Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 13:43   #4591
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
2 opinie na nie,1 na tak... Ktoś jeszcze się wypowie? Teoretyczny mam ważny do sierpnia... ciekawe czy Antoś po porodzie tak szybko mnie z domu wypuści
Ja na tak. Może w ciąży to łaskawszym okiem spojrzą Zdawałam prawie 12 lat temu i wtedy nie było jeszcze takiego szaleństwa, nie na taką skalę przynajmniej, teraz jak znajomi opowiadają, ze po 13, 15 razy ktoś do egzaminu podchodzi że egzaminatorzy z linijką biegają....
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:47   #4592
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja chcę już urodzić,wlasnie klaplam na doope na ziemie bo nie trafilam w lozko
ja mam stracha, że przy wsiadaniu do samochodu tak średnio trafię na siedzenie...
no a tak w ogóle to powoli musiałabyś się zdecydować, czy chcesz już urodzić czy jednak nie - chociaż rozumiem, że preferencje od dnia i nastroju zależą
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:48   #4593
ada32
Wtajemniczenie

weszłąm na pierwszą stronkę ..i o dziwo prawie wszystkie mamusie mają wybrane już imię dla swojego dzieciątka...a Ja ciągle na etapie.."może tak a może tak!"

nie wiem..sprzeczności jakieś w naszym domu są co do wyboru imienia dla Naszego trzeciego synka...
Gabriel...?! Oliwier...?!...ciągle coś...
tak bardzo już bym chciała wołac do truskaweczki po imieniu

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:48   #4594
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No też własnie ty masz taki arsenał a ja nospę, którą mam brać gdy mi brzuch się stawia, twardnieje, a że robi to cały czas to już biorę 3 razy dziennie a nie w razie "W".
Zobaczymy jak to będzie po tej wizycie, ale jak piszesz, że mimo brania tylu leków masz skurcz za skurczem to może mój własnie ze względu na to nie widzi sensu by się faszerować?!
On ogólnie jest oszczędny w dawaniu leków...
Aleeee na wizycie sprzed 3 tygodni dostałam leki na uspokojenie (po których brzuch mi się tak wycisza razem ze mną, że zasypiamy w locie), bo dla niego moje stawianie, skurcze etc to nerwowe po śmierci dziadków, tylko, że ja już jestem spokojna a to nie mija... a ten lek co dał jest dość mocny i nie chcę go brać ;/
ja przed chwilą dzwoniłam do mojego gina, bo bardzo mi się stawia brzuch i pół nocy mnie bolała jak na okres... Powiedział, żebym raczej nie brała nospy jak bardzo nie boli, niby nie zaszkodzi, ale on raczej odradza, jeśli już to tak bardziej doraźnie niż regularnie ale jak widać, co lekarz to opinia...

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pierwszy raz dziś mam wrażenie jakby mała ruszała się tuż nad spojeniem łonowym, może to główka tam naciska ale z drugiej strony czemu wcześniej nie było tego czuć tylko teraz? kurcze, martwię się, od dwóch dni jest dziwnie, te ruchy dziwne dziś, jakby brzuch dołem bolał, nie wiem co myśleć, mam 33 tydzień więc jeszcze czas na jakies akcje, nie wiem czy to normalne czy sie martwić
weź się w ogóle tym nie przejmuj widocznie dzidziuś już jest wstawiony nisko w kanał rodny główką, ja tak mam już od dłuższego czasu. i rzeczywiście jest to dziwne uczucie.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Moja znajoma urodziła u nas w szpitalu i 1 dobe była sama, a na 2 dali jej rumunkę. Bała się dziecko zostawić i iść do toalety. Ta kombinowała jak ojcec dziecka może przyjsc dziecko zobaczyć bo jest po "2flaszkach" a ma już 5 córek i pierwszy syn mu się urodził. Przyszedł taki nawalony. Koleżanka zgłosiła to pielęgniarkom, że ona ma takie plany te przyszły sprawdzić to schował sie za drzwi...W końcu jednak go wyrzuciły.
ło jezus, co za patologia....

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Kciuki za wizytę A co ja mam powiedzieć? +17kg mam już.... także nie przesadzaj z tym grubasowaniem.
Kinga, ale jak znam życie to nawet tych kg po tobie nie widać co??

Cytat:
Kurde jakoś ostatnio mam beznadziejny humor.. ciągle mi się ryczeć chce... gdzieś czytałam, że luteina może pogarszać nastrój
Tyle chciałam zrobić rano, a teraz nic mi się nie chce...
Cytat:
mam to samo zamiast wziąć się za coś pozytecznego snuje sie ze lzami w oczach
chetnie bym sie wyrwala gdzies,po coś,spotkała z kimś... cokolwiek,jakaś rozrywka
witajcie w klubie... u mnie jeszcze to zapalenie płuc Blanki doszło... teraz już mam lepszy humor bo jest poprawa znaczna, ale ogólnie końcówka ciąży to nic przyjemnego ani fizycznie ani tym bardziej chyba psychicznie..

Cytat:
ja mam 10sztuk tych podkladow poporodowych i nie wiem czy to nie za malo +2paki giga podpasek
tak z doswiadczenia-ile tych podkladow potrzeba?

ja chcę już urodzić,wlasnie klaplam na doope na ziemie bo nie trafilam w lozko
podkładów na łóżko?? ja bym tak liczyła 1 dziennie... w domu już nie używałam. A tych wielkich podpach belli poporodowych mam 2 paczki, ale jest szansa, że będę dokupywać, bo przy małej zużyłam 3 paki chyba. A majt poporodowych zużyłam 2 sztuki bo mi się wcale nie brudziły i tylko przepierałam je w wodzie z mydłem w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
jak zuzyłam 5 paczek w szpitalu..
tż codzien mi dobierał w aptece...
na początek wzięłam dwie paczki ..
ma się wrazenie ze ciągle trzeba zmieniac...
no i te majtki poporodowe super sprawa te siateczkowe jednorazowe...
przynajminiej dwie sztuczki na dobę..
rano po prysznicu i wieczorem wyrzuca się i już
ooo to chyba sporo krwawiłaś?

Cytat:
...he he..taki prawdziwy okres po porodach dostawałam po 7 miesiącach od porodu...fajnie...teraz tez na to licze...zaraz po oczyszczeniu po porodzie był luzik...bez okresu ciąża i te 7 miesiecy to 16 okresów mniej

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Wiktor zasnął sobie oglądając bajkę...az mam ochotę położyc się koło niego
ja dopiero po ok 9 miesiącach, dopóki karmiłam to nie miałam okresu.
a moje małe też lula, i ja też chyba idę

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Oj wy nie myślcie że ja taka zasyfiona przez 1,5 miesiąca chodziłam
Normalnie sie myłam tylko tak na pół leżąco w łóżku.
żel+ balsam + palmers obowiązkowo
co drugi dzień ktoś przyjeżdżał włosy mi myć

ale teraz wolność!!mam co prawda siedzieć w trakcie prysznica na tym siedzonku w kabinie ale w końcu coś!
aaś serdecznie ci współczuję, bo ja po tygodniu leżenia w szpitalu miałam już problemy z kręgosłupem. Nie dałabym rady tak leżeć, mam bardzo duże skrzywienie kręgosłupa i nawet teraz kiedy trochę po prostu więcej wypoczywam i leżę po 2, czasem 3 godziny dziennie to mnie już nawala strasznie.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:50   #4595
JennyAniolek
Zakorzenienie

Sonda założona, zapraszam do głosowania

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Odezwę się wieczorem albo jutro z rana,

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:51   #4596
happy blue
Zadomowienie

Kobiety, robiłyście kiedyś carbonarę? zachciało mi się, zaczęłam, zerknęłam jeszcze do przepisu i mnie oświeciło, że tam jeszcze jajka wchodzą, cholera, zapomniałam o tym, a jajek nie mam :/ myślicie, że mogę pominąć? kurczę, tak mi się nie chce iść do sklepu....a sąsiadów nie znam
Stary 2013-04-03, 13:53   #4597
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1

No tak samo jak kazda inna masc czy krem. Na paluszek i jedziesz brodawki

My wlasnie rozbijamy sie po peryferiach Warszawy odbierajac zamowienia Sofci zeby nie bylo: komunikacja miejska i w najgorszej zamieci ale kto da rade jak nie my

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 13:55   #4598
Kinga_20
Zakorzenienie

metropolitan z ciekawości zmierzyłam się w biodrach i udach i mi wyszło:
uda - było ok. 51 cm - jest 58 cm
biodra - było ok. 91 cm - jest 103 cm

Także dupsko urosło, ciekawe kiedy włożę swoje spodnie..... Ale u mnie to ewidentnie woda się zatrzymuje, bo mam ten cellulit wodny, nawet na rękach ;/ No niby wszyscy mówią, że chyba mało przytyłam - a co tam nikomu się nie przyznaję ile faktycznie mam na + Tylko Wy wiecie także cicho

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:55   #4599
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MamaIzabela Pokaż wiadomość
Rycze już od trzech dni zawsze znajde powód, pogoda, strach przed porodem i takie tam mój tż dzielnie to znosi
mój ciągle powtarza,że baby to mją prze..walone

Cytat:
tak

no niby tak..ale zaraz muszę pranie wywiesic i w ogóle jak on śpi to ja milion rzeczy mogę zrobic bez latania za moim alpinistą
ostatnio muszę miec go ciągle na oku..takie rzeczy mu przychodzą do główki ze aż strach
kochany urwisek ostatnio umył zęby mocząc szczoteczkę w kibelku..ah

ten stan jest taki naturalny..przejdzie ..zobaczysz...
właśnie!pranie mi się zrobiło

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja mam stracha, że przy wsiadaniu do samochodu tak średnio trafię na siedzenie...
no a tak w ogóle to powoli musiałabyś się zdecydować, czy chcesz już urodzić czy jednak nie - chociaż rozumiem, że preferencje od dnia i nastroju zależą
no właśnie.. raz chce,raz nie...

laski,zaczne chyba pisac ksiazke "moje zycie z dobijajacym partnerem debilem"
przyszla ta paka do niego,mowi ze mam otworzyc i zobaczyc czy jest to co mialo byc, no ok..
jest.
i faktura.
na pieprzone 80pln
wydal sobie tak o 80pln na gowno do kompa bo brzydko wyglada bez podczas gdy ja sie stresuje oplatami,brakiem hajsu,brakiem materaca(za praktycznie ta sama kwote) i tym,że jest cienko jak cholera..

chyba wlacze tryb "pelen luz",niech on wszystko ogarnie,ja mam dosc.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:55   #4600
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Kobiety, robiłyście kiedyś carbonarę? zachciało mi się, zaczęłam, zerknęłam jeszcze do przepisu i mnie oświeciło, że tam jeszcze jajka wchodzą, cholera, zapomniałam o tym, a jajek nie mam :/ myślicie, że mogę pominąć? kurczę, tak mi się nie chce iść do sklepu....a sąsiadów nie znam
moja koleżanka w ciąży zrezygnowała z carbonary bo tam się surowe jajko daje i ono chyba się nie zetnie?
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

My wlasnie rozbijamy sie po peryferiach Warszawy odbierajac zamowienia Sofci zeby nie bylo: komunikacja miejska i w najgorszej zamieci ale kto da rade jak nie my

zamówiłam

powodzenia

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:55   #4601
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
właśnie zauważyłam że zostało mi 30 dni do terminu porodu
Łał No to odliczamy....

Cytat:
U mnie podczas świąt też traktowali mnie jak zjawisko... gdy tylko przekroczyłam drzwi to od razu komentarze... "Jezu jaka Ty duża", "Jaki brzuch" , "Na twarzy już taka inna" i oglądali z każdej strony... jak świnię na targu Aż mi głupio było

Od początku ciąży tylko od jednej osoby usłyszałam coś miłego... od ciotki męża- pielęgniarki, że ładnie wyglądam w ciąży, że mało przytyłam, żadnych obrzęków ani rozstępów Reszta za to tylko wypytuje ile przytyłam i nazywa grubasem..
Mi mama często mówi, ze jestem gruba, więc boli podwójnie. Nie ma złych zamiarów, na tyle ja znam, ale jakos mi z tym dziwnie. Poza tym spotykam normalne, miłe reakcje, raz tylko jakaś starsza pani w sklepie, jak mnie przepuszczała w drzwiach, zaczęła się śmiać i powiedziała "O, jaka grubiutka". Rozśmieszyła mnie tym, bo pewnie jakbym miała gorszy dzień to
Ale tak w ogóle to ci ta twoja rodzina trochę się nietaktownie zachowała, pewnie też nie mieli złych zamiarów, ale chyba sobie nie zdają sprawy, że kobiecie można tak przykrość sprawić i w ogóle po co tak gadać

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja tak na chwilę z telefonu z małym wszystko okej ok waży już 2 700 także jestem szczęśliwa wszystkie przepływy wyszły dobrze a ze ciśnienie dalej mam w miare wysokie to kazała zwiększyć leki na 3 razy po 2 do tej pory brałam 3xpo 1, oczywiscie trafilam na ulubiona p. doktor ale jakas ostatnio jest w miare , ciesze sie na maxa ze MICHAS ROSNIEE i ze lozysko i przeplywy sa ok :P
ide ponadrabiac Was
Super ze wszystko ok

Cytat:
na bank tak będzie nie u wszystkich, ale po tych historiach z twoim tż w roli głównej śmiem twierdzić, że u ciebie raczej tak

ja znam przypadki, gdzie tatuś wziął urlop tacierzyński, jak dziecko w sumie i tak już było w miarę odchowane - takie ponad pół roku - czyli mniej przewijania, dłuższe fazy snu, taki bardziej wyregulowany tryb ogólnie. każdy jeden tatuś kwiczał jeden wziął 2 miesiące, z czego pierwszy w domu, drugi był czasem przyzwyczajania małej do żłobka. ta się od razu przyzwyczaiła, więc jego zadaniem było rano zaprowadzić ją, w ciągu dnia posprzątać, a po południu odebrać. i oczywiście ogólnie się dzieckiem zająć, bo przecież mamusia pracuje. chłop mówił, że ledwo przeżył ten miesiąc pierwszy, a i w tym drugim miał wszystkiego dość, bo sobie z prowadzeniem domu nie mógł poradzić i cały w skowronkach wrócił do pracy.
Oż te chłopy. Nie mam co narzekać na swojego, ale generalnie też muszę go uświadamiać, bo ma takie zapędy, jak np. naczynia umyje w weekend, to podkreśla, ze umył i że teraz może ja bym mogła. Wieć ja mu wtedy uświadamiam, ze w ciągu tygodnia ja to głównie robię, więc chyba mu się nic nie stanie, jak w weekend on będzie je mył

Edytowane przez Kamciatka
Czas edycji: 2013-04-03 o 14:00

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 13:56   #4602
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
ostatnio to chodzę na łatwizne i jeśli mam ochotkę na carbonare to kupuje pomysł na.... z winiar..potrzebne tylko troche boczku i śmietanka ten fix i gotowe..ale dokładam jeszcze dużo natki pietruszki bo uwielbiam
jeśli chodzi o Twoją od podstaw carbonarkępo pierwsze brawa za chęci a po drugie raczej bez jajka się nie obejdzie bo to ma za zadanie "ściągnąc"całośc..

W

G
Stary 2013-04-03, 13:58   #4603
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
o przepraszaaaam no chyba nie da się pominąć :P
znaczy ja sobie tego nie wyobrazam

ostatnio robilm pyszna carbonarke

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

musze smignac po miesko na obiad bo zapomnialam

zaraz wracam:P

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 14:05   #4604
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
o przepraszaaaam no chyba nie da się pominąć :P
znaczy ja sobie tego nie wyobrazam

ostatnio robilm pyszna carbonarke

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

musze smignac po miesko na obiad bo zapomnialam

zaraz wracam:P

kup mi dwa jajka

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
ostatnio to chodzę na łatwizne i jeśli mam ochotkę na carbonare to kupuje pomysł na.... z winiar..potrzebne tylko troche boczku i śmietanka ten fix i gotowe..ale dokładam jeszcze dużo natki pietruszki bo uwielbiam
jeśli chodzi o Twoją od podstaw carbonarkępo pierwsze brawa za chęci a po drugie raczej bez jajka się nie obejdzie bo to ma za zadanie "ściągnąc"całośc..

no wiesz, ja rzadko coś robię, ale jak już to zawsze oryginalnych przepisów wyszukuję :/ a co do fixów, to ja z kolei podziwiam, bo nie mogę się przekonać do tych zabójczych mieszanek, a czasem człowiek by naprawdę czasu i pieniędzy zaoszczędził, zamiast liczyć konserwanty

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
moja koleżanka w ciąży zrezygnowała z carbonary bo tam się surowe jajko daje i ono chyba się nie zetnie?

zamówiłam

powodzenia

e, zetnie się, nie tak jak jajecznica, ale trochę się zetnie, fakt- nie całkiem
jakiś nabyła termometr?
Stary 2013-04-03, 14:06   #4605
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież napisałam, że legalnie
Myślałam, że raz na tydzień się wymykasz pod prysznic, a ty grzecznie w łóżeczku się myłaś. Podziwiam.
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
a po 18 jedziemy na ostatnie zajęcia z SR (nie wiadomo kiedy zleciało 7 tyg )
Zapytaj się, bo ja zapomniałam, czy od razu wszystkie bagaże się przynosi na porodówkę czy lepiej osobno torba do porodu a osobno na później. A może można swoje graty od razu na jakąś salę zanieść ...

Cytat:
weszłąm na pierwszą stronkę ..i o dziwo prawie wszystkie mamusie mają wybrane już imię dla swojego dzieciątka...a Ja ciągle na etapie.."może tak a może tak!"
My jeszcze nie mamy, bo ja wybrałam a mężowi się nie podoba bo "za długie" ale ja chciałam takie konkretne, mocne imię. Zawsze można zdrobnić jeszcze nad mężem popracuję.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:20   #4606
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
kup mi dwa jajka

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

no wiesz, ja rzadko coś robię, ale jak już to zawsze oryginalnych przepisów wyszukuję :/ a co do fixów, to ja z kolei podziwiam, bo nie mogę się przekonać do tych zabójczych mieszanek, a czasem człowiek by naprawdę czasu i pieniędzy zaoszczędził, zamiast liczyć konserwanty

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

jakiś nabyła termometr?
masz racje co do chemii..
Ja z kolei dużo gotowac muszę i gotuje...
fix od czasu do czasu dla....czasu!
a i tak uwazam że .. teraz to wszystko szpikowane jest konserwantami i nie uciekniemy przed tym chocby nie wiem co...nawet surowe mięso...
ostatnio rozmawiałam z tż..że może krówkę hodować na mleczko będziemy..kurkę na jajko.. żeby nasze dzieci wiedziały co to smak mleka sera czy masła jest..
ale mimo wszystko zwierzeta karmic by trzeba było..karmą ..paszą z konserwantami ..ulepszaczami..czy trawą która nawozem traktowana musiałaby byc żeby urosła w naszym "ekologicznym"świecie...e h...i tak źle i tak ...cóż....co zrobic..mimo starań i tak w naszym pokarmie chemie znajdziemy...

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Przecież napisałam, że legalnie
Myślałam, że raz na tydzień się wymykasz pod prysznic, a ty grzecznie w łóżeczku się myłaś. Podziwiam.
Zapytaj się, bo ja zapomniałam, czy od razu wszystkie bagaże się przynosi na porodówkę czy lepiej osobno torba do porodu a osobno na później. A może można swoje graty od razu na jakąś salę zanieść ...

My jeszcze nie mamy, bo ja wybrałam a mężowi się nie podoba bo "za długie" ale ja chciałam takie konkretne, mocne imię. Zawsze można zdrobnić jeszcze nad mężem popracuję.
no właśnie ..Ja też lubię imiona takie wyraziste...
a jakie to długie imię wybrałaś??

W

G
Stary 2013-04-03, 14:23   #4607
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Cloche- dzwoniłam do jednej hurtowni, bo mieli na promocji Avent Isis, żeby zapytać o dostępność. Dowiedziałam się, że już im wyszedł i że jest wycofany. Podobno zastąpili go Naturalem. Wiesz coś o tym? Pytałam też o różnicę między Isis a Via i pani powiedziała, że są takie same, tyle, że w jednym do zestawu dają butelkę do karmienia, a w drugim pojemnik na pokarm
A który Ty kupujesz i w jakiej mniej więcej cenie, bo tu są straszne rozpiętości, między 99 zł a 140 zł?
ja kupiłam zestaw via. ale jaki byś nie kupiła - te wszystkie nazwy to tylko oznaczenie chyba co jest w zestawie pompa jest ta sama ja mam dokładnie tą, która jako jedyna widnieje na stronie philipsa pod pompami ręcznymi.
skąd różnice w cenach to nie wiem - o ile dokładnie to samo jest w pakiecie (żeby nie było np. tak, że w tym za 99 zł brakuje tej masującej końcówki albo cholera wie czego - trzeba dokładnie sprawdzić). u mnie samą pompę bez dodatków nie wiem za ile się dorwie - a jak jest już buteleczka i smoczek do tego, to najtaniej widziałam za 33 euro. ja mój zestaw kupiłam za niecałe 40 dyszki. są i pojemniki i smoczek, który na te pojemniki można założyć. trudno powiedzieć, ile w sumie wydałam, bo tu jakieś rabaty, tam coś tam, a na koniec jeszcze 20 eurusiów na następne zakupy w tym sklepie... ogólnie nie mam co narzekać ale ceny sprawdzałam długo. ten zestaw normalnie chodził po 60 euro, w niektórych sklepach był za 45-50 w promocji, w jednym za 40 właśnie. brałam pod uwagę tylko sensowne sklepy z wyposażeniem dla dzieci - bo znalazłam też tanio w jakimś sklepie, gdzie nawet opony samochodowe były no nie wiem, tam jakoś nie chciałam zamawiać
Stary 2013-04-03, 14:23   #4608
ankaaa206
Wtajemniczenie

u mnie pudliszkowa juz gotowa, teraz czekać na tż i jemy obiad, jakoś samej mi nie smakuje.
Nie idę dziś na sr, znowu mi się brzuch stawia i nerka boli, wzięłam 2 no spy i ciut lepiej, boję się znowu tego zarąbistego bólu kolki nerkowej
wkurzyłam się dzis na babcie w sklepie, wepchała się w kolejkę i tak mną poniosło że powiedziałam że jest beszczelna że wpycha się przed ciężarną i wyszłam, zostawiłam tż z czerwoną jak burak babcią

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:24   #4609
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja szczerze powątpiewam,bo przecież "on pracuje" a ja siedze w domu

gdyby nie fakt,że po prostu bym się bała,to w razie takiej sytuacji bym zostawila tż z małaą na cały dzień-niech sobie radzi, ja muszę to on tez da radę ale nie odważylabym się..

smutne cholernie,bo faktycznie,my zostaniemy w domu a oni codzien pojda sie "wyrwac" do pracy.. ty bedziesz myslec o kolorze kupy,o tym jak sie umyc gdy maluch bedzie dokazywal a on i tak ma gorzej,bo pracuje...
boje sie
eeee czemu byś się bała?przecież to ojciec dziecka ja zamierzam wychodzić i TŻ zostawiać z małym od początku, chce żeby sobie radził z małym i miał z nim kontakt

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 14:26   #4610
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie sie myłam tylko tak na pół leżąco w łóżku.
żel+ balsam + palmers obowiązkowo
co drugi dzień ktoś przyjeżdżał włosy mi myć

ale teraz wolność!!mam co prawda siedzieć w trakcie prysznica na tym siedzonku w kabinie ale w końcu coś!
Wiem wiem...ale od czasu jak leze to pysznic jest dla mnie prawdziwą rozrywką i jako jedna z niewielu rzeczy poprawia mi humor jak czuję się całkiem beznadziejna i bezradna.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:32   #4611
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
oryginalnie carbonara to jak makaron gorący pomerdasz w surowym jajku - więc dla nas niebardzo. ale taka oszukana pasta carbonara to spokojnie szyneczka i sos śmietanowy może być bez jajca.
Cytat:
ja przestanę chyba czytać te historie... określenie "debil" nie oddaje powagi całej sytuacji axella, przestanę chyba czytać co piszesz na jego temat, bo mi się brzuch napina od tego wszystkiego. wypieprzyłabym gnoja już dawno...............
Stary 2013-04-03, 14:33   #4612
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

jakiś nabyła termometr?
kupiłam w końcu ten Microlife NC 100

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:38   #4613
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
co racja to racja
ja się najbardziej śmiałam z koleżanki, która kupowała "mieszankę-gotowca" do zrobienia ciasta... musiała dodać "tylko" jajka, jakiś tłuszcz, jabłka........ wyszło, że w mieszance była mąka, proszek do pieczenia i cukier a ona się zarzekała, że tylko z kartonu potrafi jak ją pogoniłam do kuchni od tamtego czasu mąkę z proszkiem i cukrem miesza sobie sama. za znacznie mniejsze pieniądze, oczywiście

a te całe fixy, pomysły na... i srutu tutu - też mnie nie przekonują. nie widzę potrzeby używania czegoś takiego. normalny sos zrobię tak samo szybko, a przynajmniej wiem z czego
Stary 2013-04-03, 14:39   #4614
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
wkurzyłam się dzis na babcie w sklepie, wepchała się w kolejkę i tak mną poniosło że powiedziałam że jest beszczelna że wpycha się przed ciężarną i wyszłam, zostawiłam tż z czerwoną jak burak babcią
Łooo takiej akcji jeszcze nie robiłam
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
eeee czemu byś się bała?przecież to ojciec dziecka ja zamierzam wychodzić i TŻ zostawiać z małym od początku, chce żeby sobie radził z małym i miał z nim kontakt
Oj Mysia, z niektórymi facetami to się nawet kwiatków nie zostawia

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
kupiłam w końcu ten Microlife NC 100
Jak chyba większosć na wątku

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:43   #4615
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Gratuluję zakupu wózka Na jaki się zdecydowaliście ??
kupilismy baby desing lupo podobno jest dosyć ciężki ale u mnie nie ma z tym problemu bo nigdzie wózka wnosić nie będę musiała a cena jest nieduża w porównaniu z innymi
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:44   #4616
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
kup mi dwa jajka

jakiś nabyła termometr?
mam kilkanaście w lodówce,ale ja jajkożerna

też nie lubię fixów przerażają mnie w składzie rzeczy,których nie znam, równie dobrze "bardzo długie dziwne słowo" może oznaczać kupkę nietoperza,stare paznokcie czy cokolwiek więc odpuszczam :P

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
wiem,wiem.. i wiem,że na bank sobie krzywdę zrobię robiąc wszych za tż no ale jakiś stresik mnie łapie

Cytat:
oryginalnie carbonara to jak makaron gorący pomerdasz w surowym jajku - więc dla nas niebardzo. ale taka oszukana pasta carbonara to spokojnie szyneczka i sos śmietanowy może być bez jajca.

ja przestanę chyba czytać te historie... określenie "debil" nie oddaje powagi całej sytuacji axella, przestanę chyba czytać co piszesz na jego temat, bo mi się brzuch napina od tego wszystkiego. wypieprzyłabym gnoja już dawno...............
Ty tylko czytasz,ja mam take akcje w prawdziwym życiu
w doopie,jak mówiłam,ma czas by się ogarnąć jak Z się urodzi,nie to wylot.. mało romantyczne ale cóż..

kupiłąm dwa cycki z kury,uwaga uwaga,prawie 2kilo
mam 4kotlety plus sporo na chinszczyzne/sharme czy cos kawalkow obiadow na 3dni z 2ch cycow hehe

kocyki też prasujecie??
jak pomysle ze musze sie wziac za prasowanie dzis to mnie cholera bierze,wrrr

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 14:44   #4617
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
u mnie pudliszkowa juz gotowa, teraz czekać na tż i jemy obiad, jakoś samej mi nie smakuje.
Nie idę dziś na sr, znowu mi się brzuch stawia i nerka boli, wzięłam 2 no spy i ciut lepiej, boję się znowu tego zarąbistego bólu kolki nerkowej
Dobrze tak babci. Potem jedna z druga narzeka, ze młodzież nie wychowana, a tu proszę. Mnie tak wkurza jak ludzie udają że nie widzą ciężarnej w kolejce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 14:46   #4618
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
co racja to racja
ja się najbardziej śmiałam z koleżanki, która kupowała "mieszankę-gotowca" do zrobienia ciasta... musiała dodać "tylko" jajka, jakiś tłuszcz, jabłka........ wyszło, że w mieszance była mąka, proszek do pieczenia i cukier a ona się zarzekała, że tylko z kartonu potrafi jak ją pogoniłam do kuchni od tamtego czasu mąkę z proszkiem i cukrem miesza sobie sama. za znacznie mniejsze pieniądze, oczywiście

a te całe fixy, pomysły na... i srutu tutu - też mnie nie przekonują. nie widzę potrzeby używania czegoś takiego. normalny sos zrobię tak samo szybko, a przynajmniej wiem z czego
aaa,co do sosow do spagetti,szybciej jest nawet zrobic swoj-wrzucasz pomidory z puchy i przyprawy wg uznania i już a taki z paczki najpierw przesypac do jakijs szklanki,zalac,wymieszac, jeszcze potem umyc ta szklanke a smak zwykle pozostawia wiele do zyczenia

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 14:49   #4619
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Ja na tak. Może w ciąży to łaskawszym okiem spojrzą Zdawałam prawie 12 lat temu i wtedy nie było jeszcze takiego szaleństwa, nie na taką skalę przynajmniej, teraz jak znajomi opowiadają, ze po 13, 15 razy ktoś do egzaminu podchodzi że egzaminatorzy z linijką biegają....

Łoo mamo a ja myślałam, ze masz jakies 23 lata
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ja przed chwilą dzwoniłam do mojego gina, bo bardzo mi się stawia brzuch i pół nocy mnie bolała jak na okres... Powiedział, żebym raczej nie brała nospy jak bardzo nie boli, niby nie zaszkodzi, ale on raczej odradza, jeśli już to tak bardziej doraźnie niż regularnie ale jak widać, co lekarz to opinia...

weź się w ogóle tym nie przejmuj widocznie dzidziuś już jest wstawiony nisko w kanał rodny główką, ja tak mam już od dłuższego czasu. i rzeczywiście jest to dziwne uczucie.

ło jezus, co za patologia....

Kinga, ale jak znam życie to nawet tych kg po tobie nie widać co??

witajcie w klubie... u mnie jeszcze to zapalenie płuc Blanki doszło... teraz już mam lepszy humor bo jest poprawa znaczna, ale ogólnie końcówka ciąży to nic przyjemnego ani fizycznie ani tym bardziej chyba psychicznie..

podkładów na łóżko?? ja bym tak liczyła 1 dziennie... w domu już nie używałam. A tych wielkich podpach belli poporodowych mam 2 paczki, ale jest szansa, że będę dokupywać, bo przy małej zużyłam 3 paki chyba. A majt poporodowych zużyłam 2 sztuki bo mi się wcale nie brudziły i tylko przepierałam je w wodzie z mydłem w szpitalu.

ooo to chyba sporo krwawiłaś?

ja dopiero po ok 9 miesiącach, dopóki karmiłam to nie miałam okresu.
a moje małe też lula, i ja też chyba idę

aaś serdecznie ci współczuję, bo ja po tygodniu leżenia w szpitalu miałam już problemy z kręgosłupem. Nie dałabym rady tak leżeć, mam bardzo duże skrzywienie kręgosłupa i nawet teraz kiedy trochę po prostu więcej wypoczywam i leżę po 2, czasem 3 godziny dziennie to mnie już nawala strasznie.
Mój mówi to co Twój, że tylko w razie "W" nie non stop.
Ale ja naprawdę już nie dawałam rady...A wolałam nospę niż lek na uspokojenie, bo wiem, że tu sporo brało nospę 3x1 a uspokajających leków chyba nikt
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Podziwiam

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
metropolitan z ciekawości zmierzyłam się w biodrach i udach i mi wyszło:
uda - było ok. 51 cm - jest 58 cm
biodra - było ok. 91 cm - jest 103 cm

Także dupsko urosło, ciekawe kiedy włożę swoje spodnie..... Ale u mnie to ewidentnie woda się zatrzymuje, bo mam ten cellulit wodny, nawet na rękach ;/ No niby wszyscy mówią, że chyba mało przytyłam - a co tam nikomu się nie przyznaję ile faktycznie mam na + Tylko Wy wiecie także cicho
No to Ty tak jak ja cellulit wodny i tylko lekarz i położona wie ile na plus no i TŻ jak ogląda kartę ciąży
Cytat:
mój ciągle powtarza,że baby to mją prze..walone

właśnie!pranie mi się zrobiło

no właśnie.. raz chce,raz nie...

przyszla ta paka do niego,mowi ze mam otworzyc i zobaczyc czy jest to co mialo byc, no ok..
jest.
i faktura.
na pieprzone 80pln
wydal sobie tak o 80pln na gowno do kompa bo brzydko wyglada bez podczas gdy ja sie stresuje oplatami,brakiem hajsu,brakiem materaca(za praktycznie ta sama kwote) i tym,że jest cienko jak cholera..

chyba wlacze tryb "pelen luz",niech on wszystko ogarnie,ja mam dosc.

brak słów...

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
kupilismy baby desing lupo podobno jest dosyć ciężki ale u mnie nie ma z tym problemu bo nigdzie wózka wnosić nie będę musiała a cena jest nieduża w porównaniu z innymi
Mąż Cię poznał na Święta? chyba ze pisałaś a mi umknęło ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:49   #4620
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa,co do sosow do spagetti,szybciej jest nawet zrobic swoj-wrzucasz pomidory z puchy i przyprawy wg uznania i już a taki z paczki najpierw przesypac do jakijs szklanki,zalac,wymieszac, jeszcze potem umyc ta szklanke a smak zwykle pozostawia wiele do zyczenia
a ja tam lubię raz na jakiś czas wypróbować jakiegoś fixa
znam jedną dziewczynę która swojemu mężowi tylko fixy gotuje, jadą raz w miesiącu na zakupy i kupuje mnóstwo tego śmieciowego jedzenia w tym zupki w proszku blee

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości