Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 11:47   #4531
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
U nas nie jest tak prosto... trzeba podanie pisać tydzień przed datą egzaminu o zmianę terminu A skąd ja mam wiedzieć tydzień wcześniej, że będę się np. źle czuła ?
beznadzieja

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 11:47   #4532
komiksowa
Raczkowanie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

mi nie o to chodzi czy jestem gruba czy nie, chociaż 13 kg w 9 m-cu to chyba nie tak dużo tylko sam fakt słuchania że jestem GRUBA nie był miły. Kurna mam się odchudzać w ciąży czy jak. Przykro mi było i tyle ale juz nawet później tego nie komentowałam bo i po co
Ale ja też nie jestem gruba i nie mam żadnych wałków ani wałeczków na plecach, a muszę tego non stop słuchać W niedzielę tak się wkurzyłam, że wyładowałam się na mężu (ale i tak mu się należało, chociaż z zupełnie innego powodu )

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A ja się z cyganami na jednym podwórku wychowałam jak mieszkaliśmy w kamienicy Nie boję się ich w ogóle, no bo od małego ich znam...
Jadałam ich obiady latem - na podwórku, a moje cygańskie koleżanki u nas,uczyli mnie wróżyć, nawet kiedyś umiałam mówić cośkolwiek po cygańsku ( a nie mogą uczyć nikogo), a ich niektóre tradycje to heh, na samą myśl mi się śmiać chce
Tylko taka prawda, że Rom- Romowi nie jest równy, tak samo jak i Polak...
Właśnie wczoraj na SR położna opowiadała, że była świadkiem, jak do jednej Cyganki (choć Cygan i Rom to nie to samo, pamiętajcie) przyszła mega rodzina - 15 osób i że nam osobiście tego nie życzy. Jak się przeprowadziłam do Konina, to doznałam szoku. 1 listopada Cyganie na grobach swoich bliskich urządzają imprezy. Stawiają stoliki, przynoszą wódkę i imprezują w najlepsze. Kiedyś widziałam to w tv, ale jak zobaczyłam na żywo, to

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Kazałam mu połozyć rękę na brzuchu, tam z boku żeby poczuł jak to się wbija. Trzyma, trzyma i nic, normalnie 5-10 minut spokoju. Ledwo wziął rękę a młoda łuuup, a ja oczywiście "auć". No i się mężuś zaczął śmiać, że jeszcze nie wylazła, a wie przed kim należy czuć respekt
Żeby mu nie było tak wesoło, to obiecałam mu, że jak w nocy będzie mnie kopać i spać nie da to ma się nie zdziwić jak go za rękę pociągnę, skoro taki respekt budzi
Nasz dziedzic też ucieka przed ręką męża. Dopiero tydzień temu po raz pierwszy go kopnął, a mężu taki ucieszony

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które zamawiały olej z migdałów - brałyście rafinowany czy organiczny??
Na moim opakowaniu napisane, że naturalny Tylko nie zamawiaj z Allegro tych poniżej 20 zł/200 ml, bo to jakaś lipa chyba jest.

Aaa i zapomniałam Wam powiedzieć o planach mojej teściowej. Trochę się upiła w poniedziałek i powiedziała, że jak nie chcemy chrzcić Mieszka, to go porwie i sama ochrzci. Dobrze, że mnie przy tym nie było, bo by się jej naprawdę oberwało

Axella - uśmiałam się, pan listonosz pewnie do tej pory w szoku
Stary 2013-04-03, 11:50   #4533
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

axella też to właśnie przeczytałam, aż mi się smutno zrobiło. Mam nadzieję że mój TŻ będzie pomagał
ja szczerze powątpiewam,bo przecież "on pracuje" a ja siedze w domu

gdyby nie fakt,że po prostu bym się bała,to w razie takiej sytuacji bym zostawila tż z małaą na cały dzień-niech sobie radzi, ja muszę to on tez da radę ale nie odważylabym się..

smutne cholernie,bo faktycznie,my zostaniemy w domu a oni codzien pojda sie "wyrwac" do pracy.. ty bedziesz myslec o kolorze kupy,o tym jak sie umyc gdy maluch bedzie dokazywal a on i tak ma gorzej,bo pracuje...
boje sie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
sprawdzałaś w MOPR? znalazłam info, ale niezbyt świeże, więc trzeba zweryfikować. ale jak Ty mieszkasz w Swarzędzu to sprawdzam tamtejszą Gminę,
zasada jest taka, że pobrać możesz stąd gdzie jesteś Ty ALBO Tż zameldowana.

"W Poznaniu jednorazowe zapomogi z tytułu urodzenia dziecka tzw. becikowe wypłaca Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie - Dział ds. Realizacji Świadczeń Rodzinnych. MOPR przygotował specjalne formularze wniosków, które ułatwią ubieganie się o przyznanie zapomogi.
tel. 061 878-58-99 i 061 878-59-99
Wnioski dostępne są w Punktach Obsługi Klienta przy ul. Mielżyńskiego 23 oraz ul. Matejki 50, a także w Urzędzie Stanu Cywilnego przy ul Libelta, aby można było je pobrać już przy odbieraniu aktu urodzenia. Publikowane są też na stronach internetowych MOPR.

przydatne linki:
http://www.poznan.pl/mim/public/wiad...ng=pl&parent=0
http://www.becikowe.com/,usc:adresy:m-poznan
http://bip.city.poznan.pl/bip/public...s&sp_id=105792 "
ło,nie widziałam dzięki,zagłeębię się w temacie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 11:50   #4534
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Na moim opakowaniu napisane, że naturalny Tylko nie zamawiaj z Allegro tych poniżej 20 zł/200 ml, bo to jakaś lipa chyba jest.
Nie, nie, kupuję na ZróbSobieKrem tam 19,90zł kosztuje 60ml

Stary 2013-04-03, 11:50   #4535
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ech, ja niestety znam ich z tej strony złej. No sorry, ale siedzę z koleżanką w mcdonaldzie, a tu włazi taka cyganka i ma dziecko na rękach i drugie takie około 6 lat koło niej. Prosi nas, by jej do butelki dziecięcej wodę nalać, bo widziała że mamy, no to jej nalewa ta moja koleżanka,bo czemu by nie pomóc, a te mały dzeciar w tym czasie wyciąga jej kasę z torby I jeszcze ją opluł.
ja też znam ich tylko z tej złej strony.. jak widze cygana to od razu mam cisnienei podniesione złodzieje
Cytat:
A ja już mam rozstępy na brzuchu,ale ich nie widzę zbyt na razie, bo są tam pod pępkiem i tylko w lustrze je widzę i jak dotykam no i szczypią
mi jeszcze na szczęście brzuch odpuścły
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 11:51   #4536
sharpnowaja
Zakorzenienie

axella jakoś sobie poradzimy

zmykam się położyć nie piszcie za dużo
Stary 2013-04-03, 11:52   #4537
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
stanowczo za długo

musze poczytac sama jak zbic rame,naciagnac plotno,zgruntowac itd.. to by bylo idealne

oj,myciem nazwalam raczej te fugi czy framugi czy ch wie jak to sie zwie,calosci nie bede robic, tym bardziej,ze pogoda nie pomaga,tż to zrobi,nie ja :P
Framugi A właśnie, ja chciałam fugi w łazience poczyścic

Łatwo się samemu zbija, moja koleżanka zawsze sama robiła.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 11:52   #4538
karolina2121
siedzę i myślę

U mnie podczas świąt też traktowali mnie jak zjawisko... gdy tylko przekroczyłam drzwi to od razu komentarze... "Jezu jaka Ty duża", "Jaki brzuch" , "Na twarzy już taka inna" i oglądali z każdej strony... jak świnię na targu Aż mi głupio było

Od początku ciąży tylko od jednej osoby usłyszałam coś miłego... od ciotki męża- pielęgniarki, że ładnie wyglądam w ciąży, że mało przytyłam, żadnych obrzęków ani rozstępów Reszta za to tylko wypytuje ile przytyłam i nazywa grubasem..

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-04-03 o 11:54
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 11:55   #4539
vvgh
Wtajemniczenie

A mi niby 45 dni zostało do porodu

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
U mnie podczas świąt też traktowali mnie jak zjawisko... gdy tylko przekroczyłam drzwi to od razu komentarze... "Jezu jaka Ty duża", "Jaki brzuch" , "Na twarzy już taka inna" i oglądali z każdej strony... jak świnię na targu Aż mi głupio było

Od początku ciąży tylko od jednej osoby usłyszałam coś miłego... od ciotki męża- pielęgniarki, że ładnie wyglądam w ciąży, że mało przytyłam, żadnych obrzęków ani rozstępów Reszta za to tylko wypytuje ile przytyłam i nazywa grubasem..
wybacz,ale to określenie jest idealne! Moja rodzina też się tak zachowuje,jak zwierzyna. Dzieciaków pełno,a oni sensację robią. Mojego męża rodzina za to normalnie się zachowuje i tam wolę zdecydowanie przebywać, dlatego tam na święta uciekłam
Stary 2013-04-03, 11:56   #4540
vil84
Wtajemniczenie

Nuna piękny brzuszek
zaś się zastanawiam gdzie mój się podział

co do opieki nad dzieckiem, to ja akurat jestem prawie pewna, że mąż będzie pomagał - mam nadzieję że się nie rozczaruje teraz mało się interesuje w sensie że nie wie praktycznie nic o porodzie, nie czytał żadnych książek, jak mały kopie to średnio go interesuje (tzn śmieje się zawsze że "grzeczny synuś, pokaż mamusi kto tu rządzi" ) ale myślę że jak mały się urodzi to będzie "synek tatusia" już się teraz buntuje jak mu mówię że czasem będzie nas zawoził do mamy na dwa dni, że mu dziecko odbieram

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 11:57   #4541
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no masz rację, to tylko jeden pokój ale mój pracuje teraz od 8 do 22 4 razy w tygodniu, dwa razy po 8 godzin i raz dzień wolny... i zostają mu nocki na pracę, ewentualnie dni wolne, ale on by chory był bez pracy, więc i pewnie nocki będzie zarywał
A u Was też dużo roboty wykończą się te chłopy...
dadzą radę chyba...
dzień wolny świetnie idzie wykorzystać na remont mój chłop dni wolnych nie ma - znaczy się robi w soboty i niedziele na budowie właśnie. najwięcej idzie wtedy zrobić. co do nocek - lepiej niech twój nie zarywa, bo jak będzie łupał i trzaskał, to ci spać nie da
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 11:57   #4542
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
ja szczerze powątpiewam,bo przecież "on pracuje" a ja siedze w domu

gdyby nie fakt,że po prostu bym się bała,to w razie takiej sytuacji bym zostawila tż z małaą na cały dzień-niech sobie radzi, ja muszę to on tez da radę ale nie odważylabym się..

smutne cholernie,bo faktycznie,my zostaniemy w domu a oni codzien pojda sie "wyrwac" do pracy.. ty bedziesz myslec o kolorze kupy,o tym jak sie umyc gdy maluch bedzie dokazywal a on i tak ma gorzej,bo pracuje...
boje sie
Nie mów tak, bo aż mi się smutno zrobiło... Aż tak źle z Twoim TŻ?
Może zaskoczy mu instynkt?
Stary 2013-04-03, 11:59   #4543
axella
Zakorzenienie

GG do axella

jak ktoś mówi,żem grubas to odpowieadma, że MI przynajmniej niedługo przejdzie

nosz czepianie się,że ciężarna jest gruba jaka mam być? 50kilo?

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Nie mów tak, bo aż mi się smutno zrobiło... Aż tak źle z Twoim TŻ?
Może zaskoczy mu instynkt?
jak oduczy się dziwnego użalania nad sobą to będzie ok..

zobaczymy licze na pozytyną zmianę..

ostatnio mnie przeprosił,bo płakałam i powiedział "przepraszam,że przeze mnie płaczesz"
miałąm taką minę
:P

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 12:00   #4544
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Motylek sms od TŻ bezcenny

już od 27 tyg jej się wody sączą?? Co oni robią w takich sytuacjach??

gratuluję ukończonych i rozpoczetych tyg

Cytat:
ty to masz tam przypadki:d ale moze fajna sie okaze
A co do wód to co będzie w związku z tym rodzić wcześniej ?
Sposób na wody: leżenie plackiem, ktg 6 razy dziennie po godzinie, morfologia, crp raz w tygodniu i badanie na fotelu co 2gi dzień żeby monitorować czy nie wdalo się zakażenie. Bo przy sączących się wodach jest takie samo zagrożenie życia dla dzieci jak i matki.

Ale weźcie. Ja się śmiałam że patologia a ona naprawde teraz się boi że jej tamtą trójkę która została w domu opieka zabierze...bo został z nimi ojciec tych bliźniaczek (reszta dzieci z innymi facetami) i boi się że ktoś przyjdzie i powie że nie zapewniła opieki...

Jej facet oczywiście nie pracuje.

Masakroza.

Dziewczyna wygląda na 35-40 lat ale nie zdziwilabym się gdyby była w moim wieku...
Zębów połowy brak.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Ten durny wizaz komórkowy nadal nie wyświetla załączników

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Teoretycznie szanse ma od 24tc. Wiadomo te szanse rosną z każdym tygodniem. Ale nawet dziecko urodzone w terminie nie ma 100% gwarancji, że się będzie normalnie rozwijać. więc nie wiem do końca o co pytasz, bo to jest kwestia indywidualna i nigdy się do końca nie przewidzi. Wiadomo im dłużej jest w brzuszku tym lepiej (do terminu rzecz jasna )

Już Ci kiedyś pisałam, że nawet jak osiągniesz magiczny 30tc, potem 32, potem 34 a potem 36 to wraz się będziesz niepokoić czy za wcześnie nie wyjdzie. Nie ma to chyba sensu. Takim stresem karmisz i siebie i Julcie. Zaufaj, że wszystko będzie dobrze To co do Ciebie należy w tym zakresie to robisz i już. A resztą stresować się nie ma potrzeby

Masz rację, bo prawo nagle nie zadziała wstecz, i nie dostaną już tych dodatkowych 2 tyg... Ale i tak uważam, że ktoś je kopnął w tyłek. Z tej złości się pieklą. Wiem, że nic dobrego z tego nie wyniknie, ale w jakiś sposób je rozumiem...
Ja słyszałam że po 24 tyg w razie wcześniejszego rozwiązania jest ono traktowane jako przedwczesny poród a nie jako poronienie...

A z tymi matkami I kwartału to ja też zawsze mówiłam że ktoś zawsze jest poszkodowany. Niestety. Wszystkim się nie dogodzi.

Ooo i kolejna zaleta bliźniaków. Nawet jak wejdzie ta ustawa od 01.01.2014 to i tak się na nią zalapie bo będę i tak wtedy jeszcze na tym podstawowym macierzyńskim
Czcijcie mnie

I słuchajcie słuchajcie!
Pęcherz nadal się wpukla ale minimalnie!
Dostałam pozwolenie na prysznic raz dziennie!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:02   #4545
vvgh
Wtajemniczenie

Idę zjeść lody i obejrzeć TV I czekam na męża, bo poszedł odebrać swój nowy dowód.
Stary 2013-04-03, 12:03   #4546
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Sposób na wody: leżenie plackiem, ktg 6 razy dziennie po godzinie, morfologia, crp raz w tygodniu i badanie na fotelu co 2gi dzień żeby monitorować czy nie wdalo się zakażenie. Bo przy sączących się wodach jest takie samo zagrożenie życia dla dzieci jak i matki.

Ale weźcie. Ja się śmiałam że patologia a ona naprawde teraz się boi że jej tamtą trójkę która została w domu opieka zabierze...bo został z nimi ojciec tych bliźniaczek (reszta dzieci z innymi facetami) i boi się że ktoś przyjdzie i powie że nie zapewniła opieki...

Jej facet oczywiście nie pracuje.

Masakroza.

Dziewczyna wygląda na 35-40 lat ale nie zdziwilabym się gdyby była w moim wieku...
Zębów połowy brak.

Ten durny wizaz komórkowy nadal nie wyświetla załączników

Ja słyszałam że po 24 tyg w razie wcześniejszego rozwiązania jest ono traktowane jako przedwczesny poród a nie jako poronienie...

A z tymi matkami I kwartału to ja też zawsze mówiłam że ktoś zawsze jest poszkodowany. Niestety. Wszystkim się nie dogodzi.

Ooo i kolejna zaleta bliźniaków. Nawet jak wejdzie ta ustawa od 01.01.2014 to i tak się na nią zalapie bo będę i tak wtedy jeszcze na tym podstawowym macierzyńskim
Czcijcie mnie

I słuchajcie słuchajcie!

i taka patla narobi dzieciakow,zapomogi dostanie,panstwo im bedzie sponsorowac solarium i flache a normalni ludzie musze kombinowac. bleeeeeeeee...

CZY PRZY KTG MOGE BYC Z TŻ?
czy nie wolno gadac czy cos?

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Idę zjeść lody i obejrzeć TV I czekam na męża, bo poszedł odebrać swój nowy dowód.
lody

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 12:05   #4547
banka26
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny ja tak na chwilę z telefonu z małym wszystko okej ok waży już 2 700 także jestem szczęśliwa wszystkie przepływy wyszły dobrze a ze ciśnienie dalej mam w miare wysokie to kazała zwiększyć leki na 3 razy po 2 do tej pory brałam 3xpo 1, oczywiscie trafilam na ulubiona p. doktor ale jakas ostatnio jest w miare , ciesze sie na maxa ze MICHAS ROSNIEE i ze lozysko i przeplywy sa ok :P
ide ponadrabiac Was

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-04-03 o 12:28
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:07   #4548
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-C

Cytat:

i taka patla narobi dzieciakow,zapomogi dostanie,panstwo im bedzie sponsorowac solarium i flache a normalni ludzie musze kombinowac. bleeeeeeeee...

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

lody
Kobieto a jak będziesz na 24h/dobę podłączona to jak chcesz nie gadać?
Jak są kable wystatczajacej długości to i do łazienki skoczysz zapis pewnie do dupy będzie ale luuuuz
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:08   #4549
potterka
Zakorzenienie

Cytat:

te pytania o wagę tezmnie rozwalają.. co to kogo kurde interesuje moja teściowa to rzuca takie pytanie na forum za każdym razem
ostatnio nawet teściu zapytał.. k nie usatysfakcjonowałą go moja odpowiedź "trochę" koniecznie musiał znać dokładną liczbę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 12:08   #4550
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

I słuchajcie słuchajcie!
nooo pięknie
świetna wiadomość !!! pewnie szalejesz ze szczęścia

Cytat:

zależy jaki szpital czy lekarz ... jak ja leżałam ostatnio i wołali mnie na ktg a akurat mąż mnie odwiedzał to jego też zapraszali. wcześniej w styczniu też.
mówię o takim krótkim ktg, do pół h

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-04-03 o 12:09
Stary 2013-04-03, 12:08   #4551
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Aaś świetna wiadomość

Stary 2013-04-03, 12:09   #4552
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja tak na chwilę telefonu z małym wszystko okej ok waży już 2 700 także jestem szczęśliwa wszystkie przepływy wyszły dobrze andrzej ciśnienie dalej mam w miare wysokie to kazała zwiększyć leki na 3 razy po dwie do tej pory brałam 3xpo 1

super że wszystko ok!

włąśnie weszła mi kasa na konto,pytam tż czy zamowic ten materacyk, mam czekac do 20go-do jego wyplaty... a jak urodze wczesniej

nie wiem

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

z ktg dobrze wiedziec

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 12:11   #4553
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

a ja zamówiłam termometr i oleje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 12:14   #4554
Elusiek
BAN stały

Cytat:

lody ahhh czekoladowe z bitą śmietaną tego mi się chce

Dziś byłam u diabetologa, wszystkie wyniki idealne jak na cukrzycę ciążową, ale dietę do porodu muszę przestrzegać i mierzyć cukier.

Dziewczyny miałyście kiedyś takie skurcze że nospa nie pomagała nawet? Dziś od rana brzuch mam twardy jak ściana, aż położna w szkole rodzenia zwróciła mi uwagę bym to zgłosiła do lekarza prowadzącego. Po godzinie było lepiej, ale skurcze wracają i znowu jest to samo.......
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:17   #4555
potterka
Zakorzenienie

Cytat:

I słuchajcie słuchajcie!

Nuna fsjny brzuchol
Stary 2013-04-03, 12:18   #4556
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
boje sie
na bank tak będzie nie u wszystkich, ale po tych historiach z twoim tż w roli głównej śmiem twierdzić, że u ciebie raczej tak

ja znam przypadki, gdzie tatuś wziął urlop tacierzyński, jak dziecko w sumie i tak już było w miarę odchowane - takie ponad pół roku - czyli mniej przewijania, dłuższe fazy snu, taki bardziej wyregulowany tryb ogólnie. każdy jeden tatuś kwiczał jeden wziął 2 miesiące, z czego pierwszy w domu, drugi był czasem przyzwyczajania małej do żłobka. ta się od razu przyzwyczaiła, więc jego zadaniem było rano zaprowadzić ją, w ciągu dnia posprzątać, a po południu odebrać. i oczywiście ogólnie się dzieckiem zająć, bo przecież mamusia pracuje. chłop mówił, że ledwo przeżył ten miesiąc pierwszy, a i w tym drugim miał wszystkiego dość, bo sobie z prowadzeniem domu nie mógł poradzić i cały w skowronkach wrócił do pracy.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:19   #4557
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

wybacz,ale to określenie jest idealne! Moja rodzina też się tak zachowuje,jak zwierzyna. Dzieciaków pełno,a oni sensację robią. Mojego męża rodzina za to normalnie się zachowuje i tam wolę zdecydowanie przebywać, dlatego tam na święta uciekłam
No dokładnie... jak zwierzyna...

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

te pytania o wagę tezmnie rozwalają.. co to kogo kurde interesuje moja teściowa to rzuca takie pytanie na forum za każdym razem
ostatnio nawet teściu zapytał.. k nie usatysfakcjonowałą go moja odpowiedź "trochę" koniecznie musiał znać dokładną liczbę
O matko...

Cytat:

włąśnie weszła mi kasa na konto,pytam tż czy zamowic ten materacyk, mam czekac do 20go-do jego wyplaty... a jak urodze wczesniej

nie wiem

Ja już tylko czekam na wypłatę z ZUSU... Muszę kupić łóżeczko, chusty i kosmetyki

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
lody ahhh czekoladowe z bitą śmietaną tego mi się chce

Dziś byłam u diabetologa, wszystkie wyniki idealne jak na cukrzycę ciążową, ale dietę do porodu muszę przestrzegać i mierzyć cukier.

Dziewczyny miałyście kiedyś takie skurcze że nospa nie pomagała nawet? Dziś od rana brzuch mam twardy jak ściana, aż położna w szkole rodzenia zwróciła mi uwagę bym to zgłosiła do lekarza prowadzącego. Po godzinie było lepiej, ale skurcze wracają i znowu jest to samo.......
Ja za to mam ochotę na śmietankowe z polewą czekoladową

Wczoraj miałam dość długo skurcze... zrobiłam sobie ciepłą kąpiel i na trochę przeszły, ale za jakiś czas wróciły i musiałam pierwszy raz w ciąży pomóc sobie nospą... długo nie pomagała, dopiero jak się przespałam z godzinkę to przeszły.
Stary 2013-04-03, 12:20   #4558
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość

nie raz. nospa forte, fenoterol, a mimo tego skurcze kilka razy w ciągu godziny przez pół dnia. i tak od grudnia co kilka dni, tylko wcześniej relanium zamiast fenoterolu.

Stary 2013-04-03, 12:21   #4559
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
na bank tak będzie nie u wszystkich, ale po tych historiach z twoim tż w roli głównej śmiem twierdzić, że u ciebie raczej tak

ja znam przypadki, gdzie tatuś wziął urlop tacierzyński, jak dziecko w sumie i tak już było w miarę odchowane - takie ponad pół roku - czyli mniej przewijania, dłuższe fazy snu, taki bardziej wyregulowany tryb ogólnie. każdy jeden tatuś kwiczał jeden wziął 2 miesiące, z czego pierwszy w domu, drugi był czasem przyzwyczajania małej do żłobka. ta się od razu przyzwyczaiła, więc jego zadaniem było rano zaprowadzić ją, w ciągu dnia posprzątać, a po południu odebrać. i oczywiście ogólnie się dzieckiem zająć, bo przecież mamusia pracuje. chłop mówił, że ledwo przeżył ten miesiąc pierwszy, a i w tym drugim miał wszystkiego dość, bo sobie z prowadzeniem domu nie mógł poradzić i cały w skowronkach wrócił do pracy.
smutaśne

POPROSZĘ O DOPISANIE WIZYTY 16.04 z ktg
bede w 38tc, skonczonym 37
mozliwe,ze to bedzie ostatnia wizyta..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 12:26   #4560
gosiulka22
Wtajemniczenie

hej
Witam sie po tygodniowej swiatecznej przerwie. Urodziła któraś??
Właśnie wyprawiłam męża do pracy, zobaczymy sie prawdopodobnie dopiero za 4 tygodnie tak było fajnie a tak musiało szybko przelecieć...
Ale mam wózek bylismy wczoraj z mężem tylko tak ogladać co jest ciekawego i wyszlismy ze sklepu z wózkiem
A pozatym mama przypiozła mi juz pierwsze ciuszki od siostry z jej małej więc ogłaszam kompletowanie wyprawki dla Elizy za rozpoczęte w koncu...
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości