Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 14:55   #1621
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Gratuluję fasolek, serduszek i ślicznych foteczek

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:57   #1622
De28
Wtajemniczenie

Witam nowe mamusie!
Jestem ciekawa jak duzy jest juz moj maluch.Jutro sie dowiem.Ale juz pewnie bedzie widac raczki i nozki.
Ciaza i starsze dziecko jest jednak meczace.Szczegolnie jak sie ma wymioty.Dzis rano maly placze,zrywam sie do niego z lozka i nie dobieglam do niego tylko musialam leciec do kibelka.Najadlam sie imbiru, narazie przestalam zwracac.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-04-03 o 14:59
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:00   #1623
Antibia86
Rozeznanie

ale fajnie że się dzieciątka rozwijają
tak czytam sobie o tych dzieciach i slodyczach i tez nie do konca się z tym zgadzam, mój synek je slodycze np na świeta to się tak objadł że mu chyba uszami wychodziło u mnie w rodzinie zawsze były słodycze ale nikt nie miał nigdy problemu z zębami czy ogólnie zdrowiem przez to. młody ma tzw rzuty raz potrafi zjesc całego batonika i dopchac sie ciastkiem a czasem nie zje nic choćbym mu na nosie kładła. po prostu jak ma potrzebe to zje oczywiscie też pod moim czujnym okiem. za to soków z kartonów, butelek itp mu nie daje zreszta on nawet nie chce, rzeczywiście pije tylko wode, herbate i sok wyciskany z pomarancza albo marchewki.znajomi tez od malego że slodycze ble że nie wolno broń boże. dziecko w wieku 3-4 lat nie potrafiło zrozumiec dlaczego inne dzieci jedza a ono nie. no a jak poszło do przedszkola to sie zaczeło....ma teraz 9 lat i maja z nim gorsze problemy niż chyba z niejednym nastolatkiem. sklepiki w szkole, po szkole, wieczne pretensje do matki ze ciągle mu czegos zabrania i że coś mu kaze.......nie wiem ja wychodze z założenia że możńa wszystko-zreszta tak jak u dorosłych tylko wszystko z umiarem bo zakazany owoc lepiej smakuje....pamiętam jak mój synek zaczał jeśc już cos poza mlekiem i kupiłam mu słoiczki i jak mi pluł nimi...ale jak mu ugotowałam swoją zupe normalna taka z sola i pieprzem to jadł az mu sie uszy trzesły....a przeciez wczesniej nie probował cukru soli i pieprzu....
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:00   #1624
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie!
Jestem ciekawa jak duzy jest juz moj maluch.Jutro sie dowiem.Ale juz pewnie bedzie widac raczki i nozki.
Ciaza i starsze dziecko jest jednak meczace.Szczegolnie jak sie ma wymioty.Dzis rano maly placze,zrywam sie do niego z lozka i nie dobieglam do niego tylko musialam leciec do kibelka.Najadalm sie imbiru, narazie przestalam zwracac.
Oj tak. I to jak na złość, w pierwszej, jak mogłam się położyć i spać np. w razie złego samopoczucia, to czułam się super, a teraz czasem jest nie bardzo, a mała nie popuszcza

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:10   #1625
Dzastin08
Wtajemniczenie

To i ja się pochwalę moim maleństwem, zdj z 8 tyg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04726.jpg (101,6 KB, 57 załadowań)

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:43   #1626
ryba91
Zakorzenienie

Proponuję uzupełnić pierwszą stronę
Mamusie, które nie są zapisane : NICK,IMIĘ,WIEK,OM,TP i do pomadki na pw powysyłać albo zebrać wszystkie w kupe i razem wysłać

A i jeszcze pytanko... może faktycznie gdzieś będzie się zapisywać który tydzień mamy bo czasem to lece 10 stron do tyłu żeby sobie przypomnieć. Kilka osób już pamiętam, ale wiadomo..

POMIARY W CIĄŻY

GS -średnica pęcherzyka ciążowego
CRL -długość ciemieniowo-siedzeniowa (odległość między główką a kością ogonowa)
BPD -wymiar dwuciemieniowy główki
HC -obwód główki
AC-obwód brzuszka
FL -długość kości udowej
AFI -indeks płynu owodniowego
ASP- akcja serca płodu

Trzymam kciuki za wizyty!

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Siemka,
wróciłam z wizyty na NFZ, ale pan powiedział, że usg dopiero w 1 1tygodniu, bo tak jest w nfz ale powiedział, że za 70 zł wykona mi je, więc mam już zdjęcia mojego Bąbla Taka kruszyneczka, ale widać ją od razu. TP mam jak na razie na 29.11. chociaż USG pokazuje, że to 20.12 maluszek ma 4 mm i Pan stwierdził, że to taki 4/5 tydzień, chociaż wpisał 5/6 bo według OM tak jest. Następna wizyta 30.04 I tyyle badań so zrobienia
a w załączniku mój Bąbel
Super że widziałaś bąbelka! ale nie wiem kto wymyślił że USG na NFZ od 11 tygodnia? Mój gin zrobił mi w 4 tygodni, potem w 5 ( wcześniej nie było nic widać i kazał przyjść tydzień później, no ale liczmy że zrobił tylko w 5 tygodniu:p) ostatnio to już jak skończyłam 9 tydzień a za 5 dni zrobi mi kolejne USG i nie wyobrażam sobie zeby powiedział mi jakikolwiek lekarz że od xxx tygodnia się coś tam robi. To jest wg mnie zbyt poważna sprawa. Jeśli chodzi o Twoją sytuację to może chciał zarobić. MIałam podobną sytuacje, z tym e byłam w szpitalu z wyrostkiem i lekarz mi powiedział " na NFZ nie zrobimy Pani USG bo się sprzęt popsuł, ale 90 złotych kosztuje prywatnie, Pani wybor czy aż tak Pani cierpi żeby zapłacić, czy woli się Pani męczyć bądź udawać ból. " Wyszłam z tego szpitala szybciej niż się tam zjawiłam, następnego dnia nie potrafiłam wstać z łózka, zadzwoniłam po karetkę, pojechałam do innego szpitala i miałam WSZYSTKO za darmo. Dlatego wydaje mi się że nie ma czegoś takiego, że to można ale TYLKO za xx zł. Poza tym zauważyłam że WIELE kobiet nie wie co w ciąży jej "wolno". Np. normalnie z NFZ masz ściąganie kamienia nazębnego tylko 1 w roku. Jak jesteś w ciąży możesz zrobić to dwa razy. i wiele wiele innych

Ale wywód.. nie zabijcie mnie za to

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki Dziś miałam wizytę. Mój okruszek ma 7 mm i bije mu serduszko jest wszystko ok termin porodu wyznaczony z owulacji i usg to 20 listopad, już mam założoną kartę ciąży Usg obliczyło ciążę na 6 tydz 4 dzień od zapłodnienia czyli jestem w 8tyg ciąży Następna wizyta po weekendzie majowym 6.05.
Też poproszę o dopisanie do listy, mam 25lat, ostatnia @ 5.02, termin porodu 20.11
Gratuluję!! Ale strasznie późno masz wizytę. Ja mam średnio co3 tygodnie i już po 1,5 tygodnia mnie roznosi bo już bym chciała widzieć bąbla, a kaj tam miesiąc czekać
Cytat:
Witam nowe mamusie!
Ciaza i starsze dziecko jest jednak meczace.Szczegolnie jak sie ma wymioty.Dzis rano maly placze,zrywam sie do niego z lozka i nie dobieglam do niego tylko musialam leciec do kibelka.Najadlam sie imbiru, narazie przestalam zwracac.
Który tydzień jesteś? Tak jak pisałam wcześniej kojarzę tylko niektóre tp i tygodnie ciąży Ja mam nadzieję, że i u mnie już i rączki i nóżki zobaczę.
aby te niedogodności ciąży uciekły!
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ale fajnie że się dzieciątka rozwijają
tak czytam sobie o tych dzieciach i slodyczach i tez nie do konca się z tym zgadzam, mój synek je slodycze np na świeta to się tak objadł że mu chyba uszami wychodziło u mnie w rodzinie zawsze były słodycze ale nikt nie miał nigdy problemu z zębami czy ogólnie zdrowiem przez to. młody ma tzw rzuty raz potrafi zjesc całego batonika i dopchac sie ciastkiem a czasem nie zje nic choćbym mu na nosie kładła. po prostu jak ma potrzebe to zje oczywiscie też pod moim czujnym okiem. za to soków z kartonów, butelek itp mu nie daje zreszta on nawet nie chce, rzeczywiście pije tylko wode, herbate i sok wyciskany z pomarancza albo marchewki.znajomi tez od malego że slodycze ble że nie wolno broń boże. dziecko w wieku 3-4 lat nie potrafiło zrozumiec dlaczego inne dzieci jedza a ono nie. no a jak poszło do przedszkola to sie zaczeło....ma teraz 9 lat i maja z nim gorsze problemy niż chyba z niejednym nastolatkiem. sklepiki w szkole, po szkole, wieczne pretensje do matki ze ciągle mu czegos zabrania i że coś mu kaze.......nie wiem ja wychodze z założenia że możńa wszystko-zreszta tak jak u dorosłych tylko wszystko z umiarem bo zakazany owoc lepiej smakuje....pamiętam jak mój synek zaczał jeśc już cos poza mlekiem i kupiłam mu słoiczki i jak mi pluł nimi...ale jak mu ugotowałam swoją zupe normalna taka z sola i pieprzem to jadł az mu sie uszy trzesły....a przeciez wczesniej nie probował cukru soli i pieprzu....
Też uważam, że wszystko z umiarem. Wiadomo że ząbki dzieci się szybciej psują, ale jak się odpowiednio o nie dba to nic się nie stanie, a przecież nie mówimy o dużej tabliczce czekolady Milka Jogurtowej! ( mam smaka ) dziennie! Soki typu kubuś to nawet ja sobie rozcieńczam z wodą bo dla mnie są za słodkie i w ogóle więc dziecku też tak robić będę. Wiadomo że będzie piło wodę herbatkę i ew. wodę smakową i od czasu do czasu sok, ale napewno nie colę czy tego typu rzeczy
Stary 2013-04-03, 15:45   #1627
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Ja się dopiszę w niedzielę, po wizycie

Chyba czas się rozejrzeć za jeansami z panelem ciążowym, bo zaczynają mnie cisnąć prawie wszystkie spodnie dziewczyny macie już takie spodnie? jak tak to jakie polecacie??
Stary 2013-04-03, 15:49   #1628
De28
Wtajemniczenie

Leci mi 10- ty tydzien.

Daniel

Christian
Stary 2013-04-03, 15:56   #1629
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Ja się dopiszę w niedzielę, po wizycie

Chyba czas się rozejrzeć za jeansami z panelem ciążowym, bo zaczynają mnie cisnąć prawie wszystkie spodnie dziewczyny macie już takie spodnie? jak tak to jakie polecacie??
Nie mam jeszcze aczkolwiek idę jutro po badaniach na zakupy ciuchowe więc może coś znajdę i kupię niedrogo ( średnio u mnie z kasą .. ) ale słyszałam od znajomej że w H&M Mama można ciążówki kupić, ona dała coś w tamtym roku +/- 90 zł ale nie wiem jak obecnie kształtują się ceny. Ja skoczę napewno do lumpka bo moja siostra w czasie swojej ciąży kupiła tam dwie pary ciążówek i spódniczkę ogrodniczkę ciążową za całe 22 złote więc może i mi się uda coś upolować a jak nie to na miasto..

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Leci mi 10- ty tydzien.
ooo to moja ciąza niewiele starsza to koniecznie napisz jutro co tam ujrzałaś bo nie wiem czego się spodziewać, choć nie ukrywam dużo chciałabym zobaczyć, najlepiej jakbym znała już płeć
Stary 2013-04-03, 15:59   #1630
malinka123108
Wtajemniczenie

a ja nie wytrzymalam i umowilam sie dzis na usg;] na 19.15 to moj 44 dc myslicie ze bedzie juz serce?
Stary 2013-04-03, 16:02   #1631
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Nie mam jeszcze aczkolwiek idę jutro po badaniach na zakupy ciuchowe więc może coś znajdę i kupię niedrogo ( średnio u mnie z kasą .. ) ale słyszałam od znajomej że w H&M Mama można ciążówki kupić, ona dała coś w tamtym roku +/- 90 zł ale nie wiem jak obecnie kształtują się ceny. Ja skoczę napewno do lumpka bo moja siostra w czasie swojej ciąży kupiła tam dwie pary ciążówek i spódniczkę ogrodniczkę ciążową za całe 22 złote więc może i mi się uda coś upolować a jak nie to na miasto..

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

ooo to moja ciąza niewiele starsza to koniecznie napisz jutro co tam ujrzałaś bo nie wiem czego się spodziewać, choć nie ukrywam dużo chciałabym zobaczyć, najlepiej jakbym znała już płeć
Ja mam zamiar też w jakiś dzień wskoczyć do lumpka, może coś znajdę ciekawego... chcociaż ja jestem w tym cienka... znam osoby co wchodzą i wychodzą z takim łupem za kilka groszy a ja czasami wejdę i wychodzę z pustymi rękoma...

Mya- faktycznie późno masz tą wizytę... ja bym chyba nie wytrzymała, podobnie jak Ryba mam co 3 tyg ale strasznie mi się to ciągnie...

Co do pierwszej strony jestem za.. tylko czy Pomadka da radę to aktualizować? i cały czas uważam że ten terminarz Naszych wizyt też by się przydał.

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
a ja nie wytrzymalam i umowilam sie dzis na usg;] na 19.15 to moj 44 dc myslicie ze bedzie juz serce?
A który to mniej więcej tydzień ciąży od OM?

A już widzę po suwaczku..myślę,ze jest szansa że coś już zobaczysz, 3mam kciuki w takim razie!;-)

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-04-03 o 16:04
Stary 2013-04-03, 16:09   #1632
Antibia86
Rozeznanie

ja też sie powoli rozglądam, ale glównie na allegro bo w h&m widzialam za 179zł to juz wole dac 50 zł za jakies w dobrym stanie. w poprzedniej ciązy(7lat temu) ciezko było cos fajnego dostac wtedy za spodnie dałam ponad 200zł takie wlasnie z pasem....i szlag mnie trafiał bo ciagle mi ten pas zjezdzał po praniu sie rozciagnął a ja w sumie drobna bylam i tylko piłka z przodu a na biodrach i boczkach ciagle mi zjezdalo. co do ogrodniczek to zle sie czułam w nich. teraz jest dużo ciuszków typu oversize legginsów to mysle że problemu nie bedzie a w lumpkach też mozna jakies koszulki tuniczki dostac
zagwostak najwieksza to biustonosz.....cos sie rozglądałyście...ja cierpie juz od ponad roku bo mi sie cos na starośc porobiło i mi cycki rosną...jak urodziłam to miałam B a teraz mam D wiec nie wiem co bedzie pozniej....oczywiście TZ sie głupio cieszy to mu powiedziałam zeby sobie sam ponosił
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 16:19   #1633
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ja też sie powoli rozglądam, ale glównie na allegro bo w h&m widzialam za 179zł to juz wole dac 50 zł za jakies w dobrym stanie. w poprzedniej ciązy(7lat temu) ciezko było cos fajnego dostac wtedy za spodnie dałam ponad 200zł takie wlasnie z pasem....i szlag mnie trafiał bo ciagle mi ten pas zjezdzał po praniu sie rozciagnął a ja w sumie drobna bylam i tylko piłka z przodu a na biodrach i boczkach ciagle mi zjezdalo. co do ogrodniczek to zle sie czułam w nich. teraz jest dużo ciuszków typu oversize legginsów to mysle że problemu nie bedzie a w lumpkach też mozna jakies koszulki tuniczki dostac
zagwostak najwieksza to biustonosz.....cos sie rozglądałyście...ja cierpie juz od ponad roku bo mi sie cos na starośc porobiło i mi cycki rosną...jak urodziłam to miałam B a teraz mam D wiec nie wiem co bedzie pozniej....oczywiście TZ sie głupio cieszy to mu powiedziałam zeby sobie sam ponosił
Z biustonoszem również miałam udręke, piersi mi urosły do rozmiaru D(lekko), wszystko mnie drażniło,kulo,wbijało się więc zamówiłam sobie z allegro coś "ala" topy i w tym się czuję najlepiej.. wygodnie i przede wszystkim nic mnie nie uwiera

Na święta dostałam od mamy tunikę ciążową... ale o wiele za dużą, wyglądam w niej jak w worku, strasznie na mnie wisi, ona jest chyba przeznaczona na 8-9 miesiąc ciąży. No ale poczekam do lata, bo jest z krótkim rękawkiem może wtedy będzie się lepiej prezentować

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-03, 16:19   #1634
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam jeszcze aczkolwiek idę jutro po badaniach na zakupy ciuchowe więc może coś znajdę i kupię niedrogo ( średnio u mnie z kasą .. ) ale słyszałam od znajomej że w H&M Mama można ciążówki kupić, ona dała coś w tamtym roku +/- 90 zł ale nie wiem jak obecnie kształtują się ceny. Ja skoczę napewno do lumpka bo moja siostra w czasie swojej ciąży kupiła tam dwie pary ciążówek i spódniczkę ogrodniczkę ciążową za całe 22 złote więc może i mi się uda coś upolować a jak nie to na miasto..[COLOR="Silver"]

Słyszałam właśnie, że w H&M są fajne ciuchy dla ciężarówek Będę w niedzielę po wizycie i może też coś upoluję Co do lumpków to nie lubię i nie umiem tam szperać...
Na wiosnę i lato mam zamiar śmigać w leginsach i tunikach

Hahaha nie za dużo byś chciała naraz?

Cytat:
Super, to kciuki za wizytę
Wydaje mi się, że na serduszko jeszcze za wcześnie ale nigdy nie wiadomo

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-04-03 o 16:21
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 17:02   #1635
domii29
Zakorzenienie

a co mi tam i ja się pochwalę moją fasolką, zdjęcie robione między 8 a 9 tygodniem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12483.jpg (42,2 KB, 65 załadowań)
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 17:13   #1636
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Może już być widać, ale nie nastawiaj się bo to jednak jeszcze dość wczesnie

Ja tez mam problem ze stanikiem... Zawsze miałam duże piersi, ale teraz będę szukać właśnie cos a'la topy bo chyba jednak najwygodniejsze, oczywiście jeden będzie taki normalny jakbym na jakąś okazję otrzebowala ubrać zwykły..a tak to dopiero potem kupię jakieś do karmienia dwa na zmianę, nie będę kupować 10 bo po co mi aż tyle..
Stary 2013-04-03, 17:29   #1637
Pomadka2012
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o słodycze to niestety chyba będę podobna do twojej znajomej W ogóle jak widzę gdzieś, że babcia po kryjomu daje coś dziecku, to mam ochotę normalnie na ulicy do niej podejść i zwrócić uwagę. Oczywiście nigdy tego nie robię.
My na przykład mamy naszego kochanego psiaka, który niestety jest alergikiem. Wydajemy miesięcznie na jego karmę 200 zł, weterynarz przynajmniej 2 razy w miesiącu i ogólnie całe leczenie kosztuje nas mnóstwo kasy już od roku. A rodzina męża zgodnie twierdzi, że psu należy się od czasu do czasu zwykłe jedzenie. To nic, że ja później męczę się z jego krostami i wydaje kasę na wizyty i antybiotyki. Psu się przecież należy. Moja babcia podobnie myśli. Na moich oczach potrafią dać mu "tylko" kawałeczek. A ja wtedy mam ochotę rzucić im się do gardła i wygryźć tętnice Także przy psie mam takie nerwy, więc obawiam się bardzo co będzie przy dziecku

Trele trzymam kciuki

Ale ja tu pitu pitu o psie alergiku, a tu takie informacje mam cudowne
Byłam dziś na usg. Jest piękny zarodek i jeszcze piękniejsze serducho!!!!!!
Tak strasznie się cieszę i oficjalnie proszę o dopisanie mnie do listy. Ania 28 lat, om 11.02.2013, tp 18.11.2013
Już Cię dopisuję do listy gratuluje

Cytat:
No wlasnie to i ja:
Kasia 31 lat,TP.31 pazdziernika 2013 pewnie jutro przesunie na 3 listopada.
Ok, a data OM? No to czekamy na wiesci z wizyty

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki Dziś miałam wizytę. Mój okruszek ma 7 mm i bije mu serduszko jest wszystko ok termin porodu wyznaczony z owulacji i usg to 20 listopad, już mam założoną kartę ciąży Usg obliczyło ciążę na 6 tydz 4 dzień od zapłodnienia czyli jestem w 8tyg ciąży Następna wizyta po weekendzie majowym 6.05.
Też poproszę o dopisanie do listy, mam 25lat, ostatnia @ 5.02, termin porodu 20.11
Imię jeszcze kochana mi napisz

Hej

Super,że wizyty się udały.
Właśnie się biorę za uzupełnianie 1 strony więc jako coś to pisać na PW.

Święta minęły bardzo fajnie, rodzinkę poinformowaliśmy, bardzo się ucieszyli i gratulowali

Dziś na 20 mam wizytę,a w pracy nawał roboty, musiałam zostać po godzinach.

Miłego Dnia
Pomadka2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 17:44   #1638
De28
Wtajemniczenie

pomadka-27.01.2013

Daniel

Christian
Stary 2013-04-03, 17:58   #1639
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
a co mi tam i ja się pochwalę moją fasolką, zdjęcie robione między 8 a 9 tygodniem

Cytat:
Napisane przez Pomadka2012 Pokaż wiadomość
Święta minęły bardzo fajnie, rodzinkę poinformowaliśmy, bardzo się ucieszyli i gratulowali

Dziś na 20 mam wizytę,a w pracy nawał roboty, musiałam zostać po godzinach.

Miłego Dnia
To super, że rodzinka się ucieszyła

no to i czekamy na dobre wieści
Stary 2013-04-03, 18:10   #1640
kochaneczka7
Zadomowienie

pomadka jeszcze jaaa

Oliwia, lat 21 OM - 18.02 TP - 27.11
10.04.2017 - licooooowki dr.KOBA
??.??.2017 - ckn (szukam lekarza )

instagram. kochaneczka7
kochaneczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 18:37   #1641
kruszynka86
Raczkowanie

nadrobiłam.......uffff

piękne zdjęcia usg, słodkie bąble

Dzidzia wspaniale, że już jest lepiej dużo zdrówka

ja dziś miałam kryzys w pracy, ledwo dotrwałam do końca i w ogóle chciałabym już odpocząć... masakra nigdy po takim "człowieku pracy" jak ja bym się tego nie spodziewała, że już mi się wolne od pracy marzy

Ja czekam na wizytę 11.04 nie mogę się doczekać i dłuuuuuży się okropnie. Po tej wizycie się pewnie dopisze do listy

Mnie na żadne zakupy nie ciągnie zbyt się boje o rozwój dziecka, żeby o tym na razie myśleć.

Mnie najbardziej irytuje wspominanie ciąż sprzed 20-30 lat i jak to było źle a teraz jak mam super, jakby to była kogoś wina, ze się w danych czasach urodził. Albo gadanie "no to teraz Ci się skończy/zacznie prawdziwe życie" itp. jakby ludzi drażniło, że można się cieszyć tym, ze będzie dziecko. mam nadzieje, że jak małe mi da w kość taka się nie zrobię

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 18:53   #1642
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witam tak na szybko: Edyta, wiek 28 0m 04.02. tp 11.11.2013
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:23   #1643
Nesu
Raczkowanie

dziewczyny piękne zdjęcia
ja z zakupami czekam az dowiem sie jaka płec dziecka , w pracy sie juz dowiedzieli ze jestem w ciąży a nie chciałam rozpowiadać no ale tz sie pochwalił koledze i tak to sie podobno zaczęło chociaż ja uważam ze to mój manager rozpowiedział papla jedna,teraz co chwile ktos przychodzi i oferuje a to wózek a to łóżeczko a ja cały czas muszę tłumaczyć ze jeszcze za wcześnie
pomadka to jeszcze ja : Łucja lat 25 om 26.01. tp 03.11 ( a o8.11 sa moje urodziny cieszyłabym sie bardzo gdyby mi sie tak troszeczkę przesunęło )
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:26   #1644
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
ale duży maluszek
Cytat:

Super że widziałaś bąbelka! ale nie wiem kto wymyślił że USG na NFZ od 11 tygodnia? Mój gin zrobił mi w 4 tygodni, potem w 5 ( wcześniej nie było nic widać i kazał przyjść tydzień później, no ale liczmy że zrobił tylko w 5 tygodniu:p) ostatnio to już jak skończyłam 9 tydzień a za 5 dni zrobi mi kolejne USG i nie wyobrażam sobie zeby powiedział mi jakikolwiek lekarz że od xxx tygodnia się coś tam robi. To jest wg mnie zbyt poważna sprawa. Jeśli chodzi o Twoją sytuację to może chciał zarobić. MIałam podobną sytuacje, z tym e byłam w szpitalu z wyrostkiem i lekarz mi powiedział " na NFZ nie zrobimy Pani USG bo się sprzęt popsuł, ale 90 złotych kosztuje prywatnie, Pani wybor czy aż tak Pani cierpi żeby zapłacić, czy woli się Pani męczyć bądź udawać ból. " Wyszłam z tego szpitala szybciej niż się tam zjawiłam, następnego dnia nie potrafiłam wstać z łózka, zadzwoniłam po karetkę, pojechałam do innego szpitala i miałam WSZYSTKO za darmo. Dlatego wydaje mi się że nie ma czegoś takiego, że to można ale TYLKO za xx zł. Poza tym zauważyłam że WIELE kobiet nie wie co w ciąży jej "wolno". Np. normalnie z NFZ masz ściąganie kamienia nazębnego tylko 1 w roku. Jak jesteś w ciąży możesz zrobić to dwa razy. i wiele wiele innych

Ale wywód.. nie zabijcie mnie za to

Gratuluję!! Ale strasznie późno masz wizytę. Ja mam średnio co3 tygodnie i już po 1,5 tygodnia mnie roznosi bo już bym chciała widzieć bąbla, a kaj tam miesiąc czekać

Który tydzień jesteś? Tak jak pisałam wcześniej kojarzę tylko niektóre tp i tygodnie ciąży Ja mam nadzieję, że i u mnie już i rączki i nóżki zobaczę.
aby te niedogodności ciąży uciekły!

Też uważam, że wszystko z umiarem. Wiadomo że ząbki dzieci się szybciej psują, ale jak się odpowiednio o nie dba to nic się nie stanie, a przecież nie mówimy o dużej tabliczce czekolady Milka Jogurtowej! ( mam smaka ) dziennie! Soki typu kubuś to nawet ja sobie rozcieńczam z wodą bo dla mnie są za słodkie i w ogóle więc dziecku też tak robić będę. Wiadomo że będzie piło wodę herbatkę i ew. wodę smakową i od czasu do czasu sok, ale napewno nie colę czy tego typu rzeczy
Cytat:
Mya- faktycznie późno masz tą wizytę... ja bym chyba nie wytrzymała, podobnie jak Ryba mam co 3 tyg ale strasznie mi się to ciągnie...
A koleś miał taką rozpiskę wydrukowaną i ogólnie czytałam na necie, że w dobrze rozwijającej się ciąży nie jest potrzebne dużo USG. Ogólnie koleś bardzo sympatyczny, jestem z niego bardzo zadowolona. Jeśli chce brać to 70 zł za badanie to dla mnie nie stanowi to problemu, ważne aby lekarz byl dobry. Mogłabym iść do niego prywatnie nawet, ale stwierdziłam, że po co skoro przyjmuje na NFZ to chociaż za wizytę nie będę płaciła No niestety ja nie mieszkam w dużym mieście, więc już nie mam za dużego wyboru ginekologów

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:27   #1645
issia88
Zakorzenienie

No to i ja się pochwalę dzisiejszą wizytą
Dodałabym fotkę, ale niestety ginekolożka wydrukowała mi fasolkę w powiększeniu i ledwo co ja dowidzę, a aparat to już by w ogóle nie uchwycił w każdym razie pęcherzyk jest, a w środku kropeczka - po obliczeniu początek 5 tyg na razie wszystko jest okej, następną wizytę mam na 22 kwietnia - wtedy będziemy mogli usłyszeć bicie serducha już się doczekać nie mogę. Koleżanki mówią że to piękne uczucie, dlatego chce już 22ego kwietnia mam nadzieje, ze będzie pięknie bilo a póki co to w planach mamy jutro powiedzieć o ciąży rodzicom. strasznie się boje, ale to chyba normalne w końcu nie codziennie się informuje rodziców, ze będą dziadkami

I mnie też można wstępnie dopisać :P
Iza, OM 28.02 TP póki co 5.12.2013

PS. Śliczne macie te zdjęcia fasolek
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:27   #1646
kruszynka86
Raczkowanie

jeszcze jedno pytanie czy byłyście już na leczeniu zębów w ciąży?
Ja miałam kontrolę dosłownie miesiąc temu wszystko a od paru dni przy zmianie temp. i nagle zaczyna mnie boleć ząb takie chwilowy silny ból i się zastanawiam czy w zatokach zębowych nie ma jakiegoś stanu zapalanego albo szyjki, bo chyba ubytek by tak szybko się nie zrobił od razu bolący i dziąsła mam takie jakby mi się miały wyrzynać zęby takie rozpulchnione też tak macie? szałwia płukać też nie można wiec już nie wiem...
masakra nie chce być szczerbata po ciąży a ząbki mam słabiuteńkie i z nimi latam często do dentysty na kontrolę. Zdjęcia RTG nie można, antybiot, nie można, przeciwbólowego nie można nic...obym się dostała na wizytę w poniedziałek

Aha i dziś miałam ochotę na wątróbkę a tu czytam, ze nie można jeść w czasie ciąży a ja się nią dziś uraczyłam i łososiem ostatnio też , ale niby wędzony na ciepło był

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:32   #1647
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
No to i ja się pochwalę dzisiejszą wizytą
Dodałabym fotkę, ale niestety ginekolożka wydrukowała mi fasolkę w powiększeniu i ledwo co ja dowidzę, a aparat to już by w ogóle nie uchwycił w każdym razie pęcherzyk jest, a w środku kropeczka - po obliczeniu początek 5 tyg na razie wszystko jest okej, następną wizytę mam na 22 kwietnia - wtedy będziemy mogli usłyszeć bicie serducha już się doczekać nie mogę. Koleżanki mówią że to piękne uczucie, dlatego chce już 22ego kwietnia mam nadzieje, ze będzie pięknie bilo a póki co to w planach mamy jutro powiedzieć o ciąży rodzicom. strasznie się boje, ale to chyba normalne w końcu nie codziennie się informuje rodziców, ze będą dziadkami

I mnie też można wstępnie dopisać :P
Iza, OM 28.02 TP póki co 5.12.2013

PS. Śliczne macie te zdjęcia fasolek
Super
Chyba wszystkim nam się dłuży od wizyty do wizyty

Kruszynka ja mam w planie się wybrać do dentysty, może w czerwcu jak uda mi się polecieć do Polski...niestety zęby w ciąży się psują mojej mamie po ciąży poleciały mam nadzieję, że mnie to nie spotka
Stary 2013-04-03, 19:32   #1648
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
jeszcze jedno pytanie czy byłyście już na leczeniu zębów w ciąży?
Ja miałam kontrolę dosłownie miesiąc temu wszystko a od paru dni przy zmianie temp. i nagle zaczyna mnie boleć ząb takie chwilowy silny ból i się zastanawiam czy w zatokach zębowych nie ma jakiegoś stanu zapalanego albo szyjki, bo chyba ubytek by tak szybko się nie zrobił od razu bolący i dziąsła mam takie jakby mi się miały wyrzynać zęby takie rozpulchnione też tak macie? szałwia płukać też nie można wiec już nie wiem...
masakra nie chce być szczerbata po ciąży a ząbki mam słabiuteńkie i z nimi latam często do dentysty na kontrolę. Zdjęcia RTG nie można, antybiot, nie można, przeciwbólowego nie można nic...obym się dostała na wizytę w poniedziałek .

Aha i dziś miałam ochotę na wątróbkę a tu czytam, ze nie można jeść w czasie ciąży a ja się nią dziś uraczyłam i łososiem ostatnio też , ale niby wędzony na ciepło był
Ja muszę iść... bo coś jedynka mnie pobolewa, szczególnie reaguje na zimno.
W przyszłym tyg mam zamiar się zapisać.

Isia- to super,że wizyta się udała. Gratuluję!

Która następna ma wizytę? paulinaizabela, pamiętam że Ty masz w ndz ;-)

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-04-03 o 19:34
Stary 2013-04-03, 19:42   #1649
issia88
Zakorzenienie

A mnie dziś ginekolożka powiedziała jeszcze, ze na jakikolwiek bol, czy to głowy czy przeziębienie w czasie ciąży to możemy zażywać codipar lub apap, Uciekać od aspiryny i ibupromu. A tak to można cos co zawiera paracetamol a ja myślałam, ze nic nie możemy zażywać, wiec mi ulżyło

A co do zębów to ja się strasznie oto boję. Nie zrobiłam jednego zęba przed ciążą, a w sumie plombę mam taką prawie na wylocie, wiec modle się żeby nic się przez te 8mies nie działo w mojej szczęce

Edytowane przez issia88
Czas edycji: 2013-04-03 o 19:43
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:46   #1650
Nesu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
A mnie dziś ginekolożka powiedziała jeszcze, ze na jakikolwiek bol, czy to głowy czy przeziębienie w czasie ciąży to możemy zażywać codipar lub apap, Uciekać od aspiryny i ibupromu. A tak to można cos co zawiera paracetamol a ja myślałam, ze nic nie możemy zażywać, wiec mi ulżyło
tak mi to samo powiedziała tylko paracetamol, miałam straszne bóle głowy codziennie przez całe dnie nic nie pomagało na szczęście od 3 dni juz jest dobrze i oby tak zostało,
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości