|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
A już kupiłam przewijak, ten grubszy. Dzięki za rady.
.... to co?? Jutro lepimy bałwanki? ![]() ![]() Dobija mnie już ta zima ehhh.
![]() |
#992 |
Raczkowanie
|
Megi Gratulacje
![]() Moderna bardzo ładny pokoik, tak jasno ![]() Wszystkim mamom i przyszłym mamom wesołych i smacznych świąt ![]()
![]() |
![]() |
#993 |
Raczkowanie
|
Czytajac was o podawaniu butelki z odciagnietym mlekiem mam pytanie...np w nocy podgrzewacie jakos? Bo rozumiem ze po odciagnieciu wsadzacie do lodowki? I w nocy co podgrzewacz jakis czy mikrofala? Bo wydaje sie to dobry pomysl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
Zadomowienie
|
megi
gratulacje!!!! moderna super pokoik ![]() ja przypaliłam bigos ![]() LiwkaO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#995 |
Raczkowanie
|
W nocy i w dzień podgrzewam w garnuszku z ciepłą/gorącą wodą.
![]() |
![]() |
#996 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tulam.. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Kochane życzę Wam Wesoły Świąt ![]()
![]() |
![]() |
#997 |
Raczkowanie
|
Megi gratulacje
![]() kurcze chyba zlapalam zapalenie. W przeciagu 3 godzin bylam juz 8 razy w wc. Do tego zgaga i brak snu. A jutro mamy ja sniadania - 17 osob!!!!! Wesolych Swiat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#998 |
Zadomowienie
|
Megi gratulacje! Doczekalas sie (;
![]() |
#999 |
Zadomowienie
|
Megi gratulacje!!!!!
A my mielismy dzisiaj sesję Mati ![]() ![]() Na swieta dla Was i Waszych Maluszków tych juz na swiecie i tych w brzuszkach duzo dobrego i zdrówka ![]() Dobranoc idę spać ![]() Edytowane przez trooskava Czas edycji: 2013-03-30 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czy te ubranka na sesję, to mieliście swoje, czy należą do fotografa?
![]() |
![]() |
#1001 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a piersi ci po calej nocy bez sciagania nie eksploduja? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1003 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane w tą śnieżną Wielkanoc
![]() Widzę, że rozmowa toczy się na temat odciągania pokarmu. Dziś mówiłam mężowi, że jak widzę jak Sławek cmoka (znak, że chce cyca), to aż mnie sutki bolą i chowają się przed nim. Właśnie nam zasnął więc odciągnęłam prawie 150ml, ale na wkładce laktacyjnej już widziałam małe zabrudzenia z pogryzionych brodawek. Bolą strasznie... Staram się więc podawać mu butelkę, a je trochę podleczyć. Z reguły nie chowa mleka do lodówki. Czytałam, że w temp. pokojowej może być przechowywane do 12 godzin, a u mnie stoi zdecydowanie krócej. Mały wypija, ja odciągam świeże i tak w kółko. Dzisiaj w nocy był dość marudny i koło 5 rano pierwszy raz zabrałam go do naszego łóżka. Za to przy śniadaniu towarzyszył nam już leżąc w leżaczku, a w efekcie w nim zasnął. Mamy dziś wizyty gości, przeraża mnie to. Mam nadzieję, że nie będą siedzieć długo, bo ja sama mam problemy z siedzeniem. Boli mnie pupa, nie wiem czy to te nieszczęsne hemoroidy czy szwy (ich wcześniej nie czułam w ogóle), ale męczy mnie to. We wtorek przychodzi do nas położna i ma mi je zdjąć, zobaczymy jak to będzie. Okey, mamusie! Udanej niedzieli życzę, wypocznijcie chociaż troszkę (baaaardzo by mi się to przydało... ) i jeśli gdzieś dziś jedziecie w odwiedziny, to ostrożnie na drodze ![]()
![]() |
![]() |
#1004 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() zycze Wszystkim wesolych swiat ![]() ale śliczności !!!!!!! ![]() ![]() ![]() (jakim cudem macie już fotki ??? )
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witajcie Kochane
![]() W ten swiateczny poranek - my z mamusia juz po sniadanku ( oczywiscie nie obylo sie bez scysji "boshe daj mi sily" - na temat tego ze jeszcze Kromeczke mam zjesc ![]() ![]() trooskava boshe boshe ![]() Az tez bym se takie porobila, moze jak do PL na wakacje pojade to sie skusze bedzie pamiatka hihi. No nic lece - milej Niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja dostałam K+D w szpitalu od 8 doby podaję tylko je mam dawać przy karmieniu tylko cycem a już 2 razy podałam Bebiko i nie wiem co robić czy mogę dalej obie te witaminy podawać? Co do odciągania wczoraj kupiłam ten laktator mini medela electronic i za pierwszym razem odciągnęłam 60ml z obu piersi a za drugim razem i trzecim tylko po 20ml ja nie wiem co jest grane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1007 |
Rozeznanie
|
witam się z wami w to świąteczne prawie południe
![]() wiem, że ten temat był już poruszany ale potrzebuję informacji na temat uznania dziecka przed narodzeniem przez ojca. jak to wygląda, na czym polega i jakie dokumenty należy mieć ze sobą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1008 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zadowolona ze współpracy? ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- ![]() ![]() (ciekawe ile nam jeszcze zostało ![]()
15-07-2006 ![]() od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-03-31 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1009 | ||
Zadomowienie
|
Dzikeujemy za mile slowa o zdjeciach Mati
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz czekamy na zdjecia i album ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Niektorych miastach to kosztuje 5 zl, u mnie akurat bylo za friko.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Rozeznanie
|
dzięki serdeczne będę musiała iść to załatwić bo później po rozwiązaniu będzie to nie lada wyczyn więc lepiej mieć to za sobą. a oni wydają jakiś konkretny dokument?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1012 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i ciągle myślę o jej rzęsach... miałam zapytać, a nie zdąrzyłam ![]() ![]() Cytat:
![]() genialne! ależ pikna córcia!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1013 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie dodatkowo wołała jeszcze kartę ciąży lub zaświadczenie od ginekologa, że jestem w ciąży. A ja tu z widocznym brzuchem i tak mnie to rozśmieszyło, że spytałam ją czy sam brzuch nie wystarczy za dowód ![]() Dostaliśmy dwa dokumenty (jeden dla mnie, drugi dla Tż) Protokół uznania ojcostwa dziecka poczętego. A od położnej dowiedziałam się, że trzeba ten dokument wziąć ze sobą do szpitala, żeby piguły przy wypełnianiu papierków dzidziusiowych wpisały od razu nazwisko ojca bo jak nie będą wiedziały to wpiszą nazwisko matki, a potem żeby to odkręcić to po sądach trzeba latać. I ja też nic nie płaciłam.
![]() |
![]() |
#1014 | ||||
Wtajemniczenie
|
My już w domu ! Oj piękny to moment przekroczyć próg własnego domu
![]() megi ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mój też strasznie żarty ... tylko póki co walczymy o więcej pokarmu, bo na razie nie daję rady z jego 4,5 kg apetytem go wykarmić bo wyje niemiłosiernie / późno mi go dawali, zabrali na dwie nocy, moja mega spina w szpitalu, a on ciągle głody !! Więc musztra i przystawiamy, przystawiamy... a jak młody jest po mm i dłużej nie je, to budzi i ociąganie..i liczę że się coś ruszy.. w domu ! Na razie i tak udaje nam się ograniczać dokarmianie do małej ilości i zmniejszamy ilości. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A z podczytywań szpitalnych, przypomina mi się jeszcze Mokka kciuki Coś dawno kwiatuszka nie było, przepadła ![]()
![]() |
![]() |
#1015 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Wtajemniczenie
|
Pani Mam pytanie jeszcze do Ciebie, Ty też kilka dni jak rozumiem nie karmiłaś Torresa na żądanie, jak potem wyglądało u Ciebie z pokarmem ? Od razu full czy kilka dni zajęło ?
![]() |
#1017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie podaje witamin ... w szpitalu nic mi nie przepisali ... przyjdzie polozna w czwartek to sie musze wypytac dokaldnie co i jak ... ![]() co do odciagania to na spokojnie ... u mnie tez bylo raz wiecej raz mniej teraz jest srednio ... mysle ze 60 to dosc ![]() yhmmm serniczek ![]() ![]() . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1018 |
Rozeznanie
|
OC ja się jeszcze spytam tak dla formalności .... cukry już w porządku masz?
![]()
![]() |
#1019 | ||
Zakorzenienie
|
wizualnie jak skrócony akt urodzenia.
Cytat:
![]() ![]() ![]() i też wymagali tego dokumentu w szitalu. Cytat:
![]() w zyciu nie podejrzewalam jakie to trudne. myslalam ze to oczywiste. dostawiasz dziecko i ono je z niebianskim usmiechem... Urodzilam go 9 III. Siare mi chlop zdoil 10 III. Centymetr. Pierwsze dostawienie bylo 11 III (dwa razy: 15:30 i 21:15), kolejne 12 III (dwa razy: 11:30 i 15:00). Za kazdym razem wylam. że tak rzadko. ale tez dlatego ze na noworodki musialam zjechac winda. a ja dojsc do lazienki nie bylam w stanie (3 kroki). Na dodatek na noworodkach do karmienia byly przeznaczone takie ogrodowe krzesla plastikowe... dla mnie horror. wylam z bolu i odwozili mnie na gore na wozku inwalidzkim. potem i zwozili. na to powinny byc paragrafy (za to krzeslo...)... dziecko dostalam 13 III - w 5 dobie zycia. z cycow malo co lecialo. za nic nie potrafilam go przystawic (o 'nasadzaniu' na cyca nie ma mowy przy moim rozmiarze - bo skad wziac 3 reke). on sie darl w nieboglosy - z glodu. a ja musialam go karmic. z sonda. przy moim rozmiarze cyca nie jestem w stanie karmic jedna reka. musze trzymac (.) ktory jest 3 x wiekszy niz jego glowka... skad wziac reke ktora ma wstrzykiwac pokarm z sondy i kolejna, ktora bedzie kontrolowac rurke w buzce?! Uratowala nas chyba moja wielka wiara w to, ze te moje big cycki po cos byly tak wielkie przez cale zycie... najgorsze jest to ze ja mialam faktycznie bajeczna opiekę, ekstra warunki, ale wszystko przyslania mi to pier*lone krzeslo ogrodowe. i poczucie, ze jak na nim nie usiedze to jestem wyrodna matka. bo jak to... taki maluszek, tak potrzebuje (.), a ja nie jestem w stanie siedziec... jak juz jezdzilam wozkiem (miekkim) to tez byl sajgon, bo jednak musialam wstac do dezynfekcji rak. i znow byl problem z usadowieniem. po CC to juz w ogole... jak mnie jedno male ciecie w kroczu tak napierniczalo to co mowic rana na pol brzucha... Obserwatorko, w szpitalu przez 2,5 dnia był horror - mało co leciało, małam totalny kryzys, pretensje o mm do szpitala i do siebie (sic). w domu (15 III) skończyły się problemy. pokarm jest, bo trudno mi powiedziec czy sie pojawil... Młody chce jeść non stop, ale ładnie przybiera więc raczej się najada.
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-03-31 o 12:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1020 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np. robię to co ok. 2,5-3 godziny, dodatkowo dużo piję. Czasami na raz z obu wyciągnę 80, a czasami ponad 100. Często też zanim przystąpię do odciągania delikatnie masuję piersi, zaczynam od najmniejszej prędkości i powoli zwiększam. Nie narzekam ![]() Kurczę, przespałam się z 1,5 godziny i od razu życie trochę lepsze. Mąż zajął się małym, nakarmił go, przebrał (zaraz potem Sławek znów nawalił, słyszałam to, ale nie zareagowałam nawet- niech przebiera!) ![]() ![]() PS> Mam dla Was parę fotek Sławka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.