![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Miesiąc po ślubie wiem, że to nie było to...
Usunąć
Edytowane przez ewka1111 Czas edycji: 2013-04-03 o 22:35 Powód: Proszę o usunięcie wątku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Miesiąc po ślubie wiem, że to nie było to...
Cytat:
I to nazywasz małżeństwem z rozsądku? Ja tu krzty rozsądku nie widzę. Dziwi mnie tylko to, że tak łatwo dałaś się porwać emocjom i wpakować w poważne decyzje będąc już matka, kobietą odpowiedzialną za to, w jakim klimacie rodzinnym wychowa swoje dziecko. Biegasz od jednego faceta do drugiego, trawa zawsze wydaje się zieleńsza tam gdzie Cię nie ma. Liczą się rozbuchane emocje. Skoro Twój mąż fizycznie Cię obrzydza to ja żadnych szans na ratowanie tego związku nie widzę. Zrobiłaś sobie sama kuku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co zrobić? Powiedzieć facetowi jasno jak jest i razem się zastanowić czy walczycie o ten związek - wtedy do terapeuty i próbujcie zrobić cokolwiek, a jesli nie, to szybki rozwód i najlepiej daj mu o sobie zapomnieć, bo szczerze mi szkoda faceta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
no ale on też bardzo udany, widząc, że nie wychodzi w łóżku jak naiwna panienka ze stancji myślał, że ślub wszystko zmieni i jeszcze wyjdzie z kobiety lwica. Kto normalny pakuje się w małżeństwo skoro seks w ogóle nie istnieje, nie ma namiętności, czułości? desperat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mając TAKĄ motywację do wychodzenia za mąż (i jak Salix- ani krzty rozsądku tutaj nie widzę- jakieś głupie i pokręcone emocje, jaranie się pierścionkiem i duuużą niedojrzałość), postępując tak bezmyślnie, spokojnie możesz zaliczyć męża nr 2, nr 3 itd.
Szkoda faceta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
1
Edytowane przez ewka1111 Czas edycji: 2013-04-03 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No to masz swój rozsądek.
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
1
Edytowane przez ewka1111 Czas edycji: 2013-04-03 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
A mnie oprócz tych dwóch facetów szkoda także twojego dziecka.
Może się już przyzwyczaiło do nowego tatusia a tu mamusia chce zafundować jej kolejnego? ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Nie potępiajcie faceta,że ma potrzeby seksualne większe od partnerki. To normalne. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijam, ze zawsze rozwala mnie. jak ktoś babrze się w przeszłości, żyje przeszłością, wielką miłością z przeszłości (tow takim razie za tamtego trzeba było za mąż wyjść , skoro to taaaaka wielka miłość była) -rozgrzebywanie przeszłości, babranie się w niej ma sens na terapii- by ZAMKNĄĆ przeszłość i móc żyć teraźniejszością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I proszę mi wierzyć. Nie jestem roztrzepaną gówniarą, niezrównoważoną emocjonalnie, która podejmuje decyzje pod wpływem chwili. Ten post został napisany bardzo ogólnikowo. Nie sposób przelać wszystkiego co we mnie na klawiaturę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
1
Edytowane przez ewka1111 Czas edycji: 2013-04-03 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
- to może jak się z tym nowym mężem już rozwiedziesz, to następnego uprzedź, jakie masz podejście do seksu, bo to bardzo ważna sprawa w związku (nie najważniejsza, bo czasem bywa, że ludziom super seks wychodzi, a poza łóżkiem już nie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
1
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, jeśli ci na nim zależy, to poszukaj jakiejś terapii (chociaż to trochę dziwne wobec bycia mężatką od miesiąca)- po prostu przy takim podejściu i takich uczuciach , a raczej ich braku do swojego męża,w życiu nie powinnaś za niego wychodzić. Trudno też wymagać, abyś w ramach "ratowania" małżeństwa do seksu się zmuszała i leżała jak kłoda,czekając aż mąż zrobi swoje.
Piszesz o tym wielkim uczuciu do byłego, a nie uważasz,ze gdyby to była miłość, a nie emocjonalne zauroczenie, motyle w brzuchu itp.- to wyszłoby wam? A nie wyszło, nie udało się wspólne życie- a teraz, mając męża, żyjesz rozpamiętywaniem tamtego, jakbyś straciła coś niezwykle cennego. Tamto to PRZESZŁOŚĆ, była i minęła, nie wróci, żyj teraźniejszością, na niej się skup. Pytanie: CO ty chcesz zrobić? Cytat:
Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-04-02 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz też zagryźć zęby, rozłożyć nogi i myśleć "Za ojczyznę!", ale czy naprawdę będziesz wtedy szczęśliwa? Cytat:
Może istnieć udany seks bez udanego związku, ale na dłuższą metę nie może istnieć udany związek bez udanego seksu (chyba że obie osoby są aseksualne). Po prostu. To jest mimo wszystko potrzeba fizjologiczna, brak satysfakcji w tej sferze na dłuższą metę prowadzi do frustracji i problemów, zwłaszcza, jeśli ukochana, pociągająca osoba leży tuż obok ciebie, ale nie daje się dotkąć. To dla napalonego, zakochanego faceta po prostu tortura. I ok, jeśli to jest stan przejściowy spowodowany nie wiem, chorobą, ciążą, itd. ale jeśli to ma być stan permanentny to nikt tego nie wytrzyma.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Po pierwsze brawo za edycje posta. Niewazne, ze Ema zacytowala. Niewazne, ze w drugim watku, ktory zalozylas nic nie zostalo zmienione. Grunt, ze ten edytowalas. Rozsadnie. Zupelnie jak ze slubem.
Masakra ten caly watek. Nie ma to jak wyjsc za faceta, ktorego sie nie kocha i ktory sie nie podoba bo jest milo dlatego, ze dal pierscionek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Szkoda mi faceta... Nikt Ci tu nic więcej chyba nie doradzi po za terapią małżeńską albo rozwodem...
Jeśli go nie kochasz,nie pociąga Cię,nie tęsknisz za nim,nie chcesz uprawiać z nim seksu to po co Ci to? To nie sztuka sformalizować związek jak nic do niego nie czujesz... Będzie mu ciężko jak go zostawisz,ale i Ty ułożysz może sobie z kimś życie z kim będziesz szczęśliwa i on też dostanie tą szanse... Bo uwierz,szczęścia mu nie dajesz tylko tym,że w ogóle z nim jesteś.. Bo to jest najgorsze uczucie pokładać w kimś nadzieje,kto Cię nie kocha i tak na prawdę jesteś wrzodem na tyłku tej osoby... Chyba w ogóle jeszcze nie byłaś gotowa na ten ślub...
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
1
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Tym bardziej nie rozumiem, dlaczego wyszłaś za mąż za kogoś, kto cię nie pociąga fizycznie, seksualnie, kogo zwyczajnie nie kochasz; na dodatek piszesz, ze ty was utrzymujesz- coraz kosmiczniej to brzmi wszystko. Po prostu nie rozumiem, JAK w ogóle mogło dojść do decyzji, że wychodzisz za mąż, a im więcej piszesz na ten temat, tym bardziej tego nie pojmuję.
Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-04-02 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ile masz lat? Mnie sie wydaje, ze 15. Serio. Skoro masz dziecko to powinnas myslec rozsadnie a nie rzucac sie w zwiazek z kims kto Cie pod zadnym wzgledem nie kreci. Pomyslalas o corce? Wprowadzilas kogos sila do jej zycia. Pomyslalas o niej chociaz raz? To malzenstwo predzej czy pozniej sie rozpadnie. Myslalas, co bedzie czula wtedy Twoja corka, gdy z jej zycia zniknie kolejny facet? Ja watpie czy przemyslalas cokolwiek. Meganieodpowiedzialnosc i brak zdrowego rozsadku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
1
Edytowane przez ewka1111 Czas edycji: 2013-04-03 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochanie kogoś to chęć bycia z nim, życia na co dzień, to szczęście i poczucie SENSU (nawet gdy zdarzają się jakieś nieporozumienia). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
1
Edytowane przez ewka1111 Czas edycji: 2013-04-03 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
No ale musisz Ty być z nim szczęśliwa a nie robić to dla córeczki.
Ja myślę,że Ty coś dalej czujesz do swojego byłego... Bo za często go porównujesz do obecnego. To nic,że macie dziecko i byliście tacy szalenie w sobie zakochani,ale jeśli się skończyło to nie ma prawa odbijać się na tym co jest teraz..
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.