Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-02, 15:30   #4201
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ale mojego męża też już nastawiam na to, że będę pewnie kwiczeć i marudzić...
ja już kwiczę i marudzę, jak mnie łapią te bóle jak na okres i czasami jak tak mocno boli to dochodzę do wniosku że jak przy porodzie będzie gorzej to będę pierwszą osobą która umarła z bólu przy porodzie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a poza tym to 3ci trymestr póki co jest chyba "najcieższy", trzeba rozturlać się przed wstaniem, spać się nie da, grubo,ciężko ale widać już koniec
haha to ja zaś jakaś inna jestem ... nic mi nie dolega poza bólami brzucha, brzuch nie jest jakiś ogromny i nie mam problemu z poruszaniem się, tylko te bóle mi dają w kość za wszystkie inne rzeczy

Cytat:
Laski,mam pytanko!
Jeśli nie ma zakazu seksu w ciąży,to do kiedy można??
Przecież w spermie jest coś co od 38tc może zainicjować poród tak? Tak jak i skurcze.To znaczy,że od 38tc seks się odstawia całkiem czy jak to działa do cholerki?
jak można to można do końca

posprzątałam dziś kilka szafek ... ogólnie prawie w ogóle nie leżę dziś ... ciekawe jak będę stękać i umierać wieczorem ale fajnie tak, w końcu coś porobić pożytecznego ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:34   #4202
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
a poza tym to 3ci trymestr póki co jest chyba "najcieższy", trzeba rozturlać się przed wstaniem, spać się nie da, grubo,ciężko ale widać już koniec

a dla mnie 3 trymestr jest najfajniejszy, najlepiej się czuję, nic mnie nie boli, wstaję normalnie, śpię całe noce, normalnie bajka

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
No ale skoro od 38tc można śmiało rodzić to po co odstawiać seks?
Poza tym nie na każdą działa Ja nie mam zamiaru odstawiać, od tego czasu to ja mam zamiar małża codziennie molestować
heh też nie zamierzam odstawiać seksua rodzić mozna spokojnie od skończonego 36 tc, więc jak mnie weźmie poród za półtora tygodnia to się ucieszę
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:35   #4203
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

heh też nie zamierzam odstawiać seksua rodzić mozna spokojnie od skończonego 36 tc, więc jak mnie weźmie poród za półtora tygodnia to się ucieszę
no więc właśnie, tym bardziej nie ma co odstawiać od 38

gdzie byłaś jak Cię nie było

spaliłam ziemniaki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:35   #4204
karolina2121
siedzę i myślę

Ale Wam fajnie... ja mam jeszcze 63 dni... dzisiaj zaczynamy 32 t.c
Stary 2013-04-02, 15:35   #4205
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Wy chociaż wiecie ile wasze szyjki mają, ja to wiem, że mam długą i tyle, tylko ta długa to dla każdego inaczej, a mój powiedział by się nie martwić bo długa jest i już pfff
Ja bym nie wiedziała tylko widziałam jak mierzyła mi na usg.

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
przy porównywaniu długości szyjek ważny jest też tydzień ciąży, ja miałam skończone 26 i szyjkę 2,7 mm i od tego czasu leżę, chociaż ona się nie skraca póki co, to z wizyty na wizytę słyszę - leżeć jak w szpitalu, wstawać do łazienki i posiłków.

Karolina, jak nie przejdzie to jedź, a nie możesz zadzwonić do swojego lekarza? to jest taki nieustający ból? ja sobie daję zawsze pół godziny, jak boli dłużej to dzwonię, bo już raz dostałam ochrzan, po pół godziny przeszło więc nie dzwoniłam wtedy..
Ja miałam w 28tc4d miałam 3,1cm i też kazała leżę. Z tym, że ja byłam w szoku i nawet nie zapytałam czy leżeć plackiem czy co ale jak kazała mi leżeć jak najwiecej to powiedziała, żeby dużo odpoczywać i się nie przemęczać. Także te 2 tygodnie do następnej wizyty leżę, a w czwartek się dowiem co dalej.
Ale mam wrażenie jakby mi mniej brzuch twardniał

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Ja też się tak czuję, ale w sumie to tak jest. Niektóre dziewczyny będą rodziły już za chwilkę, a jakby zaczęły w 38tc a nie w 40tc to już w ogóle prawie zaraz, a ja mam przed sobą 3 miesiące prawie pełne
Dla odmiany mi wrócił apetyt...i już wiem dlaczego go nie miałam. Dorwałam ulotkę zapisanego mi żelaza tardyferon fol i tam jest napisane jak byk, że jak brakuje żelaza, które jeszcze nie objawia się niedokrwistością, ale jest go mało to jest brak apetytu.
Ja mam dziś 69dni do porodu i też z jednej strony czuję się jakby jeszcze dużo czasu, ale z drugiej jak kazała mi leżeć to podchodzę do tego tak, że czekam żeby mi sie tylko na 9 miesiąc przekręciło, a to tak na prawdę 10 maja już będzie 9. Ale chciałabym do początku czerwca wytrzymać.

Cytat:
Jak mam się nie martwić, jak nie jestem w stanie ustać 5 minut, albo spina mi się brzuch z taką częstotliwością, że już sam z siebie chyba jest jak głaz...(choć dziś odpukać jest nieźle)

a co do szyjki - ale to nie o to chodzi bo długa długiej nie równa (może być długa a nie trzymać i krótka ale zamknięta)- nie powiedział mi ile ma bo stwierdził, że naczytam się w internecie i będę się martwić i stresować i że informacja, że jest długa powinna mi wystarczyć, więc równie dobrze może mieć 4 cm a może mieć i 2 cm a leżeć muszę ze względu na spinający się brzuch i skurcze, a że szyjka póki co się nie skraca przy tym to całe szczęście, ale wizyta dopiero w czwartek po 3 tygodniach codziennych dolegliwości, więc różnie z nią może być, choć mam nadzieję, że nie jest gorzej

I jak sama widzisz zalecenia lekarza nie są równe zaleceniom innego, jedne z taką samą długością leżą inne mają tylko odpoczywać, inne przy skurczach dostały fenoterol czy jak to tam inne nospę, więc różnie to jest...
Ja miałam ostatnio miesiąc przerwy między wizytami. Na przedostatniej mowiła, że szyjka super trzyma, twarda i długa, a po miesiącu już nie było tak różowo.

Cytat:
Laski,mam pytanko!
Przecież w spermie jest coś co od 38tc może zainicjować poród tak? Tak jak i skurcze.To znaczy,że od 38tc seks się odstawia całkiem czy jak to działa do cholerki?
Ja nie słyszłam, żeby były jakies przeciwskazania nawet w 38tc, bo niby w spermie jest coś takiego co może wywołac skórcze ale nie wydaje mi się, żeby było tego aż tyle , żeby doprowadzić do porodu. Moim zdaniem może doprowadzić do porodu tylko wtedy jak już wcześniej coś się zaczynało tam dziać. Ale to tylko moje zdanie nie medyczne.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:37   #4206
potterka
Zakorzenienie

Juu za 7 tyg

Vil aby szyjka nie była długa
a z tymi lekami to myslałam, że sie od razu całość odstawia a nie stopniowo.. kurde jak to się wielu rzeczy nie wie
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:38   #4207
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym nie na każdą działa Ja nie mam zamiaru odstawiać, od tego czasu to ja mam zamiar małża codziennie molestować
Tylko mu nie mów, że co dzień bo się chłop wystraszy jeszcze

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:38   #4208
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
nie do mnie pytanie, ale mi kazała lekarka leżeć przy 36 mm a szyjka była twarda i zamknięta. Bóle okresowe jakby miałam maksymalnie raz dziennie od 32-33 tc

Zostało nam 39 dniJuż prawie połowa 35 tcniech no ja urodzę za 2-3 tygodnie

wizaż się wali i nie moge nic zrobić:confused :
czemu tak szybko chcesz rodzić
też mam plan,jak wszystko bedzie ok ok to bym chciala w ostatnich dniach kwietnia,tż ma dlugie wolne,byloby idealnie

Cytat:
ja teraz molestuję... biedny
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja już kwiczę i marudzę, jak mnie łapią te bóle jak na okres i czasami jak tak mocno boli to dochodzę do wniosku że jak przy porodzie będzie gorzej to będę pierwszą osobą która umarła z bólu przy porodzie

haha to ja zaś jakaś inna jestem ... nic mi nie dolega poza bólami brzucha, brzuch nie jest jakiś ogromny i nie mam problemu z poruszaniem się, tylko te bóle mi dają w kość za wszystkie inne rzeczy

posprzątałam dziś kilka szafek ... ogólnie prawie w ogóle nie leżę dziś ... ciekawe jak będę stękać i umierać wieczorem ale fajnie tak, w końcu coś porobić pożytecznego ...
nie ma tak latwo,nie uda sie

Cytat:
a dla mnie 3 trymestr jest najfajniejszy, najlepiej się czuję, nic mnie nie boli, wstaję normalnie, śpię całe noce, normalnie bajka

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

tez bym chciala spac.. ja sie budze nawet na kazdy obrot,i budze sie mega rozbudzona

skoro od 38tc mozna rodzic i wszystko po wizycie bedzie ok to duzo seksu,sprzatania i spacerow,tak ?
byloby z glowy a na weekend majowy rodzinka by sie zjehala w odwiedziny bo wolne

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:39   #4209
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
nie do mnie pytanie, ale mi kazała lekarka leżeć przy 36 mm a szyjka była twarda i zamknięta. Bóle okresowe jakby miałam maksymalnie raz dziennie od 32-33 tc

też mam plan,jak wszystko bedzie ok ok to bym chciala w ostatnich dniach kwietnia,tż ma dlugie wolne,byloby idealnie

Cytat:
ja teraz molestuję... biedny
Cytat:

nie ma tak latwo,nie uda sie

Cytat:

tez bym chciala spac.. ja sie budze nawet na kazdy obrot,i budze sie mega rozbudzona

skoro od 36tc mozna rodzic i wszystko po wizycie bedzie ok to duzo seksu,sprzatania i spacerow,tak ?
byloby z glowy a na weekend majowy rodzinka by sie zjehala w odwiedziny bo wolne

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:40   #4210
Lublana
Zadomowienie

Ostatnio już jak jest u mnie ok to więcej korzystam z życia i wychodzę z domupoza tym jakoś nie mogę się wbić za bardzo

Z nowości to robimy masaż krocza... tak łatwo to wygląda tylko na filmikusama się umorduję a i tak źle robię, mąż wg mnie robi za delikatnie, nie wiem czy coś z tego będzie czy tylko olejek wychlapiemy
Stary 2013-04-02, 15:42   #4211
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie najciekawsze było to, że ja żadnych bóli nie miałam, czułam się dobrze, ewentualnie raz dziennie brzuch robił się twardy ale to zazwyczaj po wysiłku. No i nie mam żadnych leków próćz nospy i magnezu 3 razy dziennie.

Laura

Stary 2013-04-02, 15:42   #4212
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ach ten wizazzzzz wrr pocytowalam a potem nie moglam wejsc na strone przez 30 minnn
Metro - no przy Zapaleniu pluc nie ma wyjscia, mam nadzieje ze Blanka nie cierpi za duzooo , nebulizator teraz sie przyda napewno , okres przedszkolnyy too czeste wirusy i nbakterie niestety .... do wziewow na zmiane mozesz z soli robic inhalacje i jak kaszel zmieni sie sie na taki mokrawy acc mini - pare dni i plucka sie oczyszcza.
Moj Dawid mial zapalenie pluc 3 lata temu i to byl ostatni raz kiedy dalalm mu antybiotyk, ale on mial bez objawowe zapalenie ze moj upor tylko ze cos jest nie tak bo ciagle kaszlal , sprawil ze dostal skierowanie na rtg bo osluchowo bylo czysto i na zdjeciu wyszlo zapalenie, wrocilismy do lekarki i wiedzac ze ma zapalenie pluc osluchiwala go i dalej nic nie slyszala ..... wiec szczescie w nieszczesciu ze na to zdjecie poszlismy.... zycze zdrowka dla malej )
dzięki Bańka, powiem ci, że już po 2 inhalacjach jest zmiana, nawet ten kaszel taki już bardziej mokry, chociaż nie do końca jeszcze. Na pewno kupię za twoją radą to ACC mini.

Cytat:
poświąteczny nalot wizażanek i serwery nie wyrabiały

ojjj, tego się obawiałam... też jako mała dziewczynka przechodziłam zapalenie płuc. jakieś 2,5 roczku miałam. podobno kiepsko ze mną było, ale wtedy w szpitalach rodzice nie mogli zostawać z dzieckiem i mama wybłagała, żeby mnie do domu wziąć. dużo spałam, mama robiła mi dobre papu, leki podawała według zaleceń lekarza i powoli jakoś się wykaraśkałam ważne, żeby kontrolować temperaturę. jak nie jest za wysoka, to dobrze - organizm walczy... bo z bakcylem poradzi sobie antyk, ale co z wirusami, które to często bezkarnie się tam roznoszą? no, ale jak tylko temperatura wzrasta do poziomu nieodpowiedniego dla danego wieku dziecka, to zbijać. lekarz powinien jasno określić kiedy co
lubi twoja mała zupki? jakieś papki... żeby organizm się nie męczył zbytnio z trawieniem, a dostał wszystko. coś lekkiego, ale pożywnego... kurczę no coś trza działać. ale nie martw się zbytnio, wiele dzieci to przechodzi - takie cholerstwo, no ale co zrobić... trzymajcie się tam!
boooże, wyobrażasz sobie zostawić dziecko samo w szpitalu? dawniej to były czasy. Dla mnie to jest w ogóle jakiś kosmos nie do pomyślenia....

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
przy porównywaniu długości szyjek ważny jest też tydzień ciąży, ja miałam skończone 26 i szyjkę 2,7 mm i od tego czasu leżę, chociaż ona się nie skraca póki co, to z wizyty na wizytę słyszę - leżeć jak w szpitalu, wstawać do łazienki i posiłków.
.
kurde ja mam teraz dwa cm..... i tak leżę, jak zwyklę, czyli tyle co nic.... jeszcze ze 2 tyggodnie chociaż dotrwać...

Cytat:
Laski,mam pytanko!
axella, a po co ty chcesz małą tam se trzymać do 40 tc. Ja to bym właśnie szalała od 38 tc, im szybciej urodzisz tym lżej a poza tym, nie sądzę, żeby ta sperma aż taki miała wpływ??? ale też o tym słyszałam.
Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Witam się i ja po Świetach.
W sobote byliśmy poświecić koszyczek a w niedziele w kościółku na 12. Dziewczyny m,yślałam że sie wykończe w tym kościele o mało nie zemdlałam było mi tak gorąco, poty mnie oblewały...masakra...nast epna wyprawa do kościoła dopiero po porodzie. Wczoraj byliśmy u teściów i siostry męża objadłam sie strasznie ale nic mnie nie bolało oprócz tego że ciężko mi było wysiedzieć. Powiem Ci ze z dnia na dzien jest mi coraz ciężej i spać w nocy i ogólnie funkcjonować. Mateuszek tak sie rozpycha że wszystko mnie boli a jak mnie kopnie w kregosłup to aż jęcze z bólu, ale to dobrze przynajmniej wiem że wszystko ok.
W Piątek byliśmy tez na wizycie kontrolnej z Tż. Siedzieliśmy ponad 45 minut. Mój gin to złoty człowiek wszystko nam bardzo dokładnie pokazał wybadał wymierzył. Mózg, serce, wątrobe, nerki, żołądek, pęcherz, żyły, łożysko, rączki , nóżki i bardzo dokładnie pokazał Tż jąderka w mosznie Wszystko jest jak najbardziej w najlepszym porządku. Synuś zdrowy jak ryba. Waży ok 1700 gram więc w sam raz. Jest tylko jedno ale szyjka skróciła mi sie o 1/3 i gin kazał mi polegiwać biore tez 2x1 nospe forte i magnez. Szyjka skróciła sie bo Mały naciska i zrobiła sie z niej jakby harmonijka jak bede leżeć wiecej to powinna sie odkształcic z powrotem.
Wiec leze jak najwiecej. Tż powiedział zebym sobie lezała a on posprzatał na świeta , zrobił sałatke i donosi mi jedzonko, kochany mój
ZA dwa tygodnie mam zgłosić sie na kontrole
oo to gratuluję udanej wizyty. Mój gin też mnie zawsze ok godziny trzyma, ale ja to do niego do kliniki chodzę jak ma dyżur, to ma czas
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:43   #4213
antoinettee
Zadomowienie

Ah te allegro Chciałam dziś zamówić wprawkę u gapa_kids a portal nie działa Dziewczyny jak wy u nich zamawialiście? Dogadywaliście się z nimi jakoś, że wyślecie mu listę poza allegro? Myślę, że nie dam rady wszystkiego na raz kupić a bym chciała w jednej paczce. No i co mu napisać, żeby dorzucił parę gratisów ?
Stary 2013-04-02, 15:45   #4214
Lublana
Zadomowienie

Cytat:

skoro od 38tc mozna rodzic i wszystko po wizycie bedzie ok to duzo seksu,sprzatania i spacerow,tak ?
bo od 37 tc ciąża jest donoszona, dzidziuś wszystko ma rozwinięte to po co mam chcieć dłużej być w ciążyzwłaszcza, że to żadna frajda dla mniezobaczymy jak się uda, bo pewnie jeszcze do terminu z om wytrzymam jak na złośća seks sprzątanie itp to ja od 36+0 zamierzam uskuteczniać
Stary 2013-04-02, 15:47   #4215
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Laski,mam pytanko!
jak baaardzo nie chcesz urodzić to "odstaw", ale w sumie to kobiety właśnie wtedy zaczynają szaleć, bo jak się od tego zacznie na dobre poród, to tym lepiej! rozkręci się i wtedy już raz dwa i po krzyku
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:47   #4216
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
U mnie najciekawsze było to, że ja żadnych bóli nie miałam, czułam się dobrze, ewentualnie raz dziennie brzuch robił się twardy ale to zazwyczaj po wysiłku. No i nie mam żadnych leków próćz nospy i magnezu 3 razy dziennie.
też nie miałam bóli tylko twardnienie a mam magnez i fenoterol.
Stary 2013-04-02, 15:50   #4217
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

Vil aby szyjka nie była długa
a z tymi lekami to myslałam, że sie od razu całość odstawia a nie stopniowo.. kurde jak to się wielu rzeczy nie wie
bo większość odstawia od razu
ale ja miałam/mam (? bo jakoś od kilku dni bardziej mam okresowe bóle niż te skurcze co wcześniej) mega twardnienia brzucha, codziennie, nie mogłam siedzieć, chodzić, momentami były bardzo bolesne i częste, i brałam duże dawki tych leków, w sumie od 20 tc biorę leki na skurcze, i jakbym nagle odstawiła to mogło by się skończyć też bardzo boleśnie. wolałam nie ryzykować. a moja ginekolog jest taka że wg niej mogę robić co chcę tzn odstawić nagle, stopniowo, brać jeszcze tydzień, dwa ... sama poczytałam sobie różne rzeczy w necie i wybrałam opcję najlepszą dla siebie.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:51   #4218
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki kupiliście model bo my myślimy nad AC401.
wlasnie ten z jedną płytką
Stary 2013-04-02, 15:51   #4219
Lublana
Zadomowienie

Dziewczyny poród i tak nie zacznie się wcześniej niż się jakiś pstryczek nie uruchomi w organizmie, można się bzykać, na pielgrzymkę iść a i tak nic to nie da jak dzidziuś nie będzie gotowy, porodu nie da się wywołać ot tak.

Ja na przykład po prostu mam zalecony oszczędny tryb życia i wraz z zakończeniem 36 tc porzucam ten tryb życia, ale w to, że mi to poród przyspieszy nie wierzę
Stary 2013-04-02, 15:51   #4220
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
No nie....znów mi dziewczyne zmieniają idzie na obserwacyjna salę bo się rozchorowala i się boją żeby tu wszystkich nie pozarazala. Za jakieś 2godz będzie pewnie nowa dziolcha...
ło matko, a tak dobrze się już zapowiadało... chyba by ci było zbyt fajnie, jak byś normalną współlokatorkę miała kilka dni z rzędu. z pozytywów ostatnich dni wystarczy zjadliwe śniadanie wielkanocne
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:53   #4221
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

byłam na tej wystawie human body - jest rewelacyjna! dział o rozwoju płodu zachwycił mnie najbardziej, aż wierzyć mi się nie chciało że synek był taki maleńki..
no nie? ja nie mogłam uwierzyć, że sie mieściw moimw sumie mąłym brzuchu teraz
Stary 2013-04-02, 15:53   #4222
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dorwałam ulotkę zapisanego mi żelaza tardyferon fol i tam jest napisane jak byk, że jak brakuje żelaza, które jeszcze nie objawia się niedokrwistością, ale jest go mało to jest brak apetytu.
kurcze, a ja mam niby mao żelaza ale na brak apetytu to nie mogę narzekać

Cytat:
Laski,mam pytanko!
a po co odstawiać? jeśli lekarz daje zielone światło, i ty czujesz się dobrze to korzystaj
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:54   #4223
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
bo większość odstawia od razu
ale ja miałam/mam (? bo jakoś od kilku dni bardziej mam okresowe bóle niż te skurcze co wcześniej) mega twardnienia brzucha, codziennie, nie mogłam siedzieć, chodzić, momentami były bardzo bolesne i częste, i brałam duże dawki tych leków, w sumie od 20 tc biorę leki na skurcze, i jakbym nagle odstawiła to mogło by się skończyć też bardzo boleśnie. wolałam nie ryzykować. a moja ginekolog jest taka że wg niej mogę robić co chcę tzn odstawić nagle, stopniowo, brać jeszcze tydzień, dwa ... sama poczytałam sobie różne rzeczy w necie i wybrałam opcję najlepszą dla siebie.
masakra z tą Twoją lekarką ja z dnia na dzień odstawię, ale nie mam żadnych bóli i skurczy. A nawet jakbym miała to bym odstawiła, bo po co obciążać organizm chemiąto le jeszcze zamierzasz brać? Ja 10 dni tylko
Stary 2013-04-02, 15:54   #4224
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Happy - on tylko mówi żeby się nie przemęczać... dzisiaj brzuch mnie rozbolał od siedzenia, więc na pewno nie z przemęczenia... poczekam, jak nie przejdzie to chyba wybiorę się na IP
oby przeszlo
Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
przyjmuję Letrox na niedoczynność, w razie pytań dawaj na priv

Witam się z łoża boleści dopadło mnie przeziębienie, co najlepsze dopiero na wyjeździe, więc męczyłam się u rodziców i u teściów. To już będzie 6 dzień chorowania leżę w łóżku i smarkam, na szczęście nie mam kaszlu.
o to zrowka zyczeee i wspolczuje smarkaniaaa

Cytat:
karolina a nospę wzięłaś?

Wy chociaż wiecie ile wasze szyjki mają, ja to wiem, że mam długą i tyle, tylko ta długa to dla każdego inaczej, a mój powiedział by się nie martwić bo długa jest i już pfff
ja nie wiem , wiem tylko dluga i zamknieta hjeheh
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Masz rację, nie zaszkodzi wrzucić torby do bagaznika Ale mam nadzieję, że Cię nie zostawią, tylko wrócisz sobie do domciu do Dawidka i meża
to biore najbardziej pod uwage , powrot do domuuu
Cytat:
od 5tej rano próbuję sie zalogowac kuwaaaa
!!!

durny wizaż

łeb mnie nawala,od 4nie śpię bo jak tż idzie do pracy to zawsze się budze,spać nie mogę to 8-9 i potem z godzine dwie spie i wstaje jak zombiak.

zamawiam dzis obiad nawet bo nie cce mi sie wstac nawet do kuchni.
o! :P
o bidulkaa a noo dzisij trzeba miec troche cierpliwoscii na wizazuu , a robic tez mi sie nie chcialo ale obiad mlodemu musialam , to i odkurzylam a i pranie wstawilam hehehe a teraz odpoczywammm
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Jejku jak wam już większości mało czasu zostało Ja się czuję, jakbym miała jeszcze rok czekać i mdłości mi wróciły z rozpoczeciem 3 trymestru
spokojnie zleci i Tobieee
Cytat:
wiesz, tak ogólnie to ja się do końca nie sugeruję, ale ja się nie wychowywałam w niemczech i nie wiem, jak co ludzie odbierają. to, co po polsku brzmi fajnie, może w niemczech się źle kojarzyć. ilekroć mówię tutaj o Hubercie, to ludzie mają przed oczami jakiegoś podpitego, niedomytego rolnika z gigantycznym mięśniem piwnym oni po prostu nie mają żadnych innych skojarzeń! żeby w ogóle nie mieli żadnych, ale mają to jedno, niezbyt fajne skojarzenie i obawiam się, że dzieciaki mogą myśleć tak samo i młodego będą wyśmiewać...
a Jurek jest fajne imię. i się nie kojarzy źle w polsce - a twój pierworodny przynajmniej nie będzie jednym z pięciu Kewinów lub Brajanów w klasie
moj mezus ma rodzine w niemczech ...czyli juz i ja heheh i tam maja wlasnie Kevina i Angelike :"))
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Ja myślałam żeby napisać że mi wody odeszły ale taaaaaki tu był ruch że nikogo bym nie nabrała
to faktt

Cytat:
hehe dokaldnie wtedy wlasnie trzeba sie sexic po 3 x dziennie heheh
Cytat:
Witam się i ja po Świetach.
W sobote byliśmy poświecić koszyczek a w niedziele w kościółku na 12. Dziewczyny m,yślałam że sie wykończe w tym kościele o mało nie zemdlałam było mi tak gorąco, poty mnie oblewały...masakra...nast epna wyprawa do kościoła dopiero po porodzie. Wczoraj byliśmy u teściów i siostry męża objadłam sie strasznie ale nic mnie nie bolało oprócz tego że ciężko mi było wysiedzieć. Powiem Ci ze z dnia na dzien jest mi coraz ciężej i spać w nocy i ogólnie funkcjonować. Mateuszek tak sie rozpycha że wszystko mnie boli a jak mnie kopnie w kregosłup to aż jęcze z bólu, ale to dobrze przynajmniej wiem że wszystko ok.
W Piątek byliśmy tez na wizycie kontrolnej z Tż. Siedzieliśmy ponad 45 minut. Mój gin to złoty człowiek wszystko nam bardzo dokładnie pokazał wybadał wymierzył. Mózg, serce, wątrobe, nerki, żołądek, pęcherz, żyły, łożysko, rączki , nóżki i bardzo dokładnie pokazał Tż jąderka w mosznie Wszystko jest jak najbardziej w najlepszym porządku. Synuś zdrowy jak ryba. Waży ok 1700 gram więc w sam raz. Jest tylko jedno ale szyjka skróciła mi sie o 1/3 i gin kazał mi polegiwać biore tez 2x1 nospe forte i magnez. Szyjka skróciła sie bo Mały naciska i zrobiła sie z niej jakby harmonijka jak bede leżeć wiecej to powinna sie odkształcic z powrotem.
Wiec leze jak najwiecej. Tż powiedział zebym sobie lezała a on posprzatał na świeta , zrobił sałatke i donosi mi jedzonko, kochany mój
super i fajnie ze dokladne usg robi Twoj lekarzz
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:55   #4225
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
boooże, wyobrażasz sobie zostawić dziecko samo w szpitalu? dawniej to były czasy. Dla mnie to jest w ogóle jakiś kosmos nie do pomyślenia....

Ja jak miałam 18miesięcy to złamałam nogę w udzie i leżałam w szpitalu miesiąc na wyciągu. Mama nie mogła do mnie wogole przyjśc tylko jeździła patrzeć na mnie przez okienko ale ja nie mogłam jej widzieć. To jest horror. Ja tego nie pamiętam, ale jedno co mi zostało to paniczny strach przed szpitalem. Jak coś mnie boli i sobie pomyślę, że szpital to od razu duszności i słabo mi.

Laura

Stary 2013-04-02, 15:55   #4226
diabli
Zakorzenienie

Nuna, dobrze napisane Swieta swieta i po swietach! witam sie i ja.

na wstepie musze pochwalic sie, ze moja firma od dzisiaj istnieje jesli ktoras nie ma jeszcze poscieli, kocyka, becika i innych takich - prosze wstrzymac sie z zakupem i zglosic do mnie :P obiecuje, ze moj dobry gust nikogo nie zawiedzie hehe. ceny na pewno beda konkurencyjne ogarne jeszcze wszystkie urzedowe sprawy i powinnam pokazac Wam kilka wzorow.

Metro - sciskam kciuk iza Blaneczke, niech szybko wraca do zdrowia! oby nebulizator pomogl jej i biedna nie musiala sie meczyc, bo nie ma nic bardziej wkurzajacego niz ciagly duszacy kaszel.

Aaś, szpitalne sniadanie dalo rade...prawie wielkanocne sciskam tez kciuki za Twoja wspollokatorke Bozia wiedziala co robi, ze nagrodzila ja podwojnie. teraz juz z gorki. u Ciebie tez juz nieduzo zostalo...akurat wyjdziesz ze szpitala na wiosne ominie Cie ta durna zima.

aaa i doszlo do mnie, ze ja juz nie daje rady z ta ciaza coraz trudniej mi psychicznie, nie mowiac o fizycznym zmeczeniu. brzuch daje popalic, mala ciagle fika, rozpycha sie, skora mnie swedzi, mam dwa rozstepy (wyskoczyly od blizn po laparoskopii), spojenie lonowe napier...ehhh na pewno nie wytrzymam jeszcze 8 tygodni dlaczego nie mozna oddac facetowi brzucha na pol roku? byloby sprawiedliwie
psychicznie wszystko mi sie komplikuje, ciagle nerwy, wyje srednio 3x dziennie nie ogarniam sama siebie. niech juz bedzie maj, mala sie wykluje i dzialajmy dalej...cos czuje, ze caly ten rok bedzie taki do dup... pomarudzilam i troche mi lepiej. buziaki. ide Was poczytac.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:57   #4227
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Laski,mam pytanko!

lekarze zalecali mojej koleżance sex jak była po terminie porodu, gdyż może on przyśpieszyć poród, mąż był bardzo szczęśliwy po takim zaleceniu lekarskim, ale i tak ciąże wywoływali w szpitalu
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:57   #4228
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny poród i tak nie zacznie się wcześniej niż się jakiś pstryczek nie uruchomi w organizmie, można się bzykać, na pielgrzymkę iść a i tak nic to nie da jak dzidziuś nie będzie gotowy, porodu nie da się wywołać ot tak.

Ja na przykład po prostu mam zalecony oszczędny tryb życia i wraz z zakończeniem 36 tc porzucam ten tryb życia, ale w to, że mi to poród przyspieszy nie wierzę

Mam dokładnie taki sam zamiar jak ty. Do 36tc leżę jak mi każe dlaej i później niech się dzieje co ma się dziać.

Laura

Stary 2013-04-02, 15:58   #4229
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ale Wam fajnie... ja mam jeszcze 63 dni... dzisiaj zaczynamy 32 t.c

Cytat:
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:59   #4230
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
a co do szyjki - ale to nie o to chodzi bo długa długiej nie równa (może być długa a nie trzymać i krótka ale zamknięta)- nie powiedział mi ile ma bo stwierdził, że naczytam się w internecie i będę się martwić i stresować i że informacja, że jest długa powinna mi wystarczyć, więc równie dobrze może mieć 4 cm a może mieć i 2 cm a leżeć muszę ze względu na spinający się brzuch i skurcze, a że szyjka póki co się nie skraca przy tym to całe szczęście, ale wizyta dopiero w czwartek po 3 tygodniach codziennych dolegliwości, więc różnie z nią może być, choć mam nadzieję, że nie jest gorzej

I jak sama widzisz zalecenia lekarza nie są równe zaleceniom innego, jedne z taką samą długością leżą inne mają tylko odpoczywać, inne przy skurczach dostały fenoterol czy jak to tam inne nospę, więc różnie to jest...
Dokładnie, co lekarz to opinia ja przy czestych skurczach, ale szyjce długiej i mocnej mam fenoterol, scopolan i magnez, za to nakazu leżenia jako takiego nie mam. Oczywiście leżenie najbardziej na skurcze pomaga (choć zdarza mi się leżeć cąły dzień i mieć skurcz za skurczem...) ale skoro szyjka się nie skraca to mogę normalnie wychodzić z domu i w miare normalnie żyć. Tylko odpoczywanie na leżąco. I w sumie jestem zadowolona, że tak to u mnie wygląda. dzięki temu ten 3ci trymestr jest najfajniejszy, tak jak pisała Lublana. Nie mniej jednak, nie mogę się doczekać aż cała ta szopka ciążowa się skończy

Cytat:
Laski,mam pytanko!
Ja tam od skończonego 36tc będę szaleć właśnie dlatego, że może szybciej urodzę

Cytat:
dla Mateuszka! A szyjka pewnie wróci do normy dzięki leżakowaniu
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości