Krakowianki - XXII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 02:50   #2281
Cara_Mel
Zadomowienie

Dot.: Krakowianki - XXII

To ja też mam sprawdzone sposoby, ale nie apteczne, tylko jogowe. Tam nauczyłam się tak naprawdę relaksować i wyciszać, bo łapię się na tym, że jestem strasznie spęta - mam zaciśnięte pięści albo spiętą twarz. I to nawet w ciągu dnia. Nie wiem dlaczego, przecież w ogóle się nie stresuję.

A pisałam różne rzeczy, czasem coś w stylu krótkich form, troszeczkę (bo się poznałam, że nie jestem w tym dobra) wierszy albo po prostu "blogowanie tradycyjne". Potem przerzuciłam się na "opiniowanie", bo mimo, że się znam trochę na literaturze i poezji, to sama się w tym nie sprawdzałam. Aktualnie trochę się udzielałam, będąc pomocą na forum dla młodych literatów.
Cara_Mel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 02:56   #2282
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Cara_Mel Pokaż wiadomość
To ja też mam sprawdzone sposoby, ale nie apteczne, tylko jogowe. Tam nauczyłam się tak naprawdę relaksować i wyciszać, bo łapię się na tym, że jestem strasznie spęta - mam zaciśnięte pięści albo spiętą twarz. I to nawet w ciągu dnia. Nie wiem dlaczego, przecież w ogóle się nie stresuję.

A pisałam różne rzeczy, czasem coś w stylu krótkich form, troszeczkę (bo się poznałam, że nie jestem w tym dobra) wierszy albo po prostu "blogowanie tradycyjne". Potem przerzuciłam się na "opiniowanie", bo mimo, że się znam trochę na literaturze i poezji, to sama się w tym nie sprawdzałam. Aktualnie trochę się udzielałam, będąc pomocą na forum dla młodych literatów.
A o czym piszesz? Chętnie bym coś poczytała, ale wiem, że niektórzy niechętnie się ujawniają, więc nie naciskam

A skąd wiedza o literaturze? Studiujesz jakiś pokrewny kierunek?

Ja z kolei mam doświadczenia z medytacją i też mi to pozwalało zasypiać i się zrelaksować, tylko później zauważyłam, że za bardzo skupiam się na tym, żeby w końcu zasnąć, a za mało na relaksie jakoś nie mogłam się w pełni odprężyć mając świadomość, że pobudka za 5 godzin, za 4, za 3,5...

Chodziłam też kiedyś na masaże - u mnie stres się gromadzi w szyi i barkach, jestem tam wiecznie spięta i bez masażu zupełnie nie potrafię tych mięśni zluzować
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 09:29   #2283
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ja na tartę szpinakowo-fetową daję jeszcze pomidorki. u mnie na blogu jest też opcja z łososiem i orzechami.
aż bym sobie zjadła...
Nie ma nic takiego na blogu!

Ineso, przypomniałyście mi o wątku krakowsko-odbiorowym, dorzuciłam jeden sklep od siebie

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 09:41   #2284
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja też jestem mega spięta, ponoć nawet widać to po mnie
Swoją drogą kiedyś pisałam wiersze, ale nigdzie ich nie publikowałam ze wstydu, bo to erotyki
Stary 2013-04-03, 09:55   #2285
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Btw, kurier mi dziś przywiózł nożyczki fryzjerskie i jestem mega zadowolona, kupiłam malutkie jaguary i na razie ogłaszam koniec wydawania kasy na podcinanie końcówek
Ile wyszły z przesyłką? Czytałam o nich kiedyś u Anwen, ale ona akurat jakieś dosyć drogie chyba miała.

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:06   #2286
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Malla, Mistrzyni, Granatowo
Czy istnieje szansa odbioru w weekend? Począwszy od piątku po 17?

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:13   #2287
Ineso
Matka Smoka

Z tego, co pamietam to kilka z Was używa elektrycznej szczoteczki. Mam pytanie o końcówki - kupujecie oryginalne czy te ,,uniwersalne"? Bo widzę, że na allegro są nawet za kilka złotych.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 11:31   #2288
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Ile wyszły z przesyłką? Czytałam o nich kiedyś u Anwen, ale ona akurat jakieś dosyć drogie chyba miała.
Ja mam takie jak ona, tylko o pol cala krotsze udalo mi sie upolowac w promocji za 75zl + 10 zl przesylka.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Karmelowa, w rossie na Slawkowskiej tez sa te tusze jak ty ich szukalas? Co wchodze to sa
Stary 2013-04-03, 11:42   #2289
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Nie ma nic takiego na blogu!
jest, tylko bez fety

dotarłam do Krakowa i uniknęłam zasypania po drodze

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 11:58   #2290
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
jest, tylko bez fety

Ale nie ma tej z łososiem i orzechami, tylko szpinakowa.

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:01   #2291
kasiencja
Pani Buka

bo tam jest wszystko, i szpinak, i łosoś i orzechy

swoją drogą znowu się ostatnio kiepsko odżywiam :/

Stary 2013-04-03, 12:08   #2292
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście prognozy długoterminowe są bardziej optymistyczne

Przejechałam wczoraj całą Polskę-nigdzie nie było dużo śniegu...dlatego dzisiaj rano jak wstałam i wyjrzałam za okno to prawie padłam na zawał
Stary 2013-04-03, 12:14   #2293
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
dlatego dzisiaj rano jak wstałam i wyjrzałam za okno to prawie padłam na zawał
Ja już mam permanentne odczucie, że utknęłam w jakiejś dziwnej czasoprzestrzeni - każdy dzień taki sam, uciec się nie da...

Wredna - przeglądałam dziś trochę te sklepy ze stacjonarnym odbiorem i w tym są sera bielendy po 29zł.
Stary 2013-04-03, 12:19   #2294
kasiencja
Pani Buka

Ineso, jak tak się zastanowię, to bardzo adekwatny opis tego, co się dzieje i jak się czuję. Też mam wrażenie, że utknęłam gdzieś w okolicach lutego, a ciepło i zielona trawka to chyba mi się w życiu tylko śniły

szczerze mówiąc stresuję się bardzo najbliższym rachunkiem za ogrzewanie

Stary 2013-04-03, 12:39   #2295
Lenkapuma
Zakorzenienie

Bosz, wszędzie wkoło same narzekacze na pogodę.
Gdzie od takich uciec? Premierze, jak żyć?

Może nie zauważyłyście, ale ten śnieg na który narzekacie przykrył przynajmniej cały ten krakowski syf. Nie widać szarzyzny za oknem i brudnych ulic. Wyciągać z piwnicy sanki i obudzić w sobie dziecko, od razu Wam się polepszy

Nie wiecie, czy na Rynku jest jeszcze ten jarmark świąteczny? Mam ochotę na grzańca i oscypka z żurawiną

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:45   #2296
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Może nie zauważyłyście, ale ten śnieg na który narzekacie przykrył przynajmniej cały ten krakowski syf. Nie widać szarzyzny za oknem i brudnych ulic.
Co się odwlecze to nie uciecze, i tak się będziesz w końcu musiała zmierzyć z tym syfem Poza tym czy ktoś pisał, że chce patrzeć na szarzyznę? Wszystkie chcą wiosny. Wiosna - taka pora roku, kiedy jest zielono, kwitną drzewa, kwiaty, pachnie zieleniną, przebijają nieśmiałe promyki słońca, itd. - to jakbyś zapomniała.

Wpadła Lenka i od razu zrypka Też tęskniłyśmy za Tobą

p.s. moje obudzone dziecko powiedziało, że ☠☠☠☠☠☠☠i taką zimę, kiedy trzeba chodzić do roboty

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2013-04-03 o 12:47
Stary 2013-04-03, 12:49   #2297
2016070953
Konto usunięte

wole krakowski syf i szarzyzne ale z suchymi ulicami a nie wszechobecna bryją bo której muszę chodzić, przez "spacer" do urzedu miast i do tramwaju z urzedu miasta zniszczyłam sobie kozaki - śnieg może i jest fajny ale jak sie d.... nie rusza z domu i paczy na niego przez okno.
Mam dość takiej pogody i tego sniegowego syfu.
a na sankach sobie chyba z dachów pozjeżdżam.

Tyle.
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:55   #2298
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie zauważyłyście, ale ten śnieg na który narzekacie przykrył przynajmniej cały ten krakowski syf. Nie widać szarzyzny za oknem i brudnych ulic. Wyciągać z piwnicy sanki i obudzić w sobie dziecko, od razu Wam się polepszy
A wiesz ze miałam się Ciebie dzisiaj pytać czy przypadkiem nie chciałaś jakoś w tym lub w zeszłym tygodniu wykorzystać swojego nowego namiotu?
Ja narzekam-w sobotę i niedzielę nie będę...Bo jadę na narty

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Co się odwlecze to nie uciecze, i tak się będziesz w końcu musiała zmierzyć z tym syfem Poza tym czy ktoś pisał, że chce patrzeć na szarzyznę? Wszystkie chcą wiosny. Wiosna - taka pora roku, kiedy jest zielono, kwitną drzewa, kwiaty, pachnie zieleniną, przebijają nieśmiałe promyki słońca, itd. - to jakbyś zapomniała.
Dokładnie!
Stary 2013-04-03, 12:57   #2299
nicRu
maszyna, nie człowiek

Coś w tym jest, jakby komuś przyszło zasuwać co dwie godziny z łopatą żeby mieć szanse na wyjście z domu to tez pragnąłby wiosny Aczkolwiek abstrahując od śniegu i odśnieżania - brakuje przede wszystkim światła, słońca! Bez tego czuję się jakbym cały czas siedziała w wielkiej depresze z głową pod kołdrą/kocem a nie siedziała z papierami przed laptopem
Stary 2013-04-03, 13:03   #2300
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Coś w tym jest, jakby komuś przyszło zasuwać co dwie godziny z łopatą żeby mieć szanse na wyjście z domu to tez pragnąłby wiosny Aczkolwiek abstrahując od śniegu i odśnieżania - brakuje przede wszystkim światła, słońca! Bez tego czuję się jakbym cały czas siedziała w wielkiej depresze z głową pod kołdrą/kocem a nie siedziała z papierami przed laptopem
Coś mi się przypomniało Moi rodzice wczoraj przyjechali ze mną do Krk, dzisiaj już pojechali dalej Ale rano musiałam mojemu zdziwionemu tacie pożyczyć zmiotkę i skrobaczkę do szyb-biedny garażowy człowiek nie dość że nie posiada takiego sprzętu to mówi, że już nie pamięta kiedy ostatni raz musiał odśnieżać auto
Stary 2013-04-03, 13:08   #2301
nicRu
maszyna, nie człowiek

Jak ja bym chciała tylko auto - zawsze się modlę żeby ktoś wychodził wcześniej ode mnie i umożliwił drzwiom od domu otwieranie, bo dalej to już sobie poradzę, ostatnio nawet pokonałam zamarznięty zamek od bramki (tylko kot patrzył na mnie przez okno jak na idiotkę - on walczy by móc biegać po polu całe dnie ale zgarniają go na noc, a ja po ciemku sobie bramę otwieram i idę przez podjazd zamiast skakać jak on po murku)
Stary 2013-04-03, 13:14   #2302
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Malla, Mistrzyni, Granatowo
Czy istnieje szansa odbioru w weekend? Począwszy od piątku po 17?
Mozesz odebrac w piatek 17-18 na podchorazych lub w sb i ndz w hucie.

Cytat:
Z tego, co pamietam to kilka z Was używa elektrycznej szczoteczki. Mam pytanie o końcówki - kupujecie oryginalne czy te ,,uniwersalne"? Bo widzę, że na allegro są nawet za kilka złotych.
kupilam kilka na allegro ale nie takich najtanszych
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:21   #2303
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Mozesz odebrac w piatek 17-18 na podchorazych lub w sb i ndz w hucie.
Kończę pracę o 17, potrzebuję trochę na dojazd i chętnie z podchorążych odbiorę.

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:41   #2304
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Bosz, wszędzie wkoło same narzekacze na pogodę.
Gdzie od takich uciec? Premierze, jak żyć?

Nie wiecie, czy na Rynku jest jeszcze ten jarmark świąteczny? Mam ochotę na grzańca i oscypka z żurawiną

Dzieci mają to do siebie, że szybko się nudzą. Moje wewnętrzne dziecko znudziło się zimą i pragnie odmiany.
Stary 2013-04-03, 13:55   #2305
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:
A o czym piszesz? Chętnie bym coś poczytała, ale wiem, że niektórzy niechętnie się ujawniają, więc nie naciskam

A skąd wiedza o literaturze? Studiujesz jakiś pokrewny kierunek?

Ja z kolei mam doświadczenia z medytacją i też mi to pozwalało zasypiać i się zrelaksować, tylko później zauważyłam, że za bardzo skupiam się na tym, żeby w końcu zasnąć, a za mało na relaksie jakoś nie mogłam się w pełni odprężyć mając świadomość, że pobudka za 5 godzin, za 4, za 3,5...

Chodziłam też kiedyś na masaże - u mnie stres się gromadzi w szyi i barkach, jestem tam wiecznie spięta i bez masażu zupełnie nie potrafię tych mięśni zluzować
no i moje nocne rumakowanie się skończyło w momencie, kiedy padł internet
Pisałam o różnościach, ale to było już kilka lat temu i chyba nie zasługuje na uwagę :p
Też mam tendencję to liczenia ile jeszcze będę spać, a podobno to najgorsze co można zrobić, jeśli się ma tego czasu na sen mało...

A z literaturą, to czym się zajmuje nie ma chyba nic wspólnego. Po prostu odkąd skończyłam 5 lat, czytam jak najęta. Chyba każdy rodzaj książki już czytałam, włączając Harlequiny. To taka bardziej moja pasja, ale jak byłam mała to marzyłam o pracy bibliotekarki. (Teraz w sumie też bym nie pogardziła ;D)

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Ja też jestem mega spięta, ponoć nawet widać to po mnie
Swoją drogą kiedyś pisałam wiersze, ale nigdzie ich nie publikowałam ze wstydu, bo to erotyki
Ja bym tam chętnie zobaczyła, wiele można z takich wyczytać
Stary 2013-04-03, 13:56   #2306
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Karmelowa, ja też dziś widziałam te tusze w Rossie na Stokach.

Cytat:
Ja mam takie jak ona, tylko o pol cala krotsze udalo mi sie upolowac w promocji za 75zl + 10 zl przesylka.
To faktycznie już przyzwoita cena. Zamawiałaś w tym sklepie, co Anwen? Napisz potem jak wrażenia po użyciu
Cytat:
Wredna - przeglądałam dziś trochę te sklepy ze stacjonarnym odbiorem i w tym są sera bielendy po 29zł.
Dziękuję

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:01   #2307
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cholerka
Karmelowa, w rossie na Slawkowskiej tez sa te tusze jak ty ich szukalas? Co wchodze to sa
Patrzyłam przed świętami, pani powiedziala, że przyjdą z dostawą, ale chyba nie ogarniała kiedy będzie

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

ale fakt, nie byłam w każdym, tylko w kilku Rossach ;p
już mi się chodzić w tym mrozie nie chciało. A sklep Krasta mnie wybawił, bo dostanę od nich tusz MF gratis z losowania na fejsiku^^

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Życzcie mi powodzenia. Dziś będę próbować się dostać z mojej "górskiej" mieściny do Krakowa
Stary 2013-04-03, 14:04   #2308
cholernarejestracja
Copyraptor

http://allegro.pl/jaguar-prestyle-er...126508321.html tutaj zamawiałam, nie śledzę bloga Anwen więc nie wiem gdzie ona kupowała

A wrażenia jak najbardziej pozytywne, tnie się gładziutko i szybko, w ręce leżą dobrze. No ale nie jestem specem od nożyczek, nie mam żadnego porównania, więc wiele nie powiem tylko są dość małe, mniejsze niż takie zwykłe, biurowe nożyczki, byłam lekko zaskoczona. Ale okazało się, że to nie przeszkadza, a nawet pomaga jak się bawię w wycinanie pojedynczych, rozdwojonych końcówek

Hiper, stopy zaczynają się łuszczyć bardziej hardkorowo
Stary 2013-04-03, 14:14   #2309
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Dzieci mają to do siebie, że szybko się nudzą. Moje wewnętrzne dziecko znudziło się zimą i pragnie odmiany.
o! no, zwłaszcza jak w szkole uczyły się, że mamy cztery pory roku, a zima ciągnie się już szósty miesiąc chyba

Stary 2013-04-03, 14:26   #2310
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:

Wpadła Lenka i od razu zrypka Też tęskniłyśmy za Tobą

p.s. moje obudzone dziecko powiedziało, że ☠☠☠☠☠☠☠i taką zimę, kiedy trzeba chodzić do roboty
Wiem, że będę musiała ;P Chociaż z moim rodzynkiem obiecujemy sobie, że będziemy brać co któryś piątek wolny i uciekać stąd gdzieś za miasto, gdzie można się upajać zielenią.

Proste, że ja za Wami też!
Dzisiaj jakaś kumulacja narzekania. W pracy do którego pokoju nie wejdę to każdy jęczy o pogodę - że zimno, że śnieg, że wiosny nie ma. Wchodzę na wizaż, nadrabiam strony i znowu narzekanie. Od narzekania lepiej nam się nie zrobi
Zima jakoś szczególnie nie daje mi się we znaki poza przemakającymi butami
Na szczęście nie muszę odśnieżać drogi, auta, przekopywać się przez nieodśnieżoną wieść itp itd

To co z tym jarmarkiem? Jest jeszcze czy nie?

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
A wiesz ze miałam się Ciebie dzisiaj pytać czy przypadkiem nie chciałaś jakoś w tym lub w zeszłym tygodniu wykorzystać swojego nowego namiotu?
Takie drobne toto a takie złośliwe :P
Właśnie oboje z moim szlochamy, bo nawet nie mamy jak sprawdzić czy namiot cały
W domu przecież nie rozłożę, boje się, że nie obyłoby się bez szkód typu strącony i rozbity telewizor, laptop itp itd. Kto go tam wie, jak duży ten namiot
Cytat:
Ależ ja bardzo pragnę wiosny, bo to moja ulubiona pora roku. Tylko, że w Krakowie widać jest jej tyle co kot napłakał nawet gdy już zawita Pomijam oczywiście park jordana i inne tego typu miejsca. Mówię o takim standardowym widoku.

Cytat:
Znudziło i dlatego zrobiło placki ziemniaczane, którymi kusi z bloga?
Tylko czemu one tak dziwnie wyglądają? W porównaniu z tradycyjnymi, wypadają w smaku lepiej czy gorzej?
Cytat:
http://allegro.pl/jaguar-prestyle-er...126508321.html tutaj zamawiałam, nie śledzę bloga Anwen więc nie wiem gdzie ona kupowała

A wrażenia jak najbardziej pozytywne, tnie się gładziutko i szybko, w ręce leżą dobrze. No ale nie jestem specem od nożyczek, nie mam żadnego porównania, więc wiele nie powiem tylko są dość małe, mniejsze niż takie zwykłe, biurowe nożyczki, byłam lekko zaskoczona. Ale okazało się, że to nie przeszkadza, a nawet pomaga jak się bawię w wycinanie pojedynczych, rozdwojonych końcówek

Hiper, stopy zaczynają się łuszczyć bardziej hardkorowo
Do zakupu nożyczek zbieram się już od x czasu. Robiłaś wcześniej rozeznanie czy jak dokonałaś wyboru?

Doczekamy się jakichś zdjęć?

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości