|
|
#1051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XLIX
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ktoś to wszystko zje?????? ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- a ja szukam sukienki do klubu na tańce bo mam ino letnie a będzie 0 stopni ko kutfa wieczorem
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-03-30 o 17:51 |
|||
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
upiekłam sernik, ciacho z ananasem i kokosową bezą, zrobiłam 2 sałatki, posprzątałam, wypastowałam podłogi, się narobiłam... Zaraz chyba klapnę się spać
|
#1053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przecież sałatek nie robiłam kopę Trochę zaniosę dziś do sąsiada (tam będzie kilka mordek do wykarmienia ), trochę do Mamy zaniosę i raczej za dużo nie zostanie ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2013-03-30 o 18:02 |
|||
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
uproszczona wersja ciasta, gdzie biszkopt smaruje się masą budyniową i przykrywa bezą z wiórkami. Mi się nie chciało piec 2 razy (a beza mi się zwykle cała kruszy przy wyjmowaniu z blachy
), to zrobiłam wersję autorską:Zagniotłam ciasto kruche (używając 5 żółtek, zamiast całych jajek), wylepiłam blachę, na to wylałam 3 budynie ugotowane w syropie z puszki ananasa (dopełniony woda do objętości 1 litra), a na nim ułożyłam kawałki ananasa. Posmarować pianą z 5 białek ubitych z dodatkiem1szkl.cukru i 200g wiórek i całe ciacho sru do piekarnika. Ciekawe, czy zjadliwe wyjdzie
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-03-30 o 18:12 |
|
|
|
#1055 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
Czy ktoś ma doświadczenia z "robotem odkurzającym" Samsunga, albo iRobota (Roombą)??
|
|
#1056 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
U mnie sernikobrownies z wiśniami już zrobiony, teraz w piekarniku siedzi śmietanowiec- nigdy nie robiłam, co wyjdzie to nie wiem
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
jestem pod wrażeniem waszych wyczynów kulinarnych
![]() ja otworzyłam paczkę paluszków i też mam święta ![]() Mursz dzwoń tak: policja, straż miejska, wójt/sołtys - to głównie dla wiadomości, że taka sytuacja zaistniała i przede wszystkim do kółka łowieckiego (to oni opiekują się zwierzyną leśną ) i to szybko dzwoń, bo ta sarna padnie kto się nią zajmie nie wiem, powinno kółko, ale też może ono mieć umowę z jakąś jednostką odpowiedzialną za pomoc/odławianie takich chorych/zranionych zwierząt np. hycel schroniskowy/weterynaryjny u nas w takich wypadkach przyjeżdża policja i kółko cyrk na kółkachKochani Życzę Wam spokojnych i szczęśliwych świąt Wielkiej Nocy
|
|
#1058 |
|
Nindżopesz
|
Ja się obżeram od trzech dni... Na noc jak nie chipsy to pop corn, wczoraj jeszcze wino i w rezultacie usnęłam w połowie filmu. Ale nie był chiński. U mojej matki na podwórku ulepili śniegowego zająca i jajo Zrobiła foty i po świętach aż wkleję.Postanowiłam się kwasić, Kascysko mnie namówiła. Ktoś miał doświadczenia z kwasem mlekowym tzn. tonikiem z takowym? |
|
|
|
#1060 |
|
Nindżopesz
|
Yyy, no teras... Znaczy nie w tej sekundzie bo nie mam czym ale se kupię... Ale wyczuwam podchwytliwość w Twoim pytaniu?
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1062 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcesz chyba przebarwień? Za póżno na kwasy fotouczulające troche, wogle chyba na zaczynanie zabawy z kwasami to raczej jesień, a nie wiosna.. Ewentualnie migdałowy jak już musisz teraz, znaczy niedługo, na pewno nie mlekowy. A...no i zakładam, ze juz kupujesz dobry krem z wysokim filtrem?
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Nindżopesz
|
A, no filtry cza bedzie... Ale skoro do pracy wrócę dopiero latem to trochę czasu mam, i tak zazwyczaj w domu siedzę
|
|
|
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przygotowana na potencjalny i prawdopodobny wysyp syfow? ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zasem na zakupy czy gdziekolwiek też, choćby spacer z malą ![]() No i jeszcze...przygotowana na to,że dobry filtr cieżko dobrać? Większość zapycha i zżera /psuje / walkuje podklady połozone na nie. Kupa roboty z dobraniem odpowiedniego. Nie,żebym zniechęcala
|
||
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowych, spokojnych Świąt i udanego odpoczynku
|
|
|
|
#1067 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. nooo, taaak... 3. wiem... A jak inaczej odetkać pory i tak dalej? |
|
|
|
|
#1068 | |
|
|
Cytat:
Muszę pomyśleć, jeśli ta noga będzie jakoś mocno skrzywdzona, chyba się zgłoszę do znajomego, który ma stajnię w lesie, może z nim się ją jakoś złapie i przetransportuje do niego na jakiś czas... Tylko i tak mam zagwostkę -bo ona z rodzina tu przychodzi, czy można ją tak samą?? Skoro już tyle czasu daje radę? No i nie wiem
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzwoń do straży dla zwierząt (jakiejkolwiek gdziekolwiek), ewent. do animalsów/otozu oni Ci poradzą gdzie to zgłosić i jak jej pomóc
|
|
|
#1070 |
|
Konto usunięte
|
Ciepłych i spokojnych Świąt życzę wszystkim
|
|
|
|
#1071 | |
|
|
Cytat:
Dobra, jutro rano zobaczymy, co ze zwierzakiem. Dziś się wylegiwało stadko w śniegu, jakieś 20 metrów od domu... ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Znalazłam Jest azyl dla sarenek w pobliżu, jutro tam dzwonię
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie najlepiej działa salicylowy wynieszany z olejkiem. Codziennie na noc, a raz na jakiś czas mocniejszy peeling z salicyla. Chociaz jak juz byo dobrze to darowalam sobie peelingi i tylko serum kwasowo olejowe. Najwazniejsze dla mnie,że on nie powoduje widocznego łuszczenia w takim niskim stęzeniu tylko wlasnie odtyka pory i lekko zwęza je przy okazji.
O, to http://mazidla.com/receptariusz/314.html?task=view najpierw robilam dokladnie wg przepisu, ale potem olalam dokladnośc i robie tylko mieszanie olejku z kwasem, bez dodatkowych skladnikow, działa na mnie tak samo jak z dodatkami. |
|
|
|
#1073 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Stężenie 2% wydaje się całkiem małe w stosunku do takiego kwasu migdałowego 10%, który ponoć mało daje? ![]() A jak z filtrami przy salicylowym? |
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sie wydaje,że jest malo. Ale on już jest skuteczny w takim stężeniu. Tym wyleczyłam największe syfy. Każdy kwas dziala troche inaczej, ten akurat rozpuszcza syf w środku , wląsnie to odblokowanie porow. Zalezy ile dasz oleju, ale zrob wg mazidlanego przelicznika. Tam na 20 ml jest( nie chce mi sie zerkać) olej i kwasu tyle ile w przepisie. I tak będzie Cię paszcza podszczypywala , przynajmniej na początku. To z tamanu, to coś na kształt tego olejku z BU będziesz miala http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-regul.html Teraz używam ( dzis pierwszy raz po przesuszowej przerwie), i pewnie jeszcze z miesiąc będę używać, aż wykończe zrobiona porcję. Filtr jak wychodze gdzieś na dłuzej niż 10 minut nakladam na paszcze zawsze, no bo fotouczulający aktualnie ten dla dzieci do ciala , i caly zeszły rok też ![]() http://www.henri.pl/index.php?page=s...oduct_id=19012 nie zapycha, lekki i wydajny i cenowo wypada b dobrze w porównaniu do innych A...i przesusz sobie zlikwidowałam , przedwczoraj kupilam ten krem jednak https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-mlekowym.html Już go kiedyś miałąm, spisywal sie dobrze więc postanowiłam zaryzykować mimo wszystko. No i sie ciesze
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2013-03-30 o 22:33 |
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz Wesołych Świąt!
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Uroczy z uszkami zajączkowymi ![]() Wesołych Świąt ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Zgadnijcie, co mnie najbardziej rozbawiło na zalączonych zdjęciach ![]() http://newlifewithfashion.blogspot.com/ |
|
|
|
#1077 |
|
Piers do przodu
|
Stazja nie wiem, brylantyna na fryzie??
|
#1078 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Co do kosmetyków - skrzętnie notuję
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Mother of Cats
|
Drogi Baru,
spokojnych świąt I choć trochę wiosny
|
|
|
|
#1080 |
|
Nindżopesz
|
Bym zapomniała o ploteczkach z życia gwiazd (znaczy z mojego
).Zaczęłam czytać pierwszy tom PLO i zwątpiłam po 100 stronach, jednak nie w moim guście. Zaczęłam wcierać kozieradkę na porost włosów, po miesiącu pochwalę się efektami jeśli kto ciekawy. Capi rosołem ale już mi to nie przeszkadza (ciekawe jak domownikom, hehe). Trwam w zachwycie nad cieniami do oczu i pędzlami. 2 minuty roboty i efekt dużo lepszy od normalnego ciapania kredką + pacynką. Nażarłam się ciasta ![]() A od skakanki bolą mnie piszczele. Behcio zeżarł kiełbasę ze święconki. To tyle. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

A i jeszcze terrinę wielkanocną (załączone foto), czyli wszystkie dania na zimno 

Przecież sałatek nie robiłam kopę
Trochę zaniosę dziś do sąsiada (tam będzie kilka mordek do wykarmienia
), to zrobiłam wersję autorską:

Muszę pomyśleć, jeśli ta noga będzie jakoś mocno skrzywdzona, chyba się zgłoszę do znajomego, który ma stajnię w lesie, może z nim się ją jakoś złapie i przetransportuje do niego na jakiś czas...