![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
jak oglądam fragmenty tych ich wiadomości, które puszczają u nas w wiadomościach to nie wiem czy się śmiać czy płakać
![]()
#4562 |
Zakorzenienie
|
jak to Einstein powiedział, nie wiem kiedy będzie III wojna światowa, ale IV będzie na kije i kamienie :P
#4563 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Bardzo bym prosiła o szybką odpowiedź, bo mama mi "truje", żebym nie robiła nadziei, bo później któraś rodzinka będzie rozżalona, że jej nie wybrałam itd... |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki i rodzinka i Ty nie napiszecie, że jesteście zdecydowani to nie ma sensu aby zaprzestawać rozmów z innymi rodzinami. ![]() Samo wymienianie maili z rodzinkami nie jest w żaden sposób zobowiązujące. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- A uwierz mi, rodzinki na pewno piszą z co najmniej kilkoma dziewczynami na raz.
![]() |
#4565 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie jadę z Bxl, więc dlatego na jeden dzień. Będę tam od 7 do 21. ![]() ![]() Zwiedzałam już tak Amsterdam i źle nie było, ale wiadomo Londyn to metropolia. ![]() Cytat:
![]() Bardziej myślałam o np. subway. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
za subway też się płaci :P Nie wiem czy są jednodniowe bilety, ale musisz się liczyć, ze stolica = drogo
![]()
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z biletami to domyślam się. A w niektórych miejscach jest możliwość płacenia w euro?
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Raczkowanie
|
odezwały się do mnie dwie fajne rodzinki. wszystko, fajnie, super, ok. ale 50-60 euro na tydzień. :|
![]() |
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na lotnisku ![]() Za kanapkę w Subwayu zapłacisz jakieś3f (za tą połówkę bagietki). Weź pod uwagę jeszcze jakieś picie. Co do transportu to jeśli chcesz jeździć metrem to musisz zobaczyć w jakich strefach będziesz się poruszać. Nie chce mi się już dokładnie sprawdzać, ale travelka na samo centrum to będzie trochę mniej niż 10f. Pewnie coś około 8. Wtedy możesz cały dzień jeździć po centrum korzystając z tego biletu. Jeśli chodzi o autobus to jednorazowy bilet to coś ok 2,35f. Też dokładnie nie wiem bo ja posługuję się oysterką jak gdzieś jadę. Będziesz podróżowała z lotniska? Bo wtedy sam bilet z lotniska do centrum wyniesie Cię ok 20f pewnie.
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
rzadko odwiedzam wątek, bo juz nie jestem au pair, ale widzę teraz duzo znajomych osób, więc życzę Wesołych Świąt!
Zarzekałam się, że nie chcę byc już au pair więcej, ale pare dni temu znów odnowiłam konto na aupair- world. Poza tym, powiedizałam mojej holenderskiej rodzinie(nadal za mna tęsknią, i wysylaja mi pełno filmikow z tekstami- I miss you), ze na wakacje, gdy druga au pair wezmie wolne, to zajmę się dziecmi.
#4571 |
Zakorzenienie
|
jak to Hiszpania :P
#4572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jadę autokarem i on chyba zatrzymuje się niedaleko centrum, albo w centrum, ale jeszcze sprawdzę to. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Rozeznanie
|
jak zorientowałam się w cenach we Włoszech, no i biorąc pod uwagę, że będę miała tylko 1 dzień wolny to nie uważam tych 50 euro na tydzień za strasznie mało, nie odłożę (w sumie i tak nie było to moim celem), ale przez pół roku trochę pozwiedzam (Wenecja, Werona i Vicenza są blisko, Bolonię, Florencję, Mediolan i Rzym też mogłabym zobaczyć), poza tym ostatecznie okazało się, że tak na prawdę będę mało pracować, sprzątania praktycznie żadnego, bo mają sprzątaczkę, która przychodzi codziennie
tylko zdziwiło mnie, że jak zapytałam czy jak tam przyjadę to nadal będzie tam niania, która wieczorem wychodzi na spacer z małym, a hostka się trochę zdenerwowała i powiedziała, że to brzmi jakbym chciała tam w ogóle nic nie robić ![]() mieli jakiś czas temu au pairkę z Polski i dali mi do niej e-maila, ale na razie nie odpisała, no ale wiadomo, święta... mamy porozmawiać w przyszłym tygodniu na skypie, bo na razie tylko pisaliśmy w ogóle rozmawiałam z ich obecną au pair na skypie i wiadomo, zadałam jej pytania, których hostce bym nie zadała, np. czy ma jakieś problemy z nimi, jakie prace domowe robi, jak to wygląda w rzeczywistości, potem od hostki dowiedziałam się, że uważam, że ich au pair ciężko pracuje ![]() no nie wiem, mam takie mieszane uczucia z jednej strony hostka mówi, że jej au pair ma stawiać na 1 miejscu pracę (no rozumiem, troszczy się o swoje dziecko) i brzmi jakby to była super ciężka praca, że niektóre au pair myślą, że jak tam przyjadą to będą nie wiadomo jak wolne i przyjeżdżają tam jakby przyjeżdżały na wakacje co potępia, że nie chcą osoby, która chce dużo podróżować i imprezować, potem że jej au pair mają dużo czasu wolnego i czują się jak na wakacjach, że jeżdżą do różnych miast, nawet do Rzymu, który jest jednak dość daleko... dowiedziałam się, że jedną dziewczynę hostka wykopała po 9 dniach (myła się raz na tydzień i w ogóle była beznajdziejna podobno, to i się w sumie nie dziwię), ale nie chciałabym znaleźć się w takiej sytuacji, wcześniej chciałam, żeby rodzinka fundowała mi bilet lotniczy jak będę do nich leciała, ale teraz myślę, że lepiej, żeby płacili za powrotny, bo jak się szybko mieliby rozmyślić to przynajmniej oni zapłacą dużo za bilet... ich au pair mówi, że oni są super, że często dają jej prezenty oprócz kieszonkowego (wiem np. że Polce dali m.in. bilet do Rzymu pociągowy w dwie strony) w ogóle oni też pisali mi, że bardzo kochają swoje au pair i utrzymują z nimi kontakt, w każdym bądź razie widzę, że hostka jest bardzo ostrożna, co mi się podoba, bo zależy jej, żeby odpowiedzialna osoba zajmowała się jej dzieckiem... no nie wiem, nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Raczkowanie
|
Kurcze, nie chcą mi się posty wyświetlać -.- Non stop pisze, że moderator musi zatwierdzić.
edit. Okej, poszło! W takim razie piszę jeszcze raz: wielkie dzięki Kasieńko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zadomowienie
|
Odp: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
jeśli autokarem to pewnie na Victorii, calodniowy bilet to 8f. jeśli weekend. bo w tyg. 11jakos. wazny jest od 4.30 do 4.30 rano jakos. jeden bilet wazny jest na cala komunikacje - metro, pociag, autobusy. jesli chcesz zobaczyc np greenwich to kup bilet 1-3... w tych strefach mozesz jezdzic wszystkim.. poza strefy 1-3 możesz wyjechac autobusem. autobusy stref nie maja.
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
#4576 |
Raczkowanie
|
Generalnie cieszę się, że odnalazłam to forum. Dzięki temu, gdybym miała jakiekolwiek wątpliwości (a pewnie będzie dużo, bo to mój pierwszy raz) to będę miała gdzie zapytać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Rozeznanie
|
no więc pierwsze spotkanie było dla mnie trochę szokujące, bo inaczej wygląda niż na skype, głos też inny i co najważniejsze jest niższy ode mnie... w sumie była 12 w nocy, więc nie wiadomo ile nie gadaliśmy.. dałam mu jedzenie, które ugotowałam i mu smakowało ^^ heee
później poszłam zaprowadzić go do nowego miejsca ( odprowadził mnie nawet, bo powiedział, że nie ma innej opcji... ) dzisiaj spędziłam z nim cały dzień, byliśmy na zakupach, później byliśmy w nowym pokoju, hmmm dostałam prezenty ^^ a na wieczór zabrał mnie na obiad do wyglądu i głosu idzie przywyknąć, ale ten wzrost.. no ciężko dla mnie. gdy siedzimy itd wszystko jest ok, ale gdy muszę iść koło niego czuję się niekomfortowo ![]() on jest naprawdę dla mnie dobry, troszczy się o mnie, chce mnie uszczęśliwiać, lubi mnie za to kim jestem, nie przeszkadza mu mój wygląd bez make upu ( baa, jeszcze pyrtoli, że woli bez o.O ) albo moja waga, to samo idzie w jego stronę, nie jest zły itd, lubię z nim przebywać i rozmawiać, wszystko good ALE... no to ale ten wzrost spędza mi sen z powiek.. póki co mi to przeszkadza , jestem rozczarowana ;( nie wiem co robić.. tyle planów mamy wspólnych, nie chce siebie ani jego stawiać w trudnej sytuacji, bo będzie nam mega ciężko. |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4579 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
ashley
jak zaczniesz go bardziej lubic, za to jaki jest i kim jest i czy Ci w jego towarzystwie ok czy nie to wzorost przestanie Ci przeszkadzac ![]() nawet nie bedziesz tego widziec.... Ale jesli bedzie Cie to nadal razilo w oczy- to oznacza ze " to " nie to ![]() Ja takze mialam ten sam problem i na poczatku ubieralam jak najnizsze buty spotykajac sie z Tz, no i wcale mnie nie bawilo takie popularne zdjecie gdzie jest Tz i jego najwyzszy kumpel...razem...Ale...te raz juz tego nie widze, i ze wszystkich dookola chyba tylko ja taka drame robilam na temat tego...
#4581 |
Zakorzenienie
|
roux ma rację.. jeśli z czasem nadal będzie ci to przeszkadzać, to po prostu nie 'to'
![]()
#4582 |
Raczkowanie
|
Zaczynam nie cierpieć weekendów i moich hostów
![]() Wczoraj wybrałam się z nimi na wycieczkę rowerową- ostatnio odmówiłam wspólnego wyjścia, ale tym razem postanowiłam pojechać, żeby pooglądać Kreuzberg. Nie minęło z pół godziny a ci się zaczęli kłócić na rowerach, zatrzymali się na chodniku, i dawaj dalej się kłócą na cały głos- to znaczy hostka głośno, on zawsze cicho się kłóci. I tak chyba z 15 minut. Odjechałam sobie dalej, żeby nie musieć ich słuchać. Potem jeszcze raz doszło do spięcia na placu zabaw, ale krótkiego, bo musieliśmy iść do hosta koleżanki i jej partnerki. A dziś chyba ok. godziny siedziałam z dziećmi w kuchni, bo oni się kłócili w pokoju dzieci. Hostka płakała, pytała się czemu jej nie rzuci itp. itd. ![]() Następnym razem po prostu się ubiorę i wyjdę, dziś było mi jednak żal dzieci, a po drugie padał śnieg. |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wspolczuje Ci...ale co poradzic ....jak sie z kims zyje, to niestety trzeba sie i z tym liczyc... Wiosna juz tuz tuz ..na sankach przybywa, wiec pewnie bedziesz mogla uciekac sobie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 |
Raczkowanie
|
No nie wiem czy ta wiosna tak szybko przyjdzie, chyba się jje po drodze te sanki rozwaliły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
ale jak jada na urlop to będziesz miała chwilę na oddech
![]() ![]()
#4586 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a czy waszym zdaniem hości źle by patrzyli na studiującą au pair? W Danii nie siedzi się na uczelni całymi dniami, dość spora część to praca własna w domu więc myślę, że godzinowo dałoby się to połączyć..
#4587 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A pisałam z poprzednią ich au pair, pisała, że wszystko super, że była z nimi 2 lata. AHA. Tyle, że z miesiąc temu dowiedziałam się od przyjaciółki tej byłej au pair, że też miała akcje typu: hostka pracowała z domu, była au pair kładła dzieci na drzemkę, ale płakały, ona siedziała na ziemi, przytulała jedno z nich i uspokajała. Za chwilę hostka wręcz wpadła do pokoju, wyrwała jej dziecko i powiedziała, że ma natychmiast iść do siebie do pokoju i jak się uspokoi to ma wrócić. ![]() ![]() Także z mojego doświadczenia już by mi się włączyło światełko.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektorzy beda zadowoleni, ze maja au pair ktora jest aktywna, chce sie edukowac ...a niektorzy beda wymagali dyspozycujnosci... Najlepiej po prostu spytaj rodzin, z ktorymi piszesz/ bedziesz pisac Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.