|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Ja też...
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Czy wy też oglądacie Kevina sam w Nowym Yorku na TV4?
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię mężowi, zaraz przyjdę do łóżka, zobaczę tylko co na wizażu i wyłączę kompa. A on mówi: "Pozdrów Brzuchatki od pijanego męża!" hehehe więc POZDRAWIAM!
|
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Chciałam się tylko przywitać i życzyćWesołych Świąt Cytat:
|
|
#4174 |
|
Wtajemniczenie
|
Mela, ale wcześniej dziecko miało do czynienia ze znanymi sobie bakteriami. Wiatr wiatrem, ale w żłobku zostało zaatakowane milionem nowych bakterii przyniesionych przez inne dzieci z domu. Do tego wiadomo przestrzeń na nie ograniczona i choroby co chwile pewne. W przedszkolu też to jest. I powiem ci, że dotyczy to nie tylko dzieci. Sama swój pierwszy rok pracy odchorowałam nieźle.
Mam pytanie być może z serii głupich: wkładki laktacyjne i osłonki na brodawki to coś innego? Leżę kompletnie w tej kwestii
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
ten Kevin to przegięcie
)roxi: pozdrow pijanego męża:P
|
#4176 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A te oslonki służą do karmienia zeby dziec nie pogryzl brodawek...
|
|
|
#4177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie wkładek też...---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Spójrzcie Avent zaczyna naśladować kształtem TT http://allegro.pl/philips-avent-bute...140912886.html
|
|
#4178 |
|
Rozeznanie
|
roxy pozdrów męża od Brzuchatek
![]() Mam takie pytanko,naszło mnie ostatanio: chciałybyście rodzić naturalnie czy przez cięcie? oczywiście nie pytam Mamusiek,które mają wskazanie do cc. |
|
|
|
#4179 |
|
Konto usunięte
|
Misiaczka jest dokładnie tak, jak piszesz.
A wkładki chyba jednak się przydają... Osłonki owszem, niekoniecznie. Ja chcę bardzo rodzić SN, ale jeśli coś by się działo, to się zgodzę na CC. |
|
|
|
#4180 |
|
Wtajemniczenie
|
Wkładki też nie są drogie, więc można spróbować jedno opakowanie
![]() Ja się nastawiam na sn, ale boję się bardzo.
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Z gondola sprzedaja.widocznie mozna dokupic.w sklepie u mnie ponoc jest ale nie wiem czy sens czekac do wtorku
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Ja nie mysle o porodzie.nastawienie cale zycie na naturalny ale dziecko moze figla zrobic i zle sie ulozyc |
|
|
|
#4182 |
|
Konto usunięte
|
hej laski !!! w szklarskiej od wczoraj syp a i tak jest sniegu po uszy
![]() po sniadaniu wiec na stok a potem do aquaparku elaine - ja znam pania Agraval prowadzi u nas tez szkole rodzenia i warsztaty dla mam. jak dla mnie za bardzo uduchowiona ja mam bardziej medyczne podejscie do porodu pieknie za to nowi o porodzie wiezi z dzieckiem bliskosci ![]() pieluchy - dla maluchow nie kupujcie malych opakowan tylko te najwieksze i na poczatek 2-5 a i tak maluch bedzie sie w nich topil mialam dzisiaj kosmiczny sen ze urodzilam blizniaki - tygrysy. lezalam z nimi w szpitalu, ganialy sobie, kaemilam piersia i balam sie zeby mnie nie pogryzly... a wszystko bylo normalnie a robili tylko im jakies badanie czy przezyja... i tak realny byl to sen ze szok a maluchy urocze hehe
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-04-01 o 09:09 |
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
Witam się poniedziałkowo- już dostałam kubek wody na twarz leżąc jeszcze w łóżku od Tżta
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
Ja mam ten komfort, że zawsze wstaje wcześniej i zlałam tż psikaczem do prasowania ciekawe kiedy i czym ja dostane
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
witam się tylko świątecznie. My krążymy od mojej mamy do rodziców tz, a dzisiaj do mojej przyjaciółki idziemy na urodziny. Ogólnie jest miło, tylko za dużo jedzenia
|
#4186 |
|
Raczkowanie
|
witam się świątecznie
![]() strasznie mało do nadrabiania, aż dziwne wreszcie odespałam te przygotowania i sprzątania, a Mężuś dalej śpi, choć nie sądzę żeby udało mi się uciec przed wodą, bo piekielnie się na to lanie nastawiał i odgrażał wczoraj u teściów, dziś do rodziców...chyba pójdę coś zjeść..... ![]() PS wczoraj popołudniu zaczęło padać i sypie niemiłosiernie do tej pory domciatko odpoczywaj dziś ładnie, sama pracowałam w Boże Narodzenie, znam to uczucie
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
Faktycznie malutko nadrabiania Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40072961]hej laski !!! w szklarskiej od wczoraj syp a i tak jest sniegu po uszy ![]() po sniadaniu wiec na stok a potem do aquaparku elaine - ja znam pania Agraval prowadzi u nas tez szkole rodzenia i warsztaty dla mam. jak dla mnie za bardzo uduchowiona ja mam bardziej medyczne podejscie do porodu pieknie za to nowi o porodzie wiezi z dzieckiem bliskosci ![]() pieluchy - dla maluchow nie kupujcie malych opakowan tylko te najwieksze i na poczatek 2-5 a i tak maluch bedzie sie w nich topil mialam dzisiaj kosmiczny sen ze urodzilam blizniaki - tygrysy. lezalam z nimi w szpitalu, ganialy sobie, kaemilam piersia i balam sie zeby mnie nie pogryzly... a wszystko bylo normalnie a robili tylko im jakies badanie czy przezyja... i tak realny byl to sen ze szok a maluchy urocze hehe[/QUOTE]o proszę,dobrze wiedzieć ) bawcie się dobrze na stoku..osłonki jedne na wszelki można kupić..
|
|
#4189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam witam z rańca!!! dziś mam wolne! hura )))---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- co do tematu porodu, ja bym chciała naturalnie ) jak bozia da!kubus puchatek- rodzisz w uk?? tu tak szybko nie zrobia Ci cc. nie licz na to. ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
zamiast tego można spokojnie chusteczek używać, jeśli ktoś uważa, że te wkładki to zbyteczne ![]() ja kupiłam sobie chyba z 5 par w pudełku, zobaczymy czy mi się przydadzą
|
||
|
|
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!!!
dziś dzień u moich rodziców, żarełko, leżenie i święty spokój ![]() małe wczoraj cały dzień leniwe, wieczorem za to imprezka w brzuchu, od rana też szaleje Miłego dnia Wam życzę! dziękuję, przekazałam ![]() Cytat:
![]() osłonki też kupię, wiem jak wyglądało to za pierwszym razem i będę jak coś przeciwdziałać dziękuję [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40072961]mialam dzisiaj kosmiczny sen ze urodzilam blizniaki - tygrysy. lezalam z nimi w szpitalu, ganialy sobie, kaemilam piersia i balam sie zeby mnie nie pogryzly... a wszystko bylo normalnie a robili tylko im jakies badanie czy przezyja... i tak realny byl to sen ze szok a maluchy urocze hehe[/QUOTE]o mamo! Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- wierz mi chusteczka nic nie da jak mleko sika strumieniami... wkładka działa bardziej jak podpaska, wiąże tą wilgoć i nie przemaka |
||
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mi koleżanka z pracy mówiła, że u niej chusteczki wystarczały. ale zależy pewnie jak kto rozpędzi laktacje
|
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
enlevee, domciatko, Kathe, karolajn gratuluję nowych tygodni
![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40072961] mialam dzisiaj kosmiczny sen ze urodzilam blizniaki - tygrysy. lezalam z nimi w szpitalu, ganialy sobie, kaemilam piersia i balam sie zeby mnie nie pogryzly... a wszystko bylo normalnie a robili tylko im jakies badanie czy przezyja... i tak realny byl to sen ze szok a maluchy urocze hehe[/QUOTE] niezły sen |
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udało się Wam dziś kogoś nabrać ja męża co do godziny, byłam tak poważna, że aż sprawdzał godzinę na moim zegarku |
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
oh tak 25 u mnie dzis!! |
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w poniedziałek wielkanocny
i w rozpoczynającym się 24. tygodniu ciąży! ![]() Chciałam chlusnąć Was wodą, ale nie ma odpowiedniej ikonki Wczoraj cały dzień poza domem..śniadanie u rodziców, kościół, odwiedziny u teściów (bratowa męża, mimo że w ciąży miesiąc przede mną, to brzuszek znacznie mniejszy aż się dziwiłam, że w 7 miesiącu tak można wyglądać) i powrót do moich rodziców, bo doszła babcia, ciocia, jej facet, kuzyn z narzeczoną i brat z bratową. Wróciliśmy do domu ok. 21.Dzień nawet fajnie minął poza końcówką..popłakałam się Nie wiem co mnie tak zaczęło rozdrażniać, nie potrafiłam znaleźć dla siebie wytłumaczenia, ani tym bardziej mężowi wytłumaczyć co się dzieje.. Może zachowanie i teksty niektórych obecnych najpierw mnie rozdrażniły.. a później jak mnie usilnie wołano z kuchni do stołu (gdzie ja postanowiłam myć już naczynia) doprowadziło mnie do łez..jak mąż w koncu przyszedł zapytać czemu nie idę, to już mi poleciały ciurkiem.. Poszłam do łazienki i musiałam szybko się doprowadzić, bo wszyscy już wstali do wyjścia, a mieliśmy jeszcze ciocię i jej faceta podwieźć. Starałam się po drodze wyglądać na normalną, rozmawiałam z nimi, a jak tylko wyszli z auta, to łzy już na dobre poleciały..mąż zgłupiał.. poszłam pod prysznic i cały czas płakałam.. gdy sie uspokoiłam w kuchni mąż mnie przytrzymał i mówił, ze nie puści póki nie powiem czemu płakałam, to ja znowu w płacz i mnie puścił.. Położyłam się do łóżka i przy filmie zasnęłam. Masakra jakaś.. później tylko myślałam jak to mogło wyglądać dla innych..rodziców i rodziny... Hormony rozwaliły mnie na łopatki..
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
to ja tez gratuluje tyg he juz blizej niz dalej mnie na szczescie nikt nie oblal jeszcze ani ja nikogo moze pozniej zagladne do Was pozniej a co do porodu to ja sn chyba ze bedzie trzeva cc...
|
|
|
|
#4197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzioen dobry żabki
![]() U mnie wczoraj cały dzien deszcz padał a dzis wszedzie brudno,ponuro i odwilż.... My poodwiedzalismy rodzinke,na dłuzej zostalismy u kuzynki Tż-a i tam zabalowaliśmy do polnocy Ale wesoło było ![]() Skonczyło sie tak ze Tż spał w aucie,ja jechałam 30/h bo we mgle nie bylo widac drogi.Jak wróciłam,polozyłam go spać no i w nocy wstawałam z miską bo przedawkował.Teraz śpiii na mega kacu.Peszek,tak to jest jak sie przedawkuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40069011]Ale pyszne są cukierki Stracciatella z Biedronki [/QUOTE]Nie testowałam...jeszcze
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
za tygodnietrzeba było mu powiedzieć, że hormony, oby już Ci dzisiaj nie dokuczały |
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie pamiętam tych dat..a to rzeczywiście w tym roku pokryło się z lanym poniedziałkiem.. |
|
|
|
|
#4200 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje nowych tygodni dziewczyny
teso zazdroszczę wyjazdu, w Szklarskiej jest cuuuudnie Co do porodu, bardzo bym chciała sn bo lubię mieć kontrole nad tym co sie dzieje z moim ciałem. No ale zobaczymy jak będzie. pytanie dziewczyny Dziś dwa razy z rana poczułam coś jak kopniecie tylko nie wiem czy w pecherz czy to coś innego, ale to był okropny ból, dobrze ze chwilowy. Myślicie ze maluch mógłby coś takiego zrobić? Ps. Nie spalam do 5 rano, kotlowalo mi sie tyle myśli w głowie. Czasem nie mogę uwierzyć ze na kilka miesięcy będę odpowiedzialna za mała bezbronna istotke
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

taka jestem przejedzona 

więc POZDRAWIAM!

W sumie wkładek też...

ciekawe kiedy i czym ja dostane 

aż się dziwiłam, że w 7 miesiącu tak można wyglądać) i powrót do moich rodziców, bo doszła babcia, ciocia, jej facet, kuzyn z narzeczoną i brat z bratową. Wróciliśmy do domu ok. 21.
[/QUOTE]