|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
na koniec sierpnia bedzie jak znalazl |
|
|
|
|
#4652 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Mój Krzychu właśnie był pod kranem, miał taką jakby kąpiel. Zrobił takie kupsko, że masakra, pielucha nie ogarnęła sytuacji, Krzychu miał całe plecy w kupie, także nie było sensu wycieranie chusteczkami, poszedł pod kran. Widać jednak, że ten wirus ospy jeszcze robi swoje, bo to taka wirusowa kupa raczej była. Teraz go ubrałam w czyste ubranka i zasnął w łóżeczku, pewnie nie na długo, bo to raczej rzadkość, ale może uda mi się coś porobić w kuchni za ten czas, więc póki co lecę
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
lady chwal sie jak wygladalo Twoje menu.
szaja Yae jak pies na podlodze, poczawszy od miejsca do spania, przewijania a w nowym mieszkaniu to nawet na podlodze karmie. Zazdroszcze czekolady. Ja mialam pisanki z lindora, o takie: http://www.lindt.pl/noswf/pol/produk...-lindt/lindor/ Oraz malutkie zlote zajaczki i baranki z mlecznej czekolady, na jeden gruz doslownie. Jednak pyszne nade wszystko!! Jak mleko naplywa, to czujesz w piersi mrowienie czy szczypanie? |
|
|
|
#4654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 5 tygodni! ![]() ILLUSION a może to wcale nie było zwykłe włamanie...? Skoro mówisz, że zdjęcia są, że wszystko ubezpieczone i że okno zamknięte, to może coś upozorowała ta Pani? Może ja za dużo CSI się naoglądałam, ale zdarzają się takie przypadki ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Ja czuję okropne mrowienie! Nawet ból momentami... |
||
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane. Mały mi spał od 20 do 4 rano a mi się oczy zamykają
Basia-śliczny twój Krzyś. Ma piękne oczka. Co to ja jeszcze chciałam pisać... (ehh nniewiem: )aaaaa ILLUSION -Podejrzana sprawa z tym włamaniem. I tak jak mówisz-to ktoś kto znał sprawę. Nikt by w ciemno nie ryzykował. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
ja się nie mogę doczekać tego momentu
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wygodnie myje sie pod prysznicem, na pewno latwiej niz w zlewie. Siadam na niskim stoleczku, Yae klade sobie na kolanach i mydle a na koniec polewam woda z prysznica. Polecam sprobowac. No a z moczemiem w wannie to juz taki zwyczaj, ze do wanny wchodzisz sie relaksowac i wygrzac a nie myc. Dzieki temu z jednej wody w wannie cala rodzina korzysta. Brawa dla Kubusia! Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-04-03 o 11:16 |
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
mamy karmiące cycusiem czy jest któraś, co maleństwo nie robi codziennie kupki?
u nas juz drugi raz się tak zdarzyło,że 4-5 dni i nic wiem,ze tak może być bo mleczko dobrze się przyswaja i wogóle ale jak młody zaczął puszczać bączki że wszyscy uciekali to chyba znaczy się,że jest coś nie halo dziś po raz drugi dałam mu czopek, efekt był natychmiastowy i było tyle tego,że to na pewno nie jest trawienie bezresztkowe co mam robić???? oczywiście pediatra nie odpowiedziała suszarka nie pomaga, masaż także, co prawda nie płacze, nie pręży ale bączki śmierdzące a tak wcześniej kurde nie było ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40083337]Marsi, tak, Dorka ma naczyniaka pod nosem, na czole i z tyłu głowy. A Camilię stosowałam, czasem pomagała.[/QUOTE] i co robisz z naczyniakiem? bo u nas wygląda jak siniak i jest między oczkami ![]() Sammy też ma tyle,że na plecach- i lekarz jak go bada po raz pierwszy to zawsze się pyta kto go uderzył ![]() mąż odpowiada,że bejsbolem mu walnął Cytat:
robiłaś morfologie? ja jeszcze nigdy nie miałam tyle dolegliwości co teraz ![]() Badzia wczoraj nie było smoczka i malutki pięknie je cycusia i się nie prężył |
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. wpadłam na chwilkę. Byłam już dzisiaj u lekarza bo w nocy jak się obudziłam to zauważyłam że mam na rękach,twarzy i pod piersią pełno bąbli swędzących (tak jak ugryzie komar albo końska mucha ). Swędziało jak cholera i zasnąć nie umiałam przez to. Od razu dziś poleciałam do lekarza. Powiedziała że to jej wygląda na uczulenie...ale ja nic nowego nie jadłam,żadnych nowych kosmetyków,proszku,płynu. ..NIC. Nie mam pojęcia z czego to ale dziś w dzień jeszcze parę bąbli mi zostało i na dodatek swędzą mnie dłonie
|
#4661 |
|
Wtajemniczenie
|
Super
Syneczek mamusi!No właśnie nie zdążyła ubezpieczyć tylko zdjęcia porobiła a okno było otwarte tylko tak jakoś fachowo podważone że teraz normalnie da się zamknąć od środka. Ja tam myśle że to ktoś kto wiedział co ona tam ma. A tak na marginesie to jakaś ta kobieta walnięta, trzyma tyle złota w obcym mieszkaniu. Przecież my mamy klucze, tak ufa nam? Jakbym była inna to bym mogła iść i zajomać jeden pierścionek i by się może nie skapnęła nawet... Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-04-03 o 11:33 |
|
|
|
#4662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz Was nadrobię a na razie wrzucam pierwsze spotkanie z matą
![]() Chyba się podoba ![]() http://www.youtube.com/watch?v=tvdqV...ature=youtu.be |
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm..to Marsi też takie coś miała? Musiałam niedoczytać
![]() Aha no i jak wykupię te tabl to nie mogę karmić piersią....nie dość że walczę o kp bo mam mało pokarmu i dokarmiam mm to jeszcze na dodatek nie będę mogła karmić
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-03 o 11:42 |
|
|
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() przyszłam się tylko przywitać Mam już takiego pogodowego doła, że masakra... a nadal sypie, sypie, sypie...
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=s i l v e r;40103688]
tak słonko mnie też dopadła alergia ni z gruchy ni z pietruchy tylko,że ja dostałąm swędziawki i łuski takie jak na tym zdjęciu http://choroby-skory.info/wp-content...e-skóry-03.jpg pokrzywki takiej jak Ty to nie mam ale na Twoim miejscu wybrałąbym się do alergologa dostałam leki bo wapno niestety mi nie pomaga- a brałam spore dawki, przy karmieniu piersią można fenistil w tabsach brać bo ten lek podawany jest od pierwszego miesiąca niemowlakom dostałam też maść na sterydach ale po niej mam się do małego nie zbliżać przez godzinę u mnie dieta eliminacyjna dziś jestem na razie tylko o kaszy jaglanej i szklance kefiru
|
|
|
|
#4667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym sie bala ze mi sie maly wyślizgnie ![]() jak roche podrosnie to go bede prysznicowac i kranowac, narazie nie mialam takiej potrzeby... Cytat:
nie robilam zadnych badan, ja to powiazalam z zoladkiem bo dopiero popoludniu zaczelo mi sie odbijac i tak meczylo-odbijalo przez kolejne 2 dni
|
||
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marsi11;40104113]
Cytat:
buuuu. Ciagle sie drapię tak swędzi....
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() helikopter jak po dobrej bibie i też że aż mi się rzygać chce Silver a co Ci przepisała? te bąble to pokrzywka, moje dziecko starsze tak reaguje np na sok z lipy albo na miód a z kolei moja siostra miała taką alergie po ugryzieniu owada- pokrzywka na całym cielemnie też swędzi jak diabli a najgorsze jest to,że już nie wiem czym się smarować bo na emolienty reaguje tragicznie- szczypie! |
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde no to mi juz nie sa potrzebne wkladki laktacyjne i nie wiem co o tym myslec
![]() W sumie nie wyglada na to zeby maly sie nie najadal, zawsze zjada tylko z jednej piersi, mleko w nich jest ale juz nie wycieka jak na poczatku, ale z tego co pamietam jak karmilam corke to tez dlugo nie potrzebowalam wkladek. Myslicie ze laktacja mi sie unormowala czy raczej mam mniej mleka ?
|
#4672 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też używam wkładek laktacyjnych jeszcze: bo zawsze mi kapie z drugiej piersi przy karmieniu - no i czasem przydają się w nocy jak dłuższa przerwa jest. I też czuję mrowienie/ból jak pokarm napływa, mega nieprzyjemne to jest.
Marsi, Silver: rany,biedne jesteście, współczuję kłopotów ze zdrowiem, skąd się to wszystko bierze, kurczę.. |
|
|
|
#4674 |
|
Konto usunięte
|
SIlver, ja to miałam po augmentinie i po pyralginie - nie brałaś leku żadnego? Pamiętaj, że ja miałam nagle - wcześniej oba leki brałam i nic.
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
pstryczku nie wyslizgnie sie, bez obaw. Siadasz w lekkim rozkroku i tam kladziesz pupe, za to glowke podtrzymujesz otwarta dlonia za uszami, to masz pewny chwyt.
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
~realista [7 minut temu] To jej dopiero piczkę roztargało!! teraz to ma jak wiadro bidnygo chłopa wciągnie z jajami!!! |
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieć się pobawił na macie, zjadł i zasnął właśnie. Czyli czas na sprzątanko, potem kawa i bonitki <3
Jeśli chodzi o biedronkową kaszkę Delicata : Tżcik kupił czekoladową - to czekoladowe coś psuło mi trochę smak, więc omijałam to , kupię śmietankową - pyszne to.Ale fajne te koszyczki z biedry! Chciałabym białe <3 Ciężko coś upolować zazwyczaj w biedrze? Trzeba od rana czatować? |
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie weszlam zeby Wam napisac ze dzis przyszedl, no i tak 89 zlotych na pwno bym za niego nie dala 20 zl to adekwatna cena, ladne to i estetyczne ale takie jakby ksiazeczka cienkie i gietkie. ale jestem zadowlna ze go mam
sliczny Krzysiulo Cytat:
|
|
#4679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() silver, marsi - współczuję |
|
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Hej bylam dziś z Ewcią u pediatry bo lekko pokasłuje. Osłuchowo czysto, bardzo dużo ulewa więc to pewnie od tego (dostało na ulewanie Infacol), ale na wszelki wypadek mamy sie pokazać jeszcze w piątek. Wojtek wstrzymuje kupę od miesiąca :/ potrafi przez 4 dni trzymać a potem jak juz sie mega nakumuluje to strasznie go boli i płacze przy tym :/ Dostał jakiś syropek lactulosum - ma mu ponoć pomóc :/ Oby! a powiedzcie mi jak tam u Waszych dzieci ze spaniem? Bo Ewa od dwóch nocy się wogóle nie budzi na cyca i jestem tym zaszokowana! Wojtek budził się do 15 m-ca! dlatego mnie to dziwi
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

ladnie sie u was dzialo 
w niedziele pierwsze plywanko kroliczka 

jak to u Was dziewczyny wyglądało?
za 5 tygodni! 

nniewiem: )