|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40087663]I te nasze plastiki grosze kosztowały, nie? :d[/QUOTE]
nooo, 99 zł, daj spokój ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4502 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi tez wizaz rano zamulał, w ogóle nie cytowało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40085591] Ja stwierdziłam, że w gumkach więcej nie. Piecze mnie po tym dziadostwie potwornie. Pożeracz piąstek ![]() ![]() [/QUOTE] Szaja, żebys ty przypadkiem w poczekalni sie nie znalazła przez takie decyzje ![]() a pożeracz genialny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzieciuś sie rozgadał po spacerze że szok ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40081915]Dziewczyny kp, jak tam jedzenie w swięta? ja w sumie się nie ograniczałam
![]() Ja ostraznie ale ja prawie nic nowego do diety jeszcze nie wprowadziłam i tak zjadłam jajko , buraczki same wędliny schab za sliwka i totru i sernika troche ale sie najadłam a własnie jecie zupę ogórkową bo bardzo chciałabym spróbować np. plasterek kiszonego a puzniej zupy no ii nastepne beda pomidory mam nadzieje ze nie zaszkodzą wkońcu Julus ma juz 3,5 miesiąca musze cos jesc bo juz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() a ja przez święta z nowości to kawa rozpuszczalna z jednej płaskiej łyżeczki, sałatka jarzynowa, sernik. I teraz nie wiem co Małej zaszkodziło bo brzuszek ją wczoraj bardzo bolał. Ale obstawiam majonez ![]() Moja to rączki do buzi od dawna wpycha,a ile śliny przy tym. Dziś ja na macie na brzuszku położyłam to muszę teraz matę suszyć. I jak jej czyszczę buźkę w środku to ma takie twardawe dziąsła z jednej strony i też się zastanawiałam czy to nie zęby powoli idą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Rozeznanie
|
Meduza ja też wcześniej zaczynałam, dałam raz i przestałam bo się bałam ale później zaryzykowałam i efekt natychmiastowy, zero skutków ubocznych. miód jest też dobry na zaparcia. Laurka chyba podała link apropo miodu, czytałam go i w polsce nie było żadnego takiego przypadku więc się uspokoiłam ;-)
#4506 |
Wtajemniczenie
|
Hej, witam się poświątecznie. Maja coś strasznie niespokojna
![]() Wiecie co? nie mogę patrzeć na moje sadło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- aha, Maja też ma ślinotok... ale pamiętam, że Karinka tak miała przez 4 miesiące przed pierwszym ząbkiem, więc nie stresujcie się, że to już. a z innej beczki to moja ciocia się urodziła z 1 zębem ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- aha, Maja też ma ślinotok... ale pamiętam, że Karinka tak miała przez 4 miesiące przed pierwszym ząbkiem, więc nie stresujcie się, że to już. a z innej beczki to moja ciocia się urodziła z 1 zębem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mojemu dzisiaj dziąselka wymacałam ale jak na razie chyba nic ![]()
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość z nas pomidorówke dostała już po porodzie na obiad. I jem zupe ogórkową Ja jem już dużo jedyne co ostatnio wstrzymuje się od nabiału bo mała ma troche śluzowate qpki ![]() Dziewczyny ! mam pytanie, jak nosicie wasze dzieci w pionie to one podkurczają nózki i mają kręgosłupek wygięty w łuk? bo moja często odgina się do tyłu i nie chce nóżek podkurczać :/ przez co kęgosłup prostuje a to chyba źle? ide w czwartek na szczepienie to zapytam jeszcze co pediatra od tym myśli....
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-04-02 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my jak b ylismy w Krakowie w szpitalu dziecięecym sprawdzic serduszko to tez karmiłam na korytarzu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadlam biała kielbaske ![]() ![]() ![]() ![]() juz zaczynam wprowadzać nowe jedzenie. Co do pomidorówki. Raz zjadlam- tragedia. Małą tak bolał brzusio ojojoj... Acha. Odkad daje małej lacid. Nie robi qpek ze sluzem ! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Mika, z zup jadlam: brokułową, pomidorową, ogórkową, krupnik w róznych wersjach, zalewajkę, żurek, strogonowa, rosól oczywiscie. Z innych dań: mielonego, schabowego, pieczonego kurczaka, frytki z oleju, rybę smażoną, bigosu troche, pierogi z mięsem biedronkowe. mam ochotę na łazanki, ale tam chyba za dużo rózności jest
![]() aha dziewczyny, ja już sama nie wiem, która z Was moja swatową zostanie bo co dziewuszka to ładniejsza ![]() ![]() ![]() a fryzury mają konkretne te dzidziolki nasze, Bartulo ma troche włosów i do tego jasniutkich, może na roczek zaszaleje z uczesaniem tak jak Hanna Bokehowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Elllmi, widzę Cię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Konto usunięte
|
Sylwia, ja mam receptę na tabsy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, nareszcie wizaż działa,od rana nie mogłam się nawet zalogować
![]() z cytowania nici ![]() Debrah mi pediatra kazała profilaktycznie do kardiologa z Małym pójść właśnie ze względu na cukrzycę. Dzisiaj od rana dzwonię do Prokocimia i jakaś masakra :/ albo nikt nie odbiera albo zajęte jak już się dodzwonię gdziekolwiek to odsyłają pod inny nr, który jest np. numerem prywatnym. Porażka, tak samo w Żeromskim ![]() Nawijko u mnie też problemy ze spaniem, chociaż widzę światełko w tunelu, kilka razy już sam zasnął w łóżeczku, chociaż głównie biorę go na śpiocha od cycka do łóżeczka. U mnie też problemy z łapaniem cycka, nie wiem co się dzieje, po prostu nie lubi prawego cycka, a jak jest przepełniony to już w ogóle masakra, kończy się tym, że jest cały ulany moim mlekiem, mokry, że trzeba go przebierać ![]() ![]() Jaką chustę kupujesz? Ja się cały czas noszę z zamiarem kupna ale ja się na tym totalnie nie znam, szukałam po jakiś stronach, forach itd ale sama nie wiem, jaką wybrać i jaki rozmiar ![]() ![]() Fewcia Kochana Ty masz piękną figurę, co Ty mówisz, że nie masz co na siebie włożyć ![]() szaja jak tam paluszek? Mam nadzieję,że nie złamany ![]() evelizarda witaj ![]() ![]() co do świąt to my tym razem nigdzie nie wyjeżdżaliśmy, siedzieliśmy sobie w domku z Kubusiem, ledwo się obejrzałam i już święta minęły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do świątecznego menu, to ja jadłam prawie wszystko, tylko symbolicznie i póki co Małemu nic nie jest. Black kosmetyczna ekspertko, czy mi też pomożesz przy wyborze czegoś zakrywającego moją nędzną gębę? ![]() ![]() a teraz pędzę lecę do klubu fotki obczaić ![]() Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-04-02 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |||||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40082081]Laurko, co to ciasto kompotowe?
![]() [/QUOTE] To taki ciacho na biszkopcie, z kompotu wiśniowego lub lepiej jeszcze agrestowego ugotowany budyń, dodane owoce do niego, to wylewa się na biszkopt, na to bita śmietana i na śmietanę herbatniki polane lukrem cytrynowym ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40085591] [/COLOR]Pożeracz piąstek ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=vRLvd...ature=youtu.be[/QUOTE] Cudo ![]() Hanusia cudna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A tu moje małe szczęście ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może spróbuj przez swoją przychodnie? niech pediatra wypisze skierowanie to moze wtedy Cie przyjmą? nam tak zrobili przy wypisie ze szpitala- pediatra ustalała termin bo tak to bysmy czekali z pół roku a przez nią ustalony był po 2 tyg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny załamka
![]() ![]() ja pierdziele nie wiem co robić tym bardziej,że on tak pięknie je i jest niesamowicie długi bo non stop robie porządki w szafie lekarka powiedziała,że teraz będziemy kontrolować wagę a jak nie to będziemy go dopasać mm ![]() nie chce tego bo bez przyczyny wolałabym tego nie robić, mały jest radosny, pogodny i wogóle jak jest głodny to drze się w niebogłosy więc to raczej w gre nie wchodzi może przez to cholerne ulewanie? wogóle jest nowa pediatra w moim ośrdoku i tak walniętej baby jeszcze nie widziałam, na 4 moje pytanie nie dostałam żadnej odpowiedzi a jak pokazałam jej moją alergię to kazała witaminy kupić ![]() nie wiem co mam robić i z kim pogadać na temat rozwoju mojego dziecka, będę musiała prywatnie pediatre do domu ściągnąc, ktoś kto znajdzie dla mnie czas a tak wogóle to idę na 18 do alergologa proszę o kciuki przepraszam ale musiałam się wyżalić, nadrobię Was wieczorkiem |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Nancy dziękuję za miłe słowo, ale serio nie mam się w co ubierać.. Został brzuch, z którym nie mogę nic na razie robić ze względu na cc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ubran;p ja tez nie mam w czym chodzic. Czekam az wroce do swojej dawnej wagi i wtedy pojde na zakupy ![]() jedymie co teraz moge kupowac to buty ![]() ![]() Marsii- mysle ze wizyta domowa to dobry pomysl. Jak ja zadzwonilam do lekarza zeby prywatnie przyjechala to siedziala z półtorej godziny i mi wszystko wytlumaczyla itd. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny cudne maluszki!!!
Szajka, ale Dorka ma wloskow!!!!! Jaaaa Cie ![]() ![]() Debrah, czytam o waszych relacjach z mezem to jakbym o nas czytala ![]() ![]() ![]() Zas mnie polamalo, ja pitole, wyjelam wozek z bagaznika i koniec ![]() ![]() ![]() A ja przez swieta jadlam wszystko, Malemu nic ![]()
#4525 |
Zakorzenienie
|
hej hej hej. pamietacie mnie jeszcze?
![]() my juz po chrzcinach, byla bardzo sypmatycznie... jak nadrobie to npisze wiecej i wkleje jakas slit focie ![]() narazie jestem na 133 stronie ![]() ![]() raczej nie bede cytowac bo bym chyba w zyciu nie nadrobila.... naraie przerabiam temat facetow, ehhh szkoda gadac... mam nadzieje ze jakos to sie wszystko Wam wyprostue i te ćwiercmózgi w koncu sie opamietaja... ![]() lece nadrabiac dalej poki mlody spiocha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja prasuje i ciuszki i pieluchy, chyba że serio nie mam czasu to tylko pieluchy. Nawijko jak często dokarmiasz małego mm?
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
Marsi,
![]() Wiecie co sie stalo???!!! zamkneli mi Biedronke kolo domu!!!!!!!!!!!!! qwa, a ja ani zapasu bonitek, ani zapasu wkladek, abuuuu ![]()
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co za bezczelne typy!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
wspolczuje! ja mam 3 biedronki obok praktycznie. Jedna oddalona o 2 minuty od mojej chacjendy. Druga ok 5 minut a trzecia okolo 15 minut;p
![]() |
#4530 |
Konto usunięte
|
Lady, podłość ludzka nie zna granic! jak to - zamknęli???
Marsi, to się porobiło z Leosiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.