|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
i czasami jak tak mocno boli to dochodzę do wniosku że jak przy porodzie będzie gorzej to będę pierwszą osobą która umarła z bólu przy porodzie Cytat:
![]() Cytat:
posprzątałam dziś kilka szafek ... ogólnie prawie w ogóle nie leżę dziś ... ciekawe jak będę stękać i umierać wieczorem ale fajnie tak, w końcu coś porobić pożytecznego ...
|
|||
|
|
|
#4202 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
a dla mnie 3 trymestr jest najfajniejszy, najlepiej się czuję, nic mnie nie boli, wstaję normalnie, śpię całe noce, normalnie bajka ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie byłaś jak Cię nie było spaliłam ziemniaki |
|
|
|
|
#4204 |
|
siedzę i myślę
|
Ale Wam fajnie... ja mam jeszcze 63 dni... dzisiaj zaczynamy 32 t.c
|
#4205 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mam wrażenie jakby mi mniej brzuch twardniał Cytat:
Cytat:
Ja nie słyszłam, żeby były jakies przeciwskazania nawet w 38tc, bo niby w spermie jest coś takiego co może wywołac skórcze ale nie wydaje mi się, żeby było tego aż tyle , żeby doprowadzić do porodu. Moim zdaniem może doprowadzić do porodu tylko wtedy jak już wcześniej coś się zaczynało tam dziać. Ale to tylko moje zdanie nie medyczne.
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Juu
za 7 tyg ![]() Vil aby szyjka nie była długa ![]() a z tymi lekami to myslałam, że sie od razu całość odstawia a nie stopniowo.. kurde jak to się wielu rzeczy nie wie
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4208 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mam plan,jak wszystko bedzie ok ok to bym chciala w ostatnich dniach kwietnia,tż ma dlugie wolne,byloby idealnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
skoro od 38tc mozna rodzic i wszystko po wizycie bedzie ok to duzo seksu,sprzatania i spacerow,tak ? byloby z glowy a na weekend majowy rodzinka by sie zjehala w odwiedziny bo wolne ![]()
|
||||
|
|
|
#4209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mam plan,jak wszystko bedzie ok ok to bym chciala w ostatnich dniach kwietnia,tż ma dlugie wolne,byloby idealnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
skoro od 36tc mozna rodzic i wszystko po wizycie bedzie ok to duzo seksu,sprzatania i spacerow,tak ? byloby z glowy a na weekend majowy rodzinka by sie zjehala w odwiedziny bo wolne ![]()
|
||||
|
|
|
#4210 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio już jak jest u mnie ok to więcej korzystam z życia i wychodzę z domu
poza tym jakoś nie mogę się wbić za bardzo![]() Z nowości to robimy masaż krocza... tak łatwo to wygląda tylko na filmiku |
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4212 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a poza tym, nie sądzę, żeby ta sperma aż taki miała wpływ??? ale też o tym słyszałam.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4213 |
|
Zadomowienie
|
Ah te allegro
|
#4214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcza, że to żadna frajda dla mnie
|
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
też nie miałam bóli tylko twardnienie a mam magnez i fenoterol.
|
|
|
|
#4217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale ja miałam/mam (? bo jakoś od kilku dni bardziej mam okresowe bóle niż te skurcze co wcześniej) mega twardnienia brzucha, codziennie, nie mogłam siedzieć, chodzić, momentami były bardzo bolesne i częste, i brałam duże dawki tych leków, w sumie od 20 tc biorę leki na skurcze, i jakbym nagle odstawiła to mogło by się skończyć też bardzo boleśnie. wolałam nie ryzykować. a moja ginekolog jest taka że wg niej mogę robić co chcę tzn odstawić nagle, stopniowo, brać jeszcze tydzień, dwa ... sama poczytałam sobie różne rzeczy w necie i wybrałam opcję najlepszą dla siebie.
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie ten
z jedną płytką
|
|
#4219 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny poród i tak nie zacznie się wcześniej niż się jakiś pstryczek nie uruchomi w organizmie, można się bzykać, na pielgrzymkę iść a i tak nic to nie da jak dzidziuś nie będzie gotowy, porodu nie da się wywołać ot tak.
Ja na przykład po prostu mam zalecony oszczędny tryb życia i wraz z zakończeniem 36 tc porzucam ten tryb życia, ale w to, że mi to poród przyspieszy nie wierzę
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Cytat:
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
no nie? ja nie mogłam uwierzyć, że sie mieściw moimw sumie mąłym brzuchu teraz
|
|
#4222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja z dnia na dzień odstawię, ale nie mam żadnych bóli i skurczy. A nawet jakbym miała to bym odstawiła, bo po co obciążać organizm chemią to le jeszcze zamierzasz brać? Ja 10 dni tylko |
|
|
|
|
#4224 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super i fajnie ze dokladne usg robi Twoj lekarzz
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak miałam 18miesięcy to złamałam nogę w udzie i leżałam w szpitalu miesiąc na wyciągu. Mama nie mogła do mnie wogole przyjśc tylko jeździła patrzeć na mnie przez okienko ale ja nie mogłam jej widzieć. To jest horror. Ja tego nie pamiętam, ale jedno co mi zostało to paniczny strach przed szpitalem. Jak coś mnie boli i sobie pomyślę, że szpital to od razu duszności i słabo mi.
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna, dobrze napisane Swieta swieta i po swietach!
witam sie i ja.na wstepie musze pochwalic sie, ze moja firma od dzisiaj istnieje jesli ktoras nie ma jeszcze poscieli, kocyka, becika i innych takich - prosze wstrzymac sie z zakupem i zglosic do mnie :P obiecuje, ze moj dobry gust nikogo nie zawiedzie hehe. ceny na pewno beda konkurencyjne ogarne jeszcze wszystkie urzedowe sprawy i powinnam pokazac Wam kilka wzorow.Metro - sciskam kciuk iza Blaneczke, niech szybko wraca do zdrowia! oby nebulizator pomogl jej i biedna nie musiala sie meczyc, bo nie ma nic bardziej wkurzajacego niz ciagly duszacy kaszel. Aaś, szpitalne sniadanie dalo rade...prawie wielkanocne sciskam tez kciuki za Twoja wspollokatorke Bozia wiedziala co robi, ze nagrodzila ja podwojnie. teraz juz z gorki. u Ciebie tez juz nieduzo zostalo...akurat wyjdziesz ze szpitala na wiosne ominie Cie ta durna zima.aaa i doszlo do mnie, ze ja juz nie daje rady z ta ciaza dlaczego nie mozna oddac facetowi brzucha na pol roku? byloby sprawiedliwie ![]() psychicznie wszystko mi sie komplikuje, ciagle nerwy, wyje srednio 3x dziennie nie ogarniam sama siebie. niech juz bedzie maj, mala sie wykluje i dzialajmy dalej...cos czuje, ze caly ten rok bedzie taki do dup... pomarudzilam i troche mi lepiej. buziaki. ide Was poczytac.
|
|
|
|
#4227 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
lekarze zalecali mojej koleżance sex jak była po terminie porodu, gdyż może on przyśpieszyć poród, mąż był bardzo szczęśliwy po takim zaleceniu lekarskim, ale i tak ciąże wywoływali w szpitalu
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dokładnie taki sam zamiar jak ty. Do 36tc leżę jak mi każe dlaej i później niech się dzieje co ma się dziać.
|
|
#4229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przy czestych skurczach, ale szyjce długiej i mocnej mam fenoterol, scopolan i magnez, za to nakazu leżenia jako takiego nie mam. Oczywiście leżenie najbardziej na skurcze pomaga (choć zdarza mi się leżeć cąły dzień i mieć skurcz za skurczem...) ale skoro szyjka się nie skraca to mogę normalnie wychodzić z domu i w miare normalnie żyć. Tylko odpoczywanie na leżąco. I w sumie jestem zadowolona, że tak to u mnie wygląda. dzięki temu ten 3ci trymestr jest najfajniejszy, tak jak pisała Lublana. Nie mniej jednak, nie mogę się doczekać aż cała ta szopka ciążowa się skończy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Mateuszka! A szyjka pewnie wróci do normy dzięki leżakowaniu
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.

i czasami jak tak mocno boli to dochodzę do wniosku że jak przy porodzie będzie gorzej to będę pierwszą osobą która umarła z bólu przy porodzie 

ale fajnie tak, w końcu coś porobić pożytecznego ...

Ślub 27. X. 2012
za 7 tyg
aby szyjka nie była długa 

:confused :

leżę w łóżku i smarkam, na szczęście nie mam kaszlu.