|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
monikkad z moją mamą jest chyba dokładnie tak samo jak z Twoją
![]() tylko ona ma rację i koniec. najgorsze jest to że później przez parę godzin nawija z pretensjami w kółko jaki to mój TŻ jest zły i okropny, aż w końcu powiedziała mu to w twarz w niedzielę.
![]() |
#1352 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczęta! Może ktoś mnie tu pamięta, udzielałam się przez chwilę w którymś z kolei wątku Pmek 2014. Niestety wtedy plany zostały zarzucone przez kilka niesprzyjających okoliczności, a teraz wracają ze zdwojoną siłą!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Zakorzenienie
|
Tycikata spróbuj go zrozumieć. Dlaczego ma się angażować skoro mama mu nawet nie podziękuje?
![]() poza tym widzę, że to nie są sprawy bardzo ważne w których potrzebna jest męska pomoc tylko po prostu potrzeba jej kogoś kto zastąpi Twojego tatę który we wszystkim ją wyręczał czy była taka potrzeba czy nie! Pomyśl, że on się boi że jak raz, drugi, trzeci zacznie wynisić śmieci czy coś takiego to potem wejdzie to Twojej mamie w nawyk i ona uzna że to jego obowiązek i normalka a nie pomoc... ![]()
![]() |
#1354 |
Wtajemniczenie
|
w ogóle dzięki Dziewczyny za wsparcie i za dobre słowa
![]() już nie chcę zaśmiecać tego forum moimi problemami, z matką zawsze miałam problem i nie raz były takie kłótnie że ho ho (nie z powodu TŻ) ale jest mi teraz przykro że powiedziała że nie chce naszego ślubu. zawsze chciałam aby wszyscy byli zadowoleni ![]() Ines - pamiętam ![]() witam też nowe PMki i gratuluję zaręczyn ![]() ![]()
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
ines
gdzie żeś była córko marnotrawna? ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Tycikata nie zaśmiecasz ![]() wal jak w dym. Ja już się nie wypowiadam bo jestem jednostronna, nerwowa i niekultularna jak się zdenerwuje a na Twoją mamę oj... zdenerwowałabym się ![]() moje zdanie znasz ![]()
![]() 2015 ![]() Edytowane przez mala_czarna_21 Czas edycji: 2013-04-02 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Wtajemniczenie
|
Ja całkowicie zgadzam się z małą czarną, we wszystkim co napisała. Absolutnie nie pozwól mamie wejść na głowę, jeszcze to może wpłynąć na Twój związek, bo ileż można... Tż ma robić wszystko, a zwykłego dziękuję nie usłyszy. Pieniędzy też nie da, masakra. Można raz na jakiś czas podwieźć, ale nie cały czas. Paliwo jest bardzo drogie. Ja bym zwróciła uwagę mamie, że powinna chociaż skrobnąć coś na paliwo, przecież macie tyle wydatków związanych ze ślubem, a tutaj jeszcze kasa niepotrzebnie idzie na pierdoły. Kompletnie nie rozumiem Twojej mamy, nie jest pępkiem świata i nie wszystko kręci się wokół Niej i tak jak Ona chce. Ja też mam trudny charakter i bardzo bronię swojego zdania, jestem asertywna i gdyby mi mama taki numer wywinęła - awantura gwarantowana. Na szczęście moi rodzice są ugodowi, wyrozumiali i bardzo pomocni i właściwie nie mam na co narzekać
![]() ![]() i jeszcze raz dopiszę, że bardzo spodobało mi się zachowanie Twojego Tż ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i witam kolejną Pmkę bo chyba we wcześniejszych wątkach nie miałyśmy okazji się zapoznać ![]() Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-04-02 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Wtajemniczenie
|
Tycikata, rozumiem Twojego TŻ-ta, mała czarna ma dużo racji w tym co pisze, jak to wszystko wygląda z jego perspektywy.
My z K. przyjeliśmy taką strategię, że po prostu jak moja mama nas o coś prosi to robimy to i tyle. Nie prosi nas o nie wiadomo co, zrobienie zakupów czy inne drobnostki to nie jest jakaś tragedia. Jest sama, nie ma męża, dużo pracuje, opiekuje się swoim chorym niepełnosprawnym ojcem, nic nam się nie stanie jak pomożemy. I od tej pory jest spokój. Nie chcę się z nią kłócić, to do niczego nie prowadzi. Jak zaczyna biadolić to po prostu grzecznie mówię "papa" i idę kilka drzwi dalej do mojego mieszkania (tam gdzie mieszkam z dziadkami). Ty niestety jeszcze takiego komfortu nie masz, bo mieszkasz z mamą, ale po slubie to się przecież zmieni. I wtedy radzę stosować moją taktykę, bo po co te zgrzyty wszystkie :P Chociaż widzę, że Twoja mama zachowuje się trochę gorzej, no bo podziękować TŻ-towi powinna i przede wszystkim nie powinna tak Ciebie obarczać wszystkim i zwalniać ze wszystkich obowiązków Twoją siostrę. TŻ-ta wspieraj. My z K. zawsze jesteśmy po swojej stronie i wygrywamy na tym. A teraz kochana zabieraj się za pracę, bo nie po to wzięłaś wolne!!!
#1358 |
Rozeznanie
|
Aaaa dajcie spokój, TŻ miał problemy z obroną i o semestr się wszystko przesunęło, trochę przez to przystopowaliśmy.
Dziś jedziemy podpisać umowę na salę i DJa, Mam wrażenie, że od wczoraj jak wszystko ustaliliśmy to TŻ jakiś rozanielony, tak mnie przytula i całuje jakby się jeszcze raz zakochał ![]() ![]() Dziewczyny matki mają to do siebie, że wymagają od naszych facetów nie wiadomo czego. U mnie to samo jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Ja jestem z Wlkp, konkretnie z Turku ![]() ![]() Tycikata, wcale nie przesadzacie, to twoja mama przesadza. Z zięcia chce lokaja zrobić ![]() ![]()
![]() |
#1360 |
Zadomowienie
|
Kochane witam się z Wami po świętach.
Nie nadrabiam, bo nawet nie mam czasu i siły. Jadę dziś do ortopedy, bo niestety wróciłam kontuzjowana, a najgorsze, że nie wiem od czego... ![]() ![]()
#1361 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Zadomowienie
|
myha gratuluję zaręczyn !
![]() witam nowe PMki ![]() KaEs ja mam tę prostownicę co dotka sleek and curly i takze sobie ją chwalę, choć ciągnie mi włosy ![]() ![]() Tycikata współczuję całej tej sytuacji.. uważam, że Twoja mama przesadziła, ale każdy ma jakieś tam swoje racje. Moj Tz pomaga jesli moi rodzice go o to proszą, ja jego mamie też czasem pomogę, jak bolały ją ręce to wieszałam za nią pranie, nawet gacie całej rodziny ![]() ![]() Dziewczyny dopiero dziś wróciłam do swiata zywych.. wczoraj caly dzie zdychalismy z Tztem.. Bylismy na imprezie ii.. uwaga ! wypiłam tyko 4 wściekłe, a na drugi zień zgon jak nie wiem.. Tztowi zdrętwiała twarz, a wypił może 3 więcej niż ja (a on ma mocną głowę i może pic) musze sie podpytac znajomych czy oni tez tak chorowali czy tylko my, bo smiem podejrzewać, że wódka była lewa. Mam słabą glowę, ale bez przesady.. 4 wściekłe i cały dzień wyjęty z zycia ? Ale wizaz wariuje.. ![]()
#1363 |
Wtajemniczenie
|
Aż zadzwoniłam prze sekundką do rodziców powiedzieć im, że są wspaniali, że dziękuję że są i że ich bardzo kocham
![]() ![]() ![]() Idę znowu farbować głowe ![]() Nie zamartwiaj się Tycikata już tak, musicie się jeszcze jakoś przemęczyć, mam nadzieję, że jak będziecie na swoim to nie bedzie już mama mieć tak pretensji. |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Zadomowienie
|
oo misiadelko Ty zyjesz
![]() ![]() ![]()
#1365 |
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() jezu dziewczyny nie mogłam sie cały dzien zalogować ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1367 |
Zadomowienie
|
Mój Tż jest z T
![]() Więc z salą/restauracją nie mielieście problemu - tam jest ich całe mnóstwo - w przeciwieństwie do Kalisza ![]() a podeślesz mi namiar na twojego foto? ![]()
#1368 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
witam nowe PMki ![]() ![]() jutro idziemy pogadac z fotografem tym http://www.sylwesterkaczmarek.pl/ oglądałam foty u koleżanki i nawet mi sie podobały,a najbardziej mojej mamie. ale juz na wstepie pan ma minusa u mnie bo nie chce zadnych wycen podac mailowo. troche mnie to zirytowalo i ja juz bym nie szła ale mama nalega wiec dla swietego spokoju pojdziemy. http://pawelkania.pl/ tego foty tez mi sie podobaja nawet
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Zadomowienie
|
vixena - a to dziwne, bo przecież nie każdy jest mobilny....
daj znac co z nimi - robia genialne zdjęcia ![]() dziewczyny a jaką kwote przeznaczacie na foto i video?
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2013-04-02 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ponownie ![]() Mamy tą samą date ![]()
![]() |
#1371 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kasia my płacimy 1500 zł za sam reportaż (na poprawninach juz go nie będzie) i mamy tego: http://www.pawel-zygmunt.pl/portfoli...reportaz.7.jpg chciałam ze swojego miasta, by nie płacić dodatkowo za transport, nocleg itp. żeby jak najmniej kasy stracić. A ten wydał mi się najlepszy ale u mnei w rodzinie jest mnóstwo osób, którzy wezmą swoje lustrzanki, kuzynka, tata... bratu swoją użycze.. więc będzie tych fot sporo ![]() a co do kamerzysty to płacimy 1700 zł i mamy tego: http://www.blufilm.pl/ choć żadnych filmików ślubnych na stronie nei znaajdziesz, bo nie wstawia - filmuje lustrzannką i kamerą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
3000zł w pakiecie ![]()
![]() |
#1373 |
BAN stały
|
żyję, żyję, ale nie mogę z wami pisać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() foto mam tego: http://www.glamour-studio.pl/ Płacimy 2100 ![]()
![]() |
#1375 |
Wtajemniczenie
|
foto video w pakiecie 2800 zł
![]() Dostajemy zdjęcia na płycie i wywołane, ale musimy sobie już sami kupić album. Fotoksiążki też nie mamy.
"Ludzie dbają o tych, którzy dbają o siebie!" ![]() Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-04-02 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
super kwota! te ktore mi wpadają w ręce to same zdjecia blisko 3000 ![]() Cytat:
![]() a filmu nie chcecie? on jest 87 rocznik - i z samego turku wyprowadził się w dzieciństwie, także chyba nie ![]() Podeslesz strone? ![]() kurcze mi najbardziej zalezy na rewelacyjnych fotach i filmie, bo na to będzie patrzylo sie całe zycie, a za 5 lat nikt nie bedzie pamietał, czy mieliscie na weselu udziec czy nie ![]()
![]() |
#1377 |
Zadomowienie
|
Jestem z Tobą!
![]() Piękne, uciekam do ortopedy. Może przywróci mi możliwość normalnego chodzenia i jakiegokolwiek funkcjonowania.
#1378 |
Blond forever!
|
O, ja bym tak chciała, bo ja jestem taka niespełniona aktorka i lubię być w centrum uwagi
![]() ![]() Tycikata - mnie w Twojej wypowiedzi najbardziej zastanowiło to porównywanie - losie, jak ja tego właśnie nie cierpię w swojej mamie (TŻta akurat uwielbia, ale w innych kwestiach) - a bo koleżanki córka ma tak, a znajoma robi tak, a trawa po stronie sąsiada jest bardziej zielona.. Dlatego walcz o TŻ i nie pozwól na porównywanie go do innych zięciów/braci/wujków itp.
![]() |
#1379 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]() Filmu nie chcemy, nie lubimy kamerzystów, krępują nas, a samych filmów z imprez nie znosimy oglądać ![]() ![]()
![]() |
#1380 | ||
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Uwierz mi, że pokolenie naszych rodziców będzie pamiętało - dla moich rodziców, przyszłych teściów, wujków, ciotek - najważniejsze jest żarcie ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.