Jak skutecznie zerwać z chłopakiem? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-01, 22:12   #1
BlackNothingness
Przyczajenie

Jak skutecznie zerwać z chłopakiem?

Co prawda zarejestrowałam się na tym forum jakiś czas temu, to raczej nie komentowałam niczego. Teraz jednak chciałabym zapytać was o radę, ponieważ sama już nie wiem, co robić. I oczywiście przepraszam, jeżeli podobny wątek już się gdzieś pojawił, bądź założyłam go w złym dziale.

Nie będę się rozpisywała, ponieważ nikomu nie chciałoby się tego czytać, ale mówić krótko byłam (jestem?) w związku na odległość i od dłuższego czasu mam przypuszczenia, że chłopak nie chce się ze mną spotkać (wiedzieliśmy się tylko raz... jak oprowadzał mnie i moich rodziców po swoim mieście), chociaż twierdzi, że bardzo za mną tęskni i zrobiłby dla mnie wszystko. Ale ciągle ma jakiś powód, aby nie przyjechać. A to, że urlopu nie dostał, a to, że na dwa dni nie opłaca się przyjechać etc (Warto wspomnieć, że ciągle się uczę, on pracuje, ale moi rodzice go poznali, rozmawiali z nim też przez skype'a kilka raz i stwierdzili, że jest całkiem w porządku, ale pierwszej mnie do niego nie puszczą. On o tym wie). No to zaczęłam się zastanawiać jaki jest sens tego wszystkiego i doszłam do wniosku, że najlepiej jest to wszystko zakończyć. Jak postanowiłam, tak uczyniłam. Problem w tym, że on nie potrafi tego zrozumieć, twierdzi, że dalej jesteśmy razem, że nie mogę zerwać, bo on mnie kocha. Teraz mi się wydaje, że to było zauroczenie... a poza tym zranił mnie swoim zachowaniem bardzo mocno... Ponadto podczas tej rozmowy (bardzo żałuję, że musiała odbyć się przez komunikator, bo nawet kamerka nie zastąpi spotkania w cztery oczy, ale wiem, że do takiego nie dojdzie... ) na scenę weszła... jego mama. Myślałam, że to jakiś żart, ale tak było naprawdę. Stanęło na tym, że nie rozmawialiśmy ze sobą przez bardzo długi czas, myślałam, że nareszcie zrozumiał wszystko, ale on znów się do mnie odezwał, pisząc, że tęskni i za niedługo napisze, aby porozmawiać... nie wiem, co powinnam teraz zrobić. Nie chcę tkwić w takim związku, bo na początku znów byłoby dobrze, ale zdaję sobie sprawę, że znów zacząłby wymawiać się pracą i w ogóle. Ale on naprawdę nie potrafi zrozumieć tego, co mu powiedziałam. Siostra i przyjaciele doradzają, aby go poblokować na portalach, komunikatorach i w ogóle, ale uważam, że to byłoby strasznie chamskie... Czy naprawdę muszę posunąć się do czegoś takiego?
Bardzo dziękuję za wszystkie pomocne rady.
BlackNothingness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 22:25   #2
cholernarejestracja
Copyraptor

Dot.: Jak skutecznie zerwać z chłopakiem?

Widziałaś gościa raz, jaki związek, jaki chłopak?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 22:33   #3
chwast
Zakorzenienie

ale co Ty chcesz zrywać widziałaś gościa raz. Wystarczy nie logować sie na skype i tyle
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 22:38   #4
mysiakowata
Raczkowanie

Hmm.. a podałaś mu już swój adres?

Napisz mu/ czy powiedz że wszystko skończone, a jeśli chce jeszcze pogadać to wie gdzie cię szukać (o ile mu ten adres podałaś kiedyś tam). I skończ z odpisywaniem i odbieraniem połączeń z komunikatorów. Jeśli taak wielce cię kocha to szybko powinien przyjechać, bo jakoś zapewnienia przez gg i inne takie to mnie nie przekonują.
mysiakowata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 22:47   #5
BlackNothingness
Przyczajenie

Haha, tak właściwie to bardzo dobre pytanie xD Ale bardziej chodzi mi o to, że nie wiem jak wyplątać się z tej znajomości... znaczy ja wiem (jak cholernarejestracja celnie zauważyła), że tego nie można nazwać związkiem i starałam mu się to wytłumaczyć na różne sposoby, ale on twierdzi, że mnie kocha i koniec. A kiedy zapytałam, jak może mnie kochać, skoro widział mnie tylko raz (powiedziałam mu wtedy, że moim zdaniem to było tylko zauroczenie, bo sama twierdzę, że to jest co najmniej chore... moim zdaniem byłam też trochę, a nawet więcej niż trochę, naiwna. Dlatego teraz jestem mega ostrożna jeżeli chodzi o chłopaków) to stwierdził: bo tak. I po prostu nie mogę się od niego uwolnić, bo wystarczyło, że przyjaciel, którego znam około siedmiu lat skomentował moje zdjęcie (należy wspomnieć, że po ów wyżej wspomnianej rozmowie) to zaczął wklejać na moją tablicę na facebooku jakieś wyznania miłosne, robić wyrzuty, że jakiś chłopak ośmielił się skomentować moje zdjęcie o.O
Mysiakowata
Tak. Zna mój adres, ponieważ wysłał mi prezenty na urodziny/święta (i wzajemnie). Ale jeszcze nie raczył się pojawić.

Czyli powinnam całkowicie urwać wszelkie kontakty? Bo mówiąc szczerze jak nie odzywał się, to było całkiem dobrze. A ponadto mam strasznego pecha i znając moje szczęście, kiedy zaczęłabym układać sobie życie to on... pojawiłby się przed moimi drzwiami. Bo jak wyżej wspomniałam uważa, że jestem jego dziewczyną... (zrozumiałyście coś może? )
Stary 2013-04-01, 22:48   #6
Rule Britannia
BAN stały

Popieram Wizażanki wyżej.
Jeśli widzieliście się raz, to co to za związek? Zwłaszcza na odległość.
Odinstaluj Skypa, zmień numer telefonu. Myślę, że adresu mu nie dałaś, a jeśli dałaś, to i tak pewnie nie przyjedzie.
Rule Britannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 22:55   #7
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

nie rozmawiać przez internet, nie odbierać telefonów, zablokować na facebooku itp. co tu innego można zrobić, skoro po dobroci nie dociera?
Stary 2013-04-01, 23:04   #8
BlackNothingness
Przyczajenie

Moja mama stwierdziła, że i tak nie przyjedzie, bo przyjechałby już dawno temu Hm... facebook w sumie nie stanowi już problemu, ponieważ usunęłam. Numer gg zmieniłam już dawno temu, a numer telefonu w ciągu miesiąca zmieniam, bo kończy mi się umowa i planuję zmienić operatora. W każdym bądź razie dziękuję. Widocznie siostra i przyjaciele dobrze doradzali
Stary 2013-04-01, 23:10   #9
BlackNothingness
Przyczajenie

Moja mama powiedziała, że tak czy siak nie przyjedzie, bo inaczej zrobiłby to dawno temu. Facebook nie jest już problemem, ponieważ usunęłam, numer gg zmieniłam dawno temu, a numer telefonu w ciągu miesiąca (napisałam tygodnia... ) zmieniać będę, bo planuję zmienić operatora. W każdym bądź razie dziękuję. Widocznie siostra i przyjaciele mieli rację, że trzeba załatwić sprawę tak, a nie inaczej
Stary 2013-04-02, 00:52   #10
Czoko Bomba
Przyczajenie

Ahh dzisiejsze nastolatki...
Czoko Bomba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 01:10   #11
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Nie zmieniłabym numeru telefonu z takiego powodu. Szkoda by mi było fatygi i informowania innych osób, że mam nowy numer

Jak dla mnie koleś jest nienormalny i ma jakieś problemy. Widział cię raz i cię kocha? Na dodatek jeszcze cię wirtualnie osacza i napastuje. Dla mnie to serio jakiś pomyleniec.

Usunęłabym go ze znajomych, zablokowała na komunikatorach. Co do adresu domowego, to bym żałowała, że go ma. Może przyjedzie? A może wyśle coś głupiego? Różnych świrów ziemia nosi
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 11:41   #12
marysienka
Zadomowienie

Ignoruj go na każdym kroku, odczepi się sam.
Stary 2013-04-02, 17:52   #13
doyouremember
Przyczajenie

Na twoim miejscu dałabym sobie z nim spokój... Pewnie nawet go dobrze nie znasz... Szczerze to po jednym spotkaniu raczej nie można mówić o związku...
doyouremember jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości