|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cześć dziewczyny
Nie wiem czy mnie pamiętacie - pewnie nie, bo ostatnio zamilkłam... Podczytuję Was na bieżąco, ale na pisanie jakoś nie miałam weny. Wasze dzieciaczki są śliczniutkie To może pokrótce co u nas: Julka ma już pół roczku, jeden ząbek przebity, drugi w drodze, siedzi chwilę sama bez podparcia, wcina zupki gotowane przeze mnie ze smakiem, ze słoiczków z grymasem, przesypia całe noce i jest moją gwiazdeczką. Odkąd przeszłyśmy na mm wyciszyła się i zachwyca mnie jeszcze bardziej. Ja wracam do pracy w połowie maja więc czekam na wiosnę, by pospacerować trochę w blasku słońca, a nie tylko w śnieżnych zaspach. Jutro mamy szczepienie przeciwko wzw więc dowiem się ile waży moja kruszynka. |
|
|
|
#4112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tamlin a co tam Matiemu już dałaś do jedzenia? ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() Jeszcze trochę do powrotu do pracy masz więc na pewno nacieszysz się chociaż trochę ciepłymi dniami i spacerami, nie to co ja :/ My szczepienie mamy w piątek, trzymam kciuki!
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2013-04-03 o 14:17 |
||
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś dostanie bananka i ciasteczko.Zatłukę go zaraz, oczy ledwo otwarte, bo nie spał dziś jeszcze a ten walczy tak że całe łóżeczko lata. |
|
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Salud a ja jestem ze Świecie
![]() Jaś chyba jeszcze odreagowuje podróż - długo Mu idzie, bo coś marudny jest. Chyba że mu klimat nie pasuje ![]() Ciekawa ta siateczka
|
#4115 | ||
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() podczytywałam Was z tel., a teraz weszłam pooglądać zdjęcia ![]() Lady bardzo ciesze się, że z Wami już ok! i z Lenką też! Cytat:
Maja leci do przodu na 4 łapki![]() ale zdolniacha ![]() Cytat:
|
|
#4116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
.Ale jesli dobrze pamietam tez konczylas CM UMK?Ja konczylam w 2008 r
|
||
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w 2009
|
#4118 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakiś czas temu składałam reklmację w firmie kurierskiej.Przesyłka była ubezpieczona,właśnie dzwonił do mnie pan z prośba o nr konta.Jak myslicie ile mogę dostać?
|
|
|
|
#4119 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale prawdą jest że nie robi wyrzutów etc. Cytat:
Cytat:
![]() Podawałam Zosi połówkę jabłka, twardego, skrobała sobie dziąsełkami ale taka siatka jest ekstra! ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
chociaż kto wie? A ile ubezpieczenie wynosi? Kupiłam w Rossmannie pieluchy 4, są troszkę mniejsze niż Dada. |
|||||
|
|
|
#4120 |
|
Zadomowienie
|
Witam po świętach
wczoraj cały dzień byliśmy w podróży a potem rozpakowywanie i chwilka odpoczynku i trzeba było pójść spać Lili bardzo dobrze zniosła podróż do babci i dziadka jak jechaliśmy na święta to spała niemal całą trasę a jak wracaliśmy to od mojej rodzinnej miejscowości nie spała, ale dałam jej paczkę chusteczek higienicznych i dwie godziny ją sobie mieliła w rączkach ![]() W Wielki Czwartek usiadła sama w leżaczku a dziś nauczyła się pić z niekapka i sama sobie trzyma i pije aż miło a teraz ponadrabiam troszkę |
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Super te siateczki do jedzenia, tez nie wiedzialam, ze coś takiego istnieje. W jakim sklepie stacj moge je dostać?
Lewek my używamy 4 pampers baby active i nic nie przecieka i mała nawet 15h w jednym raz była ![]() Inne ja odparzaly po całej nocy
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
no tez przypuszczalam, ze raczej sie wyprostuje, bo przeciez mozg rosnie dalej i rozepchnie ta lepetyne
teraz jak zasypia przewracamy go ciagle na bok. rany, jak dobrze w domu za spanie na podlodze obok lozeczka Mikiego zapalcilam 175 zeta bylam wpisana an hotel dla matek, ale jest dwa pietra wyzej niz oddzial dzieciecy. niby pielegniarki maja dzwonic jak dziecko sie obudzi, ale Miki spal w caly swiat w szpitalu, wiec wolalam byc obok. zanim bym sie ocknela, zeszla na dol, to by sie zaplakal i caly oddzial zbudzil. a bez wpisania sie na hotel nie mozna zostac na noc z dzieckiem
|
#4123 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Aha może Wy mi pomożecie. Zuzia je następująco: 7- 120 mm 11-kaszka na 120 mm 14-obiad 17-120 mm Gdzie mogę jej wcisnąć owoc? Zawsze dawałam właśnie około 17 ale nie wytrzymywała do kapieli bez mleka i była głodna a z kolei jak o 17 pije mleko to nie chce deserku ![]() o 19 idziemy się kąpać,kolacja i spać.
|
|
#4125 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
marta deserek bym dała koło 17 zamiast mm,jak zje cały to możesz ją dopchać mlekiem |
||
|
|
|
#4126 |
|
Wtajemniczenie
|
czołem
witamy się z Milką ![]() już myślałam, że nowa część będzie....
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej co u Was?
|
|
#4128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po kaszce, przed obiadem, albo do kaszki, albo sok zamiast owoca póki co ![]() o rany a my idziemy spać o 21 ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- w sumie nic nowego ![]() Milka waży 9 kg i jest w górnym centylu a najlepsze jest to, że wcale dużo nie je ![]() przeżyłyśmy szczepienie ![]() nie mamy ząbków i nie siedzimy za to kręcimy się na maxa Im dziecko jest starsze tym się mi go gorzej do łóżeczka odkłada
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Mój organizm się już chyba zbuntował i nie chce przyjąć kolejnej dawki ciasta, co więcej chce chyba oddać ostatnią
Głowa mnie boli i mdli mnie trochę. Wyrosły mi jakieś dziwne włosy na skroniach, mam taką śmieszną króciutką grzyweczkę i po bokach od niej też krótkie włoski - czyżbym tam wcześniej nic nie miała, tak się zastanawiam.. |
|
|
|
#4130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba tylko moja bejbe nie siedzi i nie ma zęba
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4132 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja teraz nie mam weny do kupowania sobie, bo czuję się za gruba i w niczym jakoś fajnie nie wyglądam Cytat:
tak się nauczyła u teściów klepać stół i łapać to co na nim stoi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam już po kokardy tej zimy Cytat:
Cytat:
i dla ciebie za powrót do pracy Cytat:
cierpliwy Kropuś wysłuchał wszystkiego i się nie zdenerwował, brawo Cytat:
Lady cieszę się, że już w domku jesteście i synek zdrowy |
||||||||||
|
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
moja usiadła na razie dwa razy sama, więc spoko
![]() i zębów też nie ma nic a nic ![]() wczoraj moja mała słodka kochana dziewczynka skończyła 6 miesięcy i właśnie zasnęła już na noc chyba wczoraj o podobnej porze zasnęła i obudziła się przez to o 4 leżała na brzuszku i wyciągała główkę nad brzeg łóżeczka ![]() ja ledwie żywa wzięłam ją do naszego łóżka a po kilku minutach na ręcę i udało mi się ją jeszcze ululać wstała po 6 no i przeszedł jej foch na butelki na szczęście właśnie wypiła kleik i śpi |
|
|
|
#4135 |
|
potworkowa
|
Moja też nie siedzi jeszcze, a 7 miesięcy ma skończone
woli stać, więcej widać i ostatnio nauczyła się przewracac z pleców na brzuch, więc jak śpi, to na brzuchu. I muszę ja pilnować, bo najwygodniej w buzia w poduszce
|
|
|
|
#4136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szósteczkęjuż się ululała
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwia już stoi?
|
#4138 |
|
potworkowa
|
Sama nie, ale się ja za ręce złapie, to nie chce usiąść, tylko od razu nogi prostuje do stania i hopania.
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
moja siedziec zaczyna
ale zebów tez nie ma![]() Cytat:
za pół roczku
|
|
#4140 | |||
|
Rozeznanie
|
To super, że tak gładko wszystko idzie
![]() Jeszcze trochę do powrotu do pracy masz więc na pewno nacieszysz się chociaż trochę ciepłymi dniami i spacerami, nie to co ja :/ My szczepienie mamy w piątek, trzymam kciuki![/QUOTE] Wcale gładko nie było i czasem dalej nie jest - miałyśmy alergie na mleko - mega wysypka, ja na restrykcyjnej diecie, potem źle dobrane mm, kolki, mega nawracająca ciemieniucha, pobudki w nocy co 1,5-2 godziny, ale to na szczęście już za nami. Teraz przy ząbkach jest trochę więcej marudzenia i czasem przebudzenie w nocy, ale Camilia jest cudowna Dziękuję za kciuki, ja będę trzymać w piątek. ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Świetne są te siateczki - nawet nie wiedzialam, że cos takiego jest. Muszę koniecznie zakupić. ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

Bo to chyba na zasadzie wyciskania, że rozciapana masa przeciska się przez te dziurki, przynajmniej tak to wyglądało. Ale oczywiście mogę się mylić.

Maja leci do przodu na 4 łapki

ale prawdą jest że nie robi wyrzutów etc.
, on dobrze, ja idąc za ciosem, no i bluzkę jeszcze 
bylam wpisana an hotel dla matek, ale jest dwa pietra wyzej niz oddzial dzieciecy. niby pielegniarki maja dzwonic jak dziecko sie obudzi, ale Miki spal w caly swiat w szpitalu, wiec wolalam byc obok. zanim bym sie ocknela, zeszla na dol, to by sie zaplakal i caly oddzial zbudzil. a bez wpisania sie na hotel nie mozna zostac na noc z dzieckiem
a najlepsze jest to, że wcale dużo nie je