|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
dzień dobry ... ale cisza
jestem lekko nieprzytomna po zarwanej nocy, wzięłam fenoterol na noc ale isoptin mi się skończył a nie chciałam już prosić lekarza o receptę i wczoraj cały dzień bez isoptinu i pół nocy mi tak serce biło że myślałam że wykituje odstawiam powoli fenoterol, codziennie zmniejszam o jedną tabletkę czyli do piątku. muszę zaraz iść do babci ... będzie gadanie że jej wczoraj nie zaprosiliśmy jak rodzina była ... może udobrucham ciachem ![]() Colorku trzymam kciuki za mieszkanie i za pracę męża |
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
colorku trzymam za was kciuki
Motylek ja tym ważeniom to tak wierzę pi razy drzwi Ale cieszę się, że nie należy do najmniejszych w razie w.
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry U mnie widoki z okna takie jak u Was Jest pięknie Kevina mężul chciał wczoraj oglądać ale padł prąd parę minut po 20:00 i ... poszliśmy spać Wczoraj byliśmy u moich rodziców i u dziadka M., dziś znów do moich na obiad i na kawkę do babci i po świętach
|
||
|
|
|
#4054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powodzenia w szukaniu mieszkania, mam nadzieję, że szybko coś sie znajdzie... A brzunio super Ci rośnie ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby babcia nie zarzuciła zbyt dużego focha ![]() Znów spałam dziś 10h... Skąd mi się to bierze nie wiem, może organizm chce przespać do wiosny... Nie mam za bardzo planów na dzisiaj, pewnie zostanę w łóżku z lapkiem. Obmyśliłam sobie listę koleżanek, które chcę zaprosić na Baby Shower i chyba będę słać wici, żeby wybadać jaki termin najlepszy. Miałam już rezygnować z pomysłu tej imprezki, ale muszę moje dziewczyny zmobilizować, bo już dawno nikt u mnie nie był, więc przynajmniej dam im pretekst (i zwabię drinkami ).
|
|||
|
|
|
#4055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() jak Wam mijają święta ? najedzone ? u nas wczoraj byli rodzice na śniadanie, my u nich na obiedzie, TZ pół dnia odśnieżał a ja się leniłam . Dzisiaj w planach obiad u teściów. Cytat:
Nie martw się, maż wroci co dwie głowy to nie jedna i szybko mieszkanie znajdziecie. I fajnie że wraca tu i idzie do pracy. A ta praca tu na miejscu to nie ma widoków na przyszłość ? Cytat:
Z babcią to masz tak jak ja z rodzicami. Mieszkamy dom w dom. I oni wiedzą o każdych moich odwiedzinach, gościach itd. I trochę maja żal jak ich nie zaproszę. Ty masz tylko babcię a ja rodziców plus brat 3 dodatkowe osoby, czasami po prostu nie mam miejsca żeby wszystkich gościć, a i ochoty ( to inna sprawa). Od dłuższego czasu kombinuje jak to rozegrać i pomysłu nie mam
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Color trzymam kciuki za meza wyjazd i za prace na miejscuuu, no a brzusioo rosnie dawaj foteee jakas ![]() My zjedlismy sniadanko teraz ciasto wciagnelam , zaraz obiad dla mlodegooo i chyba poprasuje ciuszki Michasia bo wysch lyyy i sie usmiechaja heheh
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
wybaczcie ale na razie Was nie nadrobię, bo wpadłam tylko na chwilkę ![]() jestem strasznie objedzona, ważę już prawie 70kg przez te Święta.zasypało nas na całego, zaraz wybieramy się do teściów, ja to bym nie jechała, ale TŻ nalega ... mam nadzieję, że przebijemy się przez ten śnieg, bo przez same wiochy będziemy jechali Miłego Śmigusa Dyngusa!! ![]() aaa no i witam się w 34 tygodniu może Wojtuś urodzi się w tym miesiącu ! fajnie by było
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-04-01 o 13:27 |
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
no to nasze maluchy sobie poświętowały wczoraj
![]() Cytat:
fajnie że jesteście razem, i że mąż ma pracę tutaj. powodzenia z mieszkaniem
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale oni przynajmniej rozumieją że czasem nie ma się ochoty wszystkich zapraszać i nawet w święta mamy spokój, dziś tylko pisałam do taty żeby wpadli wieczorem na kawę i ciacho to wyszło tak że zaraz idziemy do nich na obiad ... ciekawe ile wysiedzę ![]() a co do tabletek to dopiero wczoraj zaczęłam brać mniejsze dawki. chciałam przeżyć najazd rodzinny bez bóli na razie skurczy mocnych nie mam, ale zmniejszyłam tylko ilość z 5 tabletek do 4, a skurcze zaczynają się u mnie popołudniami - zobaczymy jak będzie. bardziej mnie chwilowo męczy brak tego isoptinu ale nie chciałam wykupywać już całego opakowania na końcówkę. dziś miałam wrażenie że brzuch mi się obniżył trochę ale mąż się śmiał że to dlatego że ubrałam stanik z fiszbinami podtrzymujący a normalnie noszę teraz miękkie i inaczej to wygląda, no i że dziecko już jest tak nisko że u mnie nie ma szans na większe obniżenie - pewnie ma rację
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam fotki pokoju młodego
dopiero połowę rzeczy zniosłam z poddasza chyba powariowaliśmy z wyprawką dla młodego
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ściany wyszły śliczne, wcale nie ciemne. Meble też mi się bardzo podobają. Jakoś nie zauważyłam, że one mają taką fajną "fakturkę" jak nam wstawiałaś zdjęcia katalogowe. Bardzo fajny efekt
|
|
|
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jest jajco! wyjątkowo bym zjadła bez marudzenia, chociaż jak na świąteczną ucztę to trochę mało... aaa, poświęcone to chociaż było? ![]() Cytat:
ewentualnie frytki z keczupem... nadrabiam was dalej...
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia piekne mebelki , pokoik superr
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
kurde, mała mi dzisiaj zdycha...
dwa razy był u niej lekarz na domowej wizycie, nie wiem, jak dla mnie to zaprzeczył sam sobie, bo dał jednocześnie syropy przeciwkaszlowe i syropy wykrztuśne! antybiotyk.. wykrztuśny dałam wczoraj, rezygnując z przeciwkaszlowego i to była chyba zła decyzja, mogłam olać to co powiedział i dawać ten przeciwkaszlowy tylko. Dzisiaj mała non stop (dosłownie) kaszle. Chce tylko w łóżku leżeć i drzemać albo czytać bajki ewentualnie. Nie je prawie nic od kilku dni. Do rodziców nawet nie pojechaliśmy w święta... mam dość.
|
|
|
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale malz jescze sie zdziwi jak moze byc nisko brzusio , jescze przed Wami ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
|
#4067 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie ma jakichś mieszkań socjalnych czy coś nie wiem, jak to się w polsce w ogóle odbywa, ale jakoś musi się udać przecież...---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
ja niestety już się nie wyśpię w nieswoim łóżku...........bosz, jak ja nienawidzę puchowych kołder ![]() a samo świętowanie wczoraj bardzo fajne, jedzonko pyszne i nic a nic się nie narobiłam najwygodniej to iść do ludzi i dać się obsłużyć wybieraliśmy jeszcze raz imię dla młodego, bo z tym Hubertem to w niemczech tak średnio cool jest... no i być może mamy już inny typ, a Hubert będzie na drugie ale jeszcze nic nie mówię, bo małż póki co trawi...
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
mega suchy właśnie. Temoperatury miała 2 dni temu po 39 stopni, najwyższa 39, 5. Dramat. Dzisiaj już tylko lekko podwyższona. On niby twierdzi że jakieś zmiany na oskrzelach są, ale obawiam się, że anty dał dla świętego spokoju, żeby go w Wielkanoc nie niepokoić... coś mi ostatnio ten lekarz podpada. Właśnie drugi raz już poszła spać, gdzie normalnie nie śpi prawie wcale już w dzień, ale taki zdechlaczek, że się nie dziwię...
|
|
|
|
#4069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może wykrztuśny w ciągu dnia, a na noc uspokajający/przeciwkaszlowy? tak na logikę... biedna mała, się namęczy...
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
no mówię ci, już nie wiem co robić. Już chyba do jutra jej nie bedę znowu wprowadzać wykrztuśnego, a jak będzie znowu gorzej to pójdę gdzieś do lekarza.
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w KWIETNIU!
miesiącu którym zaczniemy rozpakowywanie, może i ja w tym miesiącu przytulę w końcu Zuzankę zaczyna się robić gorąco,jaram się jak głupia Po świętach milunio, teściówka z tż posiedzieli, dostałam witaminki ![]() Objadłam się,pogadaliśmy..powiem,ż e było nawet milunio ![]() Teraz wróciliśmy od rodzicw i stwierdziłam,że jak wczorajszy dzień przeleżałam jedząc i pijąc to dziś z okazji tego,że kiedys trzeba ogarnę pomału pokoik Z ![]() ale najpierw kąpiel a potem kawa i ciacho..PS u rodzicow weszlam na wage. do 20kg na plusie dobije jak nic ![]() ale czym jest kilka zbednych kilogramow wobec bezgranicznej milosci do malutkiej istotki,ktora tak niedlugo zawita na tym świecie
|
|
|
|
#4072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech śpi mała, nabiera sił... Mam nadzieję, że ten przeciwkaszlowy lek coś da i troszkę się uspokoi. A antybiotyk zaczęłaś jej podawać czy czekasz na ewentualną wizytę jutro?Cytat:
A zarwaną nockę dziś odeśpisz Jeszcze z rogalem to full wypas Bardzo jestem ciekawa Waszego nowego wyboru, czekam na oficjalne ogłoszenia zatem ![]() Cytat:
![]() Ja z okazji tego, że zaczął się nowy miesiąc, w dodatku ostatni pod kątem dokomletowywania wyprawki zajęłam się na potęgę zamawianiem wszystkiego co nam jeszcze brakuje, tj: -kocyk troszkę grubszy (pokazywałam wczoraj) -proszki do prania -pojemniczki na mleko (przydadzą się i na moje i mm w razie czego) -pieluchy tetrowe - znalazłam hurtownie w Warszawie, która ma dokładnie tą tetrę jaka mi się marzy w tej samej cenie co u Diabli w BB, więc Diabli, już sobie zamówiłam i jutro odbierzemy
|
|||
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna mała się męczy już tyle. Może faktycznie wykrztuśny syrop na dzień, a przeciwkaszlowy na noc powinien być, żeby dziecko spokojnie spało. A gorączkę ma? Mój mały już prawie doszedł do siebie, ale od miesiąca właściwie chorujemy....A przed chwilą mieliśmy "przygodę".....powiem krótko, że czujka czadu uratowała nam życie....źle nam zrobili komin i już drugi raz się rozszczelnił. Ale przecież jest zimno, to chociaż w dzień chcieliśmy nagrzać i nagle czujka się włączyła...pootwierałam wszystko i już chyba ok. Dobrze, że jeszcze kominek mamy, to się trochę dogrzeje...matko jak ja się wystraszyłam... |
|
|
|
|
#4074 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zeby ja badali osluchowo i jak drugi potwierdzi ze cos tam jest to ok no i moze da inny sposob niz antybiotyk, bo ja na zapalenie oskrzeli tez nie daje antybiotyku tylko inhalacje ... alez sie rozpisalam... zeby nie bylo moja lekarz rodzinna smieje sie ze minelam sie z powolaniem heheh tez tak troszke uwazam ale poki co doradzam koleznka heheh jak maja chore dzieci albo im cos dolega dzwonia i sie pytaja co dac kiedy do lekarza itp heheheh Cytat:
dobrze ze sie zaopatrzeliscie w ten czujnikkk , tez bym si ewystraszyylaa
|
|
#4075 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bardzo ładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że je macie!!!
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Ash, z imieniem wyskoczę, jak już będzie pewniak
czyli cholera wie, czy do porodu nie trzeba będzie zaczekać... ![]() no i dobrze, że domawiasz już ostatnie rzeczy! ja też planuję już niedługo się za to zabrać. głównie to łóżeczko i materac. Tity, całe szczęście macie czujniki! według mnie to powinny być obowiązkowe... i kominiarze i ci, co stawiali komin, pociągnięci do odpowiedzialności! pisałam wam niedawno o młodej parce - pierwsza noc we wspólnym mieszkaniu. i po życiu
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa... witam w 36tc
![]()
|
|
|
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tity dobrze, że macie te czujniki --- my już wróciliśmy do domu, zapakowaliśmy się pod kocyk i mamy zamiar leniuchować aż do rana jutro chyba wstawię kocyki, ręczniki Młodego do prania i zacznę pakować torbę, zobaczę czy ta, którą mam mi wystarczy
|
||
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

odstawiam powoli fenoterol, codziennie zmniejszam o jedną tabletkę czyli do piątku. 

Ale cieszę się, że nie należy do najmniejszych w razie w.

? najedzone ?
przez te Święta.

dwa razy był u niej lekarz na domowej wizycie, nie wiem, jak dla mnie to zaprzeczył sam sobie, bo dał jednocześnie syropy przeciwkaszlowe i syropy wykrztuśne! antybiotyk.. wykrztuśny dałam wczoraj, rezygnując z przeciwkaszlowego i to była chyba zła decyzja, mogłam olać to co powiedział i dawać ten przeciwkaszlowy tylko. Dzisiaj mała non stop (dosłownie) kaszle. Chce tylko w łóżku leżeć i drzemać albo czytać bajki ewentualnie. Nie je prawie nic od kilku dni. Do rodziców nawet nie pojechaliśmy w święta... mam dość.
nie wiem, jak to się w polsce w ogóle odbywa, ale jakoś musi się udać przecież...