|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Aś my mamy znajomych ślub w sierpniu i nie wiem co ubiorę, bo brzuszek jeszcze będzie pewnie a nie chce kiecki ciążowej:/
kalka, mi to przeszło przez myśl, ale stwierdziłam, że potem to mi TŻ nie uwierzy jak naprawdę się zacznie
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-04-02 o 13:01 |
|
|
|
#4142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
Mi wyszedł wg usg termin na 1.05., cha cha, ale to wg wielkości, a tak to mam na około 20.05. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Mysia, a Ty brałaś tylko cywilny? ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Mysia, a Ty brałaś tylko cywilny?
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałam wkręcić wczoraj rodzinkę, że mam jakieś skurcze i musimy jechać do szpitala, ale po tym jak 31.03 prawie cały dzień brzuch mi się stawiał non stop, stwierdziłam, że jednak boję się wykrakać, bo u mnie jeszcze daleeeeko z terminem porodu.
Może jakbym była w 34tc to bym sobie tak pożartowała.
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia może już nie będziesz miała brzuszka
a zawsze możesz założyć bieliznę modelującą i będzie lepiej |
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
vvgh tak i nie planuje kościelnego
źle się wyraziłam mamy slub znajomych w sierpniu:P---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- XxXJuSstiii no ciekawa jestem jak to będzie z karmieniem:/ młody pewnie u babci zostanie a ja będę odsysać na weselu w łazience
|
|
#4146 |
|
Zadomowienie
|
najpierw awaria wizażu, a teraz padło na amen allegro i ing :/
jak tu się nie denerwować. ja chyba zdecydowałam się ostatecznie na laktator aventu, ręczny na początek, mam nadzieję, że dam radę.
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia no dla Małego odciągniesz wcześniej a sama co 3 godzinki będziesz biegała do łazienki albo jakiegoś pokoju. Gorzej z wyparzaniem laktatora po odciągnięciu pokarmu :/
|
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Justi wyparzanie laktatora po każdym odciągnieciu
kurde ja myslałam, że raz dziennie wysterylizuje to wsytarczy
|
|
#4149 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysia : Aaaa, rozumiem
Myślała, że kościelny chcecie brać.---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Mysia : Aaaa, rozumiem Myślałam, że kościelny chcecie brać.
|
#4150 | |
|
Zadomowienie
|
Witamy się po świętach
![]() Cytat:
A nie podoba Ci się Adam? W Polsce ładne imię i tak chyba też by się przyjęło i łatwo wymawiało
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia no w sumie nie wiem, może i wypłukanie wystarczy
powiem Ci, że specjalnie się tym nie interesowałam jeszcze...
|
|
|
|
#4152 |
|
Wtajemniczenie
|
Cloche, nie sugeruj się tym co mówią inni, wybierz imię jakie Tobie się podoba
Jak moi rodzice gdzieś mówią, że u nas będzie Jurek, to na początku niektórzy mówią: "Na prawdę?", nie że coś złego, tylko że raczej to imię mają osoby 40+ A my się już tak przyzwyczailiśmy i innego sobie nie wobrażam A mój wujek nam zazdrości i żałuje że dał synowi imię Mikołaj i nawet drugiego nie dali, a my damy po moim dziadku - Oswald. Zżera go taka zazdrość, że siostrzenica wymyśliła, a on nie wpadł na to
|
#4153 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mamy parę dni różnicy ![]() Cytat:
moja subiektywnie ulubiona lista imion męskich- Aleksander, Iwo, Wiktor, Leo, Vincent, Teo, Bruno, Karol, Szymon no i last but not least- Jakub ![]() może coś wybierzesz..
|
|
#4154 |
|
Raczkowanie
|
banka26- dokładnie to ja, to ta historia
dla dziewczynki mam dużo po córce a dla chłopca jak gin mówił że prawie na pewno chłopiec to zaczęłam kupować bo lubię być przygotowana ale teraz to na pewno dziewczyna więc nie ma co trzymać, tylko wtedy co pisała o tym to nie dostałam maila żadnego, jak jesteś zainteresowana podaj mi maila na priv, wyślę Ci fotki tego co mam
|
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
katherina - ajednak nie jest zle z m0ja pamiecia , posalalm na priva
![]() My jutro usg mamyyy , mam nadzieje ze bedzie wszystko ok w razie czego zabieram spakowana torbe do szpitala, z racj tego ze szpital w innym miescie to niestety ale trzeba byc przezornyym aa i ii od dzisiaj 42 dni do poroduu :d
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-04-02 o 13:38 |
|
|
|
#4157 |
|
Wtajemniczenie
|
pocytowałam i wcięło ... ehhh.
Metro mam nadzieję że malutka szybko wyzdrowieje, biedactwo małe ![]() w dniu kończenia 31 późno, i lekarz mówił że nie ma sensu, że mam leżeć, ale leżenie u mnie powodowało tylko to że szyjka się dalej skracała więc się uparłam, i dzięki temu miałam 5 spokojnych tygodni (nie licząc skurczy i bóli brzucha, ale o szyjkę byłam spokojna).
|
|
|
|
#4158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wizaż dziś działa na podobnych obrotach jak ja.... Miałam tyle planów: pojechać do hurtowni po pieluszki, odwiedzić siostrę cioteczną i spotkać się ze znajomymi wieczorem. A udało mi się jedynie ugotować obiad i padłam bez życia... Musiałam wszystko poodwoływać bo ledwo z łóżka się zwlec mogę... Nie wiem nawet co to jest... Chyba ciąża
![]() Raz na ruski rok trafi się ślepej kurze ziarno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale argumentem na "nie", który strasznie mi siedział w głowie i męczył, było to, że w RPA jest to bardzo popularne "czarne" imię i każdy RPAńczyk mi to mówił. Dla mnie to oczywiście żaden argument przeciwko, ale sobie pomyślałam, że może lepiej wybrać imię bardziej neutralne. Ale inne się nie znalazło, a ja Sofię kocham U Was wciąż kibicuję Florkowi
|
||
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Łooo Bańka to jutro trzymamy kciuki by jednak takiej potrzeby nie było, a jeśli będą dalej podejrzenia to może i lepiej się położyć
![]() happy mój zabijacz czasu nie chodzi czyli allegro ;((w sumie dobrze, bo od kurierów się nie opędzę) a i co najlepsze nie mam jak zapłacić za allegrowe zakupy bo konto w ing
|
#4160 |
|
Rozeznanie
|
A jaki kupiliście model bo my myślimy nad AC401.
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
vil tak mi się właśnie wydawało, że jakoś późno zakładaś...
A pytam się bo ubezpieczam się i swoją wiedzę na zapas
|
#4162 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() Cytat:
dziś większość serwisów ma jakieś problemy, allegro tłumaczy się tak: Dzisiaj w godzinach porannych występowały problemy techniczne z serwisem Allegro. Były one związane były z atakiem typu DDoS, który został skutecznie odparty. Obecnie zmagamy się z kolejną falą tego ataku polegającego na próbie zablokowania dostępu do serwisu. To właśnie stąd problemy, których niektórzy z Was (około 20% użytkowników) doświadczają. Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-04-02 o 13:54 |
||
|
|
|
#4163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż myślę, że co byś nie wymyśliła w Niemczech przejdzie wszystko, w końcu oni tam są (dużo bardziej niż Polacy) przyzwyczajeni do różnorodności kulturowej i chyba nic nikogo nie dziwi, nawet Jarosłav (Polskę zbaw ![]() Jakoś o tym nie pomyślałam , miałam wkręcać super katolicką teściową, że dziecko będzie Buddystą, ale TŻ zabronił
|
|
|
#4164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jutro idę na kontrolę, wyjątkowo mam nadzieję że nie usłyszę że szyjka długa, szczelna i nie ma szans w najbliższym czasie na poród |
|
|
|
|
#4165 |
|
siedzę i myślę
|
Hejka
Witajcie po świętach... tak na nie czekałam, a jakoś nie miałam apetytu żeby się objadać ![]() Jakoś dziwnie boli mnie brzuch, trochę jak na okres... miałam sprzątać, ale się przestraszyłam i leżę ... Nie wiem czy to te skurcze Braxtona-Hicksa czy coś innego...
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-04-02 o 14:08 |
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młoda też ma dzisiaj dzień lenia
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiecie, że ja też ostatnio osłabłam
no ale w końcu to ósmy miesiąc, mam prawo
|
|
|
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamierzam jeździć do małej. Pewnie do jakiegoś czasu mama będzie z nią u mojej babci, która mieszka obok sali weselnej, a w nocy pewnie będę musiała już do domu pojechać ale to i tak tylko 3km. Cytat:
Szczerze mam nadzieję, że u mnie nie będzie jednak konieczności go zakładać.
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-04-02 o 14:23 |
||
|
|
|
#4169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na ostatniej wizycie lekarz Ci nie zalecał więcej leżeć, przy krótkiej szyjce? moja jest 5 mm dłuższa, ciąża dwa tygodnie wyższa, a mam się nie ruszać z łóżka...co lekarz to opinia widzę.. co do skurczy nie poradzę, bo sama nie umiem ich rozpoznać.. odpoczywaj
|
|
#4170 |
|
siedzę i myślę
|
Happy - on tylko mówi żeby się nie przemęczać... dzisiaj brzuch mnie rozbolał od siedzenia, więc na pewno nie z przemęczenia... poczekam, jak nie przejdzie to chyba wybiorę się na IP
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

07.07.2012
a zawsze możesz założyć bieliznę modelującą i będzie lepiej 

kurde ja myslałam, że raz dziennie wysterylizuje to wsytarczy

("no ale zrób jak uważasz, to tobie ma się podobać"
powiem Ci, że specjalnie się tym nie interesowałam jeszcze...

Zżera go taka zazdrość, że siostrzenica wymyśliła, a on nie wpadł na to 
mamy parę dni różnicy 

Nie wiem czy to te skurcze Braxtona-Hicksa czy coś innego...