|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
załączam pierwsze sesyjne foto z wczoraj
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne
Zapodaj więcej fotek jak masz.Tż wstał i zjadł rosołek który przyjął mu sie w organizmie.Bedzie zył
|
#4264 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40074389]Obawiam się, że nie zejdzie. Nie zeszła po nocy, a ja już wiem, co to oznacza..
Haha no faktycznie Ale dzisiaj już jakoś tak bez humoru ![]() Nie, prawie wcale nie chodziłam wczoraj. Zrobiłam śniadanie, potem siedziałam, potem u teściowej siedziałam, potem poszliśmy do kościoła, gdzie też siedziałam (nie wstaję na mszy, bo zmiana pozycji powoduje u mnie skurcze), do końca dnia już też siedziałam... Ja już podświadomie czuję, że będzie powtórka, choć ciśnienie na razie mam w normie. Pod koniec tygodnia idę na morfologię, to zrobię od razu mocz i badania wątrobowe. Ale obawiam się, że przywitam się z moim synkiem trochę wcześniej, niż Wy. Mam tylko nadzieję, że tym razem lekarze zareagują w porę w razie czego. A pogoda - TRAGEDIA. I tyle [/QUOTE]oj glowa do gory! najwazniejsze ze masz NOWEGO lekarza z tego co czytalam ( tzn nie tego co chodzilas z poprzednia ciaza) i wogole wiesz juz o czyms takim duzo jestes jakos tak uzbrojona...pozatym nie ma sie co "nakrecac"trzymamy kciuki ze bedzie wszystko ok!! ![]() Cytat:
mialam Wam wkleic zdjecie brzuchola przez weekend ale tak szybko zlecialo ze nie mialam kiedy ale dzis sie do tego moze zabiore i wkleje do klubu![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a ze jestem z charakteru nerwowa + ojciec to juz wogole.. Wogole to przeraza mnie wiecie co... ostatnio Moja sasiadka( nasza bardzo dobra kolezanka-mojej mamy ok 54lata) miala zawal ma cos tam w sercu i leczy sie do tej pory ... Druga pare dni temu tez... i nadal w szpitalu.. tez cos ok 52 lat.. a wczoraj sie dowiedzielismy ze mojej mamy przyjaciola tez na zawal umarla w piatek... przeraza mnie to jakby cos mialo sie stac moim rodzicą .. eh sory ze to pisze wiem ze to nie uniknione ale tak jak Rocky powiedziala ,Wam mozna wszystko powiedziec..a ja musialam sie wygadac eh.. Z lepszych info to w nocy nie moglam wstac i tz mnie pchał za plecy co bym sie podniosla do siku hahahahahhaha |
|||
|
|
|
#4265 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40076297]Staram się, naprawdę. Wyobrażam sobie różne dobre rzeczy, ale życie mnie rozczarowuje jak zawsze.
Zerknęłam w mój notatnik z poprzedniej ciąży i jednak tak miałam o wiele wyższe wartości ciśnienia, wiele przekraczało granicę 140/90, więc póki ciśnienie jest OK, to nie schizuję aż tak bardzo, ale ja po prostu wiem, z czym to się je... [/QUOTE] Tym razem jesteś bogatsza o doświadczenia i wiesz na co zwracać uwagę. A to bardzo dużo żeby twoje przeczucia się nie spełniły
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Stawiam wszystkim soczki z okazji STUDNIÓWKI ![]() Ostatnio męczą mnie same dylematy typu gdzie rodzić (Warszawa: Infladzka czy Żelazna), oraz jaki wózek wybrać -do tej pory moim faworytem był Jedo,ale jak zobaczyłam Mikado Boston-do odebrania niedaleko mnie- za 300zł to się zaczęłam zastanawiać Co sądzicie o Mikado dziewczyny? Może miała któraś z was styczność z tą firmą? http://www.wozki-mikado.pl/mikado-boston.html
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 100 dnioweczke ![]() Nie miałam stycznosci wiec nie pomoge... ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Dotkaaa moze mi to gdzies umknęło ale zapytam .....jakie kupiliście łóżeczko???? Turystyczne czy szczebelkowe? ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Mam kilka pytanek; 1.Kupujecie rożek?Usztywniany czy nie? 2.Jakie i ile kocyków?1 cieplejszy,drugi cienszy?Polar?Welur?Baweł na? 3.Jaka myjka do kąpieli? 4.Reczniki tylko z kapturkiem czy ch 1 z a 2 bez? 5.Pieluszki tetrowe-25 szt, starczy? A np. ze 3 flanelowe? 6.Kupujecie od razu osłonki na brodawki? 7.Kupujecie Tantum Rosa? 8.Jaki nieprzemakalny ochraniacz na materacyk do lozeczka?Taki specjalny czy zwykła cerata czy np.podkłady Seni Soft? 9Jakie dobre są duuuze podpaski ? 10.Majtki jednorazowe?Siateczkowe? 11.Kupujecie wczesniej masc na popękane itp. brodawki?Czy np.zobaczycie jak sytuacja wygląda i sie kupi w razie potrzeby? 12.Kosmetyki dla dziecka-kupujecie teraz czy po porodzie?Polozna u mnie radzi zeby sie wstrzymac ewentualnie bo dostaniemy ,,niebieskie pudełka" i mozna kupic dopiero jak sie troche potestuje..... Jak macie siłę-prosze o Wasze sugestie?Ja zielona w temacie jestem
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
no ja wlasnie tez .. tym bardziej ze ojciec lubi %% .. eh no coz.. na niektore rzeczy nie mamy wpływu...
Cytat:
co juz tak blisko zleci raz dwa eh a dopiero byly testy.. i sexy hahahaKupilismy turystyczne http://www.mothercare.com/Graco-Cont...efault,pd.html takie.. i jestem zakochana w tym lozeczku jest idealne Mozna w nim dziecko bujac nawet itp...a co to oliah wklejala za materac z mothercare? jakis wypas czy cos?? Alez pojadlam dramat nie moge sie ruszyc .. az wstyd sie tak objesc
|
|
|
|
|
#4270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) oj biedaczek a Ty kochana żonka![]() Cytat:
Perse: <przytul> głowa do góry, nie martw za mocno, żebyś cisnienia bardziej nie podniosla..Bedzie dobrze! She: fajne, więcej poprosimy Ja przejrzałam walizke rzeczy, nie rozkładalam jak ostatnio bo jest tego mega duuużo.. posegregowałam rozmairami... doszło sporo ubranek od roku w górę Zary, Nexta, M&S w fajnej jakości i super stanie. Doprawdy nic nie będę musiała kupowac.
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie chcemy,własnie ze wszystkimi bajerami i wypasami A kolorek jak na focie?
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
1.ja nie kupuje rozka,dla mnie jest zbedny.
2.ja dostalam od kolezanki chyba 2 grubsze i jeden cienki wiec jak cos to kupie jakis cienitki jeszcze jeden na noc do przykrycia czy do wozka. 3.niewiem jaka ale moja szw ma gabke fajna dla malego co ogolnie jest delikatna jak "gabka" wiadomo a jak jest sucha to jest taka twarda.. ale jeszcze sie musze zastanowic ![]() 4.ja z kapturkiem mam juz dwa wiec jeszcze z dwa dokupie.. teraz przy malym K widze ze to jednak potrzebne jak sie przenosi z lazienki do pokoju np malego to hop na glowke zaklada i wedlug mnie sa dobre takie z. 5.zawsze mozna dokupic,pozatym tez sie bedzie prało.. mysle ze 25 zwyklych starczy a flanelowych wlasnie kupie z 3 zeby miec na jakies "okazje" 6.niewiem dokladnie co to jest ale podejrzewam i mysle ze nie bede kupowac,lub tak jak ktoras tu napisala chwile wczesniej ze jedno op niech sobie lezy przeciez nie jest jakos strasznie drogie pewnie. 7.to do szpitala do psikania z woda? ja kupię. 8.nad tym sie nie zastanawialam ale napewno cos kupię ,bo tak sobie mysle ze nie po to tyle kasy za dobry materac jak zaraz bedzie osiusiany i wogole hahhaa9Hm.. niewiem ja kupie podklady w aptece a duze podpaski to mysle ze bella moze jakies? 10.no do szpitala? tak jednorazowe.. 11.narazie jestem zdania ze nie kupuje.. chodziaz moze mi sie odwidziec musze poczytac czy to odrazu sie przydaje itp. 12.napewno nie opre sie zebym nie kupila jakis kosmetykow dla maluszka zreszta musze sie zastanowic w czym chce aby moje dziecko bylo kompane, wcierane itp :P uff jeszcze cos? )
|
|
|
|
#4273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie mam opinii co do wózków, dopiero zaczynam z nimi swoją przygodę Cytat:
2. Kocyki fajne są z mikrofibry, ale może teściowa ma jakiś zachomikowany to też o tym nie myślę 3. a potrzebna myjka ? kiedyś chyba bez myjki się myło ![]() 4. Ja mam jeden z kapturkiem po siostrzenicy i tak chyba zostanie 5. koleżanka kupiła 20tetrowych i 5 flaneli 6. nie wiem ![]() 7. nie wiem ![]() 8. coś na bank żeby materacyk nie przemakał, ale jeszcze nie wiem co ![]() 9 nie wiem ![]() 10 nie wiem ![]() Zwróciłaś mi uwagę jak wielu rzeczy nie wiem i chyba będę musiała zasięgnąć sama opinii |
||
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Dotkaa-dzieki
Jak na razie to wszystko.Jak cos jeszcze wymysle to napisze
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będę musiała koniecznie podania do dzieciatych napisać o ubranka |
|
|
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze cosik na wizazu sie wymóżdży
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogolnie bardzo polecam ![]() aaa no i ma dwa poziomy dla malizny i dla starszego dzidziusia a to u gory sobie tak fajnie "wisi" wiec mozna je na boki bujac i np nasz K bardzo lubi usypiac jak sie go tak buja na boki i usypia
|
|
|
|
|
#4278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Planuję 2. Jeden cieńszy i drugi grubszy. Z wymagań do szpitala wynika, że wystarczy pielucha do przykrycia, ale kocyk jakiś chcę mieć. W razie potrzeby można dokupić. 3. Tu nie wiem nic jeszcze ![]() 4. Może jeden zakupię z kapturkiem. Nie miałam z tym nigdy do czynienia, więc nie wiem jak to się sprawdza. 5. Flanelowe mają ładne wzory, więc kilka na pewno będzie. A tetrowych z 20 na pewno się przyda. 6. Raczej nie. Zobaczę czy będą potrzebne. A moje sutki generalnie sterczą, więc może dziecko poradzi sobie bez nich. 7. Tak. U mnie wymóg do szpitala. 8. Kupię jakiś podkład. Ale nie patrzyłam jeszcze na rodzaje. 9. Nie mam pojęcia. 10. Majtki na pewno jednorazowe. A one są tylko siateczkowe? 11. Jakieś małe opakowanie może zakupię. Ale to będzie zależało też od ceny. 12. W szpitalu kosmetyki zapewniają, więc chyba się wstrzymam. Chociaż może jakieś podstawowe... Nie wiem, nie myślałam o tym jeszcze.
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie ciesze ze mam lozeczko i jestem zdecydowana na wozek nic tylko kupic.. ( no oprocz koloru:P) a tak to reszte sie jakos ogarnie ![]() ![]() Chodziaz jak robilam liste wyprawkowa to tez mnie przerazalo pare rzeczy haa...Wogole to moja mam zobaczyla przed chwilą pierwszy raz jak dzidzius kopie przez brzuch,chyba Amelce obiad smakował Sloneczko wyszlo zza chmur nie do wiary ![]() wczoraj we faktach mowili ze co najmniej do 15.04 bedzie snieg ![]()
|
|
|
|
|
#4280 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy z Gabrysią za gratulacje
![]() Cytat:
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyyy
Mam kilka pytanek; 1.Kupujecie rożek?Usztywniany czy nie? nie kupuję 2.Jakie i ile kocyków?1 cieplejszy,drugi cienszy?Polar?Welur?Baweł na? cotton 100% z 2, jeden cieply, drugi na cienszy, jeden będę miała na drutach zrobiony przez kuzynkę 3.Jaka myjka do kąpieli? pieluszką będę myła albo wacikami na początku 4.Reczniki tylko z kapturkiem czy ch 1 z a 2 bez? ja mam dwa z kapturem małe na razie 5.Pieluszki tetrowe-25 szt, starczy? A np. ze 3 flanelowe? ja mam 18 tetrowych, nie znam sie na tych flanelowych jeszcze 6.Kupujecie od razu osłonki na brodawki? nie 7.Kupujecie Tantum Rosa? mam 8.Jaki nieprzemakalny ochraniacz na materacyk do lozeczka?Taki specjalny czy zwykła cerata czy np.podkłady Seni Soft? kupiłam z ebay taki: http://www.ebay.co.uk/itm/BABY-COT-M...item19daba71fb 9Jakie dobre są duuuze podpaski ? nie pomoge, jeszcze sama nie wybralam 10.Majtki jednorazowe?Siateczkowe? kupiłam jednorazowe 11.Kupujecie wczesniej masc na popękane itp. brodawki?Czy np.zobaczycie jak sytuacja wygląda i sie kupi w razie potrzeby? na razie nie kupuje 12.Kosmetyki dla dziecka-kupujecie teraz czy po porodzie?Polozna u mnie radzi zeby sie wstrzymac ewentualnie bo dostaniemy ,,niebieskie pudełka" i mozna kupic dopiero jak sie troche potestuje..... kupie pewnie husteczki a reszta sie zastanawiam |
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo dobry, rekomendowany przed towarzystwo od SIDS , śmierci łóżeczkowej.
chyba najlepszą opinie w uk |
|
|
|
#4284 |
|
Zadomowienie
|
To ja też zapytam jak się zapatrujecie na kilka spraw
![]() 1.Ochraniacz do łóżeczka-zbędny czy niezbędny? Tylko jako dekoracja czy serio się przydaje,żeby zabezpieczyć główkę dziecka? 2.Masaż krocza Robicie/macie zamiar robić? Jeśli tak,to specjalny specyfik do tego czy jakaś oliwa z oliwek?3.Karuzela do łóżeczka ze stelażem-kupujecie? Ja mam trochę obawy że mój rozrabiający kot będzie na nią właził i zepsuje,lub będzie po niej skakał. Wogóle mam obawy jak my sobie z kotem poradzimy,bo po tym co widzę nie będzie łatwo-np. już zdążył podrapać przewijak,pierwszego dnia jak go kupiłam,nie wiem czemu ale go fascynuje drapanie go...mój kot to menda 4.Czy byłyście/macie zamiar iść do okulisty w czasie ciąży? Ja kiedyś nosiłam okulary i miałam zabieg na zeza w narkozie jakieś 7 lat temu. Zastanawiam się czy powinnam w związku tym iść przed porodem..
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapozyczylam sobie ta strone z analizami i co... szczena mi opadla na tyle kosmetykow moze z 2,3 W MIARE tak to sklad jest przerazajacy.... |
|
|
|
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
a co do myjki dla dziecka
nie jest polecana bo zbiera bakterie i jak się nie pierze jej każdorazowo , wyparza dokładnie, albo wilgotną się zostawi to może grzybki zbierać. ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- czerwony_balonik 1.Ochraniacz do łóżeczka-zbędny czy niezbędny? Tylko jako dekoracja czy serio się przydaje,żeby zabezpieczyć główkę dziecka? ja kupuję, dla mnie niezbędny 2.Masaż krocza Robicie/macie zamiar robić? Jeśli tak,to specjalny specyfik do tego czy jakaś oliwa z oliwek?nie wiem jeszcze 3.Karuzela do łóżeczka ze stelażem-kupujecie? Ja mam trochę obawy że mój rozrabiający kot będzie na nią właził i zepsuje,lub będzie po niej skakał. Wogóle mam obawy jak my sobie z kotem poradzimy,bo po tym co widzę nie będzie łatwo-np. już zdążył podrapać przewijak,pierwszego dnia jak go kupiłam,nie wiem czemu ale go fascynuje drapanie go...mój kot to menda kupuję 4.Czy byłyście/macie zamiar iść do okulisty w czasie ciąży? Ja kiedyś nosiłam okulary i miałam zabieg na zeza w narkozie jakieś 7 lat temu. Zastanawiam się czy powinnam w związku tym iść przed porodem.. byłam, mam komplet badań ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
http://www.mothercare.com/Mothercare...l#q=mattresses ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
dziewczyny, słuchajcie. to jest tak z kosmetykami, żeby były skuteczne to w nich musi być coś więcej niż woda. jeśli chusteczka ma być skuteczna w myciu kupy z pupy, i zabiciu bakterii to nie oczekujcie, że będzie nieszkodliwa i obojętna dla skóry jak woda. zawsze, ale to zawsze musi być dodany składnik, który z jednej strony będzie świadczył o skuteczności. i teraz w woli producenta jest jaki to składnik będzie. dobrze jeśli sa to składniki jak najmniej szkodliwe dla skóry wrażliwej, skóry dziecka. ale NIGDY nie będzie to chusteczka totalnie "obojętna". nie ma takiego składnika, jeśli ma być skuteczny. pamiętajcie o tym przy wyborze
|
||
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4288 | |
|
Konto usunięte
|
Dzięki Dziewczyny
Jestem dobrej myśli Cytat:
|
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Domi tak ,rozumiem i sie zgadzam z tym co piszesz chodzilo mi bardziej o to jak cos jest soft do wrazliwej skory a okazuje sie ze 3/4 skladu lubi uczulac ...
|
|
|
|
#4290 | ||
|
Konto usunięte
|
.
Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Plus jak coś pięknie pachnie i wygląda, to na bank ma drażniące substancje. Ponoć rossmannowskie produkty mają fajne składy. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

moja waga dzisiaj pokazała równo 70 kg.. Boże jedyny nigdy takiej wagi nie widziałam
czyli 11 kg do przodu, ale podejrzewam, że ten 1 kg to bardziej się pokazał po wczorajszym obżarstwie 

żeby twoje przeczucia się nie spełniły

Co sądzicie o Mikado dziewczyny? Może miała któraś z was styczność z tą firmą? 

za 100 dnioweczke