|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Krakowianki - XXII
To ja też mam sprawdzone sposoby, ale nie apteczne, tylko jogowe. Tam nauczyłam się tak naprawdę relaksować i wyciszać, bo łapię się na tym, że jestem strasznie spęta - mam zaciśnięte pięści albo spiętą twarz. I to nawet w ciągu dnia. Nie wiem dlaczego, przecież w ogóle się nie stresuję.
A pisałam różne rzeczy, czasem coś w stylu krótkich form, troszeczkę (bo się poznałam, że nie jestem w tym dobra) wierszy albo po prostu "blogowanie tradycyjne". Potem przerzuciłam się na "opiniowanie", bo mimo, że się znam trochę na literaturze i poezji, to sama się w tym nie sprawdzałam. Aktualnie trochę się udzielałam, będąc pomocą na forum dla młodych literatów. |
|
|
|
#2282 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
![]() A skąd wiedza o literaturze? Studiujesz jakiś pokrewny kierunek? Ja z kolei mam doświadczenia z medytacją i też mi to pozwalało zasypiać i się zrelaksować, tylko później zauważyłam, że za bardzo skupiam się na tym, żeby w końcu zasnąć, a za mało na relaksie jakoś nie mogłam się w pełni odprężyć mając świadomość, że pobudka za 5 godzin, za 4, za 3,5...Chodziłam też kiedyś na masaże - u mnie stres się gromadzi w szyi i barkach, jestem tam wiecznie spięta i bez masażu zupełnie nie potrafię tych mięśni zluzować |
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ineso, przypomniałyście mi o wątku krakowsko-odbiorowym, dorzuciłam jeden sklep od siebie
|
|
#2284 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja też jestem mega spięta, ponoć nawet widać to po mnie
![]() Swoją drogą kiedyś pisałam wiersze, ale nigdzie ich nie publikowałam ze wstydu, bo to erotyki
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Ile wyszły z przesyłką? Czytałam o nich kiedyś u Anwen, ale ona akurat jakieś dosyć drogie chyba miała.
|
|
#2287 |
|
Matka Smoka
|
Z tego, co pamietam to kilka z Was używa elektrycznej szczoteczki. Mam pytanie o końcówki - kupujecie oryginalne czy te ,,uniwersalne"? Bo widzę, że na allegro są nawet za kilka złotych.
|
|
|
|
#2288 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Karmelowa, w rossie na Slawkowskiej tez sa te tusze jak ty ich szukalas? Co wchodze to sa
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Pani Buka
|
jest, tylko bez fety
dotarłam do Krakowa i uniknęłam zasypania po drodze
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie ma tej z łososiem i orzechami, tylko szpinakowa.
|
#2291 |
|
Pani Buka
|
bo tam jest wszystko, i szpinak, i łosoś i orzechy
![]() swoją drogą znowu się ostatnio kiepsko odżywiam :/
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście prognozy długoterminowe są bardziej optymistyczne
![]() Przejechałam wczoraj całą Polskę-nigdzie nie było dużo śniegu...dlatego dzisiaj rano jak wstałam i wyjrzałam za okno to prawie padłam na zawał
|
|
#2293 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Wredna - przeglądałam dziś trochę te sklepy ze stacjonarnym odbiorem i w tym są sera bielendy po 29zł. |
|
|
|
|
#2294 |
|
Pani Buka
|
Ineso, jak tak się zastanowię, to bardzo adekwatny opis tego, co się dzieje i jak się czuję. Też mam wrażenie, że utknęłam gdzieś w okolicach lutego, a ciepło i zielona trawka to chyba mi się w życiu tylko śniły
![]() szczerze mówiąc stresuję się bardzo najbliższym rachunkiem za ogrzewanie
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz, wszędzie wkoło same narzekacze na pogodę.
Gdzie od takich uciec? Premierze, jak żyć? Może nie zauważyłyście, ale ten śnieg na który narzekacie przykrył przynajmniej cały ten krakowski syf. Nie widać szarzyzny za oknem i brudnych ulic. Wyciągać z piwnicy sanki i obudzić w sobie dziecko, od razu Wam się polepszy ![]() Nie wiecie, czy na Rynku jest jeszcze ten jarmark świąteczny? Mam ochotę na grzańca i oscypka z żurawiną
|
|
#2296 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Wpadła Lenka i od razu zrypka Też tęskniłyśmy za Tobą![]() p.s. moje obudzone dziecko powiedziało, że ☠☠☠☠☠☠☠i taką zimę, kiedy trzeba chodzić do roboty
Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2013-04-03 o 12:47 |
|
|
|
|
#2297 |
|
Konto usunięte
|
wole krakowski syf i szarzyzne ale z suchymi ulicami a nie wszechobecna bryją bo której muszę chodzić, przez "spacer" do urzedu miast i do tramwaju z urzedu miasta zniszczyłam sobie kozaki - śnieg może i jest fajny ale jak sie d.... nie rusza z domu i paczy na niego przez okno.
Mam dość takiej pogody i tego sniegowego syfu. a na sankach sobie chyba z dachów pozjeżdżam. Tyle. |
|
|
|
#2298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja narzekam-w sobotę i niedzielę nie będę...Bo jadę na narty ![]() Cytat:
|
|
|
#2299 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Coś w tym jest, jakby komuś przyszło zasuwać co dwie godziny z łopatą żeby mieć szanse na wyjście z domu to tez pragnąłby wiosny
Aczkolwiek abstrahując od śniegu i odśnieżania - brakuje przede wszystkim światła, słońca! Bez tego czuję się jakbym cały czas siedziała w wielkiej depresze z głową pod kołdrą/kocem a nie siedziała z papierami przed laptopem
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice wczoraj przyjechali ze mną do Krk, dzisiaj już pojechali dalej Ale rano musiałam mojemu zdziwionemu tacie pożyczyć zmiotkę i skrobaczkę do szyb-biedny garażowy człowiek nie dość że nie posiada takiego sprzętu to mówi, że już nie pamięta kiedy ostatni raz musiał odśnieżać auto
|
|
|
#2301 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Jak ja bym chciała tylko auto - zawsze się modlę żeby ktoś wychodził wcześniej ode mnie i umożliwił drzwiom od domu otwieranie, bo dalej to już sobie poradzę, ostatnio nawet pokonałam zamarznięty zamek od bramki (tylko kot patrzył na mnie przez okno jak na idiotkę - on walczy by móc biegać po polu całe dnie ale zgarniają go na noc, a ja po ciemku sobie bramę otwieram i idę przez podjazd zamiast skakać jak on po murku)
|
#2302 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kupilam kilka na allegro ale nie takich najtanszych |
|
|
|
|
#2303 | |
|
moderatorka też wizażanka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2304 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Dzieci mają to do siebie, że szybko się nudzą. Moje wewnętrzne dziecko znudziło się zimą i pragnie odmiany. |
|
|
|
|
#2305 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pisałam o różnościach, ale to było już kilka lat temu i chyba nie zasługuje na uwagę :p Też mam tendencję to liczenia ile jeszcze będę spać, a podobno to najgorsze co można zrobić, jeśli się ma tego czasu na sen mało... A z literaturą, to czym się zajmuje nie ma chyba nic wspólnego. Po prostu odkąd skończyłam 5 lat, czytam jak najęta. Chyba każdy rodzaj książki już czytałam, włączając Harlequiny. To taka bardziej moja pasja, ale jak byłam mała to marzyłam o pracy bibliotekarki. (Teraz w sumie też bym nie pogardziła ;D) ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Karmelowa, ja też dziś widziałam te tusze w Rossie na Stokach.
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- ale fakt, nie byłam w każdym, tylko w kilku Rossach ;p już mi się chodzić w tym mrozie nie chciało. A sklep Krasta mnie wybawił, bo dostanę od nich tusz MF gratis z losowania na fejsiku^^ ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Życzcie mi powodzenia. Dziś będę próbować się dostać z mojej "górskiej" mieściny do Krakowa
|
|
|
|
|
#2308 |
|
Copyraptor
|
http://allegro.pl/jaguar-prestyle-er...126508321.html tutaj zamawiałam, nie śledzę bloga Anwen więc nie wiem gdzie ona kupowała
![]() A wrażenia jak najbardziej pozytywne, tnie się gładziutko i szybko, w ręce leżą dobrze. No ale nie jestem specem od nożyczek, nie mam żadnego porównania, więc wiele nie powiem tylko są dość małe, mniejsze niż takie zwykłe, biurowe nożyczki, byłam lekko zaskoczona. Ale okazało się, że to nie przeszkadza, a nawet pomaga jak się bawię w wycinanie pojedynczych, rozdwojonych końcówek ![]() Hiper, stopy zaczynają się łuszczyć bardziej hardkorowo
|
|
|
|
#2309 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
|
|
#2310 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proste, że ja za Wami też! ![]() Dzisiaj jakaś kumulacja narzekania. W pracy do którego pokoju nie wejdę to każdy jęczy o pogodę - że zimno, że śnieg, że wiosny nie ma. Wchodzę na wizaż, nadrabiam strony i znowu narzekanie. Od narzekania lepiej nam się nie zrobi Zima jakoś szczególnie nie daje mi się we znaki poza przemakającymi butami ![]() Na szczęście nie muszę odśnieżać drogi, auta, przekopywać się przez nieodśnieżoną wieść itp itd To co z tym jarmarkiem? Jest jeszcze czy nie? ![]() Cytat:
Właśnie oboje z moim szlochamy, bo nawet nie mamy jak sprawdzić czy namiot cały W domu przecież nie rozłożę, boje się, że nie obyłoby się bez szkód typu strącony i rozbity telewizor, laptop itp itd. Kto go tam wie, jak duży ten namiot ![]() Cytat:
Pomijam oczywiście park jordana i inne tego typu miejsca. Mówię o takim standardowym widoku.Cytat:
![]() Tylko czemu one tak dziwnie wyglądają? W porównaniu z tradycyjnymi, wypadają w smaku lepiej czy gorzej? Cytat:
Doczekamy się jakichś zdjęć?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

jakoś nie mogłam się w pełni odprężyć mając świadomość, że pobudka za 5 godzin, za 4, za 3,5...