|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Jeju wróciłam do dommu o 19.30.Nie mam nic posprzątane.Na szczęście gotować nie muszę,całe święta u rodzinki
![]() Tancerka,Amelka i Your Angel gratuluję pomyślnych badań! ![]() Ja czekam na wyniki Pappa,a jak dzwoniłam w środę to pani powiedziała,że wyniki są,ale jest remont i nie ma dostępu do neta więc mi wyśle po świętach (bo to klinika w Kato)...ech ![]() Co do badań to moja ginka też kompleksowo bada,czasem czeka się u niej2-3 godziny w kolejce, a przyjmuje do oporu ![]() Kaśka super,że już wiesz! Gratuluję Mikusia!! U nas problem z imieniem dla chłopca, a zawsze myślałam,że gorzej dla dziewczynki. Więc może niech lepiej będzie dziewczynka Natalia Maria ( wszystkie dziewczynki w mojej rodzinie od pokoleń mają na I lub II imię Maria ).A dla chłopca nie wiem.Tata chce Karolka,ale nie jestem przekonana. Pierwotnie miał być Tomasz Karol, ale o ile Tomasz mi się podoba, to Tomek albo Tomuś już niezbyt. Myślimy nad Nikodemem (Nikusiem),ale rodzice kręcą nosem,zresztą nie tylko oni I nie wiem...Więc niech będzie Natalka,Tusia moja mała
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec tak jak u Ciebie a dla chłopca pustka w głowie, mi się w sumie podoba Michał, ale Mąż przeciwny,a jak mu mówię żeby podał swoją propozycję to rozkłada ręce no nic, będzie najwyżej wg zasady ,,kto rodzi ten wybiera" chociaż ostatnio powiedziałam tak znajomym którzy również spodziewają się dziecka, to przyszły tatuś odpowiada mi z wielką dumą że pokręciłam i prawidłowo to ,,kto zrobił ten wybiera " ![]() no nic i ja się zbieram, zaraz Mąż wraca z pracy, znosimy klamoty do samochodu i jedziemy na święta do rodzinki, odezwę się dopiero w wtorek. Życzę Wam spokojnych, ciepłych rodzinnych Świąt ! i niech nasze Cuda mają się dobrze
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2013-03-29 o 21:16 |
|
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ku rozpaczy tż nawet grama chcicy.
|
|
|
|
|
#3904 |
|
BAN stały
|
No-spa i leżenie pomogło.Ale się strachu najadłam.
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Ja miałam chcicę, ale musiałam sie zadowolić 2-minutówką. |
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo mnie też tak dziś bolało w podbrzuszu i mocniej z lewej strony :/ I też nospa oraz leżenie pomogło. No jeszcze raphacholin wzięłam bo nie wiedziałam czy to nie jakieś zaparcie czy wzdęcie.
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Zawiozłam mamę na lotnisko, później pojechalismy nad morze, zjedliśmy lody, a potem obejrzeliśmy pokaza laserowy na fontannie.
U mnie aktualnie jest 19 stopni. Kaska gratulacje. ja dopiero jak wrócę w maju z Polski to się dowiem. Siedze teraz sama jak pień, mamy nie ma, a TŻ poszedł spać. Smutno mi. Na szczęście jutro Barcelona i zakupy.
|
#3907 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3908 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Chciałam wam życzyć zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych
|
|
#3909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mimo to zabieram się za szykowanie koszyczka a przez całe Święta zamierzam chłonąć atmosferę i się cieszyć (w końcu święta tylko 2 razy w roku). Wszystkim Forumowym Cioteczkom życzę pogodnych (na przekór stanu rzeczywistego za oknami), zdrowych Świąt i miłej atmosfery w gronie rodziny.
|
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Dziewczyny ja Wam życzę Wesołych Świąt Wielkanocnych, oby Wasze małe Okruszki rosły w siłę, były zdrowe i takiej pięknej pogody jaka jest u nas-może nie jest za ciepło, ale chociaż słonko świeci
|
#3911 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
co do świat to ja na razie jestem wk****, wszystkie ciasta nie wyszły, nawet masa do karpatki sie zwarzyła.I to nie tylko mi, teściowej też posiadały, nie wiem czy to jakaś klątwa czy co Życzę Wam Wesołych Świąt i pełnych wiader śniegu w Lany Poniedziałek ![]() ![]()
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-03-30 o 09:31 |
|
|
|
|
#3912 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamuśki
WESOŁEGO ALLELUJA!!! |
|
|
|
#3913 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
WESOŁYCH SWIĄT życzymy wszytskim
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
A ja poszlam rano swiecic koszyk na czczo i mi sie slabo zrobilo, ale juz zjadlam i mi mienalo
Wesolych swiat, lece ogarnac dom kurze itp bo na moich meblach ciemnych to masakra, NIGDY wiecej ciemnych mebli ![]() P.S dzisiaj 19 tydzien
|
#3915 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane!
My wczoraj na 19 poszlismy do znajomych, taka juz nasza tradycja, mimo, ze siedzielismy tylko do 22;30 to wrocilam zmeczona jak po calonocnej imprezie- juz nawet kregoslup mnie bolal.. echh starosc:P bardzo milym akcentem jednak bylo zakupienie przez nich Piccolo specjalnie dla mnie ![]() no i kolejna noc z problemami- nie moge sie ulozyc, chce mi sie siku, wszystko mi przeszkadza. WESOŁEGO ALLELUJA MOJE DROGIE! mimo niesprzyjającej aury- jak NAJPOGODNIEJSZYCH ŚWIAT!!! |
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane i ja wpadłam złożyć Wam życzenia Wielkanocne! Dużo,dużo zdrówka, szczęścia i przede wszystkich spokoju w tym czasie!!! WESOŁEGO ALLELUJA!
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych Świąt dla Was i całych Waszych rodzinek
ja dzisiaj się dowiedziałam że moja sąsiadka, która jest w moim wieku też jest w ciąży i różni nas aby 2 tygodnie więc będzie do kogo buzię otworzyć i z wózkiem się na spacer wybrać a poza tym to jako że wczoraj dostałam wypłatę to musiałam się zaspokoić dzidziusiowo i zakupiłam małą butelkę tommee tippee, dużą też z TT, nożyczki do paznokci, szczoteczkę do włosków z grzebyczkiem też z TT, taką nakładkę silikonową na paluszek co się zakłada do masowania dziąsełek dzidzi, kilka pieluszek tetrowych i flanelowych, gruszkę do noska, jakieś zabezpieczenie do szafek dla dzieci i nie pamiętam co jeszcze- wszystko u jednego sprzedawcy więc mało zapłaciłam a ile już pozycji z wyprawki można odhaczyć
|
#3918 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Witam się serdecznie i wszystkim życzę Wesołych Świąt i pytam się czy kolejna październikowa mamuśka może do was dołączyć?
|
#3919 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Wesołego jajka i śnieżnego dyngusa dla wszystkich mam, tatusiów i dzieci
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3920 | |||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurczę, dla mnie 2-3 godziny to już naprawdę gruba przeginka ![]() Przecież ludzie pracują, muszą się specjalnie zwalniać a potem tłumaczyć szefowi, dlaczego nie było ich 4 godziny a nie godzinę ![]() Ja za każdym razem muszę zamykać interes, wieszać kartkę na drzwiach z informacją kiedy będę z powrotem, a jak jest obsuwa, to słucham pretensji. I oczywiście nikogo nie obchodzi, że to nie moje widzimisię tylko wina NFZ albo lekarza, który nie potrafi oszacować czasu dla pacjenta. Cytat:
Każda z nas dużo by dała żeby mieć za oknem 19 stopni ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką podgrzewacza do butelek i słoiczków dla dzieci Tommee Tippee babka wystawiła go jako używany ale mówi że użyła tylko kilka razy i gwarantuje że nie ma ani śladu kamienia ani żadnego zacieku czy śladu użytkowania także zamiast nowego za 120zł mam niemalże nowy za 60zł ![]() ![]() niach niach i kolejna pozycja z wyprawki do odhaczenia
|
|
#3922 | |
|
Raczkowanie
|
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Swieta Ci służą![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39 USG Połówkowe- 22.o4; 10:40
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tancerka Ty to już chyba przebiłaś nas wszystkie ilością zakupionych rzeczy ale wsumie dobrze, też może na tygodniu za czymś jeszcze się porozglądam, bo później inne rzeczy będą zaprzątały mi głowę
|
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam was za szaleństwa kuchenno-porządkowe... Ja dzis parę rzeczy podniosłam i dostałam takiego bólu w klatce piersiowej, że nie wiedziałam co się dzieje - czy to płuca czy to serce... No i znowu leżę ;/
Tak więc życzę Wam aby Wasze święta mijały w lepszym samopoczuciu. Zdrowia, dużo radości i samych miłych chwil w gronie rodzinnym! Pamiętajcie, to ostatnie święta przed pojawieniem się dzieci ![]()
|
#3925 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też coś posprzątałam, a teraz przerwa bo mnie plecki bolą. Na szczęście mąż odkurza i myje podłogi, a jedzonka nie musimy robić bo będziemy u rodziców (jednych i drugich).
Your Angel ale ja chodzę prywatnie,po pracy ![]() Lekarka przyjmuje od 16stej, najpierw mój mąż jedzie zająć kolejkę, ja po pracy wpadam do domu przebrać się i zjeść, a potem jadę go zamienić i wtedy on wraca coś zjeść do domku, a jak już jedna osoba przede mną to przyjeżdża na badania.Na szczęście mamy blisko. I nie narzekamy,bo warto- inne pacjentki widać mają to samo zdanie. A w poczekalni można sobie zrobić kawkę/herbatkę, są ciasteczka i owocki, telewizorek idzie Także można przeżyć.Życzę Wam zdrowych,spokojnych i radosnych świąt!! Bez mdłości i rwy kulszowej
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-03-30 o 14:42 |
|
|
|
#3927 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Pozdrowienia od wesołego żurka
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
^^ heheheh
![]() ok, głupie pytanie pieluszki flanelowe od tetrowych czym się różnią? do czego służą flanelowe?
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Tancerka z jakiej listy wyprawkowej korzystasz?
My dzisiaj wstalismy o 8, o 9 bylismy juz w sklepie dokupic brakujace jedzonko (masakra ile ludu bylo), potem podjechalismy jeszcze do sklepu ala castorama bo tz chcial cos zobaczyc i do dzieciowego poogladac wozki, bo jak zobaczylismy tlumy w 1 sklepie to w pol godziny zrobilismy cale zakupy na 12 pojechalismy na swiecenie, potem pogadalismy z rodzinka na skype i zjedlismy obiadek... a teraz chce mi sie tak spac ze chyba zaraz padne.... a musze robic obiadek na jutro i chcialam piec babke...Wesolych Swiat dla Was i Waszych Rodzin |
|
|
|
#3930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kobitki oszczedzajcie tam siebie podczas tych porzadkow- Dzidzie najwazniejsze! a porzadek nie ucieknie, jak nie teraz to sie zrobi po swietach! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.

Natalia Maria ( wszystkie dziewczynki w mojej rodzinie od pokoleń mają na I lub II imię Maria ).

no nic, będzie najwyżej wg zasady ,,kto rodzi ten wybiera" 

ku rozpaczy tż nawet grama chcicy.

?
USG Połówkowe- 22.o4; 10:40