![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Ja tez mialam problem z szybkim zajsciem w ciaze ale mnje pomogl dr a.zemsta z poradni na prostej co do ziolkowskiego to kase u niego na pewno trzeba miec ja slyszalam dosc duzo negatywnych opini ale ma popularnosc bo w koncu gameta to jedyna prywatn klinika leczaca bezplodnosc w naszym regionie a tak na prawde duzo zalezy od przyczyny nieplodnosci nieraz po dwoch trzech badaniach wiadomo o co chodzi a nie raz lata leczenia i nic a kasa leci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ja też lecyłam się w poradni leczenia niepłodności na prostej u wojnera. Jest trochę gburowaty, ale kasy ode mnie nie ciągnął, załatwił mi drogi lek za free i dzięki niemu mam córkę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
GAMETA tam gdzie uczęszczam do gin G. Świercza jest kliniką niepłodności. Wizyta z wywiadem i badaniem 100zł, dalej nie wiem ale jest cennik na stronie. Wystarczy wpisac w google gameta Kielce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
powiem szczerze, ze bylam u 3 lekarzy ,zanim trafilam do Gamety i bylam juz bardzo zrezygnowana, bo wszyscy mówili , ze trzeba czekac, starac sie (myslalam, ze mnie szlag trafi), jeden na NFZ wyslal mnie do szpitala na badania hormonalne, wyszlo ok a ja dalej w kropce.Poszukalam w necie i trafilam na Gamete, zaszlam w ciaze 3 miesiace po trafieniu do dr, ja jestem zadowolona bo mam efekt- synka
![]() ![]() Co do cen to wizyta plus usg do chyba 16 tygodnia 150 zl, pozniej 200 zl, ktg 30 zl a jeszcze dodam ,ze u nas tkwil problem z moja owulacja, rzadka, albo jajeczka nie dojrzewaly i robily sie torbiele, byc moze tez badanie droznosci jajowodow pomoglo, bo cos tam przetkało ![]() Scio co to za lek?
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2013-03-29 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Haaaaj
![]() Jestem mamą wrześniową 2012 z Kielc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Hellooooo
![]() Matulu jaka zima ![]() Jak u Was przygotowania świąteczne??? Ja właśnie pomału kończę sprzątać. musiałam na trochę usiąść i odpocząć bo mnie brzuszek zaczął ciągnąć.... Piszecie o zajściu w ciążę - ja mam PCO, kupę lat byłam na tabletkach anty, gdyż bez nich cykle miałam bardzo długie, ale na szczęscie nie było to przeszkodą w zajściu w ciążę. W pierwszą zaszłam w trzecim cyklu, a w drugą w pierwszym ![]() W ogóle to ja jestem przerażona jak teraz dużo par ma problemy z zajściem w ciążę ![]() No nic idę dalej ogarniać, choć nie chce mi się strasznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
ooo jeszcze śpi
![]() ![]() nie moglam liczyc ani na gaz ani na zzo nikt sie tam mna nie oprzejmoiwal ze dre sie z bólu 0d 3 godzin ( rodziklam 9 po 6 zaczelam juz slabo znnosic bóle) , studentka pyta czy zgadzam sie na obecmosc studentow przy porodzie - nie zgodzilam sie a i tak wszystko stuydenci przy mnie robili. |Blagalam o znieczulenie ale niestety nikt nawet nie zerkal na mnie. J|edynie dobrze ze przyjmowala mnie znajoma polozna na oddzial i dala mi pilke do skakania ale po jwj dyrzuze pile zabvrano mi i kazano lezec....tam nie rodzi sie po luydzku niestety. Dziecko za duze bylo i nie schodzilo do kanalu mimo pelnego rozwarcia, kazano roidzic naturalnie, chcieli stosowac vacum... na szczescie zjawilbsie mój lekarz zaalarmowany przez mame moja i wykonal cc... Później oczywiście szpital zamkniety dla odwiedzających tam się to bardzo czesto zdarza, połozne i pielegniarki po za kilkoma wyjatkami strasznie nie miłe i nie pomocne... szpital twierdza nikt sie nie moze tam dostać, nie wolno z dzieckiem wyjśc z sali... masakra jjakas bylam 6 dni po cesarce z bejbiblusem i gdyby nie kilka starszych połoznych i jednej bardzo miłej pielegniarki takiej z długimi rudawymi włosami bardzo sympatycznej to bym chyba z depresja sobie rady nie dała.. zero pomocy od innych.. sama z dzieckiem płaczącym z głody bo brak pokarmu, nie chciały dokarmiac mi dziecka bo lekarz nie zalecił, doipiero jak zaczeło dziecko na wadze ubywac to zlecili dokarmianie ale wtedy to i ja juz pokarmu dostałam w 3 dobie... bez odwiedzin.. strasznie przezyłam to a jestem silna psychicznie takze nie polecam.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem mama corci urodzonej w sierpniu 2011 roku Sn na Kosciuszki a teraz oczekuje syncia TP lipiec. Znam tu czesc z Was m.in.: elunke, Scio, magoline, babku i booziaczka ![]()
![]() |
![]() |
#71 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Wszędzie je daja ... pampersy, broszurki , butelki dla dzieci, próbki kosmetyków Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Ja na Prostej miałam swoją koszulę. Powiedziałam, że szpitalnej nie założę. Dziecko dokarmiali mi od 3 doby bez problemu (z tym, że powiedziałam lekarzowi na obchodzie, że bym chciała).
Naprawdę aż tak zmieniło się przez rok. Bo u nas cały dzień ktoś siedział. Pielęgniarki pomagały (z tym, że ja chodziłam i mówiłam czego nie wiem). A leżałam na Prostej długo... Tynka najpierw brałam clostylbegyt. W 12 albo 13 dniu cyklu miałam usg i pęcherzyki były malutkie. To dostałam zastrzyk z puregonu (ale nie pamiętam w jakiej dawce),później pregnyl na pęknięcie i w 14 dc inseminacja. Płaciłam tylko 50 zł za usg, za clo i pregnyl. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też chodze do dr Raczka na usg, bo poleciła mi go moja ginekolog bo że dobry fachowiec i sprzet ma dobry ![]() Widze ze rodziłaś na Kościuszki, a czy teraz też tam masz zamiar rodzić??? Ja właśnie planuje na Kościuszki to z checią zadałabym Ci kilka pytań na priw jeśli byś sie zgodziła ![]() ![]() Chodze na SR do Kościuszki bo chce mieć poród rodzinny , a TY? ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Lukrecja witaj ![]() Ja nieplanuje rodzić na prostej, ale z ciekawaościa przeczytałam co napisałaś......smutne,że chciałąś rodzinny poród a zmuszona zostałaś na ogólnej rodzić, tylko dlaczego mąż niemógł być wówczas z toba, jesli obok jakis facet mógł?? Nierozumie takiego podejścia do pacjenta ![]() Ja chodze na Sr do kosciuszki, musiałam zapłacić prawie 400 zł by móc mieć rodzinny poród, i nawet niechce myśleć ze musiałabym rodzić bez męża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mialam swoja polozna podczas porodu i sobie chwale, moze nie wszystkie jej "teksty" podobaly mi sie, ale duzo mi pomogla. Moj TZ nie chce rodzinnego, wiec zostaje sama na placu boju ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- lukrecja na Kosciuszki wiem, ze jak sala do rodzinnego zajeta ida na ogolna, nie wazne ze tam juz jest jakis maz.
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
lukrecja_25 no nie fajne masz doświadczenia z porodu na prostej ale w każdym szpitalu są osoby które bardzo negatywnie się wypowiadają moja przyjaciółka rodziła na kościuszki i przezyła prawie tak żle ten poród jak ty m.in. opowiadała jak położne poszły oglądac zdjęcia z wakacji i zatrzasneły drzwi od sali w której rodziła a ona wyła w tych bólach i waliła w drzwi ( dodatkowo sie zestresowała tym ) i nikt jej nie słyszał no długo by mówić. a co do koszuli to można mieć swoją bo faktycznie te szpitalne moze nie są za komfortowe no ja jak na razie mam naprawdę bardzo dobre zdanie ale zobaczymy co bedzie w czasie porodu poza tym tam sie na prawdę wiele zmieniło a przede wszystkim podejście personelu i p tym mowila nam polozna w szkole rodzenia
Magolinka masz pozdrowienia od dziewczyn z wątku staraczkowego ![]() Ja też od rana sprzatałam z tż i teraz sobie siedze i sie lenie jutro też w niedziele jedziemy do rodziców wiec sie nie przemęczam ![]() WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA WAS I WASZYCH DZIECIACZKÓW Z OKAZJI ŚWIĄT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra rodziła na Kościuszki, ale 4 lata temu. Prowadziła ją dr M.Handerek/Henderek, była zadowolona, z porodu i opieku w szpitalu też (była tydzień). Ja jako stojąca z boku wtedy byłam przerażona widokami: na sali było 7 dziewczyn z dziećmi plus tżci i inni członkowie rodzin, ścisk straszny, sala mała, zero komfortu nawet przy zmianie pozycji na łóżku, dzie człowiek obolały po porodzie, z podkładem itp. każdy na sali gapił sie na każdego - jak dla mnie to strasznie krępujące
![]() ![]() ![]()
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że nie ma chyba takiego szpitala z którego w 100% zadowolone by były wszystkie rodzące w nim kobiety
![]() Szczerze powiedziawszy ja nie mam jakis wielkich wymagań względem szpitala - chciałabym tylko szczęśliwie urodzić, a czy urodzę na sali ogólnej czy do porodu rodzinnego nie ma dla mnie znaczenia. Najbardziej czego się boje to złej decyzji podjętej przez lekarza - tak jak pisała lukrecja że dziecko nie schodziło w kanał a oni uparli się na sn i tylko dobrze, że interweniował jej lekarz i zrobil cc. Nie mam tez problemu ze studentami - mojej koleżance jak rodziła np. studentka bardzo, bardzo pomogła - masowała jej plecy, wspierała, rozmawiała, tłumaczyła - lepiej niż położna. Zresztą oni w ten sposób sie uczą więc dla mnie no problem. Becik dziekuję bardzo za pozdrowienia. Muszę w końcu do Was zajrzeć ![]() eveewe nie wiem czy czasami nie znamy się z watku kieleckich panien młodych 2010???? bo tak coś mi sie kojarzy ![]() ![]() Wesołych Świąt dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Drogie obecne i przyszłe Mamy z Kielc!
Jestem studentką fizjoterapii na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym i obecnie piszę pracę magisterską dotyczącą wpływu zajęć w szkołach rodzenia na przygotowanie kobiet do porodu. Jestem ciekawa Waszych opinii na ten temat, szczególnie, że sama pochodzę z Kielc i Wasze zdanie na ten temat będzie się dla mnie bardzo liczyć. Jeśli wcześniej rodziłyście lub znacie inne świeżo upieczone mamy, byłabym wdzięczna, gdybyście znalazły chwilkę na uzupełnienie mojej ankiety lub przekazały ją dalej. Jest oczywiście anonimowa i służy mi wyłącznie do badań. Ze względu na to, że nie mogę niestety umieścić tutaj linka do jej wersji online, podaję mój adres mailowy: haniasob15@tlen.pl. Jeśli wyraziłybyście chęć jej uzupełnienia, piszcie proszę. Dziękuję z góry! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lukrecja straszne to co piszesz! Slyszalam pare takich historii ,podobnych jak Twoja ,moj lekarz tez mnie nastraszyl, zebym sie tam nie wybierala. NA czarnowie tez dokarmiaja bez problemu, na pewno nie naciskaja na karmienie piersia za wszelka cene,pomagaja, ale jak widza, ze dziecko placze z glodu, a matka trzesie z nerwow to daja butelke.Z odwiedzinami tez nie ma problemu, u mnie caly czas siedzial mąż, albo mama, no na noc wyganialam ![]() ![]() jeszcze co porodu rodzinnego na Czarnowie, to mimo, ze rodzilam na ogolnej sali, to mąż i tak byl przy mnie. Scio ja tez bralam clo,pozniej zastrzyki 3 z gonadotropinami,chyba Fostimon ,ale na 100 procent nie pamietam i pozniej Ovitrele, wyhodowaly sie dwa piekne pecherzyki , a pozniej piekny dorodny chlopczyk ![]() Gin chcial robic inseminacje(chyba tu odezwala sie w nim żądza pieniądza, bo pieniązki to on lubi ![]()
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja opiekę na prostej bardzo sobię chwalę ciąże miałam wysokiego ryzyka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny muszę się pochwalić. Byłam w końcu na usg. Mamy piękny zarodek i jeszcze piękniejsze serducho. Po ostatnich perypetiach tak strasznie się bałam, że trzęsły mi się nogi. Doktor chyba to widział i jeszcze zanim ja cokolwiek zdążyłam zobaczyć, szybko poinformował mnie, że jest piękne serducho
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- BABKU polecam Ci ze względu na Twoje stresy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Z moim rozkojarzeniem, to coś źle podłącze i dopiero to przysporzy mi nerwów i stresów. Widziałam już co miałam widzieć i już musi być wszystko dobrze i żadne detektory mi w tym nie pomogą. Będzie dobrze i już!!! Takie mam od dziś podejście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Bardzo dobrze-pozytywne myślenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() Teraz już musi być wszystko dobrze. To i ja sie pochwalę. Byłam dzisiaj na usg połówkowym i na 90% będzie SYNEK ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny zapraszam Was do grupy Mama w mieście Kielce na FB, będziecie na bieżąco co ta dla mam i dzieciaczków się dzieje, właściwie grupa dopiero się tworzy, ale mamy już fajną informację o tanim żłobku z projektów unijnych.
https://www.facebook.com/groups/530272133685805/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Magolinka gratuluję synka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULUJĘ synka ![]() Masz juz imię? Pamiętam jak na początku ciąży wszyscy w rodzinie od strony tż też mówili że będę miała chłopca, ależ było ich zdziwienie jak po usg połówkowym zadzwoniłam do wszystkich z wiadomością że jednak będzie dziewczynka.. była tylko cisza w słuchawce.... a potem naprawde, dziewczynka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Izabela nie mamy jeszcze imienia i z męskim będzie problem, bo te co się Tż podobają mi nie bardzo i na odwrót ![]() ![]() Becik powiem Ci, że ja tez się bardzo cieszę z synusia ![]() ![]() ![]() Kochana czy Ty masz jakąś listę wyprawkową do szpitala na Prostej??? bo chciałabym pomału już zacząć robić listę co kupować. I tak np nie wiem jak z koszulą do porodu?? podkładami na łóżko?? lewatywą??? rożkiem??? pieluchami?? itp. Czytałam i raz jedni piszą tak inni inaczej i nie wiem.... Scio pomożesz??? jak to było jak Ty rodziłaś??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam swoją koszulę do porodu, niby dają szpitalne, ale ja nie chciałam. Po porodzie ze miała dwie koszule i codziennie mąż zabierał do prania tak się pociłam. Lewatywe robili mi swoją. Podkłady na łóżko dawali. Tylko te podpaski duże miałam swoje (szło mi ok. paczka na dzień). Pieluchy chusteczki dla dziecka też swoje. Po porodzie przebierali w szpitalne ciuszki dziecko, dopiero po kąpieli w swoje. Rożek też miałam swój, ale okazał się niepotrzebny, Agata nie lubiła być zawinięta, ale jakby co można dostać szpitalne, bo jak mi Agata obkupkała rożek to mi dały. Polecam zabrać dużą ilość wody (małą butelkę z dziubkiem i przelewać z dużej).
Nie wiem co jeszcze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.