|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. III
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Hey
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Aysell ja też chętnie usłyszę czego powinno się unikać na twarzy a jeszcze lepiej będzie jak powiesz jaki rodzaj cery masz
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Ale podła pogoda dzisiaj
![]() snieg i snieg...kiedy to sie skonczy ja sie pytam ![]() Chyba dzisiaj podetne grzywke czemu włosy mi tak szybko nie rosna jak grzywka , co dwa tyg minimum musze ja podcinac
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
z natury grzywka szybciej rośnie
a mnie kusi by znów mieć grzywkę, ale wizja przetłuszczonej, oklapniętej i wywijającej się grzywki mi nie odpowiada co do pogody to słyszałam, że cały kwiecień ma taki byc
|
#4715 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
rozumiem, że gulka zeszła? ![]() może to przed @? Cytat:
no Aysell, czekamy
|
||
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Moje znajome też nie eksperymentują z włosami, tylko szampon i odzywka, a przynajmniej o jakiś olejach, nafcie czy jantarze nie wspominają
|
#4719 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4720 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Cytat:
Ja obecnie czytam najnowszą Pawlikowskiej ![]() Cytat:
Jakość bardzo dobra i cena atrakcyjna. Niestety rozmiarówka bardzo ograniczona. Cytat:
Ile w Lidlu dni jest na zwrot? |
|||
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4724 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() [1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4010090 4] [...] to w skrócie, powiedz mi , czego przeciętny człek powinien unikać[/QUOTE]Cytat:
[...] no Aysell, czekamy [/QUOTE]Już już cerę mam mieszaną. Korzystam stąd : http://basia-kosmetyki.blogspot.com/...smetyczne.html . Według mnie najgorsza jest parafina, gliceryna, wazelina, lanolina, trójglicerydy, czasem glikol propylenowy. Oleje są tu, na pamięć nie znam, zawsze sobie patrzę : http://mydlarnia-tuli.pl/index.php?o...blog&Itemid=37 . A jeśli nie ma tutaj, szukam w google. Nie jestem niestety wielkim znawcą składów ale pewne rzeczy potrafię wyłapać od razu, wszystkich nazw nie znam. W kremach jeszcze czasem widuję Alkohol Denat - okropność. Parabeny, zwykle upchane na końcu składu, też nie są mile widziane... (łatwo je rozpoznać - mają "paraben" w nazwie, np. Methylparaben, Propylparaben itd). Ogólnie szału i obsesji nie mam, chyba że chodzi o cerę - jak mówiłam mam tylko jeden krem apteczny, rzadko używany, serum robię sama, bo się zwyczajnie boję. Poza tym używam slsów do mycia ciała i formaldehydu w postaci odżywek do paznokci nie jest się w stanie chyba uniknąć wszystkich złych rzeczy... Wypatrując nowy krem, sprawdzam każdy składnik - jak nie wiem, co oznacza nazwa, to wpisuję w google i patrzę co to takiego jest. I nie rozumiem, czemu składy są aż tak długie, jakby się nie dało zrobić czegoś naturalniejszego... tylko sto składników, obiecywane na opakowaniu majaczą gdzieś koło pięćdziesiątego miejsca, a w ogóle przydatnych jest 10/100 Dawniej myślałam za zasadzie : "za dużo tego, za dużo składników zakazanych, nie ogarnę tego, nie ma sensu się tym interesować, a pewnie tylko tak straszą". Teraz wiem, że miałabym lepszą cerę już wcześniej, gdyby mi się zechciało poczytać, co wciśnięto do żelów, kremów, toników i innych, których używam... Cytat:
![]() no chyba, że coś wygląda bardzo źle, to wycinam dzisiaj kupiłam olejek rycynowy w aptece, muszę dokupić jeszcze buteleczki z pędzelkami, żeby go przelać i będę smarować paznokcie Kusisz Khadi, chętnie bym kupiła poczekam aż zmierzysz ![]() Cytat:
|
|
|
#4725 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze chciałabym dodać, coś moim zdaniem ogromnie ważnego : dla cery im mniej tym lepiej. Kupowałam tego tony - żele, toniki, kremy, maseczki... Teraz nie mam prawie nic. Myję twarz i serum/krem. Wszystko w miarę naturalne, więc nie szkodzi. I to naprawdę działa! I należy uważać na podkłady, tam różne okropieństwa są, ostatnio Ciocia mnie prosiła, żebym przeczytała parę składów jej fluidów i różności tam widziałam, talk, silikony i inne.
|
|
#4726 |
|
Konto usunięte
|
Aysell dzięki, poczytam sobie. Ja wiele nazw kojarzę ale od razu mózg mi przewertuje to, że dobre dla włosów a dla cery
![]() TŻ wylicytował mi te pędzle |
|
|
|
#4727 |
|
Konto usunięte
|
moja cera nie lubi zmian
zwłaszcza kosmetyków oczyszczających silnie
|
|
|
|
#4728 |
|
Zadomowienie
|
(( wysypało mnie na twarzy |
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4011101 8] rozumiem, że gulka zeszła? ![]() może to przed @? no Aysell, czekamy [/QUOTE]Zeszła, zeszła Teraz tylko wyciągam dwa zaskórniki na brodzie tormentiolem, bo mnie denerwują, a nie chcę wyciskać ![]() Fakt, jestem przed @, ale nigdy nie miałam takiej wysypki od połowy ciała w górę Może to jakiś półpasiec czy coś w ten deseń ?
|
|
|
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm, nie chce mi cytować
![]() Respiro, niestety rozumiem, trzeba odróżnić twarz od włosów szukaj kosmetyków z krótkim składem. Moja cera nie znosi silnego oczyszczania, ani peelingów, więc jej tym nie katuję. Kiedy tak robiłam (wydawało mi się, że czyszczę ją ) następnego dnia reagowała jeszcze większym zanieczyszczeniem. Nie polecam też wody z kranu, jeśli mieszkasz w większym mieście. W mojej małej miejscowości myję wodą z kranu twarz, bo nie jest chlorowana i jest super, ale w Krakowie nie tykam. Tylko mineralna. Na koniec zawsze przemywam przegotowaną. Jest ciężko, ale skoro trzeba, to daję radę. I wycieram twarz papierowymi ręcznikami, następnie wywalam je do kosza ----> nie przenoszę bakterii. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Malami35,
Edytowane przez Aysell Czas edycji: 2013-04-03 o 20:26 |
|
|
|
#4731 |
|
Konto usunięte
|
ja myję kranówą a mam uczulenie na chlor
Musze pomyśleć o przelaniu wody mineralnej do jakiegoś atomizera czy coś, bo nie umiem tak na rękę wylać i buch na twarz ![]() wycieram zawsze chusteczkami higienicznymi nigdy ręcznikiem. |
|
|
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
Aysell właśnie nie wiem od czego
gule mi się porobiły a do @ daleko
|
|
|
|
#4733 |
|
Konto usunięte
|
Vinnga a może to od proszku, żelu czy coś?
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- MalaMi - gł. przyczyny to słodycze, Fast Foody, skoki hormonalne ( może jesteś pod koniec dni płodnych), ostre przyprawy, alkohol. przyznawaj się
|
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
RespiroMusica możliwe ,że od alkoholu lub od słodyczy chyba trzeba słodycze rzucić i chyba to zrobię
a w torebce mam całe opakowanie czekoladek od teścia |
|
|
|
#4735 |
|
Wtajemniczenie
|
Respiro, ja nalewam sobie do miseczki i stamtąd nabieram ręką
tak mi wygodniej. Malami35, Respiro dobrze mówi, ja jak zjem za dużo czekolady to zawsze coś mi się pojawi... Zastanów się dobrze, czy nie zjadłaś czegoś, czego nawet nie podejrzewasz a jeśli nie, to rzeczywiście hormony.---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Mi słodycze nie szkodzą, ale w małej ilości. Np. trzy kostki czekolady dziennie, a nie cała naraz tak samo cukierki. Chipsy za to szkodzą mi od razu, pryszcze + niemalże od razu opryszczka, jeśli zjem cebulowe Więc chipsów już dwa lata na oczy nie widziałam..
|
|
#4736 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam uczulenie na czekoladę, a i tak jem
![]() A no tak... peeling 2x + czekolada a ja dziwie się, że tak wyglądam
|
|
|
|
#4737 |
|
Konto usunięte
|
będę miała piękne pędzle
http://imgs.inkfrog.com/pix/lcmqcoco...sejtls_(1).jpg link działa, a obrazek się nie wczytuje
Edytowane przez 1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 Czas edycji: 2013-05-20 o 00:04 |
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Malami, może być od alkoholu...
Ja też nie używam wody z kranu. Dziewczyny, mam nadzieję, że to reakcja allergiczna na coś, bo poczytałam o tym półpaścu i jestem przerażona. Ale moje zmiany skórne nie wyglądają tak źle jak te na zdjęciach, a ponadto mam je i na lewej i na prawej stronie ciała. Tylko martwi mnie to, że są przy oku... No nie wiem, piję calcium. Jeśli jutro przybędzie mi zmian, to umawiam się do dermatologa. |
|
|
|
#4739 |
|
Konto usunięte
|
Vinnga
pamiętam, że kiedyś mówiłaś, że robią Ci się czasem takie krostki z płynem jakby surowiczym, dziś doczytałam się, że to objaw AZS także. U mnie na AZS wskazuje, suchość naguby wierzchniej dłoni, mocny zarys linii na wewnętrznej stronie dłoni, te wypryski surowicze, częste przesusz i przetłuszcz na zmianę - taaak tak jest uczulenie na czekoladę, truskawki, czasem nabiał ... i wiele innych .
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Co to jest suchość naguby?
Ale to są takie krostki jak przy ukąszeniu komara czy jakiegoś owada. Przy AZS to tak wygląda? I tak nagle by mi się zrobiło? Możliwe, że to od nowego żelu pod prysznic, ale czemu w takim razie miałabym też takie same krostki przy oku? A może to od proszku do prania mamy A nuż przetarłam rękawem oko i wyszla reakcja alergiczna?
Edytowane przez Vinnga Czas edycji: 2013-04-03 o 21:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

czemu włosy mi tak szybko nie rosna jak grzywka , co dwa tyg minimum musze ja podcinac 

, czego przeciętny człek powinien unikać[/QUOTE]
okropność. Parabeny, zwykle upchane na końcu składu, też nie są mile widziane... (łatwo je rozpoznać - mają "paraben" w nazwie, np. Methylparaben, Propylparaben itd). Ogólnie szału i obsesji nie mam, chyba że chodzi o cerę - jak mówiłam mam tylko jeden krem apteczny, rzadko używany, serum robię sama, bo się zwyczajnie boję. Poza tym używam slsów do mycia ciała i formaldehydu w postaci odżywek do paznokci

zwłaszcza kosmetyków oczyszczających silnie