|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Silica
ja jem silice od jakiegos, miesiaca, dwoch ,wczesniej przez krotki czas jadlam inne tabletki ze skrzypem i po pewnym czasie używania zauważyłam poprawę, szczególnie paznokcie, które sa teraz prawie nie do zdarcia, tzn. nie łamią się i nie rozdwajają, a wczesniej mialam z nimi niemały problem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Raczkowanie
|
Ja uzywam juz jakis miesiac tych tabletek ale poprawy nie widze:P
A moze wiecei jakie soki czy produkty zywnosciowe moga poprawic stan wlosow? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Zadomowienie
|
![]()
zaczynam juz watpic w takim razie w dzialanie silici....co do produktow zywnosciowych to napewno te,ktore zawieraja cynk,zelazo, witamine e i a. ich niedobor wplywa bardzo negatywnie na losy i powoduje ze wypadaja(tak jak w moim przypadku). Pij skrzyp(kupisz go w zielarskim..)dobrze dziala na wlosy(ja pije 2 szklanki dziennie) i jedz produkty takie jak np. jajka, kielki przenicy, pestki dyni,slonecznik, ostrygi, ryby z puszek,marczew, bruksela, chude mleko, musztarda z ziarenkami itp. wymieniajac t produkty skupilam sie glownie na zawartosci cynku bo to on jest przewaznie przyczyna wypadajacych wlosow(a raczej jego niedobor)...powinno sie spozywac 15mg dziennie tego pierwistka...dodam jeszcze ze slodycze i bialko eliminuje cynk (tzn zmniejsza ilosc jego wchlaniania) dlatego tez powinno sie ograniczac bialo i slodycze przy wypadajacych wlosach(chociaz ja sobie tej uwagi nie biore do siebie bo lubie slodycze i bialku i nie mam zamiaru z tego rezygnowac)...mozesz tez kupic cynk w postaci tabletek w aptece(jest tani ok 7zl) z tym ze musialabys przy okazji dokupic miedz (tez w tej cenie) bo znowu cynk negatywnie wplywa na zawartosc miedzi w organizmie a miedz tez jest bardzo wazna...a wiec wydaj te ok 15 zl i bedzie oki...powinno to szybko przyniesc oczekiwane efekty...z tym ze nie mozesz tez przedobrzyc,gdyz niedobor takjak i nadmiar cynku wplywa negatywnie na organizm....1 tabletka cynku i miedzi i bedzie oki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Rozeznanie
|
ja biore silice z tranem w kapsulkach ......!!!!!!!!!!!!!!!!!i wypadaja mniej od dluzszego czasu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Rozeznanie
|
no wlasnie jak mi znajoma o tym powiedziala to tez sie zastanawialam...ale kupujac w aptece tran farmaceutka powiedziala ze na wlaosy tran tez jest dobry ...powiedziala dlaczego ale ja juz nie pamietam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc to moim zdaniem te tabletki zbytnio nie pomogły włosom.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 |
Zadomowienie
|
![]()
ja juz zwatpilam w jakie kolwiek dzialanie silici i tych innych cudow anty-wypadaniu wlosow;-/ gdy dzis przy myciu znow mi polecialo kilkaset wlosow stwierdzilam ze jutro ide do lekarza....a i do fryzjra sciac wloasy na krotko bo 3 dlugie wiszace wlosy nie ciekawie wygladaja;-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Rozeznanie
|
ja kiedys uzywalam silici i bardzo pomogla na paznokcie, jesli chodzi o wlosy nie zauwazylam efektow ale moze dlatego ze bardzo je niszczylam wtedy rozjasnianiem i prostownica i nie moglam po prostu zauwazyc poprawy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#640 |
Zadomowienie
|
ze dziala na paznokcie to tez sie przekonalam bo biore silice tylko od tygodnia a juz zauwzylam ze pazurki szybciej rosna....ale kupilam ja z mysla o wlosach;-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Rozeznanie
|
ja biore te tabletki od miesiaca i wlosy mi mniej wypadają, są blyszczace i zdrowe. na paznokcie mi wogole nei dziala, na cere tez nie.
![]() |
#642 |
Zadomowienie
|
wiec moze mi tez cos pomoze....z tym ze jesli wogtole kiedys moje wlosy przestana wypadac i poprawi sie ich kondycjia to i tak nie bede wiedziec co najbardziej sie do tego przyczynilo poniewaz stosuje silice, wax, seboradin, nafte, olejek rycynowy, pije skrzyp,uzywam oprocz tego odzywki bez splukiwania gliss kur kompletna regeneracjia i gliss kur plynny jedwab....a wlosy myje wymiesanymi szamponami panten lsniace wlosy i panten wieksza objetosc....czasem jednak myje szamponem gliss kur z jedwabiem lub timotej naturalna objietosc i do tego odzywka z tej samej serri wymieszana z z odzywka timotei z rumiankiem do wlosow blond(mam ciemne ale po tej odzywce ma zlote refleksy tak jakby...)...a i do niedawna stosowalam tez garnier neril ale nic mi nie pomogl;/ -jak widadc troszke tego jest;-) wlosy mam troszke ladniejsze ale nie zatrrzymaly te specyfiki ich wypadania....acha i jeszcze lykam tabletki na wzmocnienie z watroby rekina;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Rozeznanie
|
mi w sumie dopiero ta silica pomogla w polaczeniu z tranem....bardzo mi wlosy wypadaly w dodatku mam ciemne i wszedzie ich bylo pelno i byly widoczne.masakra ale jakos juz teraz mniej
![]() |
#644 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Rozeznanie
|
oj przykro mi ale nie pamietam,naprawde nie mam pojecia..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
Silica pomaga
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#647 |
Zadomowienie
|
jak stosowalam w tamtym roku silice to chyba tez poprawily mi sie od tego wlosy ale nie pamietam dokladnie....a teraz mam opakowanie 100 tabletek wiec starczy na ponad 3 miesiace...kuracjie silica zaczelam dopiero niespelna tydzien temu wiec jeszczer za wiele na ten temnat powiedziec nie moge...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inneov niestety sporo kosztuje ![]()
![]() |
![]() |
#649 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Zadomowienie
|
ja przeczytalam w sumie duzo negatywnych opini na temat tych tabletek inneov...chociaz reklamuja si zachecajaco....a jakie efekty dal w Twoim przypadku??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Rozeznanie
|
no tak... wiem.... ale moje włosy bez tego wyglądałyby.... hmm... w ogóle by nie wyglądały
![]()
![]() |
![]() |
#653 |
Rozeznanie
|
Stosowałam masę preparatów "na paznokcie i włosy" i w moim przypadku Silica jest jedynym, który kompletnie mi nie pomógł. Stosowałam go chyba ze 3 mies. i paznokcie cały czas mocno się łamały (na paznokciach szybciej widzę efekt bo włosy mam długie i farbowane). Placebo, równie dobrze mogłabym nie łykać nic. Dopiero po przestawieniu się na H-Pantoten zaczęłam odczuwać efekty i to błyskawicznie. Zdecydowanie odradzam Silicę, natomist polecam H-Pantoten albo równie świetny Revalid.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o ich działanie to one mają tam jakieś białko,które jest odpowiedzialne za budowe nie tylko włosów czy paznokci,ale także chroni mięśnie. Cytat:
![]() |
![]() |
#655 |
Zadomowienie
|
a macie jakies swoje sposoby aby nawizlyc wlosy??mi ja mam doslownie siano na glowie;-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Rozeznanie
|
ten h-pantoten co to jest? na wlosy polecam wax, olejek rycynowy, nafte kosmetyczna, profesjonalne szampony i maski np loreal... odzywki... no i witaminy tez robia swoje
![]()
![]() |
![]() |
#657 |
Zadomowienie
|
h-pantoten to takie tabletki w stylu silici;-) moja mam mama jak pytala sie w dwoch aptekach o silice to farmaceutki zarowno w jednej jak i w drugiem aptece polecaly wlasnie te tableteczki-mowily ze schodza na rowni z silica,podobno bardzo skuteczne;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Rozeznanie
|
oo to moze wyprobuje, bo na te moje wlosy to nic nie dziala
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
PLN EUR USDwalutę Włosy, Paznokcie ![]() Nazwa produktu: H-PANTOTEN x 120 tabletek Skład: W składzie znajdują się witaminy, minerały, aminokwasy siarkowe oraz wyciągi ziół. Są to m.in.: biotyna (witamina H), witamina E, kwas foliowy, krzem, cynk, żelazo, wyciąg ze skrzypu polnego, wyciąg z pokrzywy, meionina i cysteina. Działanie: Preparat wielowitaminowy z dodatkiem mikro- i makroelementów, aminokwasów siarkowych oraz wyciągów roślinnych. Zawarte w nim związki dostarczają substancji odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania i regeneracji włosów, paznokci i skóry. Wskazania: Wzmocnienie i regeneracja włosów, paznokci i skóry. Profilaktyka niedoborów witamin i związków mineralnych. Lek zalecany jest przy: - wypadaniu włosów -łamliwych i rozdwajających się włosach -włosach zniszczonych trwałą ondulacją, rozjaśnianiem lub farbowaniem -kruchych i rozdwajających się paznokciach |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Przyczajenie
|
Brałam kiedyś Silice, ale nie zauważyłam żadnej poprawy stanu włosów. Lepiej było po Skrzypovicie. W aptece powiedziano mi, że Silica dobrze wpływa na paznokcie natomiast ma mało składnikó wzmacniających włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.