|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
O Boziu, ile miałam czytania
Za dużo piszecie :P z czego połowy już nie pamiętam :PJa przed dwoma kreseczkami buzie miałam gładką jak pupcia niemowlęcia, a odkąd jestem w ciąży (w 5tyg.) buzie mam jak pole minowe Liczę na to, że samo zejdzie a nie wiecie Mamuśki czy bratki można pić w ciąży??? Dzisiaj w pracy powiedziałam o bejbiku Pierwszego stresa mam za sobą, jak się sprawa potoczy będę wiedzieć do piątku (przypomnę, że zmieniłam pracę i jestem na okresie próbnym) Menadżerka przyjęła to z wielką radością, natomiast gorzej już z Szefową Mnie też dziś muli i żołądek od południa boli :/ Masakra... |
|
|
|
#1562 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, wybaczcie, że nie piszę do każdej z osobna, ale ledwo nadrobiłam
![]() Dzidzia trzymajcie się Witamn nowe mamusie Agatka cieszę się, ze wszystko dobrze ![]() Tyle się udało zapamiętać
|
|
|
|
#1563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Młodszy juz tego nie ma...---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Gdyby tak zostalo, bylabym mega zadowolona. Muszę się zaopatrzyc w jakis dobry krem ? Polecacie coś ?Dużo dobrego słyszalam o kremie Neostrata
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
kochaneczka- to akurat robimy-chodzimy od 3 miesiaca zycia z nim na basen raz w tygodniu-polecam,dzieci inaczej sie rozwijaja i nie boja pozniej wody-moj w wieku 2 lat skacze do glebokiego basenu i nurkuje
chodzimy na zajecia sportowe i ogolnie duzo z nim pracujemy.Ale wstawanie w nocy jest mordega.Kiedys chodzilam do pracy i o 3 w nocy i pracowalam po 18 godzin,teraz sobie tego nie wyobrazam. Czlowiek z wiekiem robi sie leniwy Mi brakuje cierpliwosci,a kiedys bylam cierpliwa.Energii na bieganie za moim synem.A ma naprawde niesamowite poklady energii.Dlatego chcialabym byc choc 5 lat mlodsza.Tylko wlasnie ta kasa.5 lat temu to ledwo starczalo na rachunki,a gdzie tam dziecko utrzymac.(nigdy nie sadzilam,ze to tyle pieniedzy na to idzie |
|
|
|
#1565 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny po baaardzo długiej przerwie, byłam bez dostępu do komputera przez długi czas mój laptop był chyba tak stary ze sam sie popsuł no nie ważne nareszcie wróciłam do cywilizacji
w święta nadrobiłam i przeczytałam wszystkie strony a jest juz ich sporo, ja jestem juz w 10tc i w ty miesiącu mam mieć pierwsze usg juz nie mogę sie doczekać tak wam zazdroszczę tego ze juz słyszeliście bicie serduszka i widzieliście swoje maleństwa ja tez juz chce
|
|
|
|
#1566 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że u mnie też puls się obniży Odpoczywaj i zdrowiej, bo teraz to dla nas najważniejsze Cytat:
Właśnie dzisiaj dzwoniłam do szpitala na ten oddział, na którym wtedy leżałam i mam umówioną wizytę na następny poniedziałek ), za drugim było pięknie bijące serduszko na początku 7 tygodnia, a na ostatniej to już tylko mi oznajmił, że poronię najprawdopodobniej, bo serduszko prawie wogóle już nie biło i niestety miał rację. Teraz zobaczę, jak często będą mi te wizyty ustawiać, bo jak za rzadko, to też będę prywatnie chodzić Ja mieszkam w Northampton a co do tego pulsu, to ja się właśnie zmartwiłam, bo to dopiero co test pozytywny, a już tętno przyspieszone, więc dziwne mi się wydawało, że to już tak na początku. Ale jestem dobrej myśli
|
||
|
|
|
#1567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pieniędzy... Jestem w 7 tyg, a mam już wybrany wózek, wczoraj w ikei z tż wybralam już mebelki Też tak macie ? Czy tylko ja jestem jakaś szurnięta ? ![]()
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u polskiego gina nie byłaś?? ja mam w sobotę wizytę i idę obejrzeć serduszko, bo poprzednio jeszcze nie było... A i dopiero w następnyum tygodniu wybiorę się tu do GP, żeby zarejestrowali moją ciążę, wezwanie na wizytę w szpitalu z usg też pewnie dopiero po 12tc dostanę ![]() Kochaneczka ja jeszcze się za zakupami nie rozglądam...ale niedługo się pewnie zacznie szaleństwo Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-02 o 18:20 |
|
|
|
|
#1569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też miałam późno wizyte więc zarejestrowalam się do innego lekarza, bo chcę zobaczyć czy wszystko ok.Cytat:
|
||
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
kochaneczka7 nie tylko Ty wpadłaś w szał upatrywania, ja najchętniej już wybrałabym się do sklepu i kupiła wszystkie potrzebne rzeczy
. Jak tylko dowiedziałam się o ciąży znajomi zrobili mi prezent i kupili ciuszki dla maluszka, jak zobaczyłam takie małe cudne rzeczy to byłam w stanie od razu wyjść do sklepu na zakupy dla dzieciątka |
|
|
|
#1571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1572 |
|
Rozeznanie
|
brzuch nie boli mnie już tak mocno ale za to mam dziwne bóle w okolicy lędzwiowej z promieniowaniem do nóg-aż mi uda dretwieją....na początku myslałam że to może od tego leżenia ale to sie robi coraz bardziej dokuczliwe....może to nerki??
|
|
|
|
#1573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam lekarza polskiego 40 km ode mnie, a nawet dwóch, tylko, że nie przyjmują codziennie... Ta do której teraz chodzę jest co niedzielę, a gin do któego chodziłam wcześniej jest raz na dwa tygodnie. Na pierwszą wizytę jechałam do Dublina 160km, bo akurat była wolna niedziela (Św. Patryk) i nie chciałam za długo czekać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oszczedzam W pierwszej tez nie szalalam-zaczelam dopiero po polowkowym.Wozek kupilismy miesiac przed rozwiazaniem,lozeczko tez. Ale zazdroszcze wam tego szalu Teraz jak mi dziecko 3 kurtki w czasie zimy pozdzieralo, i kilka par spodni,juz mi tak nie spieszno. ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Nie chce cie straszyc,ale to moze byc rwa kulszowa.Mialam z nia problem w poprzedniej ciazy.Masz to tez przy siedzeniu?Mi promieniowalo przez caly posladek,noge az do stopy. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-02 o 19:10 |
|
|
|
|
#1575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
boli mnie przy leżeniu i siedzeniu...to nie jest ostry ból ale duży dyskomfort i upierdliwe to jest..nie moge sobie miejsca znaleźć. tez myslałąm o rwie albo własnie moze nerki bo w pierwszej ciązy tak miałam ale to dopiero w 3 trymestrze....wkurza mnie to już jak nie urok to sraczka...zamiast cieszyć sie błogosławionym stanem to ciągle cos sie dzieje....
|
|
|
|
|
#1576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już bym najchętniej wszystko kupiła ale staram się być opanowana, na razie skusiłam się tylko na skarpetki, spodenki i śpioszek, jak na następnej wizycie, za tydzień wszystko będzie ok to coś małego tam jeszcze kupie... z większymi zakupami się wstrzymam aż nie poznamy płci
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie w ryzach trzyma jedynie to, ze jeszcze nie mialam żadnego badania i tż się śmieje ,że nikt tak na prawdę ciąży nie potwierdził... Ćierpliwie czekam do 12tc a potem pozwolę sobie pobuszowac po sklepach Do tego czasu juz chyba wszystko będę miała obcykane
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Kochaneczka7 - hehe podziwiam Cię
dla mnie największym dylematem będzie wózek i mebelki a o reszcie nie wspomnę, nawet jeszcze nie szukam bo mnie to przeraża teraz jest taki wybór, że masakra ![]() PS. Jutro mam 1wszą wizytę
|
|
|
|
#1579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem w 12t a już myślę o kupowaniu łóżeczka materacyka i innych Na pewno w czwartek albo poniedziałek kupię jakieś skarpetki tak na początek, potem gdzieś w okolicy czerwca będę kompletować ciuszki z zimowych wyprzedaży tj. kombinezoniki, cieplejsze kaftaniki, skarpeteczki czapeczki a w lipcu łóżeczko materacyk wózek i resztę odzieży, no i oczywiście będę polować w okolicy sierpnia na promocje pampersów. Wczoraj widziałam gdzieś na bilbordzie 101 szt Rozmiar 2 z Pampersa ZA 49 ZŁ... Poszłam do tesco kuknąc ile kosztują normalnie to były tylko paczki 21 szt za 22 zł, a potem 48 szt za 46 :/ no więc właśnie taki mam plan. ![]() Kurdęęęęę ale mnie boli po lewej stronie ,tak [kłuje/kuje/kłóje/nie wiem jak to sie pisze ], na wysokości żeber. Masakra. głębokiego oddechu wziąć nie mogę :/A poza tym to martwię się o swojego dzidziola, czy jest wszystko ok. Wczoraj byłam w takim stresie przez szwagierkę ( do tej pory nie mogę zdzierżyć jej zachowania !! ) że jakoś tak zaczęłam się obawiać i w ogóle.. ;(
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie po świętach.
Wątek się u nas rozwija... udało mi się was nadrobić i teraz nie wiem co której chciałam napisać...... a więc tak na ciążę to chyba nie ma idealnego wieku to jest sprawa dość indywidualna. Ja urodziłam pierwsze jak miałam 24 lata pisałam pracę magisterską, pracy też konkretnej nie miałam, zero kasy i jakoś się udało. Dziecko pochlania mnóstwo kasy ale zawsze można sobie jakoś poradzić. Teraz mam 28 i spodziewam się drugiego i myślę, że jakoś dam sobie radę. Najważniejsze tylko jest aby było zdrowe a reszta jakoś się ułoży. |
|
|
|
#1581 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Widzę że wątek się rozwija
Pociesza mnie, że u was też samopoczucie nie najlepsze, ja ostatnimi czasy czuję się fatalne. Totalne zmęczenie jest jeszcze do przeżycia, ale do tego dochodzi podwyższona temp i wieczne zimno plus dreszcze. Moją zmorą stał się teraz mój apetyt. Nigdy dużo nie jadłam i zawsze jedzenie było dla mnie mało istotne, a teraz muszę jeść co dwie godziny, bo inaczej nie jestem w stanie na niczym się skupić, taka jestem głodna. Staram się oszukiwać swój organizm, piję dużo wody i jem mnóstwo owoców. Boję się, że jak tak dalej pójdzie to przytyję 30 kg tak jak moja mamaCytat:
tzn. jak dla mnie byloby to wszystko do przeżycia i nie takie straszne, gdyby nie dochodziła do tego praca...![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1582 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj powiedziałam o ciąży rodzicom, nie było wielkiego zachwytu, jakaś dziwna obojętność. Trochę mi było smutno ale może to szok. Mama powiedziała tylko, "że od przybytku głowa nie boli". Zero pytań o to jak się czuję, kiedy urodzę
Ja się cieszę przynajmniej z tego że powiedziałam i mam z głowy.
Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-04-02 o 20:25 |
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki.Melduję się nadal we 2. Choć z różnych przypuszczeń wynika, że było nas przez chwilę 3.ale tego dziś juz nikt nie potwierdzi,wiec zostanmy przy opcji x2. W niedziele w usg wykryto ze w wyniku krwotokow (były q sumie 4,bardzo silne) powstal krwiak.tuz nad maluchem.tego samego dnia w większości go wydalilam i od tego momentu skończyło się krwawienie.dobrudzam jeszcze, zluszczaja sie resztki ale 3 doby nie widziałam krwi. Nadal leze, odlaczyli kroplowki przeciwkrwotoczne na rzecz tabletek. Tydzień już prysznica nie widziałam :p.ale to nie jest ważne. Mam apetyt,bola piersi i podbrzusze wiec jestem dobrej myśli. Może w ciągu tygodnia przeprowadze sie do swojego lozka. Buziaki dla Was
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
ja niestety na kilka dni znikne bo przerwal mi sie kabelek z neta musze kogos wezwac by to naprawili ale postaram sie cjociaz podczytywac z telefonu jak teraz kochaneczka - zazdroszcze tego szalu przygotowan w pierwszej ciazy tez tak mualam przy starankach przegladalam stronki i wybieralam.Teraz to jak bedzie chlopak to poszaleje zciuuszkami a dla dziewczynki to mam doslownie wszystko a nawet za duzo za to jakbyscie potrzebowaly rady, opinii to ja bardzo chetnie znikam bo strasznie zle sie pisze z fona i do tego brz polskich znakow. trzymajcie sie cieplo i dzidziolki
|
|
|
|
#1585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie dobija te zmeczenie.Gdyby byla to pierwsza ciaza,to daloby sie przezyc ale przy dwulatku nawet nie moge oka zmruzyc. edytte-no to ci mama powiedziala.Tylko pewnie oni juz wiedza z czym sie wiaze rodzicielstwo i stad u niektorych rodzicow taka reakcja. My czekalismy bardzo dlugo z zakupami,bo z ciaza to nigdy nic nie wiadomo. |
|
|
|
|
#1586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Początek ciązy a Ty już tyle przeszłaś. Buziaki dla Was
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1587 |
|
Przyczajenie
|
moja pierwsza notka nie chce sie pojawic...
@ mi sie spoznil tydzien, dzisiaj zrobilam test, i to po poludniu a nie rano jak mowia, wypilam nawet troche wody przed zrobieniem testu, i co? dwie wielkie krechy. od dwoch tygodni mam nudnosci, rozwolnienia, piersi mi tak urosly, ze bez staniczka chodze, bo boli niesamowicie, i brzuch mnie boli, jakbym takie kolki w okolicach jajnikow miala... wizyte u gin mam dopiero w piatek. bardzo bym chciala, zeby juz ktos potwierdzil ciaze, albo zebym wiedziala po prostu na czym stoje... cierpialyscie na podobne bole na pocztaku ciazy, co ja? |
|
|
|
#1588 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
jak tam dziewczynki po świętach? wypoczęte? bardzo objedzone?na wstępie dziękuję za wsparcie do kolejnej wizyty jeszcze tydzień..... straaasznie ten czas się dłuży i spróbuję teraz nadrobić dziesięć stron ![]() Acelina, nena1984 , blistex witamy Misia Aksbarg super, że dzidzia tak szybko rośnie Cytat:
![]() u nas w rodzinie nawet dalszej nigdy nie było bliźniaków Cytat:
![]() Cytat:
a później zagryzłam waflem z masy z mleka w proszku zaczynam sama siebie przerażaćCytat:
![]() ale zobaczcie jaki organizm w obronie dziecka robi się genialny - węch wyczulony, żeby przypadkiem nie zjeść czegoś zepsutego, kawa nie smakuje....jedyne co na prawdę mi smakuje to owoce właśnie przed chwilą wszamałam miseczkę sałatki owocowej (banany, kiwi, pomarańcze, truskawki )Nena gratuluję zdjęcia![]() Amcizia ojej współczuję wymiotówEdytte, De28 no niestety macierzyństwo nie wygląda jak w reklamie ja miałam depresję poporodową przez ok 2 tyg i to były chyba najgorsze momenty. Nie było to spowodowane czymś konkretnym np tym, że dziecko płakało albo problemami z karmieniem...niezgadzam się z drugim jest łatwiej dlatego ja czasami brałam siostrzenicę, A miał zajęcie a ja mogłam spokojnie posprzątać i ugotowaćSuper jest jak jest mała różnica wieku Ale i 4-5 lat różnicy ma swoje zalety np ostatnio A z TZ na zmianę przykładają ucho do mojego brzucha i przekomarzają się co powiedział dzidziuś Maomami jak wizyta? pewnie zaraz doczytam ![]() Cytat:
Cytat:
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2013-04-02 o 23:03 |
||||||
|
|
|
#1589 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki co by było już tylko lepiej ![]()
|
|
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzymaj się ciepło, uważajcie na siebie i w późniejszym czasie cekamy na jakieś zdjęcie dwóch bobasków
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

Za dużo piszecie :P z czego połowy już nie pamiętam :P
Liczę na to, że samo zejdzie 

Młodszy juz tego nie ma...

Wczoraj miałam 92/50
), za drugim było pięknie bijące serduszko na początku 7 tygodnia, a na ostatniej to już tylko mi oznajmił, że poronię najprawdopodobniej, bo serduszko prawie wogóle już nie biło
i niestety miał rację. Teraz zobaczę, jak często będą mi te wizyty ustawiać, bo jak za rzadko, to też będę prywatnie chodzić 

], na wysokości żeber. Masakra. głębokiego oddechu wziąć nie mogę :/

Ja się cieszę przynajmniej z tego że powiedziałam i mam z głowy.

)
gratuluję zdjęcia
ojej współczuję wymiotów