|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
a ja się nie znam - dlatego sobie tam nawet nie grzebę
|
|
|
#1142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie one wyszły ok 70 gr za 1 szt.
|
|
|
|
|
|
#1143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Akurat 1 nie wchodzą w promocje 2,3, 4 tak http://gazetki.biedronka.pl/g77,wios...rzebudzenie/16
|
|
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
no to czekamy z niecierpliwością
i fajnie że wszystko ładnie poszło
|
|
#1146 | |
|
Rozeznanie
|
wrrrrrr...
od rana nie chciało mnie zalogować na wizaż... ale już nadrabiam ![]() LiwkaO - bidulo... wracaj do zdrowia... jeju ja też się tak martwię o mój pokarm ... Cytat:
za męża!!! oby się chłopina wykurował do porodu!!! ![]() 2. co do smoczka - ja miałam 2szt jeden taki ful wypas za 30zł do szwagierki z nuka , drugi za 4,50 z czegoś tam... Mała do tej pory jak wyczuje smoka pluje nim w dal i za żadne skarby nie chce go possać... u mnie sie nie sprawdził, ale też w szpitalu nikt go nie zabraniał używać...
|
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Rozeznanie
|
racja
mam przytępiony umysł....nie wpadłam na to
|
|
#1148 | |||
|
Wtajemniczenie
|
HEJ!
Ptaszysko, BRAWA dla Natalci!!! ![]() Dziewczyny brawo za 37 tc!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do pieluch Dada newborn to kończe paczkę i ni ejestem z nich zadowolona... dużo bardziej przypadły mi do gustu bella happy.... może te późniejsze Dady będą lepsze... A my dzisiaj po wizycie w przychodzi - maluszek w tydzień aż 300g do przodu już 160g więcej niż waga urodzeniowa.... ulga jak nie wiem co
|
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
Moja szwagierka na dzień używa pieluszek Dada a na noc Pampers...
A co do tych chusteczek to mówi że są rewelacyjne... Ja się wybiorę na zakupy po te chusteczki na pewno
|
|
#1150 |
|
Rozeznanie
|
w niedziele jadę odebrać wózeczek
jedynie jego brakuje mi do całej wyprawki dla Michałka....
|
|
|
|
|
#1151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1152 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dalej trzymam kciuki Cytat:
i za zdrowie całej rodziny! Cytat:
dla malutkiej Cytat:
za taką cenę! Cytat:
![]() wychodź szybkoCytat:
Nie mieliśmy przekąsek tym razem, bo z Julią pozostawało sporo, więc nie braliśmy a jeszcze o 15:00 byliśmy na sali, więc tylko 4 godziny goście siedzieli. Mieliśmy obiad z różnymi mięsami, ziemniakami i kluskami. Potem ciasto z kawę i herbatą, tort, a na koniec krokiet z barszczem. Mimo, że nie było przekąsek to tyle ciasta zostało, że po ułożeniu do blaszek wyszły mi 3 pełne i prawie pół tortu Nie wiem kto to będzie jadł Cytat:
na pewno skorzystam Cytat:
ok wstawię, choć ostatnio nikt chyba mnie nie czyta ![]() bo nawet nikt się nie zorientował, że przedwczoraj napisałam posta, że wstawiam fotkę i przez przypadek (edycja posta) mi się usunęło zdjęcie.
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ekstra elegancko!!!!!uf ufff. to co to bylo za tesktowo ze nie przybiera... u mnie w aptece sprzedawali "na saszetki". miałam 4. i zuzyłam. ale czy pomaga nie wiem. bolalo, ale zagoilo sie... jaka w tym zasluga TR?! uzywalam po kazdym skorzystaniu z toalety, do mycia uzywalam zelu do hig. intymnej.
|
|
|
|
#1154 |
|
Raczkowanie
|
Jak juz piszecie o torbie do szpitala to octanispet czy bepanten czy jakies inne lekarstwa braliscie?
Ja wlasnie czekam na ktg...i tak mysle ze wstapie do apteki zapytam sie o jakies masci na te nieszczsne rozstepy jak juz bede po porodzie..moze cos na blizny???znacie cos??? |
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu używalam pieluszek, chusteczek, masci na odpazenia Alantan. kąpiel, pielegnacja pepka - wszystko robily polozne. w domu uzywalismy octaniseptu. Na blizny-ranę polozna polecila Cicatridinę. Na rozstepy koncze moja ciazowa Mustelle. ja jestem z niej zadowolona.
|
|
|
|
#1156 | |
|
Rozeznanie
|
Dla mam na krocze:
mój lekarz mi poradził zwykłe szare mydło - biały jeleń lub tantum rose lub woda mineralna niegazowana + rivanolmam wszystko i na przemian przemywam, czy pomaga - zdecydowanie mama po operacji też używała tylko tantum rose i też się u niej sprawdził...strippi: dzięki wielkie za kciuki, przydadzą się!!! Cytat:
![]() bez tego chyba bym tak umarła... Mała to mega głodomór... a na rozstępy - ja niby ich nie mam, ALE i tak nadal smaruję się palmersem, bo po tym skóra jest przyjemnie nawilżona ... gorzej teraz z piersiami, bo ich aż TYLE nie smarowała i boje się że w przy takiej obfitości pokarmu bd pasiasta...
|
|
|
|
|
|
#1157 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Podczytywałam na bieżąco, ale teraz biorę się za pisanie. Z dobrych wiadomości: Zaczynamy 37 tydzień Święta spędziłam tylko z TŻ, zrobiłam pierwszy raz w życiu szarlotkę pyyyycha Poza tym poprałam, poprasowałam już dużo, ale robota niewdzięczna :/ Zakochana mamusia, pięknie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Serdecznie GRATULUJĘ!!! dla CiebiePtaszysko16 dla Natalki!Chanel_Coco Ksawciu elegancik, uroczy |
|||||
|
|
|
|
#1158 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
------------------------------------- My po wizycie w poradni neonatologicznej, na szczęście bilirubina spadła, tylko znów Filipek jednak strasznie mało przybrał na wadze 6gram i mam go dokarmiać ile tylko chce. |
||||
|
|
|
|
#1159 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli żel do higieny zwykły biorę i kupię na sztuki ten Tantum Rosa. Bo całe opakowanie trochę wychodzi. No i mam jeszcze jedno pytanie. Jako że mam przygotować ciuszki dla małego tylko na wyjście to jak go ubrać? Raczej upału nie będzie pewnie. Nie wiem, body + pajac + skarpetki czy spodnie jakieś na to a na to jakaś kurtka? No i kocyk pewnie. Wolę teraz już przygotować jakieś wersje żeby TŻ przywiózł na wyjście.
|
|
|
#1160 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka nazwa: http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html tylko nie kupowałam sensitive tylko soft- ciemnozielone opakowanie Cytat:
Cytat:
![]() a w ogóle, ja jestem jakaś walnięta, Oliwke miałam taką żywiołową, aparatkę od pierwszych dni, drącą sie bardzo, nie dającą pospać w nocy, a Emilka spokój, cisza- je i spi, a ja się zastanawiam czy to normalne? Czy ona na pewno zdrowa?
|
|
|
#1162 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja dziś mega wyspana, przeniosłam się do innego pokoju i dzięki temu zaliczyłam 3 pobudki na karmienie i pieluchę a nie milion pięcset sto dziewięcset. Mąż został z młodym. Wszyscy happy. Za kilka dni jak odeśpię szpital, wracam i biorę młodego do łóżka Cukrzycy tzn okaże się po tolerancji glukozy, ale po ziemniakach i marchewce jest pięknie więc nie sądzę Nan HA czyli hypoalergiczne Nie analizowałam tego jakoś strasznie, takie dali w szpitalu, nic młodemu nie jest po nim, więc już nie zmieniała... Jak wychodziliśmy ze szpitala 200 ml na dobę, teraz zeszliśmy do 90... każdego dnia trochę mniej, ale jeszcze mleczarnia nie nadąża... zwłaszcza, że ze zgrozą zauważyłam, że młody codziennie ma większy apetyt... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zazdroszczę wygimnastykowania ![]() Cytat:
ale ... u nas nie ma potrzeby, młody nie lubi wisieć na cycu jak najedzony, chyba że przytulić się i pospać na mnie to to tak, ale bez ciumkania..jak mleka w cycu brak obrażony wypluwa..A ogólnie płacze w 3 przypadkach nr 1 - jeśććććććć to się zdarza co dwie - trzy godziny.... 2 - kupa, mokro... 3- prukanie, a zwłaszcza jak prukanie oderwie go od cyca.. więc u nas smoczek nie ma póki co racji bytu. Ja bym nie brała do szpitala, warto najpierw poobserwować swoje dziecko, pobadać dlaczego płacze... my np w pierwszych dobach kilka zachowań interpretowaliśmy inaczej.. a generalnie po prostu on głody był a nie z humorkiem Cytat:
dawaj foty !
|
|
|
#1163 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Własnie tez się zastanawiałam jak u niej. W takim razie gratulacje i
dla mamusi!Cytat:
Bidna...trzymaj się! Cytat:
![]() Co do ciuchów - nie przejmuj się, ja też nie mam już co zakładać Na szczęscie już niedługo i będziemy wchodzić do swoich starych ubrań mam nadzieję ![]() Co do przyspieszenia to: http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/G...in-porodu.html Ale nie sprawdzone jeszcze Ja jak narazie jem wiesiołka 1 raz dziennie.Cytat:
Co do przyspieszenia j/w ![]() za zakupki!Cytat:
za torbę w końcu!Wiesz jak tak sobie czytam Twoje posty to myślę, że ja będę się męczyć do majówki, a Ty za niedługo urodzisz - a przeciez nie tak MIAŁO BYĆ Mam Tantum Rosa i spryskiwacz do kwiatków jak ktoś polecał Wzięłam na wszelki wypadek, może i pomoże..Cytat:
za wózekstrippi super, że chrzciny się udały! |
|||||
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
WItam sie po nieobecości...Dzikujemy za kciuki i pozdrowienia. Dziś nas wypisali do domu...Ufff CIęzko było w Święta w szpitalu, ale dobrze, ze już wszystko ok. Mały miał "nieme" zapalenie płuc.....Bez objawów, gorączki, osłuchowo 4 lekrze mówii, ze czysto.....Dobrze, że zdecydowali się zrobić rentgen płuc, bo tam wyszło, ze jest naciek na płucu.....WIęc hospitalizacja , 3 razy dziennie dożylnie antybiotyk i inhalacje...Z objawów były tylko katar i takie pochrząkiwanie...takze u takiego masluzka trzeba zwracac uwage na wszystko.... Lekaraj powiedziała,ze to, ze szybko doszedł do siebie (były dzieci, co lezły po 3 tygodnie) i lekko przeszedł chorobe t zasługa tego, ze karmie pierdis=naturalny antybiotyk...(na odzdiale prawie wszystkie matki karmiły lub dokarmiały mlekiem w proszlu). Z ciekawostek na ok 40 dzieci było 7 kacprów
Dziękuje niezawodnej Maludzie za smsy [
|
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wczoraj własnie naszykowałam wlasnie tak jak piszesz: body z krótkim rękawem + pajacyk z długim, spodenki dresowe, bluzę ciepłą i cieńszą (zalezy jak bedzie), do tego takie miękkie buciczki - nie wiem jak to sie nazywa, takie papucie. Zapakuje tez kocyk, zeby przykryc jakby co w foteliku. Plus czapeczka bawelniana, niedrapki.Ale ja niedoświadczona, moze niech mamusie sie wypowiedzą, czy zestaw bedzie ok
|
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) Cytat:
![]() :brzy dal:.. jak sie mi cos dzieje,ppbolewa i takie tam to wymacalam z pare razy.. ale jeszcze daje rade.. jutro wizyta to gimnastyka sie przyda na ogarnjiecie ciala.. na jednym reku w wannie sie podnosze bo na nogach ciezko juz hihidziś przespałam cały dzień, nie lubię tego ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
tez mam taki plan ale nie mam kombinezonka.. mam jakis polarkowy lub inny pajac wiekszy i nie mam planu do konca.. ciekawe jak ta pogoda nasza sie namysli, bo do polowy kwietnia mowia ze snieg
|
|
|
#1169 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Klementynka zawsze do usług ![]() Cieszę się że już jesteście w domku buziaki dla was
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

a ja się nie znam - dlatego sobie tam nawet nie grzebę

też się zastanowiłam
a pierwsze trzy bodziaki za zdjęcia - mam identyczne
mnie one wyszły ok 70 gr za 1 szt.

załamka.
za męża!!! oby się chłopina wykurował do porodu!!! 

Czyli żel do higieny zwykły biorę i kupię na sztuki ten Tantum Rosa. Bo całe opakowanie trochę wychodzi.