Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-02, 12:32   #1351
Tycikata
Wtajemniczenie

Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10

monikkad z moją mamą jest chyba dokładnie tak samo jak z Twoją

tylko ona ma rację i koniec. najgorsze jest to że później przez parę godzin nawija z pretensjami w kółko jaki to mój TŻ jest zły i okropny, aż w końcu powiedziała mu to w twarz w niedzielę.

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 12:34   #1352
Ines3037200
Rozeznanie

Cześć dziewczęta! Może ktoś mnie tu pamięta, udzielałam się przez chwilę w którymś z kolei wątku Pmek 2014. Niestety wtedy plany zostały zarzucone przez kilka niesprzyjających okoliczności, a teraz wracają ze zdwojoną siłą!! Witam Was ja, PMka 16.08.2014, kłaniam się w pas
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 12:36   #1353
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Tycikata spróbuj go zrozumieć. Dlaczego ma się angażować skoro mama mu nawet nie podziękuje?

poza tym widzę, że to nie są sprawy bardzo ważne w których potrzebna jest męska pomoc tylko po prostu potrzeba jej kogoś kto zastąpi Twojego tatę który we wszystkim ją wyręczał czy była taka potrzeba czy nie!
Pomyśl, że on się boi że jak raz, drugi, trzeci zacznie wynisić śmieci czy coś takiego to potem wejdzie to Twojej mamie w nawyk i ona uzna że to jego obowiązek i normalka a nie pomoc...

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 12:39   #1354
Tycikata
Wtajemniczenie

w ogóle dzięki Dziewczyny za wsparcie i za dobre słowa

już nie chcę zaśmiecać tego forum moimi problemami, z matką zawsze miałam problem i nie raz były takie kłótnie że ho ho (nie z powodu TŻ)
ale jest mi teraz przykro że powiedziała że nie chce naszego ślubu. zawsze chciałam aby wszyscy byli zadowoleni

Ines - pamiętam

witam też nowe PMki i gratuluję zaręczyn

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 12:43   #1355
mala_czarna_21
Zakorzenienie

ines

gdzie żeś była córko marnotrawna?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Tycikata nie zaśmiecasz
wal jak w dym. Ja już się nie wypowiadam bo jestem jednostronna, nerwowa i niekultularna jak się zdenerwuje a na Twoją mamę oj... zdenerwowałabym się

moje zdanie znasz

2015 - 38

Edytowane przez mala_czarna_21
Czas edycji: 2013-04-02 o 12:41
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 12:50   #1356
KaEs
Wtajemniczenie

Ja całkowicie zgadzam się z małą czarną, we wszystkim co napisała. Absolutnie nie pozwól mamie wejść na głowę, jeszcze to może wpłynąć na Twój związek, bo ileż można... Tż ma robić wszystko, a zwykłego dziękuję nie usłyszy. Pieniędzy też nie da, masakra. Można raz na jakiś czas podwieźć, ale nie cały czas. Paliwo jest bardzo drogie. Ja bym zwróciła uwagę mamie, że powinna chociaż skrobnąć coś na paliwo, przecież macie tyle wydatków związanych ze ślubem, a tutaj jeszcze kasa niepotrzebnie idzie na pierdoły. Kompletnie nie rozumiem Twojej mamy, nie jest pępkiem świata i nie wszystko kręci się wokół Niej i tak jak Ona chce. Ja też mam trudny charakter i bardzo bronię swojego zdania, jestem asertywna i gdyby mi mama taki numer wywinęła - awantura gwarantowana. Na szczęście moi rodzice są ugodowi, wyrozumiali i bardzo pomocni i właściwie nie mam na co narzekać Jak przyjeżdżam do domu na weekend to jszcze mi dziękują, że im sprzątam, a przecież ja wciąż tam mieszkam!Ja chyba naprawdę przestanę narzekać! Czytając niektóre rzeczy aż nie mieści mi się w głowie że tak można. Przepraszam, ale nie potrafię takiego zachowania zrozumieć i byłoby mi bardzo wstyd za mamę. Fajnie, że patrzysz na tą sprawę trzeźwym okiem i nie winisz za wszystko Tż. Mój też sam się nie garnie, trzeba go poprosić, bo zwyczajnie nie chce się narzucać, nie wie czy ktokolwiek chce z mojej rodziny jego pomocy, tym bardziej że mam rodzeństwo. To logiczne, że nie czuje się w obcym domu jak u siebie, że nie ruszy tak normalnie tego czy tamtego... Jak ktoś poprosi to bez zbędnych słów pomoże. Myślę, że każdy tak ma. Ja też nie wchodzę do niego i nie pytam się może w tym pomóc, czy w czymś innym... masakra. Wkurzyłabym się bardzo! Przepraszam, że to napisałam, nie miałam nic złego na myśli oprócz tego, żeby Cię utwierdzić że wina przynajmniej w znacznej części leży po stronie mamy (na podstawie tego co napisałaś) Cieszę się, że Ty go dodatkowo nie winisz A z mamą poważnie, na spokojnie porozmawiaj, bo chyba chce Twojego szczęścia...

i jeszcze raz dopiszę, że bardzo spodobało mi się zachowanie Twojego Tż że mimo innych poglądów, przeprosił mamę z szacunku do niej na pewno byłabym z niego dumna i właśnie tak facet się zachowuje, a nie jak kobiety lelum polelum tylko narzekać potrafimy ciężkie życie mają czasami z nami kobbietami mężczyźni

i witam kolejną Pmkę bo chyba we wcześniejszych wątkach nie miałyśmy okazji się zapoznać

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-04-02 o 13:22
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 12:51   #1357
monikkad
Wtajemniczenie

Tycikata, rozumiem Twojego TŻ-ta, mała czarna ma dużo racji w tym co pisze, jak to wszystko wygląda z jego perspektywy.

My z K. przyjeliśmy taką strategię, że po prostu jak moja mama nas o coś prosi to robimy to i tyle. Nie prosi nas o nie wiadomo co, zrobienie zakupów czy inne drobnostki to nie jest jakaś tragedia. Jest sama, nie ma męża, dużo pracuje, opiekuje się swoim chorym niepełnosprawnym ojcem, nic nam się nie stanie jak pomożemy. I od tej pory jest spokój. Nie chcę się z nią kłócić, to do niczego nie prowadzi. Jak zaczyna biadolić to po prostu grzecznie mówię "papa" i idę kilka drzwi dalej do mojego mieszkania (tam gdzie mieszkam z dziadkami). Ty niestety jeszcze takiego komfortu nie masz, bo mieszkasz z mamą, ale po slubie to się przecież zmieni. I wtedy radzę stosować moją taktykę, bo po co te zgrzyty wszystkie :P Chociaż widzę, że Twoja mama zachowuje się trochę gorzej, no bo podziękować TŻ-towi powinna i przede wszystkim nie powinna tak Ciebie obarczać wszystkim i zwalniać ze wszystkich obowiązków Twoją siostrę.
TŻ-ta wspieraj. My z K. zawsze jesteśmy po swojej stronie i wygrywamy na tym.

A teraz kochana zabieraj się za pracę, bo nie po to wzięłaś wolne!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 12:53   #1358
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
ines

gdzie żeś była córko marnotrawna?
Aaaa dajcie spokój, TŻ miał problemy z obroną i o semestr się wszystko przesunęło, trochę przez to przystopowaliśmy.
Dziś jedziemy podpisać umowę na salę i DJa, Mam wrażenie, że od wczoraj jak wszystko ustaliliśmy to TŻ jakiś rozanielony, tak mnie przytula i całuje jakby się jeszcze raz zakochał A myślałam, że będzie płakał za wolnością

Dziewczyny matki mają to do siebie, że wymagają od naszych facetów nie wiadomo czego. U mnie to samo jest.
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 13:02   #1359
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
I od tego grudnia ciagle gadamy o tej organizacji ale nic w tym względzie nie zrobiliśmy, bo mieszkamy w poznaniu a wesele organizujemy w Kaliszu, i zawsze było coś, co stało nam na przeszkodzie, (teraz tez spadł śnieg - a obiecaliśmy sobie w weekend po świetach rozpoczać wszystko) a jak znowu tak zasypie jak w świeta to nie wrócimy do domu i wszystko znowu sie odłoży ehhhh

A własnie - są tu jakieś PM z Wielkopolski?
Witaj
Ja jestem z Wlkp, konkretnie z Turku A foto mam z Kalisza
Tycikata, wcale nie przesadzacie, to twoja mama przesadza. Z zięcia chce lokaja zrobić Pomoc od czasu do czasu jest normalna, ale widocznie twoja mama jest bardzo wygodna i jej się służacy zamarzył Dobrze, że nie dajecie sobie wejść na głowę, bo jak zaczniecie jej ustępować, to dopiero będzie.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 13:05   #1360
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Kochane witam się z Wami po świętach.

Nie nadrabiam, bo nawet nie mam czasu i siły. Jadę dziś do ortopedy, bo niestety wróciłam kontuzjowana, a najgorsze, że nie wiem od czego...

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 13:05   #1361
misiadelko
BAN stały

misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 13:09   #1362
karoolecka
Zadomowienie

myha gratuluję zaręczyn !

witam nowe PMki

KaEs ja mam tę prostownicę co dotka sleek and curly i takze sobie ją chwalę, choć ciągnie mi włosy ale nikt inny na to nie narzeka, wiec prawdopodobnie trafi mi sie jakis kiepski egzelmparz

Tycikata współczuję całej tej sytuacji.. uważam, że Twoja mama przesadziła, ale każdy ma jakieś tam swoje racje. Moj Tz pomaga jesli moi rodzice go o to proszą, ja jego mamie też czasem pomogę, jak bolały ją ręce to wieszałam za nią pranie, nawet gacie całej rodziny poprosiła to to zrobiłam, ale gdyby mi zaczeła wypominać, że nic nie robię to też bym się szybko odgryzła, nie dziwie się wiec Twojemu Tztowi.. Trzymaj sie

Dziewczyny dopiero dziś wróciłam do swiata zywych.. wczoraj caly dzie zdychalismy z Tztem.. Bylismy na imprezie ii.. uwaga ! wypiłam tyko 4 wściekłe, a na drugi zień zgon jak nie wiem.. Tztowi zdrętwiała twarz, a wypił może 3 więcej niż ja (a on ma mocną głowę i może pic) musze sie podpytac znajomych czy oni tez tak chorowali czy tylko my, bo smiem podejrzewać, że wódka była lewa. Mam słabą glowę, ale bez przesady.. 4 wściekłe i cały dzień wyjęty z zycia ?

Ale wizaz wariuje..
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 13:10   #1363
KaEs
Wtajemniczenie

Aż zadzwoniłam prze sekundką do rodziców powiedzieć im, że są wspaniali, że dziękuję że są i że ich bardzo kocham a oni do mnie czy mnie od wczoraj głowa nie przestała boleć
Idę znowu farbować głowe http://www.goldmax.pl/images/loreal_f_casting_645.jpg pewnie znowu po tygodniu mi się zmyje..........
Nie zamartwiaj się Tycikata już tak, musicie się jeszcze jakoś przemęczyć, mam nadzieję, że jak będziecie na swoim to nie bedzie już mama mieć tak pretensji.

Stary 2013-04-02, 13:14   #1364
karoolecka
Zadomowienie

oo misiadelko Ty zyjesz
Stary 2013-04-02, 13:17   #1365
misia880
Zakorzenienie

Witam sie
jezu dziewczyny nie mogłam sie cały dzien zalogować co z tym wizazem ???

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 13:21   #1366
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam sie
masakra nie ? ja od 7 się logowałam ale gdzie tam.. a wizaz chodzi mi normalnie z predkoscia swiatla obiad sobie zrobilam zanim zapisalo mi moja wiadomosc
Stary 2013-04-02, 13:40   #1367
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Witaj
Ja jestem z Wlkp, konkretnie z Turku A foto mam z Kalisza
Mój Tż jest z T
Więc z salą/restauracją nie mielieście problemu - tam jest ich całe mnóstwo - w przeciwieństwie do Kalisza
a podeślesz mi namiar na twojego foto?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 13:42   #1368
vixena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam sie
tez mialam problemm :/

witam nowe PMki i te, które wrociły tez

jutro idziemy pogadac z fotografem tym http://www.sylwesterkaczmarek.pl/
oglądałam foty u koleżanki i nawet mi sie podobały,a najbardziej mojej mamie. ale juz na wstepie pan ma minusa u mnie bo nie chce zadnych wycen podac mailowo. troche mnie to zirytowalo i ja juz bym nie szła ale mama nalega wiec dla swietego spokoju pojdziemy.
http://pawelkania.pl/ tego foty tez mi sie podobaja nawet
Stary 2013-04-02, 13:52   #1369
swiat_katarzyny
Zadomowienie

vixena - a to dziwne, bo przecież nie każdy jest mobilny....
daj znac co z nimi - robia genialne zdjęcia

dziewczyny a jaką kwote przeznaczacie na foto i video?

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-04-02 o 13:53

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 14:06   #1370
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta! Może ktoś mnie tu pamięta, udzielałam się przez chwilę w którymś z kolei wątku Pmek 2014. Niestety wtedy plany zostały zarzucone przez kilka niesprzyjających okoliczności, a teraz wracają ze zdwojoną siłą!! Witam Was ja, PMka 16.08.2014, kłaniam się w pas

Witaj ponownie
Mamy tą samą date
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:07   #1371
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
tez mialam problemm :/

witam nowe PMki i te, które wrociły tez

jutro idziemy pogadac z fotografem tym http://www.sylwesterkaczmarek.pl/
oglądałam foty u koleżanki i nawet mi sie podobały,a najbardziej mojej mamie. ale juz na wstepie pan ma minusa u mnie bo nie chce zadnych wycen podac mailowo. troche mnie to zirytowalo i ja juz bym nie szła ale mama nalega wiec dla swietego spokoju pojdziemy.
http://pawelkania.pl/ tego foty tez mi sie podobaja nawet
Mi się podobają zdjęcia tego drugiego ten pierwszy to jakby ktoś tak amatorsko robił mam wrażenie ale to tylko moje zdanie

Kasia my płacimy 1500 zł za sam reportaż (na poprawninach juz go nie będzie) i mamy tego: http://www.pawel-zygmunt.pl/portfoli...reportaz.7.jpg chciałam ze swojego miasta, by nie płacić dodatkowo za transport, nocleg itp. żeby jak najmniej kasy stracić. A ten wydał mi się najlepszy
ale u mnei w rodzinie jest mnóstwo osób, którzy wezmą swoje lustrzanki, kuzynka, tata... bratu swoją użycze.. więc będzie tych fot sporo

a co do kamerzysty to płacimy 1700 zł i mamy tego: http://www.blufilm.pl/ choć żadnych filmików ślubnych na stronie nei znaajdziesz, bo nie wstawia - filmuje lustrzannką i kamerą.

Stary 2013-04-02, 14:08   #1372
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
vixena - a to dziwne, bo przecież nie każdy jest mobilny....
daj znac co z nimi - robia genialne zdjęcia

dziewczyny a jaką kwote przeznaczacie na foto i video?

3000zł w pakiecie
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:12   #1373
misiadelko
BAN stały

żyję, żyję, ale nie mogę z wami pisać ale będę podczytywać
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:17   #1374
velika
Winter is coming

Cytat:
Mój Tż jest z T
Więc z salą/restauracją nie mielieście problemu - tam jest ich całe mnóstwo - w przeciwieństwie do Kalisza
a podeślesz mi namiar na twojego foto?
oo ciekawe, czy go znam
foto mam tego:
http://www.glamour-studio.pl/
Płacimy 2100 Ale bez plenerów i innych takich, bo nie chcemy.

Stary 2013-04-02, 14:22   #1375
monikkad
Wtajemniczenie

foto video w pakiecie 2800 zł Z sesją plenerową, obecnością fotografa i kamerzysty do 1 w nocy od samego rana + dodatkowo teledysk narzeczeński.
Dostajemy zdjęcia na płycie i wywołane, ale musimy sobie już sami kupić album. Fotoksiążki też nie mamy.

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-04-02 o 14:44
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:34   #1376
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Kasia my płacimy 1500 zł za sam reportaż (na poprawninach juz go nie będzie) i mamy tego: http://www.pawel-zygmunt.pl/portfoli...reportaz.7.jpg chciałam ze swojego miasta, by nie płacić dodatkowo za transport, nocleg itp. żeby jak najmniej kasy stracić. A ten wydał mi się najlepszy
ale u mnei w rodzinie jest mnóstwo osób, którzy wezmą swoje lustrzanki, kuzynka, tata... bratu swoją użycze.. więc będzie tych fot sporo

a co do kamerzysty to płacimy 1700 zł i mamy tego: http://www.blufilm.pl/ choć żadnych filmików ślubnych na stronie nei znaajdziesz, bo nie wstawia - filmuje lustrzannką i kamerą.
Kurcze śliczne te zdjecia i jak na jakośc to cena wow!

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
3000zł w pakiecie
super kwota!
te ktore mi wpadają w ręce to same zdjecia blisko 3000

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
oo ciekawe, czy go znam
foto mam tego:
http://www.glamour-studio.pl/
Płacimy 2100 Ale bez plenerów i innych takich, bo nie chcemy.
rewelacyjne zdjecia! na targach juz sie nimi zachwycałam
a filmu nie chcecie?

on jest 87 rocznik - i z samego turku wyprowadził się w dzieciństwie, także chyba nie ale podam inicjały Z.M.
Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
foto video w pakiecie 2800 zł
Podeslesz strone?

kurcze mi najbardziej zalezy na rewelacyjnych fotach i filmie, bo na to będzie patrzylo sie całe zycie, a za 5 lat nikt nie bedzie pamietał, czy mieliscie na weselu udziec czy nie
Stary 2013-04-02, 14:40   #1377
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
żyję, żyję, ale nie mogę z wami pisać ale będę podczytywać
Jestem z Tobą!

Piękne, uciekam do ortopedy. Może przywróci mi możliwość normalnego chodzenia i jakiegokolwiek funkcjonowania.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:41   #1378
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Takze wszyscy calq uwage skupiaja terazna nas
O, ja bym tak chciała, bo ja jestem taka niespełniona aktorka i lubię być w centrum uwagi
Tycikata - mnie w Twojej wypowiedzi najbardziej zastanowiło to porównywanie - losie, jak ja tego właśnie nie cierpię w swojej mamie (TŻta akurat uwielbia, ale w innych kwestiach) - a bo koleżanki córka ma tak, a znajoma robi tak, a trawa po stronie sąsiada jest bardziej zielona.. Dlatego walcz o TŻ i nie pozwól na porównywanie go do innych zięciów/braci/wujków itp.
Stary 2013-04-02, 14:41   #1379
velika
Winter is coming

Cytat:
rewelacyjne zdjecia! na targach juz sie nimi zachwycałam
a filmu nie chcecie?

on jest 87 rocznik - i z samego turku wyprowadził się w dzieciństwie, także chyba nie ale podam inicjały Z.M.
jak się wyprowadził, to nie będę znała Chociaż rocznik zliżony
Filmu nie chcemy, nie lubimy kamerzystów, krępują nas, a samych filmów z imprez nie znosimy oglądać W tej kwestii jesteśmy zgodni, nawet moja teściowa popiera brak kamerzysty

Stary 2013-04-02, 14:44   #1380
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
kurcze mi najbardziej zalezy na rewelacyjnych fotach i filmie, bo na to będzie patrzylo sie całe zycie, a za 5 lat nikt nie bedzie pamietał, czy mieliscie na weselu udziec czy nie
Witaj
Uwierz mi, że pokolenie naszych rodziców będzie pamiętało - dla moich rodziców, przyszłych teściów, wujków, ciotek - najważniejsze jest żarcie
Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Piękne, uciekam do ortopedy. Może przywróci mi możliwość normalnego chodzenia i jakiegokolwiek funkcjonowania.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości