrukcji nie napisali jak to zrobić bo za trudne
Pojechaliśmy do warsztatu, Pan pomarudził, że zamyka, że ma jeszcze samochód do naprawy, że już późno (14 godzina pan wsadził lapsko, po 5 minutach wymienil obie żarówki i było po sprawie Ale wracaliśmy do domu 2 km prawie godzinę... jeszcze na szybko obiad i stwierdziliśmy, że to nie ma sensu bo pewnie jeszcze większe korki są i pogoda nie bardzo.. także jedziemy dzisiaj jak przed południem
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-30 o 04:47 |
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczniesz sobie ![]() ja mialam sen właśnie,że lały sie ze mnie hektolitry krwi i nikt nie potrafił powiedzieć czemu.. a teraz uwaga uwaga,coś sobe uświadomiłam.. za 2tygodnie będę "W TERMINIE"
|
|
|
|
|
#3897 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ---------- Cytat:
ale jak byłam 2 lata temu w Grecji to były 2 stare angielki które też tam siedziały na all inclusive przez całe wakacje bo twierdziły ze i tak im to taniej wychodzi.. więc coś jest na rzeczy.. chociaż w Grecji nei tak tanio jak w Bułgarii.. ---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:45 ---------- Cytat:
najlepiej mi się malowało bondexem, po pierwszym malowaniu już praktycznie wszystko pokrywał, potem robiliśmy 2, żeby tak do konca wyrównać.. a ściany mam koszmarne bo to blok rodem z PRL i różne gówno na ścianach bylo.. ---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ---------- Cytat:
ale swoją drogą nie wiem co ona ma z hormonami, że tak wygląda w tej ciąży... ---------- Dopisano o 05:02 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ---------- Cytat:
chociaż ostatnio mam jakieś dziwne przeczucie, ze niedługo urodze.. ciągle mi się wydaje, że zaraz skurczy dostanę i pojadę na porodówkę.. A takie pytanko jakbym zaczeła rodzić to do ktorego tygodnia bezpiecznie jest pojechać dalej ale do szpitala który ma dobrą opiekę wcześniaków?? do 34 tc czy do 37tc?? bo jak będę u rodziców to tam taki mini szpital jest i tam pewnie nic takiego nie mają.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-30 o 05:04 |
|||||
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez ma wrazenie,że to juz zaraz ![]() ja myslalam ze od 36tc malenstwo wczesniakiem juz nie jest a sie naczytalam o tych z 36tc i roznie bywa,niektore sa w 100% zdrowe inne maja oznaki wczesniactwa,musza byc w inkubatorach itd. ja osobiscie jak bym miala w ciagu kolejnych 2tyg rodzic to jade tam gdzie nie chce ale opieka lepsza,a od 38tc juz do normalnego ![]() swoja droga,jak dobrze,ze mamy Owsiaka z tego co wiem to wiekszasc rzeczy w tym naszym szpitalu dla wczesniaczkow jest z wośpu..2tygodnie... wczorajz tz rozmawialam wlasnie,ze sie boje.. nie porodu cz czegos tylko tego jak wszystko,ale to wszystko sie zmieni.. wyjdziemy sami z naszego "prawie że studenckiego" mieszkania,a wrocimy jako "mloda rodzink z dzieckiem"..
|
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i ostatnio oczywiście mialam kolejny sen z serii śni mi sie mój dzidziuś.. Tym razem miałam go kąpać.. wziełam go, rozpakowuje z becika i się okazalo, że ma już 2 lata sam wchodzi do wanny i gada... potem moja mama stwierdziła, że ja go myć na pewno nie umiem i wyśle do mnie z mojej rodzinnej miejscowości pielęgniarke to mnie nauczy.. a ja, że dzidzie ma myć mężu więc dopiero jak on się zgodzi to może ją wysyłać.. |
|
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do mnie też nie dociera,kompletnie..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

, nawet nie zdazylam napisac, ze wczorajsza wizyta u gin pomyslna, mala lezy glowkowo, gin mowil ze nie ma zadnych przeslanek ku wczesniejszemu rozwiazaniu, szyjka trzyma, mialam pobrany wymaz na paciarkowca - mam nadzieje ze go nie bedzie
wyniki pewnie dopiero we wtorek.. Nastepna wizyta 11.04
na spontana
brat chce mi kupic mutsy 4rider dokladnie taki jak w linku 

?
za wynik na paciora.

i wg tego i wyglądu szyjki lekarz stwierdził że wróżką nie jest ale wg niego nawet jak mam skurcze i odstawię leki teraz to i tak urodzę w maju. no zobaczymy

w sumie lepiej zeby byla wieksza niz moj koszmarek ciazowy- za mala. marzylam, zeby dobila do kg, pozniej do 1400 i 2kg