|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
U mnie to problem skórny, znow mnie mocno wysypalo. Ostatnio duzo maki jadlam i mam za swoje
![]() Owsa najbardziej zal
|
|
#2222 |
|
Rzabbocop
|
NIe jest powiedziane, że owies będziesz musiała wywalić.
|
|
|
|
#2223 |
|
Wtajemniczenie
|
ja juz w ogole nie jem pieczywa ani wyrobow macznych. jem jedynie owsianke i kasze - gryczana, jaglana, itp. z brzuchem jest lepiej. mleko tez odstawilam. pora jeszcze na jogurty chociaz je to uwielbiam, a zwlaszcza serek wiejski
|
#2224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio oglądałam program o mięśniach i tam było że umięśniony brzuch każdy może wypracować tylko czy będzie to 6 czy 8 pak jest kwestią indywidualną i zależy od anatomii człowieka a dokładnie od tego iloma smugami ścięgnistymi podzielony jest mięsień prosty. A żeby go było widać po prostu trzeba osiągnąć niski % tkanki tłuszczowej przez którą będzie widoczny. Mam nadzieje że nic nie pokręciłam, zresztą jeśli tak to pewnie Rzabba mnie tu zaraz wyprostuje![]() jak napnę brzuch to coś mi tam prześwituje czasami i widzę że u mnie to six pack a wy ilopak macie?
|
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz coś więcej napisać
![]() Fajna ale to nie moja figura
|
|
#2226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie widze u siebie tylko widze dwie pionowe krechy ciagnace sie od gornej czesci m.prostego ku dolowi do pepka. pozniej zanikaja w tluszczu
|
|
#2227 |
|
Rzabbocop
|
Owies podobno nie zawiera glutenu
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Aha, to super
mąke wywale i pęczak ( w sumie tylko to z glutkiem jadłam) przeprosze ziemniaki ![]() Cytat:
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-03-30 o 14:09 |
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pytania... Tłuszczu przy takim odżywianiu się nie pozbędę szybko. Nigdy się nie dowiem ilupak mam ![]() Może jak zajdę w ciążę to dziecko kiedyś mi odpowie ile tam wyliczyło A tak a propo ciąży, to ćwiczenia siłowe odpadają pewnie? No bo generalnie prawie każde ćwiczenie angażuje mięśnie brzucha same aeroby zostają??
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-03-30 o 14:26 |
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na udach siedzi dziad
|
|
#2231 |
|
Rzabbocop
|
Ziemniak tez człowiek
![]() Ela ja w drugiej ciąży ćwiczyłam siłowo do połowy bo potem już brzuch za wielki miałam i przeszkadzał
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tygrysku czytałam na blogu o Twojej "przygodzie" ze śniadaniówką. I jojo u tej Bałon jest masakryczne. A ja mimo, że nie trzymam czystej michy i nie ćwicze wcale nie przytyłam. (brzuch mam większy, ale to takie napuchnięcie) Ale wracam do czystej michy od wtorku
|
|
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co nie jestem na pewno ale patrząc na te problemy w zajściu w ciążę w dzisiejszych czasach to się zastanawiam czy już nie zacząć ![]() W sumie... Od razu poszłabym na L4 miałabym kupę czasu na dbanie o siebie i odpowiednią dietę
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Wsiego dobrego, niech Wam golonki i boczku na Wielkanocnym stole nie zabraknie
![]() i jajców
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja życzę o połowę mniej tkanki tłuszczowej w organizmie
|
|
#2236 |
|
Wtajemniczenie
|
Babochłopy, niech Wam zajączek obciążenia, mięsa i jajców przyniesie, a i jakby miał mięśnie na zbyciu, to też bierzcie
![]() A, no i pogody tym, które nie mają ![]() Tak na marginesie, to ja chcę już jutro, bo tyle dobrych rzeczy mam ![]() A i co do tego owsa, to ja też wiem, że bezglutenowe jest. Ale już o tym pisałam, że w Polsce, jak się kupuje trzeba kupować te oznaczone, jako bezglutenowe. Bo te zwykłe w sklepie mogą go zawierać, ze względu na to iż owies jest uprawiany i przetwarzany w towarzystwie zbóż glutenowych. W związku z czym taki owies jest silnie zanieczyszczony.
Edytowane przez tygryskowym_okiem Czas edycji: 2013-03-30 o 16:58 |
|
|
|
#2237 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewuchy dzieki za zyczenia i oczywiscie wzajemnie zycze wesolego alleluja
![]() ja tez nie moge doczekac sie juz jutra. ile jajek bedzie <3
|
#2238 |
|
Rzabbocop
|
Wesołych Świąt
|
|
|
|
#2239 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Raczkowanie
|
Wesołych i kolorowych
|
|
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdy wygląda tak jak Ismenka czy jak się teraz pokazała Trixxi Komuś jednak zaleca się ogranicznie ilości spożywanych kalorii ![]() Cytat:
Piękne życzenia ![]() Wesołych i spokojnych!
|
|
|
#2242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla jednych to będzie 1900 kcal, dla innych ponad 2500 kcal.Komuś się zaleca. Ale to kwestia indywidualna. Jak przychodzi osoba, która jadła 1200 kcal to nie zalecisz jej przecież ograniczania. Jeżeli przychodzi osoba, która jadła na swoim zerowym bilansie i stwierdziła, że chciałaby co nieco dopracować, to wtedy można lekko ograniczyć. Więc jak widzisz, wszystko zależ od sytuacji.
|
|
|
#2243 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bezglutenowa fajnie zagęszcza jak trzeba. no i placuszki z patelni wychodzą, tylko bardziej..chrupkie![]() no! ![]() Cytat:
pewnie żyto w chlebie. No i orkisz u nie też podejrzany![]() co do chleba bezglutenowego, takiego specjalnego- nie, nie,nie!!! przerobiony strasznie, napakowany strasznie i zapakowany w folie na strasznie długo to już lepiej upiec własny (na mące ryzowej właśnie) albo nie jeść w ogóle sandłiczów![]() Cytat:
ja jak napnę, ale tak bardzo bardzo mocno, to widzę zarys..8! te 2 dodatkowe to takie małe segmenciki zaraz pod piersiami. Trixxi- napnij się i sprawdź jeszcze raz porządnie ten swój kaloryfer ![]() Cytat:
strasznie dawno nie jadłam jako dodatek do mięcha itp..chyba tylko w zupie ostatnio.---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- dziękuję i ja za życzenia- akuratnie wszystko wyliczyłyście czego nam trzeba ![]() no to jeszcze raz- spalenia tłuszczu i przybytku mięśni (wierzcie, tzn. pracujcie, a bedzie Wam dane na stole: białka, dobrych tłuszczy i węgli i zazdrosnych damskich (ciocia Hela o ''grubych kościach')![]() WESOŁYCH ŚWIĄT! |
||||
|
|
|
#2244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Takie ja odnoszę wrażenie. Widzę ile u mnie w pracy jedzą kobiety wyższe niż ja np. o wiele mniej o ode mnie, a ja i tak nie jestem jeszcze na 0.
|
|
#2245 | |
|
wańka wstańka
|
Wesoych i spokojnych
Cytat:
![]() Mieszkam poza Polská i tutaj ewidentnie widac, ze ludzie jedza za duzo nie tego co trzeba.
|
|
|
#2246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na szybko co jem jak nie mogę nic innego, to jem jogurt naturalny z bananem i płatkami owsianymi
czasami tak jest, że nie dam rady nic przygotować.
|
#2248 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też nie polecam tego sklepowego, to trociny są ![]() Cytat:
![]() Dobre Tak w ogóle wczoraj życzyłam tym, które nie mają ładnej pogody, a dzisiaj sama wstałam i zobaczyłam za oknem śnieg. A wczoraj ładne słoneczko już było :/
Edytowane przez tygryskowym_okiem Czas edycji: 2013-03-31 o 13:22 |
||
|
|
|
#2249 |
|
Raczkowanie
|
z lekkim poślizgiem (to przez tę pogodę
), ale bardzo szczerze!!!
|
|
|
|
#2250 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Na poczatek chcialam zyczyc Wesolych Swiat Wciagnal mnie ten watek bardzo i postanowilam sie przywitac ![]() Ja przez dlugi czas zle jadlam, tzn. wyrzucilam tluszcze , jadlam wszystko chude , zdrowe itd. No i to byl blad, bo efekty byly odwrotne. Duzo cwicze, ale zamiast wygladac coraz lepiej wygladalam coraz gorzej, tluszcz magazynowal mi sie w dolnych partiach ciala nawet nie bede mowic Od 2 tygodni jem normalnie, zdrowo, czesto, wrzucilam maslo, sery itd. I teraz czuje, ze zyje, a moj metabolizm pracuje na najwyzszych obrotach. Czlowiek uczy sie cale zycie
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

Ja bym chciała mieć brzuch jak Ty, a Tobie znowu się Twój nie podoba
Nie wiem czy każda dziewczyna może mieć kaloryfer, czy to od budowy nie zależy. Tak mi się wydaje, że my przeważnie do kaloryfera nie jesteśmy przystosowane 
ostatnio oglądałam program o mięśniach i tam było że umięśniony brzuch każdy może wypracować tylko czy będzie to 6 czy 8 pak jest kwestią indywidualną i zależy od anatomii człowieka a dokładnie od tego iloma smugami ścięgnistymi podzielony jest mięsień prosty. A żeby go było widać po prostu trzeba osiągnąć niski % tkanki tłuszczowej przez którą będzie widoczny. Mam nadzieje że nic nie pokręciłam, zresztą jeśli tak to pewnie Rzabba mnie tu zaraz wyprostuje
ale to nie moja figura 

pewnie żyto w chlebie. No i orkisz u nie też podejrzany
to już lepiej upiec własny (na mące ryzowej właśnie) albo nie jeść w ogóle sandłiczów