|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam mała załapałam jakąś chorobę od psów, która powodowała rany (strupy) na twarzy i lekarz zalecił wtedy przemywanie moczem ran. Bardzo szybko znikły. I nie mam blizn na twarzy.
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
Moja prababcia też przemywała moczem ranę po ugryzieniu psa, ładnie się zagoiło.
Kiedyś w Angorze czytałam też, że do pozbycia się trądziku stosuje się mocz. |
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze się nad tym zastanawiałam bo znajoma znajomej piła mocz
|
|
|
#3787 |
|
Naczelny Hipster
|
Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18
Ja slyszalam, ze jak cokolwiek sie leczy moczem to trzeba byc na jakiejs zdrowej diecie, zeby wlasnie tak jak Gofer pisze, nie pakowac jakichs paskudztw.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18
ja też słyszałam, że mocz dobry na trądzik, ale ponoć tylko własny
nie miałam nigdy odwagi spróbować
|
|
|
|
#3789 |
|
Flawless
|
Czy ktoś wie, jak nazywa się taki deser, w którym praży się m.in płatki owsiane, migdały polane miodem w piekarniku, a później dodaje jogurt i owoce? To ma chyba jakąś mądrą zagraniczną nazwę
|
|
#3790 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3791 | |
|
Naczelny Hipster
|
Odp: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was używała może i może dac mi opinię o :
Joanna Olejek arganowy 30 ml Receptura eliksiru zawiera niezwykle cenny we właściwości pielęgnujące olejek arganowy uzyskiwany z upraw ekologicznych i posiadający certyfikat Ecocert. Eliksir doskonale regeneruje nawet najbardziej zniszczone i przesuszone partie włosów oraz rozdwajające się końcówki. Redukuje łamliwość i wygładza włókna włosów przywracając im niesamowity połysk i nadając im miękkość. http://allegro.pl/joanna-olejek-arga...114572363.html
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bleeee....
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Moja karta bankomatowa stracila waznosc w kwietniu. Nie zmienialam umowy. Dzis przyslali mi mowa. Czy mam ten sam pin czy musze czekac az dosla mi nowy? Pisze, ze moge dokonywac platnosci przez internet.. I zawsze robilam takie przelewy. Tylko teraz pisze, ze mam podac nr karty platniczej w formularzu. To moje konto internetowe jest powiazane z karta ? Czy jak wchodze na str banku i tam dysponuje rachunkiem to sa 2 oddzielne operacje :platnosc internetowa karta/ platnosc przelewem? Wiem, ze zagmatwane, ale sama sie w tym gubie. Mam konto w PKO BP.
|
|
|
|
#3796 | |
|
Konto usunięte
|
czy ktoś wie o co chodzi w nowej reklamie Orange?
Mówią coś o darmowych smsach do wszystkich. Słyszałam piąte przez dziesiąte i chciałbym się dowiedzieć co to za promocja. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Sprawdź na stronie banku jak się zalogujesz na swoje konto. W PKO wysyłają PIN oddzielnym listem? Miałam już kilka kont i zawsze sama ustalałam PIN przez internet |
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4010652 5]czy ktoś wie o co chodzi w nowej reklamie Orange?
Mówią coś o darmowych smsach do wszystkich. Słyszałam piąte przez dziesiąte i chciałbym się dowiedzieć co to za promocja. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- dosla nowy pin- Sprawdź na stronie banku jak się zalogujesz na swoje konto. W PKO wysyłają PIN oddzielnym listem? Miałam już kilka kont i zawsze sama ustalałam PIN przez internet[/QUOTE] Sprawdzalam.. i tam nie jest jasno napisane, ze mi dosla nowy pin. W przypadku zmiany wizerunku karty tak. A ja dostalam nowa automatycznie, bo poprzednia stracila waznosc. Jak moge sprawdzic czy moj pin jest aktualny? Prmocja o ktorej piszesz jest zalezna od kwoty abonamentu. |
|
|
|
#3798 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym weszła w ustawienia karty tam powinna być opcja ustawienia pinu pewnie trzeba wpisać stary i wtedy zobaczysz czy jest ok. Albo pójść z kartą do bankomatu i spróbować wypłacić kasę ze starym pinem. Już doszłam co to za promocja, kolejne oszustwo anulujące roczną ważność konta. http://www.telepolis.pl/wiadomosci/o...2,3,27856.html grrr wyłączają usługę pogadaj sobie...... |
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przy każdej nowej karcie miałam nowy PIN (jak stara traciła ważność
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz wszystko wiem, mam stary pin, bo karta jest identyczna jak poprzednia. Jezeli zmienie stary pin na nowy przez internet, to musze pierwsza operacje dokonac w ich bankomacie, by nowy pin sie zapisal.;/ |
|
|
|
|
#3801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie wiem do końca jak jest z aktywacją nowej karty, wiem na pewno że można to zrobić wypłacając po prostu pieniądze z bankomatu - chodzi o operację z użyciem pinu. Nie wiem czy Ci pomogłam, bo nie do końca zrozumiałam o co chodz w drugiej części Twojej wiadomości
|
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mojej drugiej czesci wypowiedzi chodzilo mi o to, ze wedlug dolaczonego druku karte powinnam jeszcze aktywowqac na stronie internetowej. I sadzilam, ze to jakies nowe zasady uzywania karty. Niby, ze karta to tez jest platnosc przez internet. A konto internetowe to oddzielna sprawa. Dodzwonilam sie na infolinie i mi powiedziano, ze karta zostala podpieta juz do rachunku i wystarczy jej uzyc w bankomacie i bedzie aktywna. |
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też miałam ostatnio ciut podobny problem, kartę miałam ważną do marca, więc byłam pewna, że do końca marca, ale na początku miesiąca biletomat w komunikacji miejskiej nie chciał mi jej przyjąć One się czasami zacinają, ale próbowałam wieeele razy i nic. Miałam przy sobie nową, ale jeszcze nie aktywowaną i dupa blada
|
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko odzywki.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2013-04-03 o 14:51 |
|
|
|
|
#3806 |
|
Konto usunięte
|
Są tu jakieś Krośnianki albo mieszkanki okolic? Z dużym prawdopodobieństwem za ponad tydzień jadę do Krosna i Sanoka... i mnie pokusiło, by rzucić okiem na mapę. Do Słowacji rzut beretem, pytanie tylko jaki jest dojazd. Interesuje mnie dojazd do Starej Lubovny (zamek) i do Popradu oraz jak najłatwiejszy powrót (może być Kraków, Zakopane, cokolwiek, skąd będę mogła ruszyć do Warszawy). Interesuje mnie opcja jak najtańsza, jadę sama, myślę, że przejazd Poprad-Stara Lubovna ogarnę na miejscu. Chciałabym tam jechać 12 kwietnia, pewnie w Sanoku będę musiała nocować. Chyba, że mogę z rana wyruszyć z Sanoka i ogarnę szybko to.
W sobotę muszę być w domu. Może łatwiej dostać się z Krosna do Nowego Sącza i stamtąd ruszać? A może aż do Zakopanego (choć to wydaje mi się najmniej sensowne). Będę miała ok. 10 godzin na ogarnięcie zamku, trochę miasta Poprad (taaa...), złapanie klimatu i powrót do Zakopanego najpewniej. Trochę krótko ![]() I czemu jest taki słaby dojazd z Krosna do Sanoka? Veolia ma 4 połączenia. Teraz widzę, że tam jeżdżą busiki, pewnie spod dworca z tyłu? Tak jakby koło tego wiaduktu nad pkp? Ps w razie czego wolę sobie odpuścić Starą Lubovnę, będę w Zakopcu w czerwcu (w ogóle pociągi tam kursują? bo chętnie wzięłabym wtedy ze sobą rower). |
|
|
|
#3807 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam i co do mojej opinii - silikon, jak silikon. Dobrze zabezpiecza końcówki, przy odpowiednio małej ilości nie obciąża |
||
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie sie nie podobaja dwie rzeczy: aktywacja przez bankomant (wiele jest dla mnie za wysoko/ gleboko) i platnosc zblizeniowa- mozna to jakos zablokowac? Zapomnialam zapytac na infolinii |
|
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
A co Ci zbliżeniowa płatność przeszkadza?
Po prostu jak kasjer pyta czy można zbliżeniowo, to mówisz, że nie i wklepujesz PIN. Co jest bez sensu, bo trwa dłużej. Zablokować się nie da, możesz jedynie poprosić swój bank o zwykłą kartę chipową, ale nie każdy bank taką wyda, tłumacząc się, że takich już nie posiadają. |
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w takim razie sprobuje tego: Profis-Fryzopol, Lady Spa, Repair Silk & Argan Oil (Olejek arganowy) chociaż tylko jedna opinia, ale zobaczę
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

Zawsze się nad tym zastanawiałam bo znajoma znajomej piła mocz

nie miałam nigdy odwagi spróbować