|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Swięta święta i po świętach
Witam
|
#4112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Witam
Jak ja się cieszę, że już po świętach........ ![]() ![]() Metro- mam nadzieję, że Blanka szybko wyzdrowieje, 3mam kciuki Dużo zdrówka dla Was! Co myślicie o tej torbie do szpitala? Chce mieć 2 - 1wsza dla mnie i dzieciaczka, 2gą na poród. Zastanawiam się czy nie zamówić . http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/product-...70-Hi-Tec.html Zaraz zmykam na spacerek do Apteki i jakiegoś dzieciaczkowego sklepu dokupić kilka drobiazgów wyprawkowych
Edytowane przez pawie_oczko Czas edycji: 2013-04-02 o 09:56 |
|
|
|
#4113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() Ale w ogole ostatnio często ciężko mi się oddycha..
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiegoś lekarza zatrudnią do striptizu i już ![]() Cytat:
Miejmy nadzieję ![]() Aleee awariaaa z rana, ho ho ho. Ja poleguję w łożu, wczoraj jakiś kiepski dzień był dla mnie bo brzuch non stop bolał coś w stylu jak na okres, jakbym miała za ciężkie jajniki - ciężko mi to określić. Na szczęście za dwa dni wizyta ![]() Mój piękny w końcu po 2 dniach znalazł swój prezent zajączkowy i aż musiał mnie obudzić i powiedzieć mi o tym, że jego też zajączek odwiedził i nie zapomniał o Nim i poleciał do pracy Lepiej niż dziecko
|
|
#4115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko żeby jakiś sąsiad Cię z okna nie wypatrzył
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
wizaz szfankuje od rana
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Ano szwankuje
Od rana próbowałam się tutaj dostać
|
#4120 |
|
Wtajemniczenie
|
I znów nie działał
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
ach ten wizazzzzz wrr pocytowalam a potem nie moglam wejsc na strone przez 30 minnn
Metro - no przy Zapaleniu pluc nie ma wyjscia, mam nadzieje ze Blanka nie cierpi za duzooo , nebulizator teraz sie przyda napewno , okres przedszkolnyy too czeste wirusy i nbakterie niestety .... do wziewow na zmiane mozesz z soli robic inhalacje i jak kaszel zmieni sie sie na taki mokrawy acc mini - pare dni i plucka sie oczyszcza. Moj Dawid mial zapalenie pluc 3 lata temu i to byl ostatni raz kiedy dalalm mu antybiotyk, ale on mial bez objawowe zapalenie ze moj upor tylko ze cos jest nie tak bo ciagle kaszlal , sprawil ze dostal skierowanie na rtg bo osluchowo bylo czysto i na zdjeciu wyszlo zapalenie, wrocilismy do lekarki i wiedzac ze ma zapalenie pluc osluchiwala go i dalej nic nie slyszala ..... wiec szczescie w nieszczesciu ze na to zdjecie poszlismy.... zycze zdrowka dla malej )o pamietam ze Axela uwolnila orke ja zjadlam ciemna buleczke z lososiem , wypilam activie i ide umyc glowe , potem odkurzanko, sprzatanko , obiados i do fryzjera z mlodym :P
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba tak na mój powrót tu
|
#4123 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() dawno mnie nie było, tj. podczytywałam chwilami ale nie miałam nawet weny pisać bo musiałabym same smuty, tak niestety ostatnio u mnie, cała ciąża z przebojami, kiedy wychodzę z jednego i myślę, no może spokój w końcu to wpadam w drugi. Przez zęba przeżyłam 2,5 tygodnia horroru, nie będę się wdawać w szczegóły ale tyle czasu bezustannego bólu w buzi, kości, gardle i uchu od tego to ciężko wytrzymać, czułam się jak męczennica, która świętą nawet nie zostanie Ale najważniejsze że z małą wszystko ok. Wczoraj przeleżałam cały dzień po nieprzespanej nocy z bólem i ciężkością w brzuchu że już się mocno zastanawiałam od czego to, ale pewnie coś żołądkowego po jedzeniu niedzielnym Diabli, do Ciebie mam romansidło małe jak się pojawisz. Jako że jesteś ekspertką od wyszukiwania na allegro ciuszków dla maleństw może mi doradzisz w drugą stronę, tj. mam sporo świetnych ciuszków dla chłopczyka, które chciałbym sprzedać żeby coś za to małej kupić jeszcze no i wystawiałam już raz ale nie wiem czy źle umieściłam czy co ale nie było odzewu za bardzo, mało wyświetleń nawet. A wystawiałam po dwie sztuki, takie mini komplety w zestawach ubrań. Chcę spróbowac jeszcze raz a jak nie to pewnie wyślę kuzynce która będzie miała synka bo nie ma co trzymać. Jakbyś miała jakieś rady to pisz pliss
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Katherine
cos wizaz nei cytuje i moglam nicka pomyliccc - a to nie ty mialas miec chclopca , potem wyszlo ze bedzie dziewczynka i stad te ciuszki?? bo dalas haslo do mamusiek chlopcow o emaila kto bylby zainteresowany i ja podalam emaila wyrazilam chęć ale nic nie dostalammmm![]()
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-04-02 o 11:18 |
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam z rana, u nas dzisiaj nawet jakieś słońce....szał... |
|
|
|
|
#4126 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też wyszło słońce. Na termometrze 30 stopni
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wizaż dalej szwankuje
![]() ale to nic, i tak się pochwalę Zostało nam z Bartusiem 7 tygodni - 49 dni - kończymy 33 tydzień |
|
|
|
#4128 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() i po świętach... teraz trzeba podojadać świąteczne resztki ![]() Cytat:
Jak mnie bierze narzekanie na polską rzeczywistość, to odpalam w necie artykuły o zyciu np w republice Czadu i odrazu mi lepiej ![]() Cytat:
chyba nie na dworze, czekaj z rozpakowywaniem jak nadejdzie jakaś sensowna pogoda ![]() 20 kg ? Ty ? w życiu, widziałam Twoje zdjęcie, laska jesteś, proporcje zachowane, nie ma opcji jak na moje oko ![]() Cytat:
? mam dużo rodziny w Niemczech i tam są takie egzotyczne imiona jak dla mnie np Denis, Gunter, Florian, Pascal, mamy też w rodzinie małą Fionę Jestem naprawdę ciekawa co wybierzecie
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nadal nic nie cytuje... Witam się z wami po świętach dzisiaj juz z łóżka. Czuję się nadzwyczaj dobrze, W niedziele byłam na chwilę u babci, a wczoraj u teściowej i siostry Tż. Nawet nie czułam, żeby mi brzuch twardniał wiec nie wiem czy nie twardniał czy po prostu o tym nie myślałam. Też mnie kość ogonowa bolała od siedzenia ale to przez to, że strasznie niewygodne krzesła były. MoTyleKsw Też wizytuję w czwartek. Tym razem mam zamiar się "ogarnąć: w środę, w czwartek tylko prysznic i wizyta bo ostatnio lekko się napracowałam przed wiztyta ( depolacja, obiad, mycie podłóg w całym domu ) i myślę, że to też mogło mieć wpływ na badanie. Mam nadzieję, że będzie lepiej i każe mi się oszczędzać ale nie leżeć plackiem.
|
#4130 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mama mnie wczoraj uświadomiła. Mówi: "Za dwa miesiące będziesz się już śmiać i nie będziesz się juz przejmować porodem" Kumacie?! Za dwa miesiące już po wszystkim będzie!!!!!!!!!!!! A dopiero co był 16.09. kiedy zrobiliśmy z TŻem test!!!!!!
|
#4131 | |||
|
Zakorzenienie
|
poświąteczny nalot wizażanek i serwery nie wyrabiały
![]() Cytat:
ważne, żeby kontrolować temperaturę. jak nie jest za wysoka, to dobrze - organizm walczy... bo z bakcylem poradzi sobie antyk, ale co z wirusami, które to często bezkarnie się tam roznoszą? no, ale jak tylko temperatura wzrasta do poziomu nieodpowiedniego dla danego wieku dziecka, to zbijać. lekarz powinien jasno określić kiedy co lubi twoja mała zupki? jakieś papki... żeby organizm się nie męczył zbytnio z trawieniem, a dostał wszystko. coś lekkiego, ale pożywnego... kurczę no coś trza działać. ale nie martw się zbytnio, wiele dzieci to przechodzi - takie cholerstwo, no ale co zrobić... trzymajcie się tam! Cytat:
albo przynajmniej tą część artystyczną odwalą przy twoim łóżku ![]() a propos orki i dwójki - ja w końcu dwójkę odklepałam! po tygodniu! od razu mniej orkowata się czuję... więc przypuszczam, że po porodzie to dopiero będziemy czuły się eleganckie tylko może nie przeglądaj się bezpośrednio po porodzie. wiesz, odczekaj trochę, umyj się i dopiero ![]() Cytat:
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
justyna_g4 u mnie bez zmian niestety i męczę się strasznie z tym - mam najgorsze wizje, że na bank na dniach urodzę
i wyniki mam do kitu (choć jeszcze ich nawet nie widziałam, odbiorę przed wizytą co by się nie stresować )A bez kitu mam dość swojego narzekania, ale jak tu nie narzekać, jak ustać w pionie 5 minut ciężko ![]() Ale jak powie mi, że jest kiepsko - choć on nie z tych to każę się wsadzić do szpitala i tam będę umierać na nudę, ale może jakoś wszystko wyciszą ![]() A Ty się oszczędzaj by do czwartku było wszystko w porządku i byś nie musiała jak kołek leżeć ![]() vil w którym tygodniu ciąży zakładałaś pessar?[COLOR="Silver"]
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-04-02 o 12:20 |
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co kojarzę ro vil zakładała jeszcze w dwudzustym którymś tygodniu. Kojarzy mie się 27 do 29 ale nie wiem dokładnie i czy na pewni. A w netto znów kocyki. Ciekawe jakie
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
Co jest? Nikt wczoraj nie wkręcał że rodzi???????????
|
|
|
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
Co jest? Nikt wczoraj nie wkręcał że rodzi???????????
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
coś nie chce cytować... no ale żebym nie zapomniała:
Mysia, do lekarza, ale to mi już! Ag_nes - imię jednak ma być bardziej niemieckie niż polskie, bo w końcu to w niemczech dzieciak się będzie chował. przesz nie nazwę go Jaroslav ale nawet to niemieckie imię ma być na tyle proste, żeby nie było kłopotu w rodzinie z wymową. no i też w niemczech - tak jak mówisz - strasznie dużo tych egzotyków... i niektóre imiona niemieckie można na tysiąc sposobów pisać - np. takie ładne imię Filip. a można napisać Philip, Filip, Phillip, Fillip, Philipp, Filipp, Phillipp, Fillipp... nosz potrzaskać się można ![]() oj, wiecie co? niech będzie! wpadło nam do głowy Felix. jest takie normalne, bez złych skojarzeń... no - tak myślałam ("no ale zrób jak uważasz, to tobie ma się podobać" vvgh u mnie za 2 miechy to akurat będzie krzyk ale nie boję się. naprawdę jakoś luzik... no i pewnie dopiero "po" się zacznie - nie będziemy miały sił na myślenie i martwienie się
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze? To miałam to w zanadrzu
ale pomyślałam, że zestresowałyby się kobitki i po cóż na cóż? Jeszcze by mi myszy nasłały
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
kalka no faktycznie, nie wpadła żadna na to
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche mnie Felix co najwyżej może się z orzeszkami skojarzyć
a co do rodzenia w prima aprilis - jeszcze by się któraś przejęła za bardzo i sama zaczęła rodzić zaczęłam pakować torbę i nie wiem, chyba będę musiała wziąć taką wielką co to na kolonie na 2 tyg brałam
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w rodzinie jest 2 dzieci z 1 kwietnia, wystarczy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Witam

. 

chyba nie na dworze, czekaj z rozpakowywaniem jak nadejdzie jakaś sensowna pogoda
Ślub 27. X. 2012