|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,08% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
0 | 0% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
3 | 6,12% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
2 | 4,08% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
3 | 6,12% |
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
22 | 44,90% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
10 | 20,41% |
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
0 | 0% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
5 | 10,20% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
2 | 4,08% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaa i zapomniałam Wam powiedzieć o planach mojej teściowej. Trochę się upiła w poniedziałek i powiedziała, że jak nie chcemy chrzcić Mieszka, to go porwie i sama ochrzci. Dobrze, że mnie przy tym nie było, bo by się jej naprawdę oberwało ![]() Axella - uśmiałam się, pan listonosz pewnie do tej pory w szoku ![]()
![]() |
#4533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdyby nie fakt,że po prostu bym się bała,to w razie takiej sytuacji bym zostawila tż z małaą na cały dzień-niech sobie radzi, ja muszę to on tez da radę ![]() smutne cholernie,bo faktycznie,my zostaniemy w domu a oni codzien pojda sie "wyrwac" do pracy.. ty bedziesz myslec o kolorze kupy,o tym jak sie umyc gdy maluch bedzie dokazywal a on i tak ma gorzej,bo pracuje... boje sie ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
axella jakoś sobie poradzimy
![]() zmykam się położyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Łatwo się samemu zbija, moja koleżanka zawsze sama robiła.
![]() |
#4538 |
siedzę i myślę
|
U mnie podczas świąt też traktowali mnie jak zjawisko... gdy tylko przekroczyłam drzwi to od razu komentarze... "Jezu jaka Ty duża", "Jaki brzuch" , "Na twarzy już taka inna" i oglądali z każdej strony... jak świnię na targu
![]() ![]() Od początku ciąży tylko od jednej osoby usłyszałam coś miłego... od ciotki męża- pielęgniarki, że ładnie wyglądam w ciąży, że mało przytyłam, żadnych obrzęków ani rozstępów ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-04-03 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Wtajemniczenie
|
A mi niby 45 dni zostało do porodu
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4540 |
Wtajemniczenie
|
Nuna piękny brzuszek
![]() zaś się zastanawiam gdzie mój się podział ![]() co do opieki nad dzieckiem, to ja akurat jestem prawie pewna, że mąż będzie pomagał - mam nadzieję że się nie rozczaruje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień wolny świetnie idzie wykorzystać na remont ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może zaskoczy mu instynkt?
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
jak ktoś mówi,żem grubas to odpowieadma, że MI przynajmniej niedługo przejdzie
![]() nosz czepianie się,że ciężarna jest gruba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
zobaczymy ![]() ostatnio mnie przeprosił,bo płakałam i powiedział "przepraszam,że przeze mnie płaczesz" miałąm taką minę ![]() :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
Cytat:
Ale weźcie. Ja się śmiałam że patologia a ona naprawde teraz się boi że jej tamtą trójkę która została w domu opieka zabierze...bo został z nimi ojciec tych bliźniaczek (reszta dzieci z innymi facetami) i boi się że ktoś przyjdzie i powie że nie zapewniła opieki... Jej facet oczywiście nie pracuje. Masakroza. Dziewczyna wygląda na 35-40 lat ale nie zdziwilabym się gdyby była w moim wieku... Zębów połowy brak. Cytat:
Ten durny wizaz komórkowy nadal nie wyświetla załączników ![]() Cytat:
A z tymi matkami I kwartału to ja też zawsze mówiłam że ktoś zawsze jest poszkodowany. Niestety. Wszystkim się nie dogodzi. Ooo i kolejna zaleta bliźniaków. Nawet jak wejdzie ta ustawa od 01.01.2014 to i tak się na nią zalapie bo będę i tak wtedy jeszcze na tym podstawowym macierzyńskim ![]() Czcijcie mnie ![]() I słuchajcie słuchajcie! Pęcherz nadal się wpukla ale minimalnie! Dostałam pozwolenie na prysznic raz dziennie! ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Wtajemniczenie
|
Idę zjeść lody i obejrzeć TV
![]() ![]()
#4546 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Cytat:
![]() i taka patla narobi dzieciakow,zapomogi dostanie,panstwo im bedzie sponsorowac solarium i flache a normalni ludzie musze kombinowac. bleeeeeeeee... CZY PRZY KTG MOGE BYC Z TŻ? czy nie wolno gadac czy cos? ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ja tak na chwilę z telefonu z małym wszystko okej ok waży już 2 700 także jestem szczęśliwa wszystkie przepływy wyszły dobrze a ze ciśnienie dalej mam w miare wysokie to kazała zwiększyć leki na 3 razy po 2 do tej pory brałam 3xpo 1, oczywiscie trafilam na ulubiona p. doktor ale jakas ostatnio jest w miare , ciesze sie na maxa ze MICHAS ROSNIEE i ze lozysko i przeplywy sa ok :P
ide ponadrabiac Was
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-04-03 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-C
Cytat:
![]() Jak są kable wystatczajacej długości to i do łazienki skoczysz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te pytania o wagę tezmnie rozwalają.. co to kogo kurde interesuje ![]() ![]() ostatnio nawet teściu zapytał.. k nie usatysfakcjonowałą go moja odpowiedź "trochę" koniecznie musiał znać dokładną liczbę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() świetna wiadomość !!! pewnie szalejesz ze szczęścia ![]() zależy jaki szpital czy lekarz ... jak ja leżałam ostatnio i wołali mnie na ktg a akurat mąż mnie odwiedzał to jego też zapraszali. wcześniej w styczniu też. mówię o takim krótkim ktg, do pół h ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-04-03 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() włąśnie weszła mi kasa na konto,pytam tż czy zamowic ten materacyk, mam czekac do 20go-do jego wyplaty... a jak urodze wczesniej ![]() nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- z ktg dobrze wiedziec ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 | |
BAN stały
|
Cytat:
lody ahhh ![]() ![]() Dziś byłam u diabetologa, wszystkie wyniki idealne jak na cukrzycę ciążową, ale dietę do porodu muszę przestrzegać i mierzyć cukier. Dziewczyny miałyście kiedyś takie skurcze że nospa nie pomagała nawet? Dziś od rana brzuch mam twardy jak ściana, aż położna w szkole rodzenia zwróciła mi uwagę bym to zgłosiła do lekarza prowadzącego. Po godzinie było lepiej, ale skurcze wracają i znowu jest to samo....... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja znam przypadki, gdzie tatuś wziął urlop tacierzyński, jak dziecko w sumie i tak już było w miarę odchowane - takie ponad pół roku - czyli mniej przewijania, dłuższe fazy snu, taki bardziej wyregulowany tryb ogólnie. każdy jeden tatuś kwiczał ![]() ![]()
![]() |
#4557 | ||||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wczoraj miałam dość długo skurcze... zrobiłam sobie ciepłą kąpiel i na trochę przeszły, ale za jakiś czas wróciły i musiałam pierwszy raz w ciąży pomóc sobie nospą... długo nie pomagała, dopiero jak się przespałam z godzinkę to przeszły.
![]() |
#4558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie raz. nospa forte, fenoterol, a mimo tego skurcze kilka razy w ciągu godziny przez pół dnia. i tak od grudnia co kilka dni, tylko wcześniej relanium zamiast fenoterolu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() POPROSZĘ O DOPISANIE WIZYTY 16.04 z ktg ![]() bede w 38tc, skonczonym 37 ![]() mozliwe,ze to bedzie ostatnia wizyta.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Witam sie po tygodniowej swiatecznej przerwie. Urodziła któraś?? ![]() Właśnie wyprawiłam męża do pracy, zobaczymy sie prawdopodobnie dopiero za 4 tygodnie ![]() Ale mam wózek ![]() ![]() A pozatym mama przypiozła mi juz pierwsze ciuszki od siostry z jej małej więc ogłaszam kompletowanie wyprawki dla Elizy za rozpoczęte ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.