|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. X
Ja jestem ogólnie zdziwiona- tą dietą 3D chili i gadaniem o niej przez vlogerki. Jakby do mnie napisał jakis tam Pan Paweł z dietą to bym uznała to za zły żart. No chyba, że dostałabym za to odpowiednio wysoką gratyfikację pieniężną etc. to wtedy bym sie mogła rozprawiać na temat diety, jaka ona fajna itp.
|
|
|
|
#4142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.google.pl/search?um=1&hl...tm%3B626%3B444 chodzi mi o to trzecie z lewej w czwartym rzędzie od góry. |
|
|
|
|
#4143 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem rozczarowana,że Kiediska w ogóle wspomina o tej diecie biorąc pod uwagę do jakich akcji posuwała się firma.
|
#4146 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też to zaskoczyło (nieprzyjemnie), gdyby wrzuciła ten filmik jutro to byłabym przekonana, że to żart
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych jajców dziewczęta
))))))))).Ja też myślę, że szusz próbuje utrzymać zainteresowanie w ten sposób. No cóż.. każdy orze, jak może... czy tam, łotewa .
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
na facebooku kiediski
ktoś : no poprostu nie wierzę...W to, że Ty też reklamujesz tą dietę... tak jak Laura - RockGlamPricess... a przepraszam! Basia, która po urodzeniu synka schdła 10kg na tej diecie. kiediska:nie wiem za bardzo o czym Ty do mnie tu mówisz o jakiejś Basi dostałam jadłospis na miesiąc, spodobał mi się, to o tym powiedziałam. Jeśli uda mi się schudnąc, tu super, bo potrzebuje tego. Jeśli pomoże mi w tym ta dieta, to tym bardziej za☠☠☠iście. Miałam powiedzieć, że jest do dupy i wtedy byłabym fajna? eeee, nie popadajmy w skrajności, pliz;-) ktoś:mówię o tym, że Laura reklamowała tą dietę jako zupełnie inna osoba. I nie, nie byłabyś fajna gdybyś powiedziała, że jest do dupy. kiediska: ale ja nadal nie do końca rozumiem co to ma wspólnego ze mną. Jeśli Laura wspomni w swoim filmiku o żelu pod prysznic z Nivei, to też nie wolno o nim mówić, bo jest "be" z założenia? hm... Edytowane przez patisia123 Czas edycji: 2013-03-31 o 09:50 |
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat tutaj się nie zgodzę. Ja dla mnie te olejki idą z jednej ''rozlewni'' tylko do innych opakowań. Inne stężenie? Naiwność. Schwarzkopf milczy jak zaklęty w tej sprawie. Gdyby nie mieli nic na sumieniu to by się bronili i wydali w tej sprawie oświadczenie. Już nie raz tak było, że po sugestiach jakiś blogerek albo vlogerek producenci zabierali głos w sprawie składu kosmetyku. Producenci robią nas w bambuko na każdym kroku. I to nie pierwszy taki numer tej firmy, bo trzy pudry do stylizacji fryzur również mają identyczny skład, podobnie jak produkty do termoochrony włosów Przypadek? W życiu w to nie uwierzę. Gdyby dokładnie poznać asortyment to jestem pewna, że znajdziemy jeszcze gro takich kwiatków Czysty marketing. Każdy kosmetyk jest dla innego targetu.
|
|
|
#4150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trochę to takie przykre co piszesz. Rozumiem, że dla Ciebie jestem sprzedajną szmatą, w związku z tym, że nakręciłam filmik o diecie, która faktycznie mi się spodobała? Założenie jest takie, że zrobiłam to dla kasy (no bo jak się człowiek wyprowada z domu, no to nie ma...srsly?;-), a nie dlatego, że dieta uczy zdrowych i fajnych nawyków jedzeniowych i że dla osoby faktycznie nie umiejącej gotować jest bardzo pomocna. Pokrętna logika. Przykro mi mega. Szczerze mówiąc nie miałam pojęcia kto wcześniej pisał/vlogował o diecie (jedynie migneła mi gdzieś Sarunia). O aferze z jakąś Basią nie miałam pojęcia, nadal nie mam i nie chcę mieć. Mam gdzieś afery, dieta jest fajna i na tym wyłącznie się koncentruje. Wy rozczarowałyście się mną, a ja rozczarowałam się Wami. Szkoda, że nie potraficie spojrzeć na produkt obiektywnie, bez uprzedzeń (bo co jest REALNIE złego w tej diecie? wystarczy spojrzeć na komentarze widzek pod moim filmikiem, w większości dziewczyny są zadowolone). A tu się okazuje, że kiediska jest zła i skorumpowana, bo zrobiła filmik o właściwie dobrej diecie. to by było na tyle. Są tu dziewczyny, które znam, kojarzę i cenię. Stąd ten komentarz. Szkoda, że tak patrzycie na sprawę. pozdrawiam |
|
|
|
|
#4153 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja się ogólnie jeszcze dziwię, że niektórzy tak wierzą nagrywającym jakby one były jakmiś świętym gralem. Tak na prawdę to jeszcze nigdy nie kupiłam produktu polecanego przez "guru". Jak już to wolę dziewczyny mniej popularne, bez tego całego sponsoringu
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;40065278]Ale Basia już dawno ma za sobą podobną aferę z wodą mineralną...
![]() Ja się ogólnie jeszcze dziwię, że niektórzy tak wierzą nagrywającym jakby one były jakmiś świętym gralem. Tak na prawdę to jeszcze nigdy nie kupiłam produktu polecanego przez "guru". Jak już to wolę dziewczyny mniej popularne, bez tego całego sponsoringu [/QUOTE]A ja wiele razy kupiłam coś, co było często i gęsto polecane na YT i zazwyczaj się nie zawodziłam. Opieram się głównie na filmikach Basi i Nissi. |
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też brakuje takiego planu ze zdrowymi posiłkami, bo bez tego to jem co popadnie i tyję.Dziewczyny się oburzyły ze względu na to, że ta dieta ma zły PR. Reklamowała ją Laura, która tylko mówiła o tym, że schudła 5 kg (a zdjęcia raczej wskazują coś innego). Wrzuciła też jeden przepis na leczo przyznając się jeszcze, że nigdy wcześniej nie używała przypraw Dla mnie to jest dziwne, ale ok. A potem na stronie internetowej tej diety pojawiło się zdjęcie Laury podpisane, że to niby Pani Basia, która cudownie schudła po ciąży. Laura twierdzi, że niby o tym nie wiedziała. To w takim razie nie świadczy to najlepiej o firmie, która sprzedaje tę dietę. Skoro jawnie kłamią na stronie internetowej, to może cała dieta to pic na wodę?Kiediska żebyś tylko później nie była zdziwiona, jak Pan Paweł i Ciebie przedstawi jako Franie po ciąży Sama dieta mnie zainteresowała, ale mam wrażenie, że na YT żadna osoba nie była w tym wiarygodna do końca. Chociaż u Sauruni akurat efekty były widoczne i chyba jako jedyna zrobiła konkretne podsumowanie bez ściemy. Ja jestem neutralna i jak faktycznie rozpoczniesz dietę, to później chętnie obejrzę jakieś podsumowanie, czy warto, czy lepiej dać sobie spokój.
![]() Bella Beauty Edytowane przez Annaluka Czas edycji: 2013-03-31 o 11:53 |
|
|
|
|
#4156 |
|
Konto usunięte
|
No ok. Jest grono ludzi, którzy sobie mówią: święta Kaśka powiedziała w filmiku, że ten krem z X jest świetny, biegiem do Rossmanna.
Edytowane przez b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d Czas edycji: 2013-03-31 o 11:54 |
|
|
|
#4157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jezus maria, jakiej ciąży?! tylko nie to :-D ACHA, i dzięki Ci Bella za wyjaśnienie sprawy
Edytowane przez kiediska Czas edycji: 2013-03-31 o 11:57 |
|
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;40065432]No ok. Jest grono ludzi, którzy sobie mówią: święta Kaśka powiedziała w filmiku, że ten krem z X jest świetny, biegiem do Rossmanna.[/QUOTE]
Tak naprawdę trzeba mieć szerokie pole widzenia Ja oglądam filmiki na YT i słucham co polecają, czytam opinie na blogach i KWC na Wizażu. Dopiero po ogarnięciu tych trzech aspektów podejmuję decyzję o zakupie. Rzadko, kiedy trafiam na buble, więc to chyba działa ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() Spoko ![]() Tak naprawdę to nie wiemy, jak było... Może Laura zgodziła się na wykorzystanie swojego zdjęcia, a może naprawdę nie wiedziała. W każdym razie było to bardzo dziwne i...trochę zabawne
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie osoba, która zyje w youtubowym światku i podejmuje decyzję o stosowaniu tej diety, strzela sobie w stopę. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- A co do Basi: serio? nic nie wiem o żadnej akcji z wodą ;/ świat się kończy. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Jeśli poczułaś się urażona, przepraszam, ale myślę, że to, co napisałam, przedstawia sposób myślenia nie tylko mój, ale co najmniej jeszcze kilku osób. Komentarzami bym się nie sugerowała, ja np. Twoich filmików nie komentuję, bo na zadane przeze mnie niegdyś pytanie(/a), nie doczekałam się nigdy odpowiedzi. Ale tak czy siak wiadomo, że komentarze pod filmem to średnio rzetelny obraz opinii społeczeństwa na jakiś temat(tak samo pewnie jak ten wątek )
Edytowane przez marynka42 Czas edycji: 2013-03-31 o 12:34 |
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kilka miesięcy później dostała zgrzewki wody od Żywiec Zdrój i zrobiła filmik o piciu wody Ogólnie zareklamowała tę wodę, ale ktoś przypomniał tamten filmik, jak nie polecała tej wody.
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tego już nie pamiętam. Albo było bez reakcji, albo filmiki usunięte. Ale chyba sobie dopowiadam i wydaje mi się, że Basia nie zareagowała.
Znalazłam ten filmik z krytyką tej wody: http://www.youtube.com/watch?v=Xs817RsqqlA Nawet są komentarze na ten temat. Ale nie mogę znaleźć tego filmiku, gdzie woda była chwalona. Edit: Już znalazłam http://www.youtube.com/watch?v=sVTRXYkkY8kI żeby była jasność - ja tego nie potępiam, ani nie krytykuję. Po prostu pamiętam tę sytuację
![]() Bella Beauty Edytowane przez Annaluka Czas edycji: 2013-03-31 o 13:06 |
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;40065432]No ok. Jest grono ludzi, którzy sobie mówią: święta Kaśka powiedziała w filmiku, że ten krem z X jest świetny, biegiem do Rossmanna.[/QUOTE]
Mogłaś sobie podarować. |
|
|
|
#4164 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;40066188]Ale czego? Nie pisałam przecież konkretnie o Tobie. Tylko że to częsty przypadek.
Niektóre osoby na tym wątku są jeszcze bardziej przewrażliwone niż youtuberki więc w sumie im się nie dziwmy [/QUOTE]Jestem taka przewrażliwiona. Dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenie z podkładami mineralnymi Lily Lolo i może mi powiedzieć czy będą dobrze sprawdzały się na suchej cerze, która nie potrzebuje dużego krycia, a jedynie wyrównania kolorytu? Jak z jego trwałością? |
|
|
|
#4166 |
|
psy-chopatka
|
Cóż jak się bierze za reklamę czegokolwiek na youtube to warto sobie pogooglować i sprawdzić co to za firma, jakie są afery w tle i czy na pewno warto brać udział w marketingu danego produktu. Nie ma się co dziwić że dziewczyny kręcą nosem, ja tez czekam na twoje filmy i jak zobaczyłam ten o diecie to poczułam się zawiedziona... delikatnie mówiąc. Następny będzie o depilatorze Philips Lumea?
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po tym jak mi się wpadnie cos w oko u youtuberek, wole sprawdzić sobie na KWC i w necie, bo niestety nie ufam juz dziewczynom na tyle rzeczy, które dostają *przyznam tez testuje czasem produkty i niejednokrotnie jestem zawiedziona, bo opinię musze wystawic po 2 tygodniach. Dla mnie to xdecydowanie zbyt krótko i zdaje sobie sprawę, ze moja opinia nie jest do konca rzetelna.
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam to samo, rozsądek przede wszystkim ! nie wiem czy już było, ale : http://www.youtube.com/watch?v=D2KBDon16e4 - Wielki haul u Oneilowej http://www.youtube.com/watch?v=gOqMafDqOBI zdobycze kosmetyczne u Hispanioli i Live Swiateczny u Kajmanowej n]
|
|
#4169 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po dwóch tygodniach to można coś o kolorówce napisać (pod warunkiem, że codziennie był robiony make-up), ale nie o pielęgnacji.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

.

Przypadek? W życiu w to nie uwierzę. Gdyby dokładnie poznać asortyment to jestem pewna, że znajdziemy jeszcze gro takich kwiatków
Dla mnie to jest dziwne, ale ok. A potem na stronie internetowej tej diety pojawiło się zdjęcie Laury podpisane, że to niby Pani Basia, która cudownie schudła po ciąży. Laura twierdzi, że niby o tym nie wiedziała. To w takim razie nie świadczy to najlepiej o firmie, która sprzedaje tę dietę. Skoro jawnie kłamią na stronie internetowej, to może cała dieta to pic na wodę?