|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Nie, jutro
poradź coś, jak się nie stresować. Boję się (wyszło na rozmowie, że to dość samodzielne i odpowiedzialne stanowisko) czy sobie poradzę,..
|
|
#572 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Myslałam, ze watek zamarł, a tu nowa część. Przyszłam sie pożalic jaka to durna jestem. Zadzwonił do mnie własciciel sklepu byłam zaskoczona, bo Cv zaniosłam jakies 2 m-ce temu i zapomniałam juz o tym. Zupełnie mnie zaskoczył, powiedział przez tel. co i jak, a ja durna powiedziałam mu, ze oddzwonię za chwilke, praca była na już |
|
|
|
|
#573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się właśnie dowiedziałam, że zaczynam od 15 kwietnia. Bardzo ok Pani, bo powiedziała, że jak będę w okolicy, żebym przyszła to spiszemy umowę przedwstępną.
|
|
|
#574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może wymyślę coś innego.
|
|
|
|
|
|
#575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szakal- dasz radę, musisz uwierzyć w siebie, bo widzę, że stres przerasta radość w Twoim przypadku Dziś się zrelaksuj, wyśpij, żeby jutro zrobić dobre wrażenie.
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#577 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#578 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
Weź sobie notes, warto robić chociaż szczątkowe notatki z tego co do Ciebie mówia bo potem głupio pytać któryś raz o to samo
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie wydaje sie Wam to podejrzane. Skopiowałam ze st. regionalnej, cos jak gummi. Adres mailowy usunełam. Zarobki 2000 zł
Poszukujemy kandydatek na stanowisko sprzedawcy w ekskluzywnym salonie w galerii handlowej w Rzeszowie. Wymagania: minimum 2 letnie doświadczenie zawodowe w renomowanych sklepach, umiejętność pracy w zespole, zaangażowanie w wykonywaną pracę i odpowiedzialność na zajmowanym stanowisku, wysoka kultura osobista. Dodatkowe wymagania: łatwość nawiązywania kontaktów, punktualność, miła osobowość, lojalność wobec pracodawcy oraz pełna dyspozycyjność. Osoby zainteresowane ofertą pracy prosimy o złożenie aplikacji na adres: xxxxx@wp.pl Troche sie boje wysyłac, bo skoro ekslusiv salon to powinien byc mail firmowy, a nie prywatny
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
no ale jak się okaże, że to coś innego to przecież nie musisz wtedy iść.:P
|
|
#581 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
tusiamar później sie zorientowałam, że ''x'' może brzmieć podejrzanie.
Arya90 oczywiście, ale obawiam się, zeby ktos mnie póxniej nie nekał telefonami ( jedna przygodę taka miałam) |
|
|
|
|
#583 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Jeszcze tak myslę, że to może być jakaś franczyza - ktoś zaczyna i szuka pracowników... Tylko że nie wiem czy jakieś ekskluzywne ą ę butki w ten sposób funkcjonują.
|
|
#584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze taki mail, bo nie chcą, żeby im wędrówki do sklepu przychodziły, a tak wybiorą osoby z którymi chcą się spotkać.
|
|
|
#585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
edit: chodzi Wam allegro normalnie czy tylko ja mam problemy? |
|
|
|
|
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dziewczynki macie może jakiś fajny szablon na CV, albo stronkę, gdzie są dostępne?
|
|
|
|
|
#587 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, mogłabym dołączyć?
Podczytuję wątek od kilku tygodni, wygląda na to, że w najbliższym czasie wątek pod względem personalnym zubożeje - gratulacje dla dziewczyn, które dostały propozycję pracy ![]() Mam 24 lata, za 3 miesiące mgr przed nazwiskiem.. miesiąc temu dostałam wypowiedzenie z pracy. 2 lata pracowałam w sklepie sieciowym, niestety firma postanowiła zakończyć działalność w Polsce. Rok pracowałam na stanowisku kierowniczym i w tym zakresie szukam pracy.. ale mimo, że mieszkam w mieście wojewódzkim, nie ma ofert pracy dla mnie. Przez miesiąc wysłałam zaledwie kilka CV.. Mam wrażenie, że moment w którym dostałam wypowiedzenie był moim końcem. Praca była jedyną rzeczą, którą tak naprawdę miałam. Nie mam mężczyzny, nie mam prawdziwych przyjaciół (jedynie koleżanki na niezobowiązującą kawę), studia, które nie dają satysfakcji. Mam wrażenie, że nie spotka mnie w życiu zawodowym już nic dobrego. Przeraża mnie poszerzająca się z każdym dniem luka w CV. Mimo, że studiuję dziennie, a większość moich znajomych z uczelni, nie przepracowało ani jednego dnia, nie potrafię myśleć o niczym innym niż o braku pracy. Pracując, miałam kilkakrotnie możliwość zmiany miejsca zatrudnienia, nie skorzystałam, chciałam być lojalna wobec pracodawcy. Mój sklep dobrze prosperował, nie brałam pod uwagę faktu, że może zostać zlikwidowany. Nie chce mi się żyć, nie wiem jak długo będę potrafiła funkcjonować bez pracy, byłam pracoholikiem, praca była dla mnie wszystkim, nie radzę sobie z jej stratą. Nie ma ofert pracy na stanowisko, na którym ostatnio pracowałam. Jeżeli ktoś chce pracować jako sprzedawca może pochodzić po galeriach handlowych i poroznosić CV, ale jeżeli ktoś chce pracować jako kierownik musi czekać, aż jakiś sklep zostanie utworzony, albo zwolni się miejsce w jakimś już funkcjonującym. Boję się, że będę musiała pracować jako sprzedawca i nigdy nie uda mi się ponownie wspiąć po szczeblach kariery na stanowisko kierownicze, a to jest to co chciałabym w życiu robić. |
|
|
|
|
#588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może spróbuj z blogiem dla poćwiczenia? Dostałam maila w odpowiedzi na moją aplikację na młodszego specjalistę ds. rekrutacji i chcą, żebym podjęła najpierw 2 tygodniowy okres próbny a później umowa o dzieło 1500 brutto podstawy plus premia od zrekrutowania ludzi powyżej celu, szału ni ma ale jest praca. Oby nie jakieś oszustwo. Czekam teraz na następnego maila. ![]() Nie mogę nigdzie znaleźć, gdzie aplikowałam na to stanowisko ale pamiętam, że to robiłam... Szakal, lekki stres przez nową pracą jest normalny ale nie pozwól, by cię zjadł. Kayra, super, bardzo się cieszę!
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-02 o 16:46 |
|
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40087186]ma dać znać po świętach, tak było w mailu więc sądzę, że do końca tygodnia...
nie wysłałam żadnego cv. nic nie ma dla mnie. dodatkowo głowa mnie boli i mam katar, mąż mnie zaraził ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Szakal - się nie stresuj, pracę masz. Nie miałaś dziś zaczynać? [/QUOTE]Pewnie tak Herbatka, pod kołdrę i odpoczywaj Cytat:
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam takie pytanie: na rozmowie ubrałam się formalnie (czarny zakiet, czarne kanty, biała koszula) a słyszałam, że aż tak formalnie w tym dziale się nie noszą. Co powinnam założyć? Myślałam, by zostawić ten żakiet ale z czym go połączyć? I co pod niego? Uh, boję się głównie tego, że będę musiała sama coś robić a ja nawet nigdy nie pracowałam
|
|
|
#591 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#592 |
|
Zadomowienie
|
W tym przypadku ma być umowa na ten okres próbny i odpłatna, miałabym rekrutować ludzi do pracy. No właśnie nie wiadomo. Poczytałam w internecie i mają sporo dobrych opinii. Spróbuję, co mi zależy.
|
|
#593 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() też pracowałam w sklepie i marka zamknęła sklepy w PL... ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
jeśli szukasz w branży to ok, tylko wytłuść te tytuły prac dyplomowych. napisz, że ang znasz podstawowy i wyrzuć szkołę średnią. |
|||
|
|
|
|
#594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#595 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40091914][...]kurde leżę chora z gorączką prawie że i kaszle i kicham :\
[...] [/QUOTE] Tusia, zdrowiej jedyna rada to wygrzać dziadostwo, bo niestety leki nie skutkują.. ja dziś obejrzałam pogodę w tv i się zdenerwowałam - będzie zimno przynajmniej do połowy kwietnia.. znów warzywa będą drogie
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, to też plus- żadnych dylematów
|
|
#597 |
|
Inkwizytor
|
Ja już mam dość zimy... Chcę słońce bo mam zero energii...
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40091914] a iwona, przepraszam, nie przerobiłam Ci tego cv, bo kurde leżę chora z gorączką prawie że i kaszle i kicham :\
jeśli szukasz w branży to ok, tylko wytłuść te tytuły prac dyplomowych. napisz, że ang znasz podstawowy i wyrzuć szkołę średnią.[/QUOTE] Zdrowiej szybciutko Dziękuję jeszcze raz za uwagi |
|
|
|
|
#599 |
|
Raczkowanie
|
rozumiem.. mam to samo
![]() ja się ratuję słuchaniem muzyki niestety w tym roku wiosny chyba nie będzie.. a najbardziej mi szkoda bocianów.. biedactwa marzną u nas i giną ;\ |
|
|
|
|
#600 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

poradź coś, jak się nie stresować. Boję się (wyszło na rozmowie, że to dość samodzielne i odpowiedzialne stanowisko) czy sobie poradzę,..

Może wymyślę coś innego.
Będę wdzięczna za pomoc.
Dziś się zrelaksuj, wyśpij, żeby jutro zrobić dobre wrażenie.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

[/QUOTE]
jedyna rada to wygrzać dziadostwo, bo niestety leki nie skutkują..