|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
|
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od poczatku wiedzialam ze bedzie chlopak.Teraz mam mieszane uczucia.Moja znajoma czula ze bedzie dziewczynka,lekarze mowili ze dziewczynka,a po porodzie polozyli jej na piersi ...chlopca
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-02 o 15:25 |
|
|
|
#1533 |
|
Rozeznanie
|
a jest ktos z Wrocławia?
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znajoma chodzila do niego prywatnie w swojej pierwszej ciąży. Mówiła że spoko i odpowiada na pytania i jak trzeba to dokładnie bada, ale mówiła że trafiła kilka razy na niego w "złym" humorze i burczał na nią jak tylko mógł, nie chciał odpowiadać na pytania bo uważał je za oczywiste. Znajoma ogólnie mowiła że jak ma dobry dzień to wspaniały lekarz i choć trochę nastała się w kolejce ( mimo że prywatnie) to było warto. Podobno jak ma ch%^#@w dzień to lepiej uciekać bo potrafi napsuć nerwy ciężarnej. Znajoma ogólnie go polecała wtedy, ale teraz nie wiem z jakiego powodu przy drugiej ciąży wybrała innego lekarze Może nie miała kasy na prywatne prowadzenie ciąży, albo może lekarz już gdzieś tu u nas nie przyjmuje .. nie wiem
|
|
#1535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to dzień po mnie Cytat:
![]() No to super, że Ci ten szew założą, przynajmniej będziesz spokojniejsza i wszystko się pięknie skończy
|
||
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
ryba91 pytam ponieważ mam 20 lat i pomimo tego że od początku wiedziałam na co się pisze jak dowiedziałam się o ciąży zaczęłam płakać, bo rodzice będą wściekli... ja sama wiem już prawie 2 tydzień a moi rodzice nadal nie świadomi wszystkiego
Do tego miewam przeróżne humorki i czasami dopada mnie myśl że rzeczywiście może to stało się za wcześnie, dlatego pytam bo potrzebuje wsparcia kogoś w podobnym wieku - w grupie raźniej P.S co do terminu porodu - wstępnie mam na 1 listopada ale jak wiadomo jeszcze wszystko może się zmienić |
|
|
|
#1537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak to sie mówi nigdy nie jest pora na dziecko a bo to nauka a praca a wieksze mieszkanie itd a potem nagle okazuje się że może być już za pozno. moja mama nie była za drugim dzieckiem ale ja się cieszę,troszke tylko załuje ze bedzie spora róznica wieku no ale zycie tak sie ułożyło a nie inaczej i warto było czekac na mojego TŻ tak sobie tylko mysle że zanim synka urodziłam to nie wiedziałm co mnie czeka i jakos mniej sie przejmowałam a teraz skapnełam się ze skonczy sie leniuchowanie spanie do 11 i nic nierobienie![]()
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba, reakacja sióstr Tż faktycznie nie na miejscu...
od razu mi się z takimi wrednymi małpami skojarzyły...Co do płci do ja nie mam kompletnie żadnego przeczucia ![]() ![]() Jutro idę w końcu do fryzjera
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NO rozumiem że PARTNER nie ma 21 l? Ja Cie rozumiem, mam 21 lat i też kilka osób uważa ze to o wiele za wcześnie choć większość się pogodziła i na dzień dzisiejszy się cieszą i nam gratulują. Miałam kilka dni takich dołków z hasłem " może faktycznie za wcześnie? " Ale nie! nie jest za wcześnie. Pamietaj że najważniejsza jest miłość do dziecka a nie to czy masz męża cyz narazie tylko partnera ( ślub ZAWSZE można wziąć ) , to czy masz pieniądze.. Jak będziesz kochać to będzie to widać i nikt nie zarzuci Ci braku dojrzałości czy czegokolwiek takiego .. Teraz nie powinnaś się denerwować i uważać na siebie. Jak masz łagodną mamuśkę to z nią delikatnie pogadaj ( moja mama wybacza mi wszystko jak się tylko popłacze- myśli że zrozumiałam co zrobiłam i trudno stało się trzeba wybaczyć.. ( oczywiście nie wykorzystuje tego , o ciąży dowiedziała się normalnie ) ) I ona Cię na pewno wesprze i pomoże przemóc się w powiedzeniu innym. Pogadaj z przyjaciółką, a poza tym zawsze możesz powiedzieć że jesteś pełnoletnia i to jest Twoje życie, skoro chcesz zostać mamą to nią zostaniesz czy ktoś tego chce czy nie, a jeżeli nikt nie będzie chciał Cię wspierać to ni na to nie poradzisz.. a jak już urodzisz pięknego, zdrowego brzdąca to każdy się zakocha i dziadkowie również ![]() Wiem że jest Ci ciężko, bo mi też było. U mojego w rodzinie norma wieku dla macierzyństwa to +30. Jak dowiedzieli się że my 23 i 21 ( w listopadzie22) będziemy mieli dziecko to zachowali się jak buuraki cukrowe. Wiek nie gra roli. Jak pokażesz wszystkim że jesteś szczęsliwa i niezależna to nikt Ci nie będzie "glupio" gadać ![]() Ja tego nie czaje, co mają powiedzieć dziewczyny w wieku 14 lat!!?? mY się boimy a one sobie z GŁUPOTY zachodzą w ciąże..!!! ??? normalnie nie mogę tego zdzierżyć!!
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym że nigdy nie ma właściwej pory na dziecko się zgodze, ja uważam że stało się dobrze, szkołe skończyłam, pracy póki co nie mam bo wiadome jak ciężko o prace w dzisiejszych czasach, fakt faktem dorabiam sobie czasami i sprzątam w domu u starszej pani (oczywiście sprzątam bo kase musze skądś brać a później boje się że mogę zaszkodzić fasolce Poza tym o mieszkanie nie muszę się martwić bo mój TŻ mieszka sam z mamą w dużym piętrowym domu więc cała góra nasza ![]() Fajnie że jest tutaj więcej osób które rodziły w wieku 20 lat
|
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
a co będziesz robić??
Ja tak w następnym tygodniu planuję farbnąć, ale sama bo mam blond i odrosty już trochę widać ![]() Domii przede wszystkim to Ci Gratuluję No i tak jak dziewczyny piszą, reakcja rodziny może być różna, ale jak sobie tą wiadomość przetrawią to będzie radość trochę może pogadają ale wkońcu się przyzwyczają Są młodsze, które rodzą i dają radę, więc Wy też sobie poradzicie Najważniejsze, że chcecie tego dziecka i będziecie go kochać, a reszta sama jakoś się ułoży. Trzymam kciuki, żeby reakcja rodziców była pozytywna ![]() A Wy mieszkacie razem? pracujecie?? |
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Partner ma tak samo jak ja 20 lat. Myśle że u mnie w rodzinie prędzej dogadałabym się z tatą niż z mamą |
|
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale cóż, różne są reakcje ;d ja tam się już z tym pogodziłam. Powiedziałam, że nie będę się prosić to nie będę ( chociaż nigdy tego nie robiiłam) i mam ich w Wklejam już 3 raz zdjęcie brzucha i się nie da ? co jest.? ![]() Po świętach to mnie nieźle wybiło ale trochę tego mojego ciążowego jest :P
|
|
#1544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze nie ogarniam do końca tego forum i odpisałam każdej z osobna ale wyskoczyła mi informacja że posty zostaną dodane jeżeli moderator je sprawdzi czy jakoś tak
Z partnerem baaaardzo pragniemy tego dziecka, choć jak się dowiedzieliśmy to był ogromny szok i panika co dalej... Partner wspiera mnie jak może i jest bardzo cierpliwy pomimo moich ostatnich humorków codziennie całuje mój brzuch choć w sumie jeszcze nic nie widać, cieszy się jak małe dziecko - to akurat jest słodkie bo spodziewałam się zupełnie innej reakcji z jego strony . A rodzicom myśle że powiem koło niedzieli na spokojnie jak będą w domu bo na tygodniu ciężko ich dorwać a wolałabym powiedzieć im w obecności partnera ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Dziękuję za gratulacje Nie wyrabiam z odpisywaniem więc sorki za opóźnienia Po części mieszkam z moim partnerem choć jeszcze nie do końca (troche w domu, troche u niego). Mój partner pracuje ja skończyłam szkołe i jeszcze pracy nie zaczęłam bo ciężko się było gdziekolwiek przyjąć a chciałam w swoim zawodzie |
|
|
|
#1547 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny,
wlasnie zrobilam test. mam dwie wielkie czerwone krechy. najpierw zaczelam histerycznie plakac, ale minute pozniej smiac sie jak wariatka. w piatek gin. jestem w tak ciezkim szoku jakbym dostala paletnia po glowie, chyba jeszcze nie do konca rejestruje, co sie dzieje. a jak Wy zareagowalyscie? |
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od jesieni farbuję sama na blond, ale jeszcze trochę mi prześwituje rozjaśniacz i mam takie fajne refleksy podoba mi się tak Domii super podejście macie |
|
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, będzie dobrze. Najważniejsze, że Wy chcecie tego dzieciątka
Nie denerwuj się tym, że musisz powiedziec rodzicom. To też niedobre dla groszka Ostatnio na TLC oglądałam Ukryta ciąża, kobiety bały się powiedzieć bliskiej rodzinie o ciaży i ukrywaly do 5-6 miesiaca. Ale to nie jest dobre dla dziecka, a poza tym, chyba wolałabym powiedzieć niż stresować się, myśleć cały czas o tym |
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie dobrze i tego staram się trzymać
choć czasem mam gorsze chwile i wątpie w to wszystko, ale wiem że jeszcze nie raz tak będzie Dzięki wielkie za wsparcie, tego chyba teraz potrzebuje najbardziej ![]() Ostatnio rozmawiałam z bratem i powiedziałam mu co i jak to wyśmiał mnie że jestem głupia że pakuje się w pieluchy i zamiast mnie jakoś wesprzeć powiedział z szyderczym uśmiechem że chce widzieć reakcje rodziców bo tata lubi być wybuchowy i może zrobić krzywdę mojemu partnerowi, zdenerwował mnie okropnie takim głupim gadaniem i może i przez to boję się powiedzieć rodzicom ;/ |
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamusia, lat 21 ) Witam My z tż troszkę moją rodzinę nastawiliśmy na to, że będę w ciąży, ale myśle, że i tak to będzie dla nich duży szok Rodzice Tż juz wiedzą i są mega szczęśliwi, zastrzegli sobie tylko, żebym zaczęła mówić więcej po słowacku, co by maluch ich rozumiał Uspokoili mnie, bardzo było mi to potrzebne. U mnie będzie cięższy orzech do zgryzienia )Gratuluje maleństwa, a ty wypoczywaj i nie stresuj się
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Kochaneczka, widzę, że walczysz z trądzikiem. A nie zszedł Ci troszkę jak jesteś teraz w ciąży. Mi np sporadycznie wyjdzie coś, może raz w tygodniu. Jestem ciekawa jak u innych trądzikowych przyszłych mam to jest
|
|
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak dokładnie do Niego No mnie akurat w klinice dr polecił tego oto pana więc mam nadzieję że narzekac nie będę bo na tego nie narzekałam a raczej jestem mu bardzo wdzięczna za wszystko! no i ja będe chodzić do Niego właśnie do tej kliniki....
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Mya1989 mój brat jest bardzo dziwnym człowiekiem, nie potrafi zaangażować się w stały związek tylko zmienia dziewczyny jak rękawiczki i wszystko kręci się wokół jednego niestety ;/ powiedział mi że jakby mu jakaś powiedziała że jest w ciąży to by kazał usunąć - szczeniackie zachowanie choć ma 24 lata i wydawać by się mogło że dojrzały jest już w tym wieku. Z resztą szkoda mi nawet wypowiadać się na jego temat, szkoda nerwów.
Za to jak się zachował jak go poinformowałam omijam go szerokim łukiem... Mi się wydaje że mój ojciec również nie będzie odstawiał cyrków, będzie w szoku to fakt ale on uwielbia dzieci i sam kilka razy mówił że teraz już czas na wnuki choć myśle że miał na myśli mojego brata nie mnie |
|
|
|
#1556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest lepiej, ale te przebarwienia potrądzikowe to katastrofa A u was ? Jak było wczesniej? Jak jest w trakcie ? Może są dziewczyny, które mają doświadczenie jak jest już po ciąży ? ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Zobaczysz że brat pierwszy będzie zmieniał pieluszki i zakochany będzie w maleństwie po uszy ) Jest w szoku, pewnie się o Ciebie martwi.
|
|
#1557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chcialam miec pierwsze przed 30 tka.Udalo sie. Ale szkoda ze nie wczesniej.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-02 o 17:52 |
|
|
|
|
#1558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i do tego dwoma kotami wiec zle nie jest.Za to moj brat typ podobny choc w zwiazku jest od dluzszego czasu.Ale z pierwsza zona sie rozwiodl i na zyczenie drugiej dziewczyny zrzekl sie praw do swojej corki.Jego zycie,jego wybory.Ja mam na zycie inny plan
|
|
|
|
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam buzię ładną i gładką jak pupcia niemowlęcia Cytat:
Jakby każda kobieta miała rodzić w wieku 30 lat to przypuszczam że 90% byłaby jedynakami. W wieku 30 lat już coraz gorzej zajść. Nie mówię że w wieku 30lat to źle urodzić.. jeżeli ktoś wczesniej nie czuł potrzeby albo nie mógł z różnych powodów no to owszem, nawet w wieku 40 lat. To samo tyczy się wszystkich młodych. Nie znaczy że jak masz 21-22-23 lata to już MUSISZ być mamą.. każdy podchodzi do tego indywidualnie i jednak dziecko to wielki obowiązek jak i również odpowiedzialność. Osobiście szanuję wszystkich którzy zachodzą w ciążę i kochają swoje dzieciaczki niezależnie od wieku
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

Może nie miała kasy na prywatne prowadzenie ciąży, albo może lekarz już gdzieś tu u nas nie przyjmuje .. nie wiem

od razu mi się z takimi wrednymi małpami skojarzyły...
, o ciąży dowiedziała się normalnie