Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy. - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-31, 22:37   #3511
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Marta - jak przeczytałam o Twojej piance Welli to przypomniało mi się, że u mnie zalega jakaś pianka. Loreala, ale ręki sobie uciać nie dam. Spróbuję też się na niej zakręcić.
Ja lubię pianki, bo włosy są po nich miękkie, zwłaszcza po tej mojej Welli, ale nie ma mocnego skrętu, a nawet jak się uda, to nie trzyma go. Ale jest taki bardzo naturalny, delikatny efekt. U mnie przynajmniej, tylko ja mam prawie proste włosy naturalnie, tylko bardzo podatne.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 22:39   #3512
kascysko
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
żel lniany
Isana pomarańczowa - przyprusza mi włosy, trochę matowi, zlepia (ale tylko w dotyku, nie widać tego), włosy są niemiłe, nie znoszę tego żelu, chociaż trwałość naj naj
pianka stara Isany - nie mam o niej żadnego zdania, wolę:
pianka Welli 2-dniowa objętość https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3368 lubię ją, ale ani nie trzyma mocnego skrętu, ani nie jest specjalnie trwała, może utrzymać lekkie fale idealnie

Przyznam, że nie. Mam w domu ocet winny, spróbuję jutro.

Nie próbowałam, bo nie mam nawet lekkich odżywek.
Bingacze bezproteinowe to na przykład te z glinkami?
Pottersy masz na myśli te balsamy, które mogą służyć do mycia?
Albo drożdżowy, którego ja osobiście kocham. Tak, te Pottersy.

Oprócz tego Artiste, żel lniany w pewnych warunkach też może dawać puch - może spróbuj go odstawić na chwilę?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 22:40   #3513
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Ja nawet babci nie powiedziałam, że jestem na diecie, bo bym musiała słuchać jej przez godzinę...
Ja po prostu wkrecilam, ze nie mam ochoty. Bo bym nie dosc, ze godzine sluchala to bym sie jeszcze z nia poklocila- jestem pyskata i nerwowa. Ja niby nie waze duzo, ale boczkow mi przbylo, w biodrach i w brzuchu. Jak sie ociepli to dorzuce Chodakowska- skalpel i trening z gwiazdami bo turbo i killera pewnie moja astma nie wytrzyma
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 22:41   #3514
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Ja lubię pianki, bo włosy są po nich miękkie, zwłaszcza po tej mojej Welli, ale nie ma mocnego skrętu, a nawet jak się uda, to nie trzyma go. Ale jest taki bardzo naturalny, delikatny efekt. U mnie przynajmniej, tylko ja mam prawie proste włosy naturalnie, tylko bardzo podatne.
Szkoda właśnie, że nie trzyma, bo tak bym się z wielką chęcią skusiła, a moje kręcioły potrzebuję mocne stylizatora, mimo że długie nie są
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 22:42   #3515
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
kascysko, nie myślałaś o kolejnym fakultecie? czy masz psychologa w rodzinie/znajomych?
Nie, nie mam, u nas sami ścisłowcy

A skąd to pytanie kochana?
Stary 2013-03-31, 22:47   #3516
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Albo drożdżowy, którego ja osobiście kocham. Tak, te Pottersy.

Oprócz tego Artiste, żel lniany w pewnych warunkach też może dawać puch - może spróbuj go odstawić na chwilę?
Będę i tak kupować hennę, a że i tak moim jedynym źródłem Bingaczy jest zielarski, to może się skuszę.
A jak nie będzie, to spróbuję z Pottersami.

Nie wiedziałam, że żel lniany też może puszyć. Myślałam, że jest cudowny i zawsze dobry.
Czyli co, jednak postawić na pianki?

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Szkoda właśnie, że nie trzyma, bo tak bym się z wielką chęcią skusiła, a moje kręcioły potrzebuję mocne stylizatora, mimo że długie nie są
Ja właśnie też. A z drugiej strony żadne mocne stylizatory mi nie pasują. ;/
Stary 2013-03-31, 22:55   #3517
rozwydrzona
Zadomowienie

Cytat:
A skąd to pytanie kochana?
po tym:
Cytat:
Jesteś pewna, że Ci nie przeszkadza? Bo Twoje narzekanie świadczy o czymś zupełnie przeciwnym. Poza tym dążysz do ideału właśnie dla... otoczenia, co wynika przynajmniej z Twoich wypowiedzi.

Z tym z całą pewnością da się coś zrobić, tylko że Ty sama musisz zauważyć problem. Bo jak widać nie tylko ja go dostrzegam :P
dodając do tego nazwy mechanizmów obronnych, potrzeb i kilku innych mądrych sformułowań, tego nas uczą na studiach powiedzmy - jakaś tam branżowa wiedza... Choć może ja za bardzo w to wsiąkłam i to są oczywiste oczywistości wiadome ludziom... łapię się na tym czasem.
Stary 2013-03-31, 22:57   #3518
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Będę i tak kupować hennę, a że i tak moim jedynym źródłem Bingaczy jest zielarski, to może się skuszę.
A jak nie będzie, to spróbuję z Pottersami.

Nie wiedziałam, że żel lniany też może puszyć. Myślałam, że jest cudowny i zawsze dobry.
Czyli co, jednak postawić na pianki?;/
Może, ale bardzo rzadko to czyni - jednak pogoda jest tak hardcorowa + ogrzewanie do tego...

Mogą być pianki, może być mrożący Joanny, żele Bielendy, Marizy, Delii..
Stary 2013-03-31, 22:57   #3519
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Ja po prostu wkrecilam, ze nie mam ochoty. Bo bym nie dosc, ze godzine sluchala to bym sie jeszcze z nia poklocila- jestem pyskata i nerwowa. Ja niby nie waze duzo, ale boczkow mi przbylo, w biodrach i w brzuchu. Jak sie ociepli to dorzuce Chodakowska- skalpel i trening z gwiazdami bo turbo i killera pewnie moja astma nie wytrzyma
też tak mam, ostatnio mnie w ogóle wszyscy w☠☠☠☠iają, pokłócona nie jestem jedynie z tymi, z którymi nie rozmawiam...
a ja nie wiem ile ważę, jutro się zważę bo minęła mi pierwsza faza na SB(ale nie wiem ile ważyłam jak zaczynałam)
Stary 2013-03-31, 22:59   #3520
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
po tym:

dodając do tego nazwy mechanizmów obronnych, potrzeb i kilku innych mądrych sformułowań, tego nas uczą na studiach powiedzmy - jakaś tam branżowa wiedza... Choć może ja za bardzo w to wsiąkłam i to są oczywiste oczywistości wiadome ludziom... łapię się na tym czasem.
+ 500 do dobrego nastroju
Sama nie wiem, zwykle w ten sposób formułuje swoje spostrzeżenia odnośnie ludzi mnie otaczających, i chyba mam tak odkąd pamiętam...
Stary 2013-03-31, 23:02   #3521
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem wystarczy się tym interesować, ale to akurat były trochę oczywiste stwierdzenia (to żadna obraza, Kascysko!).
Mnie na przykład interesują pewne aspekty psychologii, nawet myślałam o studiach, ale politechnika wygrała x1000000 z psychologią u mnie. ;p I dużo czytając o tym, można niektóre rzeczy wyłapywać, na pewno nie wszystko, część się przeinacza albo widzi się więcej niż jest, ale w przypadku Red to dość oczywista sprawa.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Może, ale bardzo rzadko to czyni - jednak pogoda jest tak hardcorowa + ogrzewanie do tego...

Mogą być pianki, może być mrożący Joanny, żele Bielendy, Marizy, Delii..
To zachowam go na ładniejsze dni. ;p

Czyli że wybrałam najgorszy dla mnie żel?
Kupię może jakiś, ale kiepściutko z pieniędzmi u mnie ostatnio.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

I dziękuję Ci przeogromnie za fachową poradę!
Stary 2013-03-31, 23:02   #3522
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
też tak mam, ostatnio mnie w ogóle wszyscy w☠☠☠☠iają, pokłócona nie jestem jedynie z tymi, z którymi nie rozmawiam...
a ja nie wiem ile ważę, jutro się zważę bo minęła mi pierwsza faza na SB(ale nie wiem ile ważyłam jak zaczynałam)
Ja sie u Tz miesiac temu wazylam to bylo 47kg- mam 1,55m wzrostu. Ale moglam 1kg przytyc w ciagu 3 tygodni bez diety, takze jak bd 47- 48kg to ok. Jutro sie zwaze by wiedziec od jakiej wagi zaczynam
Stary 2013-03-31, 23:04   #3523
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie u Tz miesiac temu wazylam to bylo 47kg- mam 1,55m wzrostu. Ale moglam 1kg przytyc w ciagu 3 tygodni bez diety, takze jak bd 47- 48kg to ok. Jutro sie zwaze by wiedziec od jakiej wagi zaczynam
Ojejjj, ktoś prawie mojego wzrostu.
Ja mam 153cm.

Ugh, ale ważę więcej.
Już było 48, później przytyłam do 49, teraz pewnie z 50-51 jest, tak czuję.
Stary 2013-03-31, 23:10   #3524
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem wystarczy się tym interesować, ale to akurat były trochę oczywiste stwierdzenia (to żadna obraza, Kascysko!).
Mnie na przykład interesują pewne aspekty psychologii, nawet myślałam o studiach, ale politechnika wygrała x1000000 z psychologią u mnie. ;p I dużo czytając o tym, można niektóre rzeczy wyłapywać, na pewno nie wszystko, część się przeinacza albo widzi się więcej niż jest, ale w przypadku Red to dość oczywista sprawa.

To zachowam go na ładniejsze dni. ;p

Czyli że wybrałam najgorszy dla mnie żel?
Kupię może jakiś, ale kiepściutko z pieniędzmi u mnie ostatnio.

I dziękuję Ci przeogromnie za fachową poradę!
Ale ja się nie obrażam, w ogóle mi się to nie zdarza - no ok, czasem strzele profilaktycznego focha mojemu :P

Nie tyle najgorszy, co ten żel "pracuje" różnie w różnych środowiskach. Żele, które Ci zaproponowałam kosztują niewiele, a oprócz Joanny są słabsze od Isany
Cytat:
Ojejjj, ktoś prawie mojego wzrostu.
Ja mam 153cm.

Ugh, ale ważę więcej.
Już było 48, później przytyłam do 49, teraz pewnie z 50-51 jest, tak czuję.
Hmm, jestem niższa od Was i mam 60 kg, ustabilizowane
Stary 2013-03-31, 23:14   #3525
Just:)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Pokazuj włoski

Ojeeeej, nie dziwię się że zrobiły furorę, są prześliczne, ładnie komponują się z Twoją urodą

Ile pięknych włosów i twarzyczek widziałam
Nie nadaję się tu Ale jak już zrobiłam zdjęcia to wstawię, a co!

1- dzisiejsze włosy
2- już rozwalone ośnieżone włosy
Super

Cytat:
Na noc (lub 1-2h przed myciem): olej lniany lub oliwka BD, ostatnio prawie zawsze z czymś - pantenol, Garnier Oleo lub Garnier AiK (już nie mam, ale na noc krzywdy nie robił)
Myję włosy Babydreamem lub pokrzywową Naturią z sls (co 4-5 dni).
Nakładam odżywkę - Alterra Granat, czasem Garnier Oleo, ze spirulinowego Bingacza zrezygnowałam ostatecznie już, bo to tragedia była.
Spłukuję zimną wodą.
Ugniatam lekko, żeby woda nie kapała tak bardzo.
Opcjonalnie - b/s Joaśka pokrzywowa (wcześniej cytryna miód), ale nie zawsze daję. Z b/s znów lekko ugniatam, harmonijkuję.
Ciągle trzymam głowę w dół.
Nakładam żel lniany + Artiste niebieski lub piankę lub piankę z żelem.
Ugniatam, ugniatam, aż "wyciśnie" się trochę wody z włosów.
Plunking w arafatce - zwykle ok 10 minut.
Suszę z głową w dół, niestety nie mam dyfuzora, ale nie macham suszarką, raczej trzymam w jednym miejscu nieruchomo, później w drugim, itd. Jeśli zależy mi na silnym skręcie, robię to tak, że układam włosy w dłoni jak w dyfuzorze i tak suszę.
Suszę przez ok. 20 minut, ale później dalej mam wilgotne włosy, które niestety nie chcą mi za bardzo dosychać, więc jeśli się spieszę, to muszę czasem jeszcze z 5-10 minut posuszyć włosy prawie do końca i wtedy to 5% doschną same (ale nie zauważyłam ostatnio różnicy między dosychaniem 5% a 10-15%).
Suchymi dłońmi odgniatam sucharki.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Nie używam raczej ser silikonowych, jeśli już to olejek Alterry daję na końce w ilości znikomej. Albo oliwkę BD.
Mam jedno serum, ale go nie lubię, także to bez znaczenia. ;p
Chyba nie wiem jak powinnam prawidłowo suszyć suszarką... Takie "machanie" jest niepożądane? najlepiej trzymać suszarkę w jednym miejscu?
Stary 2013-03-31, 23:16   #3526
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja się nie obrażam, w ogóle mi się to nie zdarza - no ok, czasem strzele profilaktycznego focha mojemu :P

Nie tyle najgorszy, co ten żel "pracuje" różnie w różnych środowiskach. Żele, które Ci zaproponowałam kosztują niewiele, a oprócz Joanny są słabsze od Isany

Bielendy chyba jest w Rossmannie, to ten wielki w przezroczystym opakowaniu? Z rzepą?
Ugh, pieniędzy, pieniędzy!

Jeszcze niższa? Wow! Rzadko widuję kogoś niższego.
Ja kiedyś ważyłam 63kg, wyglądałam źle, ale ja to w miarę zaczynam wyglądać poniżej 50kg, różnie po ludziach widać wagę. I różną się lubi. Ja to bym najchętniej schudła jeszcze z 8kg. Ale tak, żeby kości nie wystawały, bo nie lubię.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Just:) Pokaż wiadomość
Chyba nie wiem jak powinnam prawidłowo suszyć suszarką... Takie "machanie" jest niepożądane? najlepiej trzymać suszarkę w jednym miejscu?
Przy falowanych lub kręconych.
Stary 2013-03-31, 23:17   #3527
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 167cm i jakoś w lutym ważyłam 64
Kascysko, a ja dalej nie wiem jak to możliwe, ze Ty tyle ważysz
Ja jak ważyłam tyle samo co moja przyjaciółka, mając tyle samo wzrostu, co ona wyglądałam na 5-6kg grubszą i niestety to nie było tak, że ja miałam tłuszcz, a ona mięśnie... po prostu tak mam, że wyglądam na więcej niż ważę...
dlatego przestałam się ważyć...
Stary 2013-03-31, 23:27   #3528
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Czy któras z Was nie używa odzywki bs? Tylo jakieś serum silikonowe na końce?
Zaczynam sie zastanawiać czy Joanny nie niszczą mi końcowek
No i nie mam pomyslu co zamiast?
Psikaczy wolalabym nie kupować, bo w sumie to glownie silikony a tych roznych silikonow do zabezpieczania mam niezły zapas...
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 23:33   #3529
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ty nie wygladasz na 60kg. Ja np. wiem ze obecna figura to nie moja figura- jeszcze 1.5 roku temu akceptowalam swoje cialo. Ja planuje zejsc do tej wagi, w ktorej bd siebie akceptowala (ale nie chce wazyc ponizej 40kg). Mam nadzieje, ze dieta zgubie boczki, brzuch, biodra a cwiczeniami wyrobie miesnie, podniose tylek, zredukuje cellulit i ujedrnie cialo.
Stary 2013-03-31, 23:36   #3530
Redhaired Witch
Nindżopesz

Rozwydrzona, a jak to się zwalcza? Pogadanki, leki?

Cytat:
Jesteś pewna, że Ci nie przeszkadza? Bo Twoje narzekanie świadczy o czymś zupełnie przeciwnym. Poza tym dążysz do ideału właśnie dla... otoczenia, co wynika przynajmniej z Twoich wypowiedzi.
Nie przeszkadza mi socjofobia i siedzenie w domu
Co do dążenia do ideału to nie do końca, bo otoczenie radzi mi laszczyć się w zupełnie innym kierunku (blond, krótsze włosy, opalenizna, kolorowe ciuchy, paradoksalnie lekkie utycie, te sprawy). "Upiększam" się więc pod swój gust ale faktycznie "dla ludzi".

Kuniec spamu na ten temat

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 23:38   #3531
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ty nie wygladasz na 60kg. Ja np. wiem ze obecna figura to nie moja figura- jeszcze 1.5 roku temu akceptowalam swoje cialo. Ja planuje zejsc do tej wagi, w ktorej bd siebie akceptowala (ale nie chce wazyc ponizej 40kg). Mam nadzieje, ze dieta zgubie boczki, brzuch, biodra a cwiczeniami wyrobie miesnie, podniose tylek, zredukuje cellulit i ujedrnie cialo.
Ja mam ten problem, że wszystko w sumie mogłabym znieść, ale brzuchol mam tak ohydny, że aż się niedobrze robi.

I ryjek mam paskudny. Jeszcze dzisiaj znowu zrobiłam sobie z nerwów masakrę na twarzy.
Stary 2013-03-31, 23:40   #3532
say-hello
Zakorzenienie

Kascysko się po prostu zna na ludziach i dodatkowo ma zdrowe podejście do siebie, co skutkuje bardzo rozsądnymi radami Red, słuchaj się !
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 23:46   #3533
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ja mam ten problem, że wszystko w sumie mogłabym znieść, ale brzuchol mam tak ohydny, że aż się niedobrze robi.

I ryjek mam paskudny. Jeszcze dzisiaj znowu zrobiłam sobie z nerwów masakrę na twarzy.
Mnie wpieniaja boczki najbardziej. I talie chce miec waska tak jak kiedys.
Z ryjkiem pewnie przesadzasz. A co z twarza zrobilas?

Edytowane przez Dolczi
Czas edycji: 2013-03-31 o 23:51
Stary 2013-03-31, 23:49   #3534
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie wpieniaja boczki najbardziej. I talie chce miec waska tak jak kiedys.
Z ryjkiem pewnie przesadzasz. A co z twarza zrobilas? Mam nadzieje, ze jej nie uszkodzilas?- jestem przeczulona odkad kuzynka pociela zyletka sobie twarz z powodu kompleksow na jej punkcie.
Ja w sumie oprócz brzucha figurę bym miała fajną. Tylko zwyczajnie nie umiem się go pozbyć.

Nie, aż tak daleko się nigdy nie posunęłam. Po prostu porozdrapywałam wszystko, co tylko się dało.
Stary 2013-03-31, 23:50   #3535
deszczowypies
Zakorzenienie

sheep - uśmiech i włosy
miranda - pięknie zdjęcie

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 23:56   #3536
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

564500_10151522674774629_1049122268_n.jpg
tu macie tak a propo ważenia się

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 00:00   #3537
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Just:) Pokaż wiadomość
Machanie suszarką przy falowanych/kręconych włosach wywołuje puch
Cytat:
Bielendy chyba jest w Rossmannie, to ten wielki w przezroczystym opakowaniu? Z rzepą?
Ugh, pieniędzy, pieniędzy!

Jeszcze niższa? Wow! Rzadko widuję kogoś niższego.
Ja kiedyś ważyłam 63kg, wyglądałam źle, ale ja to w miarę zaczynam wyglądać poniżej 50kg, różnie po ludziach widać wagę. I różną się lubi. Ja to bym najchętniej schudła jeszcze z 8kg. Ale tak, żeby kości nie wystawały, bo nie lubię.
Tak, jest w Rossie Z rzepą.

No mam 150 cm. W dowodzie, dzięki źle zawieszonej miarce licealnej mam 156
Cytat:
ja mam 167cm i jakoś w lutym ważyłam 64
Kascysko, a ja dalej nie wiem jak to możliwe, ze Ty tyle ważysz
Ja jak ważyłam tyle samo co moja przyjaciółka, mając tyle samo wzrostu, co ona wyglądałam na 5-6kg grubszą i niestety to nie było tak, że ja miałam tłuszcz, a ona mięśnie... po prostu tak mam, że wyglądam na więcej niż ważę...
dlatego przestałam się ważyć...
Możliwe. Jestem strasznie dobrze zbudowana (nadgarstek 17-18 cm, nie złapię się dłonią za nadgarstek, kciuk z palcem środkowym mi się nie zejdą ), i mam sporo mięśni - z powodów niewiadomych
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Czy któras z Was nie używa odzywki bs? Tylo jakieś serum silikonowe na końce?
Zaczynam sie zastanawiać czy Joanny nie niszczą mi końcowek
No i nie mam pomyslu co zamiast?
Psikaczy wolalabym nie kupować, bo w sumie to glownie silikony a tych roznych silikonow do zabezpieczania mam niezły zapas...
Twoje końcówki mogą być nieodporne na IPA, chociaż mi w ciągu 1,5 roku krzywdy nie robił. Możesz popróbować... odżywek d/s. Balsamów Potters, emulsji Glorii, Hegrona.
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Co do dążenia do ideału to nie do końca, bo otoczenie radzi mi laszczyć się w zupełnie innym kierunku (blond, krótsze włosy, opalenizna, kolorowe ciuchy, paradoksalnie lekkie utycie, te sprawy). "Upiększam" się więc pod swój gust ale faktycznie "dla ludzi".

Pogadanki to w ogóle lipna forma działania, w mojej opinii. Leki w tym przypadku też nie. Szeroko rozumiana praca nad sobą, zaczynająca się od "głupiej" karteczki przy lustrze i zmiany nastawienia. "Wyglądam jak trędowata" na "Trądzik jest, ale z nim walczę". Chociaż tyle, na początek.

Ja Cię z domu nie wyciągam, chcę, żebyś zrobiła coś dla siebie, dla własnego dobrego samopoczucia. Bo przy takim podejsciu nie masz szans go chyba osiągnąć...

A ja na przykład lubię moje dobre samopoczucie i zadowolenie
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Kascysko się po prostu zna na ludziach i dodatkowo ma zdrowe podejście do siebie, co skutkuje bardzo rozsądnymi radami Red, słuchaj się !
E tam, po prostu dawno temu miałam pewne problemy. Ale to czasy podstawówkowo-gimnazjalne, jednak wiem, jak bardzo pewne rzeczy męczą (chociaż nie zdajemy sobie z tego sprawy).
Stary 2013-04-01, 00:01   #3538
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Co do dążenia do ideału to nie do końca, bo otoczenie radzi mi laszczyć się w zupełnie innym kierunku (blond, krótsze włosy, opalenizna, kolorowe ciuchy , paradoksalnie lekkie utycie, te sprawy). "Upiększam" się więc pod swój gust ale faktycznie "dla ludzi".

aż sobie wyobraziłam Ciebie w takiej wersji
Stary 2013-04-01, 00:02   #3539
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ja w sumie oprócz brzucha figurę bym miała fajną. Tylko zwyczajnie nie umiem się go pozbyć.

Nie, aż tak daleko się nigdy nie posunęłam. Po prostu porozdrapywałam wszystko, co tylko się dało.
Uff balam sie, ze cos gorszego. Pryszczy nie powinno sie drapac i wyciskac, ale to pewnie wiesz.
Stary 2013-04-01, 00:06   #3540
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Uff balam sie, ze cos gorszego. Pryszczy nie powinno sie drapac i wyciskac, ale to pewnie wiesz.
Pewnie, że wiem. Zresztą ja nawet nie mam pryszczy. Ja w nerwach to wyciskam ledwo dostrzegalne w lustrze z bliska wągry/zaskórniki. A że tak naprawdę nie ma, co tam wycisnąć, to robię masakrę. Przy najbliższych "nerwach" rozdrapuję wszystko to, co już się prawie zagoiło. I tak w kółko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości