|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwqiecień miesiącem dla mnie, czyli wspólne dążenie do piękna.
Cytat:
serio?? muszę wypróbowac
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Fantastyczny wątek,będe tu częstym gościem
![]() -butekla wody Czy wy wiecie,że ja nie pije wody?całe zycie pije cole zero-zamiast herbaty,full kawy. -zero pieczywa,makaronu,ryżu -słodyczom mówie stanowcze nie!!!!!! -więcej warzyw,owoców -minimum 60 min ruchu -raz w tyg peeling twarzy i ciała -masaż ud -regularne używanie balsamu antycellulitowego -maseczka na twarz 1-2 razy w tyg -depilacja raz w tyg -raz w miesiącu żelki -raz w tyg maseczka na włosy-to kocham robić,nigdy nie zapominam,nie ma,ze się nie chce bo zawsze mi sie chce.Jestem włosomaniaczką ![]() No póki co to by było na tyle jak mi sie coś przypomni to dopisze.
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
rycynowy domyka łuski, przez co włosy wydają się ciemniejsze...
odwielorybiam się ![]() Edytowane przez katiennn Czas edycji: 2013-04-02 o 11:57 |
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyś często nakładałam rycynkie na włosy i rzęsy jednak olejek mi się skończył i jakoś tak zaprzestałam tych praktyk
może warto było by do tego wrócić?
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zacznę kombinować z rzęsami i brwiami
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj miałam maskę na włosy, dziś są gładkie i lśniące, zaraz zajmę się dłońmi, trzeba je doprowadzić do porządku
i zdrowe odżywianko, własnie wypiłam świeży sok z pomarańczy łykam także witaminki, żeby wzmocnić sie też od środka
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tamtym roku ćwiczyłam to tydzień, wycisk jest meeega, zakwasy też. Ale jakoś dłużej nie wytrwałam trzymając się planu. Czasem ćwiczyłam wybrane ćwiczenia, efekty na pewno są po tym miesiącu bo czuć jak mięśnie mocno pracują Możliwe, ze włosy są "przejedzone" albo tak jak w moim przypadku-cytryna robi efekt wysuszonych włosów. ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- dokładnie tak ![]() Ale coś z "barwnika" też w sobie ma, bo np. u mnie po stosowaniu go przez miesiąc 2 razy w miesiącu pojawiły się miedziane refleksy
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobno dobrze działa tez na skalp, przyśpiesza wzrost itd., ale tego jeszcze nie próbowałam, bo za bardzo obawiam się totalnego przyklapu podczas takiej kuracji.. ![]() Na rzęsy stosowałam miesiąc regularnie, były jedynie bardziej elastyczne, no i chyba mniej wypadały (ale odstawiłam wtedy też zalotkę). Potem coraz częściej zapominałam i w końcu przestało go stosować. Może moim rzęsą trzeba dłuższa kurację? Jutro idę do apteki i zaczynam kolejny raz przygodę rycynową na rzęsach Może kupię też jakąś odzywkę do rzęs aby nakładać ją jako baza pod tusz na dzień.
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
![]() Czekałam na taki wątek ![]() Moje kwietniowe (i nie tylko - mam nadzieję) postanowienia: - wrócić do zdrowego odżywiania, - wrócić do ćwiczeń, bądź jakiegokolwiek wysiłku fizycznego, - zrzucić kolejne kilogramy i nie pozwolić na efekt jojo, - min 1,5l wody dziennie, - w końcu skorzystać z zakupionego zaparzacza i napić się zielonej herbatki, - po każdym prysznicu - balsam, - zadbać o włosy, cerę i własne samopoczucie. Do dzieła!
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
też się bałam, bo się naczytałam że rycynowy dla blondynek to zUooo
![]() a potem jednak mit został obalony najfajniejsza w rycynowym jest jego cena ![]() a jeśli któraś z Was zmaga się z wypadaniem, to szczerze polecam olejek łopianowy (ale w wersji ze skrzypem polnym) z Green Pharmacy ![]() a teraz szukam czegoś na zagęszczenie ![]() ale nam się włosowy OT zrobił ![]() witamy Szara Myszka! ![]() to ile już zleciało?
odwielorybiam się ![]() Edytowane przez katiennn Czas edycji: 2013-04-02 o 13:39 |
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Oj coś dzisiaj miałam problemy z zalogowaniem się na forum
![]() Ja o dzisiaj zaczęłam pielęgnacje tak: - mniej kalorii - zjadłam 2 kanapki pieczywa chrupkiego z biłam serkiem i pomidorem. Do tego dwa jabłka i zaraz wypiję zielona herbatkę - podczas prysznica zrobiłam sobie pilling kawowy, wsmarowałam w siebie: ujędrniający balsam do biustu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...st.html&next=1 i balsam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wy.html&next=1 Na buzię nałożyłam: Flavo C https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html Mój cel to: Stracić kilogramy, które uzbieram w ciągu ostatnich 3 miesięcy po rzuceniu palenia. Chcę zadbać o cerę - rozświetlić ją, bo mam teraz brzydką i zszarzałą po zimie. Trochę rozjaśnić przebarwienia potrądzikowe. Wzmocnić włosy i paznokcie. I ujędrnić skórę całego ciała A olejek rycynowy - racja jest super na włoski ja robiłam go sobie z cytryną i żółtkiem, taką maseczkę nakładałam na ok 3 godz raz w tygodniu i faktycznie dawała zadowalające efekty
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Ja_tylko_ja zamień te bezwartościowe deski (pieczywo chrupkie) na normalne, pełnoziarniste, ciemne pieczywo.
może być ze słonecznikiem, razowe, żytnie... - popróbuj i znajdź to, które Ci smakuje (byleby nie białe, pszenne)
odwielorybiam się ![]() Edytowane przez katiennn Czas edycji: 2013-04-02 o 14:19 |
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś już zaliczone:
-peeling solny na bużkie -maseczka oczyszczająca -maseczka miodowo mleczna na włosięta Kupiłam nową suszarkie bo stara skończyła swój żywot przed świętami.Jest ekstra i to za grosze. Od prawie 2 miesięcy biore też falvit
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Mi łopianowy ze skrzypem nie pomógł
![]() A na zagęszczenie polecam kozieradkę. Wcieram miesiąc i "wyhodowałam" już sporą grzyweczkę
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na obiad zafundowałam sobie Allevo zupę brokułowa- fuj ohyda i jabłko z melonem ![]() Te produkty Allevo postanowiłam stosować tylko przez pierwsze 5 dni i tylko raz dziennie - po to żeby przestawić się na mniejszą ilość jedzenia w ciągu dnia. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Ja_tylko_ja żółtko powinno się trzymać max. 30-40 min. Dłużej trzymane lubi wysuszyć mocno włosy. No, ale to kwestia indywidualna, skoro u Ciebie sprawdza się dobrze trzymane 3 h...
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Adelajda możesz coś więcej o flavicie?
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Edyta o proszę o tym żółtku to nawet nie wiedziałam.
Adelajda a jaki to jest ten peeling solny na buzię ? |
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieś pierwsze wygooglowane artykuły... http://diety.wieszjak.pl/odchudzajac...-i-zdrowe.html http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/zdrowie/diet...,97_35459.html http://fitness.sport.pl/fitness/2029...,11398840.html poczytaj troszkę o zdrowym odżywianiu, o tworzeniu jadłospisów jest tego sporo w wątkach podwieszonym na dziale Dietetyka na wizażu
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Katiennn dziękuje
![]() Zastanowię się jak to rozwiazać Może rano będę jadła normalny ciemny chlebek, a wieczorem pieczywo chrupkie. |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
wieczorem to najlepiej coś białkowego...
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
najlepiej rybka / serek wiejski / twaróg / jajka. jogurty zwykle mają więcej węgli niż białka
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
kolejny fajny wątek widzę ja już się zmotywowałam miesiąc temu tak porządnie o siebie zadbać, mimo ze dbam od zawsze. peelingi balsamy maseczki to obowiązek ale na wiosnę postanowilam wzmocnić działania o ćwiczenia,ograniczenie słodyczy,body wrapping i rollmasaż. musze przyznac ze sa efekty tak więc dbajmy o siebie bo warto! mimo ze wiecznie mi na wszystko brakuje czasu to jednak warto go znalezc dla wlasnego lepszego samopoczucia. kazdemu co innego poprawia humor ale ja kocham kosmetyki, nowości i inne zabiegi co dla niektorych jest pewnie niezrozumiale ale w koncu studium kosmetyczne zobowiązuje ![]() o włosy dbam porządnie od października i jest lepiej. kilka dni temu je obcielam i zapuszczam w koncu prawie jednej dlugosci (mialam wycieniowane wczesniej) dodam sobie kolejne postanowienie na kwiecień: rzucić palenie i nie jeść słodyczy + pije herbatki ziołowe co mają tez mnie upiększyć ![]() zaraz ide zrobić body wrapping i poćwiczyć a potem porzadki poświąteczne i czas na obowiązki - pisanie projektów i pracy lic |
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny
Poszukałam i faktycznie znalazłam coś o rybach i białku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=203632 A i mam jeszcze pytanie czy serek wiejski mogę zjeść cały z kromką chleba? Cieszę się że tu trafiłam Zaczynam się domyślać dlaczego od miesiąca nie mogłam schudnąć a tylko tyłam |
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie co do wiejskiego, można jeść go praktycznie ze wszystkim, nawet na słodko jak ktoś lubi, np. z jabłkiem, cynamonem, odrobiną cukru choć mnie osobiście na słodko nie przekonuje. uwielbiam wersję z dodatkiem makreli, pomidorka, cebuli idealna kolacja bezchlebowa, dużo białka, polecam
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
to może ja też sie dołącze? ; p jakos ostatnio brak mi motywacji, a w grupie zawsze raźniej
ogólnie pomysł "kwietniowy" bardzo mi sie podoba, bo jak pomyślę, że mam być na diecie do końca życia, to mi się wszystkiego odechciewa ; p a moje postanowienia na ten miesiąc, to po prostu zdrowo się odżywiać i zacząć regularnie ćwiczyć
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
właśnie przyszła do mnie siostra i spytała, czy od jutra się odchudzamy, więc koniec wymówek, jutro SB, tym bardziej, że niedawno byłam tydzień i efekty już były widoczne
póki co planuję dziś jakąś maseczkę na włosy albo olejowanie i zaraz lecę wypić pokrzywkę
|
|
#59 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem wegetarianką, więc wcinam kotlety sojowe (oczywiście niesmażone) albo jakieś warzywo ![]() Pieczywo chrupkie traktuję najczęściej jako przekąska jak np. oglądam film z bratem i on chrupie paluszki albo chipsy a ja niestety nie mogę się powstrzymać to wolę jeść te "deski" niż chipsy o 21 wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Byłam na SB 4 dni! ![]() Testowałam mnóstwo diet-od Dukana, SB, po kapuścianą czy kilkudniowe jednoskładnikowe. Ale obecnie jestem przeciwniczką wszystkich diet, w których przeważa białko. Zakwaszenie organizmu, problemy z nerkami, niedobory wapnia itd. Uważałam to wszystko za bzdury i myślałam-przecież schudnę 5 kg, wrócę do zdrowego odżywiania i nic mi sie nie stanie, niemożliwe żeby zwykła dieta zrobiłam mi bardzo źle. Myślałam tak do momentu, kiedy moja ciotka byłą 3 lata temu na Dukanie. Z powodu kłopotów z nerkami nie mogła kontynuować "jednego białkowego dnia do końca życia", więc waga wróciła (jest aktywana fizycznie więc efektu jojo nie było, wróciło bodajże 7 kg z 10 które zrzuciła, ale gdyby nie codzienne spacery pewnie wróciłoby więcej). Posiłki urozmaicała, wiele różnych posiłków itd. Mimo to do tej pory nie może unormować wyników morfologii do tych "sprzed" Dukana. Najlepsza i najzdrowsze jest zdecydowanie dieta MŻ. ![]() Jestem wegetarianką od ok. 6-7 lat, od jakiegoś czasu nie jem jogurtów, serów, mleka, jajek (ok, w święta z bólem zjadłam pół ). Nie jestem weganką, bo np. jajka w wypiekach jem, mleko w lodach też zdarza się.Leczę się na zapalenie stawów od dwóch lat i może to głupie i to czysty zbieg okoliczności, ale odkąd odstawiam produkty pochodzenia zwierzęcego nie budzę się w nocy z bólem barku, nie mam problemów z zaśnięciem przez ból kolana. Jestem bez tabletek obecnie, więc zasługa prochów to nie jest. Zobaczymy co będzie dalej.... ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
cieszę się, że pomysł się podoba, witamy! ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- A wiec u mnie dzisiaj: -4 porcje owoców/warzyw -ok 1,5 l płynów (woda, zielona herbata) (pokrzywy nie liczę, bo ona działa raczej "odwadniająco") -8 min buns -olejowanie włosów i pokręcę jeszcze hula-hopem
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
edyta, wiele do weganki Ci nie brakuje :P
też swego czasu byłam wege, teraz jem tylko białe mięso i to też z raz na miesiąc. pokrzywa wypita, jeszcze olejowanie mnie dziś czeka
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

. O olejowaniu jest mnóstwo wątków na Wizażu, a w internecie można znaleźć niesamowite efekty