|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Hej
![]() Najlepszego dla solenizantow ![]() U nas dzisiaj slonecznie więc spacer gwarantowany ![]()
#4412 |
Zakorzenienie
|
Hello
my dziś byliśmy na usg bioderek, powinniśmy pojechać w grudniu, trochę nam się zeszło ![]() Mam pytanie - czy ktoś już był z dzieckiem na weselu? My mamy za 2 miesiące wesele koleżanki no i albo pójdziemy z małą albo wcale. Zastanawiam się jak by było z tą głośną muzyką... Brawo dla Leosia za dzwiękonaśladownictwo ![]() Nadalka moja mała jest bezsmoczkowa, nie ssie ani smoka, paluszków też nie. To w ogóle wyjątkowy egzemplarz bo ona nie wkłada niczego do buzi, nawet jedzenia, co już zbytnio nie cieszy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
Hejka! U nas szaro... Jakoś to nie nastraja na spacer. Młoda poszła na drzemkę. Choć po ciężkich bojach, bo za każdym razem zadowolona z siebie lądowała na brzuszku pod przewijakiem.
Linka, my mamy zaproszenie na wesele na wrzesień. Myślałam, że pojedziemy z Małą, ale ta muzyka właśnie... Jakoś tego nie widzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
Linka wydaje mi sie, ze na weselu jest za głośno dla takiego małego dziecka. Może na początku przy obiedzie byłoby spoko ale pózniej raczej nie. M by sie meczyla i Wy pewnie tez.
A nie ma opcji aby wynająć pokój tam gdzie jest welese i poprosić kogoś aby sie zajmował mała? Ty z Tztem moglibyscie sie bawić i co jakiś czas sprawdzać czy u małej wszystko ok ![]()
#4415 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Linka my idziemy na wesele we wrześniu, jednak na chwilę obecną plan jest taki, że zostawiamy małą u mojej mamy. Moim zdaniem nie jest to impreza dla takiego małego szkraba. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Prince my najpewniej kupimy fotelik w kategorii do 18 kg. Masz możliwość w jakimś sklepie przymierzyć małą do fotelika? |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Raczkowanie
|
hej kochane,
Korayek wlasnie skonczyl 8 miesiecy ![]() zapraszamy na ciastko |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Wtajemniczenie
|
i znowu sypie
![]() Wszystkiego najlepszego dla F. i B. za 9mc! ![]() Agunia za kolejny ząbek ![]() Irmusia nie mogę się już doczekać takiego naśladowania ![]() Prince pokaż jakie masz na myśli ![]() Cytat:
![]() my byliśmy ![]() w sierpniu też się wybieramy i idziemy z Młodym, największą wadą jaką widzę to, to że się nie wybawię ale nie zostawię go na 3 dni, to jest w hotelu więc może zabiorę teściowa ... ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-04-03 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Małej B
![]() Fabiś dziś świętuje 9 miesięcy. Tyle co w brzuszku ![]() ![]() ![]() Selay kochana, jak jest z gniazdkami w NL? Są takie jak w PL czy muszę mieć specjalny przełącznik? Moja mama wyjeżdża i nie wie czy brać ze sobą te przełączniki żeby telefon mieć jak naładować ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Wanilko a Ty już sprzedałaś ten fotelik? Dziękujemy za wszystkie życzenia i za pamięć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas dziś też piękna pogoda i też mamy spacer w planach ![]() Brat męża na dniach zamawia bilety i w lipcu przylatuje z rodzinką ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale nawet jak już zasnęła (poza salą, w wózku), to spała mimo muzyki (wiadomo, że nie pod głośnikiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze nie, czeka w pudle aż mąż raczy mu zrobić zdjęcia na aukcje, a co
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- wszystkiego dobrego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj
![]()
#4422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się tak zbieram do zrobienia fotek wózkowi ABC Design i dalej nie zrobiłam ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Ciastek a upatrzyłaś już na allegro jakieś modele tego fotelika? Ja bym chyba brała 9-18 lub 9-25. W tym 9-36 R. może latać główka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Zadomowienie
|
Nie byliśmy jeszcze na żadnej takiej imprezie z dzieckiem, najbliższa okazja to maj i komunia chrześniaka mojego męża, ale to zupełnie co innego
![]() ![]() Selay wszystkiego najlepszego dla synusia ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-04-03 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
wANILKA
czytam o tych fotelikach ( narazie czytam) tylko zastanawia mnie czy obicie takie welurkowe nie bedzie zle latem ![]() http://allegro.pl/fotelik-samochodow...118380223.html http://allegro.pl/okazja-fotelik-wee...115970225.html http://allegro.pl/fotelik-coneco-nob...139502201.html
#4425 |
Zakorzenienie
|
![]() Sol w NL są raczej normalne gniazdka. Mój tata jeździ tam dwa razy w roku i raczej nie wspominał nic o innych gniazdkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Zakorzenienie
|
Haniu super ze chrzestni przyjadą
![]() Do nas może przyjedzie moja mama ale to nic na 100% ![]() ![]()
#4427 |
Zakorzenienie
|
myslalam o tym 4baby weelmo ale czytalam ze polecaja tez nianie
#4428 |
Raczkowanie
|
Soleilka w Nl sa takie same gniazdka jak w PL, wiec niemusisz sie martwic o mame
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Zakorzenienie
|
Ciastek ostatnio gdzieś czytalam, ze w niektórych fotelikach dzieci sie latem pocą ale nie pamietam teraz gdzie. Podejrzewam, ze czasami nawet w tych droższych fotelikach tak sie dzieje.
Mi sie podoba ten ostatni fotelik, choć jest słabo opisany.
#4431 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi. Pozostania tam całą noc nawet nie biorę pod uwagę, zastanawiam się czy być na początku wesela (powiedzmy 2 h) czy w ogóle. Muszę wypytać koleżankę czy będzie sala jedna czy dwie, no i czy będzie bardzo głośna muzyka, bo w sumie to będzie raczej duze przyjęcie niż typowe weselicho.
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zakorzenienie
|
Linka tak lepiej ale nie wiem czym to bylo spowodowane spala bardzo niespokojnie po czym budzila sie z placzem z takim żalem az sie zanosila nawet raz przez sen cichutko płakała. .. nie wiem czy to zeby czy brzuszek ja bolal czy o co chodzilo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas z bliskiej rodziny jeszcze tylko moja teściowa nie była ![]() ![]() Dziadkowie chyba raczej nie zdecydują się na taką podróż ![]() Jeszcze we wrześniu przylecą mój tata i brat-ale to na góra dwa dni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dołączam się do życzeń dla F. i B. ![]() To pewnie ma na celu utrzymanie klienta. Wiele mam około roczku chce zrezygnować z mm na rzecz "zwykłego" nabiału i zalecenie zmiany akurat w tym czasie mleka 2 na 3 sprzyja tej decyzji. A jak już ktoś zacznie podawać mleko 3 wcześniej, to może przestanie je kupować trochę później. Bebilon 3 jest dla dzieci powyżej roczku, czyli Nutricia takich praktyk nie prowadzi, ale jak widzę to zamiłowanie mojego dziecka do mleka, to podejrzewam, że przez jakiś czas będę je kupować. Duży słoiczek obiadku to dla niej za dużo, ale pół godziny później nadal chce mleko. Taka ilość mleka krowiego chyba nie byłaby zbyt zdrowa. No chyba, że jej się odmieni, jak zacznę podawać więcej kaszek. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-04-03 o 10:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Zakorzenienie
|
Odpaliłam sobie wizaż, żeby poczytać i co? I dooopa. Dziecię się obudziło...
![]() Dzisiaj ze spaceru nici, zaś sypie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zadomowienie
|
Hej! Umieram ze strachu przed pierwszym dniem w pracy
![]() ![]() Wyjazd ogólnie można uznać za udany. M.dobrze zniósł podróż i pobyt w nowym miejscu. Nie płakał na widok nowych twarzy ![]() ![]() ![]() Poza tym odnowił mi się ropień w pachwinie (ten co w ciąży mnie męczył) i jestem na antybiotyku, bo tak mi napuchło, że nawet chodzić mi ciężko o siadaniu nie wspomnę. Nie wiem jak ja dziś w tej pracy dam radę ![]() Skóra M znów się mocno pogorszyła, idziemy we wtorek do alergologa to pokazać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
My idziemy na wesele na początku października do mojego brata. Jako że moi rodzice też będą to nie mamy z kim zostawić małej więc musi iść z nami. A ja jeszcze będę świadkową więc wogóle nie wyobrażam sobie tego. Mają mieć pokój dla nowożeńców nad salą, więc najwyżej tam małą położymy i posiedzi tam na zmianę tż, babcia, dziadek. We wrześniu idziemy do siostrzenicy męża i mała zostaje z dziadkami. Jak nie muszę to jej nie zabieram. Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() Wogóle Agatka przez święta przechodziła jakiś skok, bo jak piła 120ml mleka i często 20ml zostawało, tak teraz to jej 160ml jest mało, super zaczeła jeść z łyżeczki,nic nie zostaje na buzi i śliniaku, obiadu je teraz po 200ml i to w parę minut, (2 dni wcześniej miała problem zjeść 100ml i była cała w obiedzie), aż dziwne, że dziecko tak w przeciągu 2 dni potrafi się zmienić. I idą jej górne dwójki, 2-3 dni i się pewnie przebiją. A tak z innej beczki u nas jest śnieżyca i wogóle jesteśmy zasypani ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
Posadziłam Marysię na podłodze i siedzi
![]() Czyli podobnie jak Dorotka-8,5 miesiąca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Lu się w końcu porządnie nauczyła robić "papa" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ksiądz jakiś nawiedzony... współczuje torbieli ![]() oj umęczy się M. z tą alergią ![]() i ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.