|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
![]() pewnie bąbelek kopnął w jakieś czulsze miejsce!! )
|
|
|
|
|
#4202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzień ![]() Nie przejmuj się, tak to już czasami jest- wiem doskonale po sobie, że mogę rozryczeć się i bez powodu jak już mam taki dzień. Przecież wiedzą, że jesteś w ciąży i na pewno nic sobie złego nie pomyśleli, głowa do góry ! ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że Święta udane ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#4203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hahaha zerkaliśmu dla jaj
![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40072961]hej laski !!! w szklarskiej od wczoraj syp a i tak jest sniegu po uszy ![]() po sniadaniu wiec na stok a potem do aquaparku elaine - ja znam pania Agraval prowadzi u nas tez szkole rodzenia i warsztaty dla mam. jak dla mnie za bardzo uduchowiona ja mam bardziej medyczne podejscie do porodu pieknie za to nowi o porodzie wiezi z dzieckiem bliskosci ![]() pieluchy - dla maluchow nie kupujcie malych opakowan tylko te najwieksze i na poczatek 2-5 a i tak maluch bedzie sie w nich topil mialam dzisiaj kosmiczny sen ze urodzilam blizniaki - tygrysy. lezalam z nimi w szpitalu, ganialy sobie, kaemilam piersia i balam sie zeby mnie nie pogryzly... a wszystko bylo normalnie a robili tylko im jakies badanie czy przezyja... i tak realny byl to sen ze szok a maluchy urocze hehe[/QUOTE]Ale Wam fajnie w tych górach ![]() Sny hardcorowe :P Cytat:
Wczoraj kazdy mi syna wróżył bo na dziewczynke ,,za ładnie" wyglądam Nie wiem... chyba niektorzy myslą ze jak bedziemy miec dziewczynke to powinnam chodzic pryszczata,blada z worami pod oczami i matowymi włosami......Wujek Tz-a powiedział ze nie mozna wierzyc lekarzowi co do płci...nie wolno nic dziecku wczesniej kupowac itp.....i na pewno syn bedzie. Ja sie nawet nie odzywałam bo co sie miałam wysilac i tłumaczyc jak Oni-STARSI wiedzą lepiej........
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)moja mała Sara bierze ile się da, bo ja i pryszcze mam i nie wyglądam za korzystnie w mojej ocenie hahaha
|
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech sobie sami zrobią chłopaka, a nie biedną Laurkę stresują ![]() Mi wczoraj kuzynka mowiła, ze mam mały brzuch i jak tak kobiety u nas w rodzinie wyglądają to ona też sobie machnie dziecko a ja do niej: patrz na moje uda A właśnie- wczoraj Tż wypalił do mnie: "A może Jakub?" (Neni, nie bij ) Ja na to: No imię Kubuś jest śliczne.A on: ciekawe jak popularne.. a ja: no jest na pierwszym miejscu, ale co z tego? No i póki co cisza. Jeszcze zaproponował Nikodema
|
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj na 14 idziemy do cioci..wymiana miejscówki będzie.. zejdą się wszyscy, którzy u moich wczoraj byli..mam nadzieję, że nie będzie takiej akcji jak wczoraj. Tym razem szybciej się zmyjemy.. Jutro do pracy, a chciałabym jeszcze posiedzieć trochę u siebie w domku..
|
|
|
|
#4209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale zasiali we mnie ziarnko niepokoju.... Dwóch roznych lekarzy mi powiedziało ze bedzie dziewczynka....Ale jeszcze 10 na wizycie pogadam z ginkiem i mu sie wyzaleee ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Ide rosołek nastawić,jak skacowaniec sie obudzi niech sie nim ratuje ![]() My dzis caały dzien w domu :/
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, że od hormonów
![]() ale wiesz z ludowymi mądrościami nie ma co dyskutować, hahaha |
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
mój jak czasami wlezie w okolice pęcherza to ledwo idę, a kopać czasami mu się zdarza po jajnikach
|
|
|
|
#4212 | |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Ja niestety wczoraj zauważyłam, że mam opuchnięte kostki. Dla mnie nie oznacza to nic dobrego, a więc u mnie humor kiepski. Cytat:
No ale wiadomo, wszystko zależy od osoby, u jednych może się to sprawdzić, u innych co innego. Ja jednak zaopatrzyłabym się we wkładki, bo to niewielki koszt, a spora pomoc. |
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wg lekarza też noszę dziewczynkę i nie widzę u sibie żadnych zmian jeśli chodzi o brzydnięcie. Pomijając fakt, że robię się coraz grubsza
|
|
|
|
|
#4214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie też zmęczenie Cię wczoraj dopadło i to dobry pomysł, żeby wcześniej się zmyć i nie siedzieć do samego końca ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40074191]Hej. Ja niestety wczoraj zauważyłam, że mam opuchnięte kostki. Dla mnie nie oznacza to nic dobrego, a więc u mnie humor kiepski. Ja się też nie zgadzam z tym, że wkładki można zastąpić chusteczkami, bo po 1 - mleka jest dużo, a po 2 - wkładki się podkleja takim malutkim kawałkiem kleju, żeby się nie przesuwały, a i tak się umieją przesunąć. Już prędzej, w awaryjnej sytuacji pocięłabym wkładki higieniczne i włożyła do stanika. Czytałam zresztą o dziewczynach, którym się tak lało mleko, że cięły podpaski na pół i wkładały do stanika. No ale wiadomo, wszystko zależy od osoby, u jednych może się to sprawdzić, u innych co innego. Ja jednak zaopatrzyłabym się we wkładki, bo to niewielki koszt, a spora pomoc.[/QUOTE] Perse trzymam kciuki żeby opuchlizna zeszła szybko !!!
|
|||
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nie wyspana jestem. Mąż w nocy pojechał do pożaru i ja ze zmartwienia nie spałam bo się martwiłam. Teraz on śpi a ja próbuję funkcjonować bo przecież Malgosia się wyspała i ma tyyyyle do powiedzenia. Pozwoliłam jej trochę nas polać, ja ją pochlapałam ale nie szalejemy bo ona zakatarzona!
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40074191]Hej.
Ja niestety wczoraj zauważyłam, że mam opuchnięte kostki. Dla mnie nie oznacza to nic dobrego, a więc u mnie humor kiepski. [/QUOTE] Pierwszy raz od chyba tygodnia przywitałaś się z nami innym słowem niż "Bry"..czyżby pogoda się poprawiła? U mnie zima na całego Kurcze może dużo chodziłaś wczoraj co? |
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
chyba wszędzie zima na całego
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nas wczoraj o imię pytali..czy już wybrane.. a my nadal w kropce..a już tak bym chciała nim się posługiwać.. choć Lol też fajnie
|
|
|
|
|
#4219 | |
|
Konto usunięte
|
Obawiam się, że nie zejdzie. Nie zeszła po nocy, a ja już wiem, co to oznacza..
Cytat:
Ale dzisiaj już jakoś tak bez humoru ![]() Nie, prawie wcale nie chodziłam wczoraj. Zrobiłam śniadanie, potem siedziałam, potem u teściowej siedziałam, potem poszliśmy do kościoła, gdzie też siedziałam (nie wstaję na mszy, bo zmiana pozycji powoduje u mnie skurcze), do końca dnia już też siedziałam... Ja już podświadomie czuję, że będzie powtórka, choć ciśnienie na razie mam w normie. Pod koniec tygodnia idę na morfologię, to zrobię od razu mocz i badania wątrobowe. Ale obawiam się, że przywitam się z moim synkiem trochę wcześniej, niż Wy. Mam tylko nadzieję, że tym razem lekarze zareagują w porę w razie czego. A pogoda - TRAGEDIA. I tyle
|
|
|
|
|
#4220 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40074191]Hej. Ja niestety wczoraj zauważyłam, że mam opuchnięte kostki. Dla mnie nie oznacza to nic dobrego, a więc u mnie humor kiepski. Ja się też nie zgadzam z tym, że wkładki można zastąpić chusteczkami, bo po 1 - mleka jest dużo, a po 2 - wkładki się podkleja takim malutkim kawałkiem kleju, żeby się nie przesuwały, a i tak się umieją przesunąć. Już prędzej, w awaryjnej sytuacji pocięłabym wkładki higieniczne i włożyła do stanika. Czytałam zresztą o dziewczynach, którym się tak lało mleko, że cięły podpaski na pół i wkładały do stanika. No ale wiadomo, wszystko zależy od osoby, u jednych może się to sprawdzić, u innych co innego. Ja jednak zaopatrzyłabym się we wkładki, bo to niewielki koszt, a spora pomoc.[/QUOTE] ja zainwestuje we wkładki laktacyjne,kto wie jak mleczarnia zaszaleje? Cytat:
Cytat:
![]() Dolączam sie do kciukow dla Perse ![]() Cytat:
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4222 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40074389]Obawiam się, że nie zejdzie. Nie zeszła po nocy, a ja już wiem, co to oznacza..
Haha no faktycznie Ale dzisiaj już jakoś tak bez humoru ![]() Nie, prawie wcale nie chodziłam wczoraj. Zrobiłam śniadanie, potem siedziałam, potem u teściowej siedziałam, potem poszliśmy do kościoła, gdzie też siedziałam (nie wstaję na mszy, bo zmiana pozycji powoduje u mnie skurcze), do końca dnia już też siedziałam... Ja już podświadomie czuję, że będzie powtórka, choć ciśnienie na razie mam w normie. Pod koniec tygodnia idę na morfologię, to zrobię od razu mocz i badania wątrobowe. Ale obawiam się, że przywitam się z moim synkiem trochę wcześniej, niż Wy. Mam tylko nadzieję, że tym razem lekarze zareagują w porę w razie czego. A pogoda - TRAGEDIA. I tyle [/QUOTE]Ojejku trzymam w takim razie kciuki za Artusia zeby jednak posiedział dłużej w brzuszku.Przeciez w lipcu bedzie ładne lato ,niech sie nie spieszy ![]() A kiedy wizytujesz? Widziałam jaka zima na Śląsku.... znajomi lepią zające ze śniegu i na FB foty wklejają ![]() Teskno mi za Śląskiem Pocieszam sie ze ostatecznie pod koniec kwietnia jade
|
#4224 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40074434]Jeśli kogoś interesują różne rozwiązania: to są również wkładki wielorazowe, które się pierze, bodajże z Aventu, ale nie jestem pewna.[/QUOTE]
Ja chyba jednak wole jednorazówki-zuzyje i wyrzuce i mam spokój ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40074447]A ja myślałam, że może nazwiecie dziecko Karol W końcu Lol może być zdrobnieniem, tak jak Lolek [/QUOTE]Podoba mi sie Karol.Znam jednego takiego rozrabiake
|
#4226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i miał faze, że koniecznie musi mnie oblać o 24.00 i moim rodziców więc czekałam aż będzie północ i zrobi swoje bo i tak nie odpuści ![]() A u nas dzisiaj sypie, świata nie ma widać. Paranoja!!!
|
|
#4227 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wizytę mam w środę za tydzień, ale jeśli opuchlizna faktycznie nie zejdzie, to zadzwonię do lekarza teraz w środę, i tak chcę spytać o wyniki wymazu. Powiem Ci, że przez całą zimę nie napadało tyle śniegu, co wczoraj... Ludzie robili zdjęcia poziomowi śniegu na samochodach, bo to jest niemożliwe, co się stało. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Ja też jednorazówki, ale może są tutaj jakieś ekolożki i wolą wielorazowe rzeczy
|
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Nastawiłam rosołek,dołożyłam węgla do pieca i ....załuzyłam na lody bakaliowe.Wcinam skromną porcyjke
a Laura kopie ze tego nam było trzeba Moze popołudniu sie do kosciołka wybiore.Oczywiscie sama bo Tż ma mega kaca a poza tym on nie bardzo chętny jest chodzic na msze ale co ja na to poradze?
|
#4229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40074447]A ja myślałam, że może nazwiecie dziecko Karol
W końcu Lol może być zdrobnieniem, tak jak Lolek [/QUOTE]hehe fajny pomysł ![]() ja bym poszła na jakiś spacer, żeby się rozruszać, ale jak tu iść jak śnieg pada |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.

aż się dziwiłam, że w 7 miesiącu tak można wyglądać) i powrót do moich rodziców, bo doszła babcia, ciocia, jej facet, kuzyn z narzeczoną i brat z bratową. Wróciliśmy do domu ok. 21.
Nie wiem co mnie tak zaczęło rozdrażniać, nie potrafiłam znaleźć dla siebie wytłumaczenia, ani tym bardziej mężowi wytłumaczyć co się dzieje.. Może zachowanie i teksty niektórych obecnych najpierw mnie rozdrażniły.. a później jak mnie usilnie wołano z kuchni do stołu (gdzie ja postanowiłam myć już naczynia) doprowadziło mnie do łez..jak mąż w koncu przyszedł zapytać czemu nie idę, to już mi poleciały ciurkiem.. Poszłam do łazienki i musiałam szybko się doprowadzić, bo wszyscy już wstali do wyjścia, a mieliśmy jeszcze ciocię i jej faceta podwieźć. Starałam się po drodze wyglądać na normalną, rozmawiałam z nimi, a jak tylko wyszli z auta, to łzy już na dobre poleciały..mąż zgłupiał.. poszłam pod prysznic i cały czas płakałam.. gdy sie uspokoiłam w kuchni mąż mnie przytrzymał i mówił, ze nie puści póki nie powiem czemu płakałam, to ja znowu w płacz i mnie puścił.. Położyłam się do łóżka i przy filmie zasnęłam. Masakra jakaś.. później tylko myślałam jak to mogło wyglądać dla innych..rodziców i rodziny...
za tydzień 

chyba niektorzy myslą ze jak bedziemy miec dziewczynke to powinnam chodzic pryszczata,blada z worami pod oczami i matowymi włosami......

trzymam w takim razie kciuki
i miał faze, że koniecznie musi mnie oblać o 24.00 i moim rodziców więc czekałam aż będzie północ i zrobi swoje bo i tak nie odpuści