|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
yhmm ..... to moze do np 24 rob sobie notatki kiedy w jakim czasie cie boli .. i ew zadzwon na IP i powinni ci powiedziec
w sumie qrde no nie wiem termina masz ''juz prawie - miesiac" ogolnie sciskam Cytat:
![]() moj beka delikatnie .... gorzej z Czkawka w drugim pokoju go slychac hahano i Ksawciu . Edit - moje dziecko spi nadal ... Az wstalam (chyblam na tym lozku) spr czy zyje - no zadziwia mnie dzis w nocy zadziwia . Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-04-01 o 01:47 |
|
|
|
|
|
#1052 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
Chłopaki dalej śpią, ja już wstałam.. Powiedzcie dziewczyny strasznie źle spałam, ale nie bo dziecko dokazywało, bo ogólnie, to je, siku i śpi... ale ja po prostu mam tak czujny sen, że każdego jego nawet przezsenne kwilenie budzi mnie w momencie...czy to mija jakoś ? bo jak będę się w nocy zamiast 3 razy budzić 33 to daleko nie zajadę Ma ktoś tak, komuś przeszło.. jak żyć ? ![]() Jestem od krok od wyprowadzki z sypialni, zostawię tam chłopa z dzieciem i będę się budzić kiedy naprawdę młody się budzi.. ![]() Cytat:
Cytat:
A no i dzięki smarowaniu mlekiem brodawek i lepszemu przystawianiu już mnie wcale nie bolą. Nestelle dziękuję za radę z mlekiem ! świetna ! Elegancik ![]() Poza tym u nas bez świątecznie, ja na mocnej diecie, bo po tych kroplówkach, przeciwbólach i ogólnie cesarce mam strasznie podrażniony żołądek, docieramy się z Synkiem i wpatrujemy z Mężem nie mogąc uwierzyć że mamy go w domu i ogólnie zachowujemy się jak walnięci, tak to jest jak stare konie robią sobie dziecko
|
|
|
#1053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale kuzynka TZ jak urodzila, opowiadala mi, ze ona po powrocie do domu, tydzien nie spala, tylko albo chodzila i patrzyla na dziecko lub budzila sie na kazde kwilenie, szmer Ale tak pozytywnie sie czula, w takiej euforii byla, potem padla jak kawka ![]() Kurcze u mnie juz 6 dni do terminu, ale jakos tak opadlam z sil. Moja polozna powiedziala mi, ze jej mama zachroowala i musi do niej jechac. Wroci dopiero w czwartek... Wiec troche zestresowana tym jestem, ale tez generalnie na razie nic nie czuje, zeby mialo sie zaczac. Pogoda mnie dobija, wszystko mam podpuchniete, dlonie i stopy. No i przepraszam Was, ale jakos ostatnio nie mam sil udzielac sie na forum, nie wiem dlaczego. Siegam podpatrzec czy, ktoras urodzila (choc mam wrazenie, ze juz wszystkie macie dzidzie, tylko nie ja ) i co tam ogolnie slychac o dzieciaczkow... Nie wiem co jest, moze jednak ta pieprz*** pogoda |
|
|
|
|
|
#1054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czego nie masz?! dobrych cukrów czy cukrzycy?????? Cytat:
![]() :conf used: jeżżżżuuu... jakiej? przy kp jakakolwiek dieta wydaje mi sie torturą...Cytat:
ale moj chlop wraca jutro do pracy (nie wiem jak dam rade sama) i bede sama sie wgapiać
|
|
|
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
no dziewczynki - ależ macie ślicznych Synków
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- też się zastanawiam co z nimi
|
|
#1056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I mam nadzieję, że z czasem minie. Dziś jak przed 5 szłam ściągać pokarm do drugiego pokoju, to zamarzyłam by nakryć się tam kocem i już nie wrócić, no ale.... wróciłam Najtrudniejsze, to pozbyć się myśli 'Czy na pewno oddycha? Sprawdzę po raz 23765790, bo może coś się dzieje!"Za to wczoraj, biorąc prysznic, postanowiłam odstawić na boczny tor mój mały baby blues. Ciągle łamię się czy dam sobie radę, czy wszystko jest w porządku, czy ogarnę jednocześnie mieszkanie, dziecko i siebie, a nie widze tego, że daję sobie świetnie radę. Nawet mój mąż to powiedział. Chyba staram się być zbyt idealna, a zapominam, że taka nigdy nie będę. Wczoraj małemu cały dzień pokarm odciągałam. Jeden sutek mam tak rozwalony, że nie chcę mu go dawać do buzi z czystych względów higienicznych. Postanowiłam trochę piersi podleczyć więc odciągam pokarm. Chociaż nie ukrywam, że mam wyrzuty sumienia jakbym odbierała mu matczyną miłość poprzez podawanie butelki... A dziś- tydzień odkąd mały jest z nami Jutro trzeba już dać wit D + K jak się nie mylę, przyjdzie położna to dopytam, a i może szewki mi zdejmie.Szwów w ogóle nie czuje, jeszcze plamię trochę, ale za to hemoroidy dają mi popalić. Oby znikły w miarę szybko. Okey misiaki, pralka u mnie już chodzi, synek przysnął, śniadanie zjedzone- byczymy się
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
, my właśnie wstaliśmy , karmie małego (bo lew ma pierwszeństwo ) a potem nam śniadanko zrobie ........no a teraz podczytuje ..... śliczny Cytat:
niestety (albo stety) ja odkąd mam dzieci juz nie mam tak mocnego snu jak kiedyś ,może nie jest tak ,że "lecę " na kazde kwilenie ale jednak słyszę .....,słyszę nawet jak Jakub się kręci w swoim łóżku .... ale może dlatego to się u mnie tak uaktywniło bo tż śpi raczej jak zabity i muszę mu prawie przyłożyć aby rozbudzić co do rady z mlekiem - to już 3 ssak mi masakrował i smarowanie własnym mlekiem zdziałało cuda więc jak coś wiem to chętnie podpowiem co do wpatrywania , zakochania to mam identyko ![]() cud ! cud ! cud ! (o ile pamietam jesteś ode mnie rok młodsza - to jaki stary koń ????
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-04-01 o 11:31 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1058 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
U Klementynki już trochę lepiej Kacperek ma jeszcze katarek ale jeżeli wszystko będzie dobrze to w środę wychodzą do domku
|
|
#1059 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Chlust - to na śmigus dyngus! - to żart na prima aprilis Cytat:
![]() hih! słodziak elegancik! Mam identyczne zdjęcie z wczoraj z wózkiem i koszyczkiem ![]() Cytat:
![]() Eh, moje zmasakrowane brodawki leczę mlekiem, wietrzeniem (choć to mi dobrze wychodzi jednak jak sama jestem w domu z małym) i lanoliną... jest lepiej, ale pierwszy zasys boli jak szlak! Cytat:
|
|
|
|
#1060 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się w poniedziałek Wielkanocny.
U mnie te Święta jakby w zawieszeniu, nie świętujemy, siedzimy w domu i chorujemy, teraz etap kaszlenia mamy obydwoje... najbardziej mnie denerwuje to, że jak kaszlę, to normalnie popuszczam w majtki ech....Cytat:
podoba mi się to zdanie, bo przypuszczam, że u nas będzie tak samo .....Cytat:
Stres coraz większy. Mam strasznie popuchnięte stopy, chociaż mało co chodzę. Wyglądają strasznie. Ratuję się różnymi żelami z apteki, już nie wiem co w nie wsmarować. Strasznie mi w nie gorąco i tak jakby mnie piekły/swędziały .... O pogodzie to w ogóle nie wspominam, nie wychodzę z domu jeśli nie muszę. Cytat:
Chociaż boję się jak diabli....
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-04-01 o 12:40 |
|||
|
|
|
|
#1061 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasz bedzie architektem bo cały czas sie w sufit na belke patrzy albo papieżem Cytat:
my wstepnie 14.04 Cytat:
![]() Cytat:
eh moj tez Cytat:
|
|
|
#1062 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za środę !Cytat:
Cytat:
co do zakochania to się doczekasz .... i ten dzidziusiowy zapach .... błogostan
|
|
|
#1063 |
|
Wtajemniczenie
|
ja strupki miałam też ponad tydzień... teraz tylko takie bidusie różowe i bolesne (choć widzę poprawę)... no i ten pierwszy zasys -łzy w oczach, potem leci już pięknie...
|
|
|
#1064 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jestem już, kurcze w srode pojechałam na ktg i coś tetno małego zaczęło zanikac, wiec zostawili mnie na obserwacji, oczywiscie jak sie potem oakzalo wszytsko było ok, a ja się tylko wystraszyłam, a ze juz 3 dni musiałam zostac to tak siedziałam w tym szpitalu, aż pod koniec zaczeły wychodzic skurcze i rozwarcie na palec sie zrobiło wiec zostawili mnie jeszcze dzien dłuzej, ale już jestemw domku, jak sie cos bedzie działo mam jechac do szpitala
Postaram się nadrobic Was i Gratulacje dla wszystkich nowych Mamus
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() oficjalnie informuje: dnia: 28.03 - o godz. 18:15 - 3800g - 56cm SN na swiat przybyła Nasza Kruszyna - Alicja przepraszam ze 'odstawiłam' was tak z dnia na dzień, ale u mnie wiele sie działo ... mama wylądowała w szpitalu z wielkimi problemami kobiecymi, tata w 3dni póxniej z zapaleniem żył i tez operacja, a szwagrowi znów uaktywnił się rak kości ... ALE na całe szczęście już jest lepiej, wszyscy są na świtach w domu również my z Naszą córą
Edytowane przez myaja Czas edycji: 2013-04-01 o 14:02 |
|
|
|
|
#1066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Alicja piękne imię Dużo zdrówka da Was dziewczyny! Czekamy na opis porodu i fotkę malutkiej
|
|
|
#1067 |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje!
|
|
|
#1068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czekamy na zdjęcie Kruszynki. |
|
|
|
|
|
#1069 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to trzymamy dalej Cytat:
aaaaaaaa uciekam z szybkoscia Krolika na Saniach ![]() ahaha Cytat:
Cytat:
ale Twoje ( Moje ) i tak jest Najpiekniejsze hihi Cytat:
gratulujemy z Emiliek ... Alicji ....co do reszty sa .... bedzie dobrze och nudna ta niedziella ... Mlody spi ... mama spi ... siostra obiad gotuje .... a ja siedze i siedze .... - zbijam baki . |
|||||
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
i super!
Cytat:
![]() gratuluje!
|
|
|
|
#1071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm, a co do tych starych koni....to jam starsza kobyłka ![]() Cytat:
Dobrze ze nie puszczasz tylko zbijasz
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1073 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się objawia zapalenie piersi od dwóch dni strasznie mnie "rwie" w piersiach. Jest to dosyć bolesne.
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
no ale wiesz jak sie mawia '' po co trzymac Baka w hehe 1wsza Kwietniowka ale pamietaj jeszcze nie wszystkie Marcowe sie Rozpakowaly hihi . |
|
|
|
|
#1076 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja az tak zle z puchnieciem nie mam, ale ciekawie na pewno nie jest.Ale wrocilismy wlasnie z palmiarni ![]() ![]() Powiem Wam, ze to byla dobra decyzja, troche zieleni zobaczylismy, spory spacerek, dogrzani i w ogole. I po drodze zaliczylam swojego jednego fast fooda na miesiac A juz myslalam, ze kwietniowego juz nie bedzie hihi Podwojna zbrodnia to jeszcze byla, bo dodatkowo swieta i sporo dobrego jedzonka swiatecznego No nic, ale humor lepszy ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Ale i tak strasznie bedzie wygladac na liscie
|
||
|
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, dziś mamy dwa tygodnie
![]() Przykro mi bo przez tel nie mogę wrzucić zdjęć a tak bym chciała się pochwalić moim "maluszkiem" ![]() Wczoraj po swieconkach i sernikach dwa razy wymiotowal i płakał bo nie mógł zrobić kupki... Dziś zjadlam dużo mniej ale znów to samo ehh Szwagierka mi przywiozła ten sab simplex ale jeszcze się boję podawać. Na sutki gorąco polecam maltan, nie wiem co bym bez niego zrobiła...przynosił ulgę odrazu Pani nie wiesz może co z Moniką? Maya gratulacje! Strippi maly w szpitalu dostawał te jednorazowe butelki enfamila a ja w domu mam aventa ale nie używałam jeszcze, spróbuje tak za 2 tyg bo położne mówiły że Kamilek jest strasznie uparty wieć na wszelki wypadek jeszcze poczekam Pani karmienie po CC to faktycznie masakra, nie mogłam się przekrecic na bok ale co z tego jak dziecko wrzeszczy... A w domu spokoj, łóżko niskie to wstawać łatwiej i karmimy się ![]() Megi gratuluje i cieszę się że doświadczyłas porodu który dobrze wspominasz! ja mam taka traume że tylko CCSorce podobno te plastry są świetne, niestety bardzo drogie |
|
|
|
|
#1078 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Więc mój TŻ od 2 tygodni też już jest pełnoprawnym Tatuśkiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I witam się w zimowy, drugi dzień Świąt! Piękne zdjęcia dzieciaczków powrzucałyście, gratulacje dla wszystkich razem i każdej z osobna! Tż porobił mi fotki w sobotę i jak potem oglądałam te zdjęcia to nie mogłam uwierzyć, że mam taki ogromniasty brzuch!!! Nie przytyłam jakoś strasznie wszędzie, tylko ten brzuchol No ale w sumie spory wyszedł na usg i takie silne ma kopy (mówimy z TŻ, że to przemoc w rodzinie - syn bije matkę! ), więc podejrzewam, że jest naprawdę duży ![]() ![]() ![]() A co do "tak to jest jak stare konie robią sobie dziecko" - to jakby o nas ![]() Aha, w Święta zaczęliśmy 9 miesiąc!
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-04-01 o 16:59 |
||
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My już w domku. Też ekspres - po 2 dniach właściwie. Dziękujemy wszystkim wizażowym ciociom za gratulacje Igor zwariował i chce wszędzie tam gdzie jest Kalina - niestety jak to 3latek nie ma w sobie delikatności. Przychodzi i chce dać jej czekoladę, głaskać po swojemu... przez jakiś czas może być ciężko. Podglądałam Was na tel, ale że Kalina pierwszą noc mało spała, to rozbita jestem. Cytat:
MYAJA- serdeczne gratulacje!! Duża dziewczyna i piękne imię (Kalinka nasza takie drugie dostanie)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

w drugim pokoju go slychac haha

Ale kuzynka TZ jak urodzila, opowiadala mi, ze ona po powrocie do domu, tydzien nie spala, tylko albo chodzila i patrzyla na dziecko lub budzila sie na kazde kwilenie, szmer 

najbardziej mnie denerwuje to, że jak kaszlę, to normalnie popuszczam w majtki ech....

za środę !
aaaaaaaa uciekam z szybkoscia Krolika na Saniach