|
|
#2791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kasę tracimy, bo po lumpeksach chodzimy! Cz. IX
|
|
|
|
#2792 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Balerinki super, zawsze się przydadzą |
|
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam lumpa, gdzie zaczyna się od 65zł.
|
|
|
#2794 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
Ale można też znaleźć takie za 60 zł za kg. |
||
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;4008956 6]U mnie jeszcze drożej 76-80 zł/kg w niektórych w dni dostawy.... W jednym wycena 120 zł kg... A w jeszcze innym skubańce wzięli sukienki letnie za więcej niż te 80 zł/kg (nie pamiętam ile... ), ale chyba stwierdzili, że są lekkie i za mało na nich zarabiają
Ale można też znaleźć takie za 60 zł za kg.[/QUOTE] To już jest gruba przesada. Żeby za SH tyle płacić...
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra jak dużo
Moim zdaniem, jak jest więcej niż 45zł/kg to się nie opłaca, bo za koszulkę zapłacę prawie tyle co w sklepie i o wiele lepiej iść wtedy na wycenę, gdzie wszystko ładnie na wieszakach
|
|
#2797 |
|
Konto usunięte
|
Ale wam zazdroszczę sh wagowych
W Zamościu nie ma chyba takich lumpków
|
|
|
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
No zawarowali chyba, żeby 90zł/kg... Rozumiem, że jak ktoś hurtem bierze to mu się opłaci, ale jak ja biorę 3-4 bluzki i jakieś spodnie to mnie wychodzi prawie tyle co w galerii za nowe... Staram się chodzić tam gdzie nie ma wycen a jak już jest to w marę rozsądna, nigdy chyba jeszcze nie dałam więcej niż 20 zł za dany ciuch, szkoda by mi było...
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2800 |
|
Konto usunięte
|
Ale znalazłam spodnie jeansowe na wagę w dni dostawy za 45 zł/kg i dla mnie to tanio
|
|
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;4008997 1]Ale znalazłam spodnie jeansowe na wagę w dni dostawy za 45 zł/kg i dla mnie to tanio
Masz rację, ale czasem jak widzę szmatkę wycenioną na 30 zł to sobie myślę kto to kupi. |
|
|
|
#2802 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Raczkowanie
|
Mój ostatni łup z ciucholandu, tym razem internetowego fashion-city to koszula w kratkę, jest cudna
|
|
|
|
#2804 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ u Was ceny zabójcze,ja rozumiem że wieksze miasto wiąże się z większymi cenami ale masakra...dla mnie 49zł za kg to drogo na dostawie
![]() ja dziś w końcu po wielu próbach wyjscia na łowy zaszłam do jednego lumpka,który swojego czasu polubiłam i sporo rzeczy mam stamtąd.Akurat dziś -50% na wszystko od ceny z metki A jutro tam za 1 zł <ul. Kolejowa jakby któraś Wizażanka z Białego pytała >przepraszamz a jakość<telefonem>aparat zostawiłam w pracy. za całość 17 zł. -bluzka new look 4 zł - biała koszula 2 zł(będzie dla mamy bo w cyckach ni jak się nie dopnę ![]() ![]() - spodnie brązowe 6 zł - spodnie dzinsy dopasowane 5 zł |
|
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2808 | |
|
Zadomowienie
|
U mnie kiedyś w miare nowym lumpku ubrania na wage z każdym dniem mniej kosztowały za kg, najmniej było 10 zł/kg. a na nastepny dzień wszystko za 3-5zł/szt. Prawie zawsze spotykam tam taką handlarę z mężem.. bierze wszystko co ładnie wygląda i firmowe do kilku koszy... a potem siedzi przy oknie i przepatruje 2 godziny...
Teraz patrze a już najmniejsza cena to 15 zł/kg a na następny dzień 5-10-15 zł w zależności jaki to rodzaj odzieży i na jaką porę roku. Myślę, że wzrost cen w SH spowodowany jest właśnie epidemią handlarzy... im i tak nie robi różnicy czy zapłacą za bluzkę 3 zł czy 9zł bo sprzedadzą za 15-20, a lumpki na tym zarabiają.. za to my... musimy coraz wiecej płacić za używane ubrania..... Czasem cena używanego jest porównywalna do nowego.. i jaki wtedy sens kupować używane. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Są jakieś poszczególne dni kiedy są takie ceny za sztukę? Czy jak to tam jest?
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Raczkowanie
|
piszecie, że tylko w dużych miastach są takie drogie lumpki na wagę. Moje miasto ma niecałe 100tyś mieszkańców i tak naprawdę jedynie 3 lumpki godne uwagi - cena za kg w dniu dostawy to w jednym 70zł za kg, w drugim 65, trzeci jest najtańszy, ale to i tak 60zł/kg.
Ja się cieszę, że noszę XS, bo wtedy jest dużo mniej materiału i moje jeansy nigdy nie ważą więcej niż 0,5kg ![]() ale ceny bazarowe spodni też zaczynają się od 30-40zł. I co tu zrobić???
|
|
|
|
#2810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W pierwszym budynku masz sama wycenę i tam jest dość drogo wg mnie, czasem ale rzadko, znajdę coś fajnego w świetnej cenie. W tym drugim budynku ( tam zazwyczaj kupuję) na piętrze jest wszystko za 5 zł i tam można na prawdę świetne ciuchy upolować, na parterze jest wszystko po 10 zł i tam już jest lepsza jakoś rzeczy i na prawdę można cudne rzeczy znaleźć, a na samym dole jest wszystko po 2 zł. Moim zdaniem tam przenoszą rzeczy, które nie zejdą na samej górze i na parterze i czasem udaje się coś upolować. Na samym dole i na samej górze też są fajne babki sprzedające, które czasem pomogą znaleźć coś godnego uwagi
Edytowane przez 89szalona89 Czas edycji: 2013-04-02 o 17:27 |
|
|
|
|
#2811 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Zaznaczone, nie wiem jak u was ale u mnie kolejka ustawia się średnio godzine przed otwarciem i najlepsze rzeczy schodza w ciągu pół godziny? U mnie dziś taka biedna dostawa, że po otwarciu zostało kilka ludzi gdzie zawsze jest przepych
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie byłam w godzinę otwarcia, w wakacje muszę spróbować.
|
|
#2813 |
|
Konto usunięte
|
ja kupiłam dziś sukienkę za 5zł,
2 x Freya Arabella po 2 zł każda La Senza Lullaby Lace 1zł I żałuję że nie wzięłam Panache Special Ocasions za 2zł, ale głupia jestem i tyle. Głównie bieliźniane łupy dzisiaj u mnie. Teraz będę chodzić tylko na -50% i wszystko po 1zł. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2013-04-02 o 17:45 |
|
|
|
#2814 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze jak coś lekkiego to się opłaca Zresztą nic na to nie poradzimy... wszystko idzie w górę. Ciekawi mnie cena za jaką lumpki kupują te rzeczy. Orientuje się ktoś? Ja wiem, że to zależy czy sort, czy nie... no ale chodzi mi o takie "lepsiejsze" rzeczy.---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
A czy jest tu ktoś ze Szczecina i poleca jakieś SH?
|
|
#2816 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;4009169 2]Ja mam trzy pary bazarowych spodni.... jedne super - trzymają się bardzo dobrze, a po praniu zawsze wracają do starego fasonu. Drugie się powyciągały i kompletnie straciły fason, a trzecie miały być czarne, ale po kilku praniach mają mega przetarcia koloru. Dlatego ja jednak wolę sh... zwłaszcza spodnie lepsze gatunkowo. No i zawsze jest sporo tregginsów, które ja uwielbiam, a na bazarkach ich nie ma. Bluzeczki z bazarku niby też tanie, ale niektóre materiały szybko się mechacą...
Jeszcze jak coś lekkiego to się opłaca Zresztą nic na to nie poradzimy... wszystko idzie w górę. Ciekawi mnie cena za jaką lumpki kupują te rzeczy. Orientuje się ktoś? Ja wiem, że to zależy czy sort, czy nie... no ale chodzi mi o takie "lepsiejsze" rzeczy.---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Bardzo fajne [/QUOTE]Wiem, że tam gdzie ja kupuje powyżej 600 sztuk cena spada do 3-3,50 zł za sztukę... |
|
|
|
#2817 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przed nowym rokiem było 49zł/kg a pamiętam jeszcze czasy 45zł/kg ahh ![]() Cytat:
Chodzę do jednego z wyceną, ale to jest taki "lepszy", że tam nie ma rzeczy z wadami, a jeśli taka się trafi to nie sprzedadzą tego, chyba, że ktoś się uprze. Czasem tam kupię spodnie albo spódnicę 18zł/szt, ale to jak mi się mega podoba. [1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;4008997 1]Ale znalazłam spodnie jeansowe na wagę w dni dostawy za 45 zł/kg i dla mnie to tanio Dla mnie też tanio choć u mnie cenę podnieśli i kosztują więcej już, ale ostatnio kupiłam za 21zł jeansy w dniu dostawy ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Sag etwas Czas edycji: 2013-04-02 o 17:57 |
|||||
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
to ja też się dołącze, bo uwielbiam buszować po SH
![]() dzisiaj takie piękne słońce, że nie mogłam się nie wybrać! i wynalazłam parę rzeczy, m.in. rurki moro btw, polecacie jakieś SH w Poznaniu? |
|
|
|
#2819 |
|
Raczkowanie
|
[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;4009169 2]Ja mam trzy pary bazarowych spodni.... jedne super - trzymają się bardzo dobrze, a po praniu zawsze wracają do starego fasonu. Drugie się powyciągały i kompletnie straciły fason, a trzecie miały być czarne, ale po kilku praniach mają mega przetarcia koloru. Dlatego ja jednak wolę sh... zwłaszcza spodnie lepsze gatunkowo. No i zawsze jest sporo tregginsów, które ja uwielbiam, a na bazarkach ich nie ma. Bluzeczki z bazarku niby też tanie, ale niektóre materiały szybko się mechacą...
[/QUOTE] zgadzam się - bazarkowe rzeczy - chociaż w podobnej cenie co lumpkowe w dniu dostawy, to jednak jakością odbiegają znacznie - dlatego ja już przestałam polować na łupy za 3-5zł, bo w takie u siebie nie wierzę (chociaż was dziewuszki podziwiam za to! (podkreślam - staram się ) kupować w dniu dostawy tylko to, co znajduje się na musthave liście
|
|
|
|
#2820 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze ja nie lubię ubrań na wagę. U mnie w szczególności widuję Robany. Ale nigdy nie wiem czy ta cena za kg nie jest wygórowana. Poza tym nie wiem co ile waży i ile za to zapłacę, a z każdą rzeczą nie będę latać do kasy. A może orientujecie się jaka cena za kg jest najbardziej korzystna? Powiedzmy żeby bluzki kubić tak do 5 zł, a dzinsy ok. 10?
A właśnie w tym tygodniu wybieram się oddać krew i za to, że zrobię dobry uczynek idę do lumpka po jakieś spodnie
Tak Ci miałam wiele do opowiedzenia... Wydawało mi się, że o życiu, ale okazuje się , że tylko o sobie... O sobie w Tobie... Albo raczej o Tobie we mnie ... ' zapuszczam włosy pasmo kontrolne: 74 cm cel pierwszy: 80 cm |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

i nie chce zgrać zdjęć 

) Rany! Tylko to mnie uratowało, że tym razem trafiłam na prąd ludzi pchających się do środka i mnie też wepchnęli (obijając o futrynę, ała)... bo inaczej to nie wiem, chyba bym po drugiej stronie ulicy wylądowała
niestety ciut za opięta wyszła moim zdaniem... kupiłam jeszcze zwykłe białe balerinki, nówki, za 4 zł
takie same jak na zdjęciu (z internetu)
u mnie 19zł/kg i chyba się nie zmienia cena jak jest np nowy towar
Znam lumpa, gdzie zaczyna się od 65zł.
W Zamościu nie ma chyba takich lumpków