|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
cześć mamuśki
u nas już po świętach ja od dzisiaj na diecie plus skalpel, do tego dojdzie basen 2 razy w tyg, zawzięłam się i koniec póki co dukan od dzisiaj, to jedyna dieta na której chudnę, gdyby nie ciąża druga to już bm dawno w 36 chodziła no ale, teraz już ciąży nie planuję![]() Konczi - kurcze, ja też bym tak zrobiła...obserwuj małą, jak coś to pewnie, ze jedź, lepiej jechać na darmo nawet niż nie pojechać i żałować Oby to była tylko jakaś wirusówka i szybko minęłoIza w nocy sie rozdarła na cały blok, chyba jej rozpiera dziąsełko, bo ta dolna jedynka przebita i pewnie pnie sie w górę. Żel musiał przestać działać i ją bolało. Tż ją wziął do nas na łożko i spała do 7.30 Teraz też poszla spać, więc ja zmykam do spa (łazienki) na obróbkę nóg, podwozia i innych części ciała
|
#4022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Co za okropna noc za nami. Mati ciągle się budził, płakał, kręcił. Podejrzewamy że brzuszek go bolał, bo zrobił kupną maskarę połączoną ze zmianą piżamy i pościeli. Chyba za dużo chlebka zjadł, bo mu strasznie skórki zasmakowały. Zaraz wybywamy do rodziców. U mnie to samo. Jestem zła sama na siebie. ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! My od soboty próbujemy BLW
![]() Na pierwszy rzut poszła marchewka i ziemniak. Pokrojone w podłużne paski. Ziemniaka super sobie rączką memlał, ale z marchewką trochę gorzej, bo sobie odgryzł wielki kawałek i trzymał w buzi Wczoraj za to ukradł tacie z talerza kawałek papryki i sobie ciumkał, a potem pieczonego ziemniaka. Super to jest Wczoraj dostał też pierwszy raz mięsko, królika Muszę tylko szybko kupić jakieś krzesełko! |
|
|
|
#4024 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
u nas 2 nocki z rzędu Iga obudziła się po 23 z takim płaczem jak nigdy, nie wiem co jest grane..bo ona prawie wogóle nie płacze na codzień Nie wiem czy jej się coś śniło czy jak ![]() święta u nas mijają nudnie.. boję się że w sukienkę ślubną nie wejdę
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Hey mamuski u nas juz po świętach
wróciliśmy godzinke temu od rodziny. Jagoda całkiem inne dziecko, dom pełen ludzi to jest to. Jednym słowem aniołek i dusza towarzystwa hehe. Nawet jadła elegancko a w domu juz wariuje, mogłaby chociaż pozory zachowac i byc jeszcze grzeczna hehe. A i dziś u rodziny pospala do 9 pewnie dlatego,ze rolety anty mają i ciemno bylo w pokoju. Normalnie nie pamiętam kiedy ostatnio do 9spalam![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Konci doczytalam teraz,ze juz lepiej. Biedna Dusienka oby gorączka juz nie wróciła.No u nas odpukać Jagoda sie jeszcze nie zarazila odemnie ale boję sie o nia stradznie. Mi katar minął ale zaczęłam mega kaszlec i wydzieline odkaszluje co chwilę
|
#4026 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tez nie bardzo, Kinga przedwczoraj wybudzała się w nocy 7 razy, a dzisiaj 6- tak liczę to
. Nie wiem o co chodzi, bo w sumie nie płacze, tylko się kręci i marudzi, w dzień też straszna maruda, najchętniej na raczkach . Poza tym podjęła bunt na mm, nie tknie, nie chodzi o butelkę, bo sok pije ładnie, ale mleko tylko z piersi, mojego z butli tez nie chce . Za 2 tygodnie chciałam powoli kończyć karmienie, a tu taki psikus! .
|
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Konczitko - Dobrze zareagowlaiście. Mam nadzieję, że to tylko ząbki albo trzydniówka
![]() Pierwszy raz tyle napisałyście, że nie mam co nadrabiać Melka zachwycona towarzystwem, popisówki strzelała, uśmiechy słała - przy czym o dziwo stydziocha łapała . Pociecha z Niej!Raczkuje Tylko wczoraj brzuszek Ją bolał, bo tata dał deserek, którego dziecko jeszcze nie może. No, ale przecież pomyłki się zdarzają.. Jutro jedziemy do Poznania, a od 10kwietnia idę do pracy
|
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
No i święta minęły
. Fabianek zdecydowanie w gości może jeździć . Spokojny i wesoły . Zima nie odpuszcza,śniegu pełno W przyszłym tygodniu są urodzinki Gracjanka i myślę co by mu kupić w prezencie ![]() Konczi lepiej zareagowac wcześniej niż za późno Po tych Świętach na pewno mi kilogramów przybyło
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cześć. W nasze kochane dziecko coś wstąpiło. Dopiero Go ululaliśmy. Przez 2 godziny jęczał. Chyba za dużo wrażeń.
|
#4031 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Witam i ja późnym wieczorem.
Podczytywałam trochę w tel.a coś mi się z ekranem popierdzieliło i ucięło obraz,ze mam gdzieś 2cm na 3 ,ale namiętnie śledzęKonczita mam nadzieję,że już z Dusią dobrze.Sama się wystraszyłam,czytając to,co napisałaś. W ogóle to dziś w kalendarzu maluszka wyczytałam,że 3dniówkę ma się raz w życiu I nasz bałwanek wiosenny ![]() Może mnie nie być ze względu na zmianę dostawcy internetu. Pozdrawiam Was
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-04-01 o 23:06 |
|
|
|
#4032 |
|
Raczkowanie
|
Święta Święta i po Świętach...przeleciało raz dwa :/ TŻ wraca wlasnie na Niemcy a ja spac nie mogę i nadrabiam Was..wogóle u nas też zasypane wszystko masakrycznie
nawet w tv gadali o powiecie rybnickim i raciborskim że niby najgorsze..a w sob nie bylo jeszcze ani grama śniegu a w nd taki sajgon się zrobił..konczi biedna Dusia..oby juz lepiej bylo,jak dzis sie czuje? angel zdrówka ![]() p.s.a mój maly tez ćwiczy pozycje do raczkowania,zaczął opierać sie na wyprostowanych rączkach i kica podsuwając pod siebie obie nóżki naraz
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-04-02 o 02:26 |
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu wizaż wrócił
Dzień dobry ![]() Zaczęłam dzień od zakupów, kupiłam sobie i Kropowi buciki w Lidlu i sobie 2 pary spodni i bluzeczkę ![]() Dzieciaki śpią jeszcze, a mi się nudzi. |
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się poświątecznie
Minęło spokojnie, trochę za duo hałasu ze strony babci wokół Alicji ale to już standard ![]() Już niedługo będzie się realizować na kolejnym bobasie - siostra męża jest w ciąży ![]() ![]()
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Ave wizaz nareszcie wrócił
![]() U nas noc spokojna, Jasiu spał do 8.30. I tylko jeszcze te wieczory mamy do dopracowania ![]() U nas śnieg już prawie stopniał, ale zimno jest ![]() Konczi mam nadzieje, że z Dusią już dobrze
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
W końcu wizaż działa Konczi jak Dusia? Ja jakaś zmęczona po tych świetach ![]() od rana jakaś zmęczona jestem
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi w pracy więc pewnie później się dowiemy jak malutka.
Kurde niewiem czy brać się za ćwiczenia, bo pewnie jak zacznę to terrorysta wstanie, a nie chcę przerywać. A dziś zumba |
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Cytat:
A u nas w pierwszy dzień świąt spadł deszcz i zmył trochę tego śniegu, a też było sporo. Dziś TŻ jeszcze na urlopie i taki dzień leniwy się zapowiada. Ciekawe jak tam Dusia. Konczi pewnie na robocie skupić się nie może. |
|
|
|
|
#4039 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam po świętach.
![]() Aleńka po raz pierwszy wybyła z nami do rodziny. W samochodzie była bardzo grzeczna, a wracają to już zwykle spała Bardzo się cieszę, że pojechaliśmy. Fajnie było spotkać się z rodziną. Alicja na początku strachliwa, u mamusi siedziała, ale z czasem dała się przekonać i nawet zaczęła się uśmiechać do innych. Prababcia zrobiła jej na drutach kocyk, sukienkę i spodenki. Bardzo zdolną mam babcię. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Haha ale siłaczka. Śliczna sukienka! Cytat:
|
||||
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Święta,święta i po świętach ![]() W końcu wizaż działa Przyzwyczajona rano odpalam internet włączam wizaż a tu nic,zła byłam. Małż nadal chory,leniwy dzień się zapowiada. Jutro pójdę z Zuzią do przychodni zeby ją osłuchali. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Dzisiaj rano zrobiłam 5 tych krótkich filmikow 6-minutowych Ewy Chodakowskiej,jak padłam po nich na dywan myślałam że nie wstane.
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Cytowanie nie działa
![]() Ja zrobiłam mel b rozgrzewkę, cardio i abs. I tyle na dziś bo wieczorem jeszcze na zumbie poskaczę |
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin Tobie waga ruszyła a u mnie nic
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Mi ruszyła, ale przez święta w drugą stronę poszła i znów w punkcie wyjścia jestem
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co jeszcze mogłabym zmienić by ta waga w końcu ruszyła?
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
To i my witamy się po świętach.
Antek ma dzisiaj zdecydowanie zły dzień, a tym samym i ja razem z nim. Nie wiem czy to święta tak na niego wpłynęły i w ten sposób odreagowuje, czy wrócił terrorysta, który był przez moment na urlopie. Z dobrych rzeczy, to dzisiaj u nas słońce świeciło, więc w końcu dłużej pospacerowaliśmy. ![]() Piszecie o wadze... ja jestem tłusta i nie mogę patrzeć na siebie. Jak tylko dojemy poświąteczne resztki, to mam plan zabrać się wreszcie za siebie. Najgorsze jest, że nadal odrobinę dokucza mi to moje biodro, więc nie wyobrażam sobie ćwiczyć z takim bólem, a lubiłam sobie raz na jakiś czas poćwiczyć z Chodakowską, a teraz przez to musiałam z tego zrezygnować.
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Maggie,Konczi i Iwa po pierwszym dniu w pracy?
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja poświątecznie
![]() Od wczoraj jestem z Jasiem u mamci Jaś w nocy miał 38 stopni gorączki w ciągu dnia utrzymuje mu się stan podgorączkowy :/ i taki jakiś marudny jest . Już nie wiem czy to przez ząbkowanie cy o co chodzi ... jak nie minie jutro pójdziemy do lekarza ... tylko głupia mam nie zabrała książeczki zdrowia dziecka
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff wreszcie udalo mi sie wejść na wątek
od rana net mi szwankowal![]() U nas ok, mała zdrowa mimo, ze ja chyrlam jak gruzlik
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę się nie śmiać jesli zadam głupie pytanie ale skąd mam wiedzieć czy moje dziecko potrafi już samo siedzieć?
Bo jak trzymam ją na kolanach to unosi się i ma proste plecy i chwilę posiedzi i nie wiem czy można spróbować ją posadzić? Czy dopiero jak sama podniesie się z leżenia do siadu?
|
#4050 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
Lena zdrowieje, nareszcie po katarze ani śladu, kaszlu też nie ma. ponad 2 tygodnie ją trzymało. jutro wprowadzam gluten ![]() Lenę za pierwszym razem wysypało na buzi,więc go odstawiłam na jakiś czas. jutro drugie podejście. święta minęły spokojnie. przez dwa dni mieliśmy u siebie gości. Lenie bardzo się podobało całe to zamieszanie. ona uwielbia towarzystwo, im więcej osób do noszenia tym lepiej ![]() tylko na widok dziadka wyła histerycznie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

u nas już po świętach
ja od dzisiaj na diecie plus skalpel, do tego dojdzie basen 2 razy w tyg, zawzięłam się i koniec
Oby to była tylko jakaś wirusówka i szybko minęło

mam nadzieje że skończy się dobrze a tak boje się o moją perełkę 

pewnie dlatego,ze rolety anty mają i ciemno bylo w pokoju. Normalnie nie pamiętam kiedy ostatnio do 9spalam
. Za 2 tygodnie chciałam powoli kończyć karmienie, a tu taki psikus!

od rana net mi szwankowal