|
|
#4651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
a mnie rodzina prosi o CV i jestem w kropce, ma być takie normalne jakie wysłałabym wszędzie czy mam sklecić takie typowe aupairowe?
tak czy tak zbyt dużo tam nie będzie
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4653 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na ile chcesz wyjechać?Cytat:
Wczoraj wymanewrowała mnie tak rodzinka jedna, ale dzisiaj rano wchodzę, a tu wiadomość od nich ![]() Właśnie, ja muszę do swojej rodzinki o kontakt z poprzednią Au-Pair poprosić! Cytat:
To co wy, ploty uskutecznialiście na tym skypie?
|
|||
|
|
|
#4654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz lepiej gdzie sie koncza Twoje rozmowy, na jakim etapie? cos zaradzimy musisz takie typowe sklecic!
|
|
#4656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ibuprom wzięłam z Polski i jeszcze Cholinex (zawsze biorę takie rzeczy ze sobą, bo wolę mieć swoje lekarstwa), więc tym się leczę od 3 dni. Do tego piję herbatę z cytryną, mleko z miodem(dziś dokupiłam czosnek) i jem jogurty i banany, żeby gardła nie podrażniać .Obym się szybko wykurowała- a kartę Euro26 mam Jedna rodzinka z tego bloku zostawiła mi swój numer telefonu i powiedzieli, że mogę ich odwiedzić, bo będę cały tydzień sama. Tylko prawdę mówiąc, wcale do nich nie chcę iść, bo z tym facetem gadałam może 5 minut. I się zastanawiam czy jak nie zadzwonię do nich, to będzie to źle odebrane.Roux- nie rodzinka ani razu ze mną o tym nie gadała, nie przeprosili mnie, zero reakcji, tak jakby nic się nie działo Ja to chyba takie rodziny przyciągam- w poprzedniej, tej super, hości mieli problemy z synem, który czasami za dużo pił i wtedy zdarzało się, że przychodziła z nim policja, albo się wykłócał, albo trafiał do szpitala po pijaku. Ale to były bardzo sporadyczne sytuacje, a hości zawsze ze mna o tym gadali i było widać, że jest im z tym głupio, że muszę być w to zamieszana. |
|
|
|
|
#4657 |
|
Rozeznanie
|
hahaha
no tak mniej więcej, głównie on zadawał pytania i mówił, zabawny człowiekodpisała rodzinka, która mi się spodobała, dwójka dzieci 10 i 12 lat, trochę sprzątania, wyprowadzanie psa, rano pomóc zanim wyjdą do szkoły, jak wrócą to herbatka, mieszkają w Leicestershire, więc średnio dla mnie, a płacą 65 funtów na tydzień... |
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
na 3 miesiące najlepiej, chciałabym albo w okresie letnim, albo zacząc we wrzesniu skonczyc gdzies kolo grudnia
![]() Cytat:
dostalam narazie tylko 4 pozytywy, dwa to kolejna odpowiedź po mojej odpowiedzi zakańczała rozmowe, bo nie termin, bo znaleźli kogos innego, jeden przypadek to wysłana moja odpowiedź bez odczytania nawet (wspomniane dwie panie ) i raz zdążyłam napisać z mojej strony dwie wiadomości bodajże, i pani napisala, ze jednak ona chce kogoś kto zacznie w kwietniu już. reszta to same negatywy, nieodczytane, nieodpisane
|
|
#4659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4661 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4662 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 65 funtów/tygodniowo to chyba nie tak źle? Leicestershire to nie koniec świata jeszcze!Cytat:
|
||
|
|
|
#4663 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4664 |
|
Rozeznanie
|
no to okolica bardzo ładna, ciekawa
kurcze mi wlasnie pasowaloby coś w Anglii bardziej, zeby miec pozniej blisko do Oxfordu, no ale poza ta rodzinka, zadna jakos sie specjalnie nie interesuje moim krotkim 1,5 miesiecznym pobytem..
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym chciała pozwiedzać miasta uniwersyteckie, bo myślę nad studiami w Anglii
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tez swojego czasu myslalam o studiowaniu w Anglii. Jak sie nie dostane na studia w Polsce, to biore gap year, poprawie mature i moze tam bede startowac ;>
|
|
#4668 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4669 | |
|
Raczkowanie
|
Proszę bardzo. X
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie myślałam w sumie o Szwajcarii, ale to tez dobra opcja zobaczymy, może odpiszą
|
|
#4671 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja 2 tygodnie temu dostałam wiadomość wiadomość na fb, ale zobaczyłam to dopiero dzisiaj.
mieszkają w Mediolanie i nadal szukają dziewczyny. Napisałam, że ja pracuję jako niania w Londynie, ale oni nadal kogoś szukają. Treść maila:"Hi! We're looking for an au pair in Milano for a family with two kids of 5 years old and a newborn (today she's 3 months), the job will start in May. The au pair will be babysitting the 5 years old child but she will have to be able to look after the newborn in case of need. She'll be live-in, working from monday to friday from 15.30 to 20.30 (3.30pm-8.30pm) and sometimes during the evening. The family will need also to be supported during the morning for 1 hour (7.30-8.30). The au pair will have her own room and bathroom, room&board, 100 euros x week, plus extra money in case of work during the week end. She will go on holiday with the family during the summer (June-July). Would you be interested or do you know anyone that would like to get more information about? Many thanks In advance"
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
#4672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i ciekawe na ile czasu chcą au pair? na lato, rok?
|
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) kilka dni temu moja dziewuszka z ex rodzinki mi powiedziala, ze chcialaby, zebym wrocila bo nowa au pair wcale nie jest taka mila...Powiedziala to przy swojej mamie... Az mi sie serce lamie.. ale wymyslilam pieczenie muffinow za kilka dni z moimi ex dzieciaczkami wiec je wyprzytulam za wsze czasy!!!
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-04-02 o 17:44 |
|
|
|
|
#4674 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Raczkowanie
|
a możecie mi powiedzieć coś o Tarragonie? może któraś z Was tam była, albo znacie kogoś kto tam był/jest?
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
no ja bym się też trochę bała, że nie ogarnę.. swoje bym już chciała, ale wiem że nie mogę bo nie podołam
instynkt gdzieś tam dzwoni, ale nie w tym kościele jeszcze xDbałabym się uszkodzić..
|
|
#4677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajne są małe dzieciaczki Ja dziś opiekowałam się ponad 2 miesięczną dziewczynką i było super Płacz w oczekiwaniu na jedzenie jest trochę przerażający, ale jak już się nakarmi to jest ok
|
|
|
|
|
#4678 |
|
Wtajemniczenie
|
To się wszystko szybko łąpie
Jak jest się w takiej sytuacji, najlepiej zapytać host mamę, żeby Ci wszystko pokazała (nie dlatego że nic nie wiesz, tylko , zeby pokazała jak ONA chce zebyś się dzieckiem zajmowała - tylko zaplusujesz ) A jak chcesz zdobyć wprawy - jazda do jakiejś cioci, kuzynki, która ma małego bobasa i poprosić o przeszkolenie ![]() A jakie są słodkie takie bobasy |
|
|
|
#4679 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem w szoku ! Dałam sobie ostatnio spokój z oglądaniem rodzinek i wysyłaniem aplikacji, ale sprawdzałam na stronie czy ktoś czasem nie odpowiedział na moje zgłoszenie i przed chwilą jakaś rodzinka SAMA do mnie zaaplikowała
Dwójka dzieci chłopiec 12 lat, a dziewczynka 7. Proponują 80 funtów, jeden dzień wolny. Oczywiście to dopiero początek i nie ma się co ekscytować, ale sam fakt, że sami napisali jest dla mnie zaskakujący. W profilu mają, że szukają au pair z Czech, bo sami tam kiedyś mieszkali i chłopiec mówi biegle po czesku, a data rozpoczęcia pracy to luty... yy... coś chyba nie tak ;/ |
|
|
|
#4680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też uważam, że są słodkie, ale czuję się niekompetentnanapisała do mnie rodzinka z Milanu ze dziećmi 6 lat i bliźniaki 3-letnie chcieli żebym im napisała coś o sobie, wyszło całe wypracowanie poza tym zależałoby mi szczególnie na Paryżu to mogłabym pojechać w przyszłe wakacje też jak do Was napisze rodzinka z jakiegoś miasta to potem przez godzinę oglądacie zdjęcia tego miasta? ![]() masakra! jutro do szkoły, Słowackiego trzeba maglować, a nie malownicze widoczki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

rozmawiałam z takim facetem z Edynburga, było dobrzeeee 

.