|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
nie chce braw
![]() tylko czasowstrzymywacz
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
axella mimo wszystko
Ja tam bym się z Tobą zamieniła chętnie Co prawda nie wiem czy jestem do końca gotowa psychicznie, ale już mam dość drżenia, czy zaraz nie urodzę i bronię się przed szpitalem rękami i nogami, tzn. staram się nie doprowadzić, żeby znowu w nim leżeć, ze względu na starszego synka. A ostatnio mówiłam, że jadę do lekarza, mały powiedział "do szpitala", a jak wróciłam przybiegł do mnie i pytająco powiedział "braciszek?" |
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe dasz rade 4 tyg. too dluugoo jeszczeee
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
jasne jasne
![]() ide pod kolderke z czyms do jedzonka
|
|
|
|
#4088 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję że szybko jej przejdzieCytat:
![]()
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4090 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() no nie wiem, ja mam termin na 5 maja i z chęcią bym chciała jeszcze zatrzymać czas, coraz więcej obaw się w główce gromadzi ![]() Cytat:
fajny odcień niebieskich ścian
|
||
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
My już w domu. Powiem wam, ,ze lepiej się czuję jak gdzieś pojadę niż jak plackiem leżę. Kończymy dzisiaj 30tc wiec witamy się w 31tc.
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Czy wasza dzieciarnia też lubi sobie polegiwać na żebrach tak że nie możecie złapać tchu?
Ja tu się kiedyś normalnie uduszę. Mysia faktycznie farba w sam raz ![]() Axella co ja bym dała za 36 tydzień...
|
|
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka,
Wróciliśmy od rodziców Podczytywałam Was na komórce ( pierwszy raz!!!) ale już nie odważyłam się na niej pisać, więc do nadrobienia miałam niewiele.Wczoraj prawie cały dzień przeleżałam bo jakoś dziwnie, jednodniowo miałam mega twardniejący brzuch ( prawie non stop). Cytat:
- bezrobocie ( i marnie z tym coś robią) - więzienia ( jak to ma być kara np. za zabójstwo to czemu oni mają więcej niż niejeden uczciwie pracujący człowiek) - wsparcie młodych matek i noworodków etc ![]() Cytat:
Fajnie, że po tylu poronieniach udało jej się podwójne szczęście w sobie nosić Mam nadzieję, że jej poród przebiegnie szczęśliwie Dziewczyny, czy orientujecie się jak jest prawnie z tzw. 13-stkami. U nas będą wypłacali do połowy kwietnia po 900 euro w ramach 13-stki, no i teraz zastanawiam się czy skoro nie pracuję obecnie, ale to jest za rok zeszły, a w nim pracowałam do listopada to mi się należy prawnie czy zależy od decyzji pracodawcy?
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
![]() u mnie Ignaś się rozpycha z jednej strony, jakby chciał wypchać mi żebra na zewnątrz..
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
juzzz corazzz blizeeejj
|
|
#4096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
U moich rodziców w budżetówce jest tak że trzeba przepracować 6 miesięcy w poprzednim roku kalendarzowym żeby dostać 13stke. Ale nie wiem czy to tak tylko u nich jest czy są jakieś ogólne przepisy ![]() Cytat:
Nie wiem jak Ignas ale Majka dostanie pewnego pięknego dnia kopa w żebra jak się urodzi |
||
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zuzinek przekocha wmontować się w żebra tak,że ruszyć ani odetchnac się nie da ![]() jeszcze chwilunia bedziesz w 36tc ![]() nachyliłam się i podarłam na sobie stanik wiec latam z gołymi cycami i gołym wszystkim..normalnie uwolnić orkę ale jest mi przewygodnie..
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-04-01 o 21:19 |
||
|
|
|
#4099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szkoda, że młody na początku będzie z nami w sypialni jak ma taki ładny pokoik mam nadzieję, że mu się też spodoba
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- O kurde. Już się boję jutrzejszego ruchu na wątku jak wszyscy powracają ze świąt ![]() Właśnie dostałam zaproszenie na panienski na 27.04 ![]() A co najgorsze zapowiada się super
|
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
axella, "uwolnić orkę" to moje hasło przewodnie ostatnich miesięcy
wiele razy łapałam się w pracy na tym, że siedziałam niczym w transie i powtarzałam sobie to w myślach jak jakaś psychicznie chora...Cytat:
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
no i masz.... dzisiaj już się wkurzyłam po południu, bo tylko widziałam, że się dziecku pogarsza zamiast polepszać i zadzwoniliśmy do innego lekarza. Diagnoza: zapalenie płuc.
hump, ashyshqa, dzięki za pocieszenie motylek, niestety jak poszła do przedszkola to się wtedy zaczęło, wcześniej prawie wcale nie chorowała. WIęc to nie tak, że chorowita, tylko po prostu wiadomo, wszystko teraz się zwala na nią... wszystkie wirusy i inne świństwa. banka, zgadzam się z tobą, dla mnie też ten wykrztuśny podpadał od razu. No a antybiotyk dałam, bo pytałaś, ale teraz to i tak wiadmomo, że musi być, ale uważam, że on za szybko zap0isuje anty. Teraz tż kupił właśnie ten nebulizator, bo mamy zalecone właśnie leczenie tymi wziewnymi lekami, mam nadzieję, że po tym będzie poprawa i nie wylądujemy w szpitalu. Jeśli masz jeszcze jakieś rady, to wal śmiało, bo moja nigdy aż tak poważnie nie chorowała przedtem i czasem jestem skołowana już co robić... |
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-C
Cytat:
dupa sraka madafaka. pierwsze wesele w życiu na które nie pójdę.zaproponowałam już dziewczynom przeniesienie chociaż części imprezy do szpitala może się dadzą namówić a orka to jestem ja. dziś pierwszy raz od 3 tyg przejrzalam się porządnie na stojąco w lustrze (nie nie pozwolili jeszcze wstawać - to było tajne wyjście na tajną dwójkę
|
|
|
|
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za negocjacje w tej kwestii ![]() A ja dziś kupiłam lakator (tzn. odbiorę go jakoś na tygodniu). I to w ogóle zupełnie inny niż planowałam... Trafiła mi się okazja kupna nowego, fabrycznie zapakowanego laktatora ręcznego Lansinoh w zestawie z 4. pojemnikami na mleko za 60zł więc wzięłam Nie ma na jego temat zbyt wielu opinii w polskim internecie, ale poczytałam opinie zagraniczne i wygląda na to, że jest ok. W razie jakby czekało mnie w przyszłości kupno elektrycznego to będę się pocieszać, że nie ja jedna przechodzę przez więcej niż jeden laktator w macierzyńskiej karierze A już lepiej w takiej kolejności je kupować niż odwrotnie, tak mi się wydaje
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-04-02 o 00:04 |
||
|
|
|
#4105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Wizaż nie działał.... Ale już mi zaskoczył.
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Halo
![]() No właśnie powstał wizaż z martwych jak widzę kurde chyba muszę iśc do lekarza:/ już 3-ci tydzień kaszle i mam katar zatokowy, sprawdze czy to nie zapalenie oskrzeli
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie działa
|
#4108 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
jak tam po świętach? ja dziś czuję trochę kaca po obżarstwie. mdli mnie od rana, aż mi się w głowie zakręciło przed chwilą, w ogóle mam nadzieję, że nic mnie nie bierze, ale coś częściej mnie boli głowa... Metro, mam nadzieję, że Blanka już troszkę lepiej się czuje, współczuję.. Ash- Ty i te Twoje okazje
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi też coś dziś nie działało od rana, więc się witam z opóźnieniem
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2013-04-02 o 09:54 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

Co prawda nie wiem czy jestem do końca gotowa psychicznie, ale już mam dość drżenia, czy zaraz nie urodzę i bronię się przed szpitalem rękami i nogami, tzn. staram się nie doprowadzić, żeby znowu w nim leżeć, ze względu na starszego synka. 

dwa razy był u niej lekarz na domowej wizycie, nie wiem, jak dla mnie to zaprzeczył sam sobie, bo dał jednocześnie syropy przeciwkaszlowe i syropy wykrztuśne! antybiotyk.. wykrztuśny dałam wczoraj, rezygnując z przeciwkaszlowego i to była chyba zła decyzja, mogłam olać to co powiedział i dawać ten przeciwkaszlowy tylko. Dzisiaj mała non stop (dosłownie) kaszle. Chce tylko w łóżku leżeć i drzemać albo czytać bajki ewentualnie. Nie je prawie nic od kilku dni. Do rodziców nawet nie pojechaliśmy w święta... mam dość.
Ślub 27. X. 2012

mam nadzieję, że mu się też spodoba

ewentualnie frytki z keczupem...