Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 01:01   #4741
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
czy Wy też się budzicie w środku nocy i spac nie możecie? Ja codziennie ok 4-5.... ;/ wczoraj ponad godzinę się męczyłam. I wiecznie niewyspana jestem
Ja mogę Nawet do 1o

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
mamy ta sama sytuacje choc wiem ze pierscionka teraz nie dostane bo mamy viezko z kasa brakuje nam na remont...
Ja dostałam taki za 20 zł Srebrny, bez udziwnień. Tż był bez pracy, student, tylko na taki było go stać
W sumie to chodzi o gest, nie?

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
tak, chodzi o ten problem z nerką. Nie wiadomo czemu boli mnie już któryś dzień. Jutro kazali nam się zgłosić do szpitala i będą robić wszelkiego rodzaju badania bo z badań moczu nic nie wyszło. Jest podejrzenie że to macica mnie jakoś ciśnie w tą nerkę, ale zobaczymy. Oby z dzidziolem było ok trzymajcie kciuki za nas - dobranoc

są!

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jeśli jesteś wierząca i uważasz to za słuszne to rozumiem.
Ale nie rozumiem, że niektórzy ludzie robia to na pokaz bo rodzina marudzi.Trochę hipokryzja i ja tak nie chcę

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Kazik śpiewał "kobiety w ciąży są gorące" hehehehe.Tylko nie ma jak tego zapału ostudzić...
Ha, my wzięliśmy kościelny, bo tż chciał, Edi ochrzczony, bo taka awantura była w rodzinie tż, że babcia tż powiedziała, że prawnuka nie życzy sobie poznać, bo to jakiś pomiot szatana bez chrztu i ogólnie pół rodziny tż (w tym rodzice) powiedzieli, że dopóki nie ochrzcimy, to oni dziękują za kontakt.
No i niby hipokryzja, ale zważywszy na fakt, że mi to wszystko jedno, bo dziecko i tak samo wybierze, a nie chciałam chrzcić dla zasady, bo do kościoła nie chodzę, to nie mogłam patrzeć, jak tż przeżywa to, co się dzieje... Jednak rodzinę ma się jedną, chociaż jego rodzina tak tego nie widzi.
Teraz będziemy chrzcić dla zasady, bo skoro Edi ochrzczony, to drugie też będzie... Ogólnie temat rzeka, ale jedno jest pewne. Ochrzczonemu w Polsce łatwiej, bo i religia już w zerówce, i komunię 99% dzieci ma

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Tz mi mowi ze i tak mi nie odpusci ale ja mam swoje mysli....
tym bardziej ze nie chce miec 20 lat i faceta ktoremu obrzydnie przytulanie przez porod przy ktorym on wgl chce byc
Mój tż był przy porodzie, trzymał mnie za rękę do końca, pępowinę przecinał i latał za młodym, jak go ważyli i mierzyli
I zapewniam, że nic mu nie obrzydło, czekał tylko aż lekarz pozwoli po porodzie To raczej ja nie miałam ochoty, nie on że nie wspomnę o tym, że mi mleko ciekło przy okazji

Serio już idę spaaaaać!
Nie napiszcie rano zanim wstanę tych 300 postów

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 07:25   #4742
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Uff z dzieckiem wszystko OK Moje obawy były na wyrost Młody rozwija się prawidłowo, wody płodowe w normie, serce bije. No i na 100% chłopak - widziałam siusiaka czyli Staś

Byłam w Tesco zerknąć na ubranka - prześliczna są nie tylko dla dziewczynek ale i dla chłopców ale nadal wstrzymuję się z zakupami, poczekam po 20 tygodniu. Może tez coś fajnego w lumpeksie upoluję.

Teściowa znalazła fajne łóżeczko-dostawkę do łóżka rodziców i zastanawiam się czy nie szarpnąć się na to cudo http://www.mababy.pl/Spanie/Genialne...ginal-226.html
Na allegro i na innych portalach można kupić. Poza tym dokupując inne części może służyć jako kojec, stolik a nawet ławeczka dla starszych dzieci.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 07:55   #4743
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Uff z dzieckiem wszystko OK Moje obawy były na wyrost Młody rozwija się prawidłowo, wody płodowe w normie, serce bije. No i na 100% chłopak - widziałam siusiaka czyli Staś

Byłam w Tesco zerknąć na ubranka - prześliczna są nie tylko dla dziewczynek ale i dla chłopców ale nadal wstrzymuję się z zakupami, poczekam po 20 tygodniu. Może tez coś fajnego w lumpeksie upoluję.

Teściowa znalazła fajne łóżeczko-dostawkę do łóżka rodziców i zastanawiam się czy nie szarpnąć się na to cudo http://www.mababy.pl/Spanie/Genialne...ginal-226.html
Na allegro i na innych portalach można kupić. Poza tym dokupując inne części może służyć jako kojec, stolik a nawet ławeczka dla starszych dzieci.
DziendoberekAle mi sie dzis wyjatkowo dobrze spało
Susanna gratuluje udanej wizytyNo i mamy kolejnego chlopca na forumNapisz prywatna wiadomosc do Matal niech wpisze imie Twojej niuńki na liste
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:25   #4744
kaska87
Zakorzenienie

hej

mój mąż wczoraj niespodziewanie wrócił wychodzę z łązienki, a ten siedzi na fotelu i zostaje do poniedziałku
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś ma albo słyszała od znajomych o thermo mix?? Bo mama stwierdziła, że super podobno i mówi, że mogłaby nam kupić na ślub, bo się przyda.
teściowa ma i jest super ja często proszę teściową żeby mi zrobiła kubusia albo bułeczki z czekoladą a przy dziecku na pewno się przyda!

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:39   #4745
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść!!

Dzisiaj bunt, zostałam w domu. Potem wizyta u gin no i dostanę pewnie zaświadczenie o ciąży do zaniesienia do pracy.

Cytat:
Jestem duchem z Toba. Ja mam cicha nadzieje ze moj gin zniesie nam juz ten celibat... bo przeciez ile mozna wytrzymac no

Nie bede mowic lekarzowi o kilku grzechach popelnionych:P tak chyba bedzie lepiej

Misia widze ze Twoja tesciowa jest "hardkorowa"
Też mam nadzieję,że dostaniemy dzisiaj pozwolenie bo to jest straszne Nie wiem dlaczego ten celibat,przecież wszystko jest ok, łożysko jest wysoko.Nie rozumiem...

Cytat:
Ja to bym sile znalazla oj taaak ale ja tez nie mam Tz caly czas tylko widzimy sie kilka razy w tyg niestety i kazde u siebie mieszka...
na noc czasem zostaje i wtedy to dopiero ciezko na sercu mi jest
A kiedy zamieszkacie razem?

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Haha

Ja też byłam grzecznie w końcu, ale na 5. rocznicę planuję zrobić imprezę po swojemu Wiadomo, że nie tak dużą, ale jednak. Bo wesele było tak, jak teściowa chciała
A czemu było jak Teściowa chciała? Ona fundowała?
U mnie koszty były podzielone. Za gości i zespół płacili Rodzice i Teściowie, a za całą resztę typu florystka, foto, kamera,obrączki itp itd my płaciliśmy.
Za suknię też chciałam sama zapłacić,ale tata się uparł,że jedynej córce musi suknię płacić.
Także większość rzeczy ustalaliśmy z rodzicami, chociaż i tak dawali nam wolną rękę co do wielu rzeczy.Jedynie pod koniec było kilka kłótni.
A wesele mieliśmy na 130 osób, chociaż zaproszonych było jakieś 170/180.Ale my z kolei cieszyliśmy się,że możemy mieć wszystkich obok siebie tego dnia.

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś ma albo słyszała od znajomych o thermo mix?? Bo mama stwierdziła, że super podobno i mówi, że mogłaby nam kupić na ślub, bo się przyda.
U mnie prawie cała rodzina ma Termomixy.
Moja Teściowa to wszystko w tym robi,jak coś ugotuje to zawsze ktoś rzuca hasłem "Oooo ciasto/zupa/surówka z Termomixa?"
Bardzo dobry sprzęt,niestety drogi.Także czekamy,aż Rodzice nam fundną z jakiejś okazji, tak jak kiedyś zapowiedzieli

Cytat:
dobrze, że mieszka DWA I PÓŁ TYSIĄCA km ode mnie
Moja na sąsiedniej ulicy

Cytat:
Udaje ze mi nie zalezy na tych zereczynach ;p ale wolalabym zeby juz byl zaklepany i juz oznaczony ze moj i nikt ma Tz nie tykac nigdy

Do slubu nie spieszy mi sie....
Niestety ani zaręczyny,ani ślub nie dają pewności. A oznacza się np. krowy
Jak jest super w związku to nawet żyjąc w tzw. konkubinacie można być razem do starości. Gwarancji nie daje papierek, tylko miłość,szacunek, wzajemne zrozumienie i umiejętność kompromisów.
Ale poleciałam z naukami przedzaręczynowymi

Cytat:
my to mamy szczescie jesli chodzi o mieszkanie... (tak sie zapowiada) bo Tz mieszka w domu jednorodzinnym z ogrodem i wgl co prawda na zadupiu ale las jest;p
Jego rodzice pod koniec wakacji (po jego siostry slubie) wyprowadza sie walsnie na przeciwko bo wybudowali sobie mniejszy dom i tak beda. A my mamy 4 pokoje do dyspozycji lazienke kuchnie itp w tym jego domu
My też mieszkamy w domu teściów, sami. Teściowie mają swój dom ulicę obok, ale będą się teraz budować w zupełnie innej dzielnicy.
Niby to szczęście, bo mamy domek, nie płacimy za najem,zrobiliśmy po swojemu,ale mimo wszystko to nie nasze i tak do tego podchodzę.
Mamy działkę i będziemy się budować, bo to jednak będzie nasze własne gniazko

Cytat:
Ja tam pierścionek dostałam, bez żadnej hecy, fakt, że na lotnisku i z pytaniem czy zostanę jego żona, po tym jak zaklepał sale, kościoł itp.

Ja dziecko ochrzcze i pośle do komuni, ale Komunia w Hiszpanii, gdzie nie robi sie z tego wydarzenia roku. Chce, żeby dziecko poczuło to co ważne, o bierzmowaniu samo zadecyduje.

IDĘ

No to bardzo fajnie się oświadczył Czasami pompa jest zbyteczna

A moje dziecko nie będzie mieć w ogóle Komunii. Będzie mieć Konfirmację,ale w wieku 15 lat,kiedy będzie wiedziało po co to wszystko. Niestety nasze komunijne dzieci prawie wcale nie czują świętości tej chwili, bo są na to za małe. No i czekają jedynie na prezenty. Pamiętam jak ja miałam Komunię, nie rozumiałam z tego zbyt wiele...ale dostałam rower...

Cytat:
Tz mi mowi ze i tak mi nie odpusci ale ja mam swoje mysli....
tym bardziej ze nie chce miec 20 lat i faceta ktoremu obrzydnie przytulanie przez porod przy ktorym on wgl chce byc
Jeśli masz jakieś wątpliwości co do jego obecności, to przecież zawsze możesz powiedzieć,że lepiej jeśli jego nie będzie.
Ja sama w przypadku sn (chociaż nadal trzymam się tej cc dla mojego wzroku) wolałabym w ostatniej fazie nie mieć przy sobie męża.Przy czym ja mam ciocię położną i to ona wtedy byłaby ze mną.

Natomiast podobno jest tak,że jeśli mężczyzna chce być przy tym wydarzeniu to jest na to na tyle dojrzały,że nic mu nie obrzydnie. A jeśli nie chce to widać nie jest gotowy i lepiej nie zmuszać.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:39   #4746
Natala84
Zakorzenienie

hej
dosyć mam tej zimy i jeszcze młoda przekazała mi przeziębienie

ponadrabiałam trochę i tyle co pamiętam, to:

teacherka, LaLoca, super, że z Waszymi bąblami wszystko ok
Samba, a Jedo Fyn, tez fajny, a ma skrętne koła

Ktoś pytał o to ile butelek nalezy kupić - no cóż, ja nie kupuję w ogóle, wiem wiem nudna jestem

grrr, spotkanie mam, potem jeszcze coś napisze

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:39   #4747
ladanseuse14
Zakorzenienie

dzien dobry

susanna gratuluje synka!!!!!
Stary 2013-04-04, 08:49   #4748
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Ladan nic nie polecę bo na razie używam, czasem, oliwki z ziaji.
Myślę, żeby kupić palmersa
Sprawdź najpierw w sklepie czy Ci odpowiada zapach, bo jest bardzo intensywny. Miałam próbki i nie mogę tego smrodu znieść. Jakbym się margaryną Palmą wysmarowała

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:49   #4749
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Ma moja mama-super sprawa! Kupiła też mojej bratowej na chrzciny wnuczki i na mnie też czeka taki prezent na chrzciny
Stary 2013-04-04, 08:56   #4750
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Sprawdź najpierw w sklepie czy Ci odpowiada zapach, bo jest bardzo intensywny. Miałam próbki i nie mogę tego smrodu znieść. Jakbym się margaryną Palmą wysmarowała
a nie slyszalas o bio oil?
Stary 2013-04-04, 09:01   #4751
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść!!

Dzisiaj bunt, zostałam w domu. Potem wizyta u gin no i dostanę pewnie zaświadczenie o ciąży do zaniesienia do pracy.

Też mam nadzieję,że dostaniemy dzisiaj pozwolenie bo to jest straszne Nie wiem dlaczego ten celibat,przecież wszystko jest ok, łożysko jest wysoko.Nie rozumiem...

A kiedy zamieszkacie razem?

A czemu było jak Teściowa chciała? Ona fundowała?
U mnie koszty były podzielone. Za gości i zespół płacili Rodzice i Teściowie, a za całą resztę typu florystka, foto, kamera,obrączki itp itd my płaciliśmy.
Za suknię też chciałam sama zapłacić,ale tata się uparł,że jedynej córce musi suknię płacić.
Także większość rzeczy ustalaliśmy z rodzicami, chociaż i tak dawali nam wolną rękę co do wielu rzeczy.Jedynie pod koniec było kilka kłótni.
A wesele mieliśmy na 130 osób, chociaż zaproszonych było jakieś 170/180.Ale my z kolei cieszyliśmy się,że możemy mieć wszystkich obok siebie tego dnia.

U mnie prawie cała rodzina ma Termomixy.
Moja Teściowa to wszystko w tym robi,jak coś ugotuje to zawsze ktoś rzuca hasłem "Oooo ciasto/zupa/surówka z Termomixa?"
Bardzo dobry sprzęt,niestety drogi.Także czekamy,aż Rodzice nam fundną z jakiejś okazji, tak jak kiedyś zapowiedzieli

Moja na sąsiedniej ulicy

Niestety ani zaręczyny,ani ślub nie dają pewności. A oznacza się np. krowy
Jak jest super w związku to nawet żyjąc w tzw. konkubinacie można być razem do starości. Gwarancji nie daje papierek, tylko miłość,szacunek, wzajemne zrozumienie i umiejętność kompromisów.
Ale poleciałam z naukami przedzaręczynowymi

My też mieszkamy w domu teściów, sami. Teściowie mają swój dom ulicę obok, ale będą się teraz budować w zupełnie innej dzielnicy.
Niby to szczęście, bo mamy domek, nie płacimy za najem,zrobiliśmy po swojemu,ale mimo wszystko to nie nasze i tak do tego podchodzę.
Mamy działkę i będziemy się budować, bo to jednak będzie nasze własne gniazko

No to bardzo fajnie się oświadczył Czasami pompa jest zbyteczna

A moje dziecko nie będzie mieć w ogóle Komunii. Będzie mieć Konfirmację,ale w wieku 15 lat,kiedy będzie wiedziało po co to wszystko. Niestety nasze komunijne dzieci prawie wcale nie czują świętości tej chwili, bo są na to za małe. No i czekają jedynie na prezenty. Pamiętam jak ja miałam Komunię, nie rozumiałam z tego zbyt wiele...ale dostałam rower...

Jeśli masz jakieś wątpliwości co do jego obecności, to przecież zawsze możesz powiedzieć,że lepiej jeśli jego nie będzie.
Ja sama w przypadku sn (chociaż nadal trzymam się tej cc dla mojego wzroku) wolałabym w ostatniej fazie nie mieć przy sobie męża.Przy czym ja mam ciocię położną i to ona wtedy byłaby ze mną.

Natomiast podobno jest tak,że jeśli mężczyzna chce być przy tym wydarzeniu to jest na to na tyle dojrzały,że nic mu nie obrzydnie. A jeśli nie chce to widać nie jest gotowy i lepiej nie zmuszać.
a co to ta konfirmacja? w innym wyznaniu?
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:06   #4752
butterfly20
Zakorzenienie

Ooo może spróbuję ten Bio-Oil jak skończy mi się arganowy

Susanna gratuluję badań i synka!!

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
a co to ta konfirmacja? w innym wyznaniu?
U ewangelików( nie mylić z protestantami ). Mój mąż jest tego wyznania-w naszym rejonie jest ich sporo.

Księża mogą mieć żony, rodziny. Ogólnie podejście do wiernych jest bardziej ludzkie, czego zaznałam jeszcze przed ślubem.
Mają szkółki niedzielne, dzieci są super przygotowane i rozumieją swoją wiarę. Starsze dzieci mają ją wykładaną tak bardziej teologicznie.Ja nie rozumiem wielu aspektów religii, które rozumie mój mąż. Po prostu ja na lekcjach religii miałam gadki o wstrzemięźliwości seksualnej, narkotykach itp., które owszem-są potrzebne-ale nie najważniejsze.
Z moim dzieckiem będę chodzić na szkółki niedzielne właśnie po to,żebym sama lepiej to pojęła.
No i jest spowiedź powszechna.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:08   #4753
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Zaraz was nadrabiam, a teraz chciałam się tylko przywitać. Na dworze śniego-deszcz

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:13   #4754
t_89
Zakorzenienie

czesc waaam ja ide robic wyniki na mocz
i potem polaze po sklepach i wracam do domku, pogoda jest wrecz wiosenna zasypalo mnie kompletnie.

gratuluje synka tez bym chciala ;D synka zobaczymy co bedzie moze 10 kwietnia juz
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:13   #4755
papalinka83
Zakorzenienie

Coś mnie od wczoraj boli brzuch, tak na środku podbrzusza i nie wiem czemu... ogólnie miałam zrobić próbę zmniejszenia dawki duphastonu, ale jak mnie ten brzuch boli to nie wiem...

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:18   #4756
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z kupujecie dwa zestawy pościeli i kocyk?
Dużo koleżanek mi pisało,że pościel się nie przydała i dzieci spały w rożkach lub pod kocykami.
ja tam nienawidze rożków a w zi,mie pod kocykiem wg mnie za zimno. wiec moje dzieci spaly pod pierzynka (taka gruba jak dwa koce). rozek wydaje mi sie taki nie do utulenia, jakos wole dziecko brac na rece bez rozka, bardziej je czuc rpzy sobie... mam wprawdzie jeden po mojej chrzesnicy ale rzedko uzywalam, bardziej jako przyktycie-kocyk niz rozek

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:21   #4757
tancerka212
Zakorzenienie

do jasnej ciasnej od rana was nadrabiam, pocytowałam sobie każdą żeby nie było że ktoś jest niezauważany i szlag trafił wszystkie cytaty i teraz niech mi ktoś powie komu i na co chciałam odpisać

mam dzisiaj popołudniu wizytę ale samą wizytę mam wpisaną bez usg więc chyba dzisiaj nie będzie żadnej słit foci mojej dzidzi szkoda...

nie wiem jak u was ale ja dzisiaj ledwo co doszłam po śniegu do garażu- śniegu przez noc napadało ąz po same kostki- a może nawet więcej i nie przestaje sypać wrrr
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:21   #4758
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

czesc laseczki gratuluje wczorajszych wizyt

u mnie dzisiaj poszukiwan lozeczek i wozkow ciag dalszy

Natala wlasnie musze obczaic dzic tego Fyna bo wczoraj doczytalam ze jest cos takiego ale juz w lozku na komorce a ogladac wole na kompie
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:21   #4759
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Zaraz was nadrabiam, a teraz chciałam się tylko przywitać. Na dworze śniego-deszcz

ja juz skończyłam nadrabiac do śniadania i kawy, a wiec witam!
dzis niewychodze z łóżka taki mam plan
wiec bede tu z Wami...
jestem przemeczona brzuch mnie pobolewa a dziś zaczynam 19 tydz, dlatego caly dzien dziś leze i pachne...
obiad dla meza prawie gotowy wiec sie nie ruszam -schabowy, ziemniaki, marchewka duszona mniam i ja zjem.

śniego deszcz? w warszawie sypie śnieg od rana poprostu biała ściana. od wczoraj napadało ponad 5 cm
szczerze powiem Wam że mam dość tej zimy, chciałoby się powiedzieć. Zimo wypier@@@@!!!!!!!

tak myśle wyjeżdżacie gdzieś na majówke?? ja się właśnie zastanawiam czy do 27.04 zrobi się na tyle ciepło i wiosennie, żeby się wygrzać gdzieś na mazurach czy działce...
Stary 2013-04-04, 09:23   #4760
ladanseuse14
Zakorzenienie

tancerka pewnie i tak gin machnie Ci szybkie usg
Stary 2013-04-04, 09:24   #4761
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bys 2 miesiace nie przytulala to tez bys myslala
oj a jak bys cala ciaze sie nie przytulala to juz w ogole padlo by na glowe, niestety ja taki zakaz w pierwszej ciazy mialam

Cytat:
ja mam, ale nie korzystam z niego czesto. jedynie jak zupe musze ugotowac i cos na parze zrobic. ale generalnie sprzecik godny polecenia, gdyby mamuska mi swojego nie oddala, to nigdy bym nie kupila, bo jednak cena jest grubo przesadzona.

Cytat:
Mój to zupełnie odwrotnie.Jakoś specjalnie sie nie garnął.Ponoć facetom spada libido jak zostają ojcami.
taaa moj mial to samo. ale u niego to byla kwestia zmeczenia po 15 h pracy. jak wyjechal za granice to sie pozmienialo na lepsze

co do slubow, ja chcialam cywilny i byl cywilny. mimo ze z kasa nie bylo by problemu, to dogadalam sie z rodzicami ze to co by zaplacili za wesele, dadza nam w gotowce i to bardziej mi odpowiadalo, bo przynajmniej mialam kase na lepsze auto niz jezdzilam dotychczas. zreszta nie chodze do kosciola, wiec dla mnie czysta hipokryzja by brac koscielny dla pokazu, robic wesele by sie rodzina pobawila, no i zebym mogla wystapic w bialej sukni w ktorej tak czy siak wystapilam
z tz stwierdzilismy ze po slubie robimy obiad dla najblizszej rodziny, czyli rodzice, swiadkowie, siostra tz z mezem i moja chrzestna z mezem. i wsio. tesciowa mi pierdzielila ze jak to tak, oni na wesela jezdzili a teraz syn nie bedzie mial. to jasno powiedzialam ze jak chca kogos zapraszac to niech za to zaplaca (czego w planach nie mieli bo ani razu nie powiedzieli ze zaplaciliby za polowe wesela) wiec sie kobieta zamknela.
ale w sumie najwazniejszym powodem dla ktorego nie chcialam robic wesela to to, ze nie chcialam zeby moja rodzina poznala rodzine mojego meza, bo to dwa rozne swiaty, a mi nie chcialoby sie pozniej sluchac.
no i w ogole kwestie organizacyjne by mnie chyba psychicznie wymeczyly bo juz ogarniecie tego mini obiadu, sukni, garniaka, kwiatkow sratkow juz mnie przerastalo
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:25   #4762
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czesc laseczki gratuluje wczorajszych wizyt

u mnie dzisiaj poszukiwan lozeczek i wozkow ciag dalszy

Natala wlasnie musze obczaic dzic tego Fyna bo wczoraj doczytalam ze jest cos takiego ale juz w lozku na komorce a ogladac wole na kompie
Samba jak coś znajdziesz to wrzucaj linki moze innym pomożesz... bo ja szczerze powiem że tylko bym ubranka kupowała, jak zaczełam dziś oglądać te Wasze buteleczki aventu i tt to się za głowe zlapałam i naszła mnie taka myśl.
Chciałabym karmić piersią to po co mi zestaw strartowy za 95 pln- jakby co zamówie i dojdzie w 1-2 dni wyśle TŻa po odbiór osobisty albo do sklepu...

mam głupie pytanie jeżeli kupiłam bym te butelki a nieużywała to one jak dziecko będzie większe juz mi sie nieprzydadzą nie?
Stary 2013-04-04, 09:26   #4763
ladanseuse14
Zakorzenienie

poza tym Ty chyba dosc czesto masz te wizyty? ja ostatnia mialam 11.03 a na nast ide 15.04..
Stary 2013-04-04, 09:32   #4764
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
poza tym Ty chyba dosc czesto masz te wizyty? ja ostatnia mialam 11.03 a na nast ide 15.04..
ja tez mam teraz raz na miesiąc;/ zdecydowanie za mało, bo już tyle czasu mineło i niewiem czy z dzidzią wszytsko ok
Stary 2013-04-04, 09:40   #4765
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ja mu nic nie mowie o tych rozstepach staram sie jakos tak ustawiac by nie bylo ich widac lub klade mu cale dlonie na piersiach zeby sie skupil na dotykani a nie ogladaniu...

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

matall

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

dziewczyny... wy to zawsze potraficie podniesc na duchu..
dziewczyno, przestan sie zamartwiac jakimis glupimi rozstepami! teraz sa, potem bedzie pewnie ich wiecej (najwieksze cycyki mialam jak karmilam), moje wygladaja jak szynka w siatce chociaz nie, to nie jest smieszne mialam kiedys jedrne male cycki, potem duze mleczne, potem sflaczale i poorane jak po wizycie frediego krugera z ulicy wiazów, potem znowu wielkie jak donice, teraz nabieraja kształtu... maz sie jara ze nabieraja rozstepy mu kompletnie nie rpzeszkadzaja, brzuch tez nie, wielbi mnie jakbym boginia byla (taaa, chyba Wenus z Willendorfu http://pl.wikipedia.org/wiki/Wenus_z_Willendorfu). ja tem sobie niekoniecznie sie do konca podobam, ale przy nim trace wszelkie kompleksy!

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:

Dziewczyny myślicie, że na 49 osób na wesele w tym 7 dzieci, dwie osoby nie pijące w ogóle starczy nam 55 butelek wódki ? I w ogóle to pasuje kupić tą wódkę "Krupnik" ? dobra ona jest ?
u nas bylo litr na łepka (doroslego) ale impreza obejmowala pultrowanie (dzien przed weselem), wesele i poprawiny. widka dobra, ostatnio maz jej próbowal na urodzinach znajomego i mu smakowala a on koneserem i wielbicielem wodek nie jest

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
A jesli chodzi o wodke to lepiej zeby zostalo niz braklo "polska tradycja " zawsze do chrzcin nie wyparuje tylko sie wykorzysta jak zostanie
prawda, chociaz u mnie chrzciny bez wodki byly

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
to taki praowar i jeszcze pare rzeczy w jednym. znajoma w pracy ma i sobie fajnie na tym gotuje (w tym?) i zachwala. drogie to troche ale niby donbre i zdrowe żarcie mozna robic (np. tez dziecku)

Stary 2013-04-04, 09:40   #4766
ladanseuse14
Zakorzenienie

monia taki maz to skarb rozwalilas mnie ta szynka w siatce :P
Stary 2013-04-04, 09:41   #4767
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
dzis niewychodze z łóżka taki mam plan
zazdroszczę ja gniję w pracy i jakieś durne raporty robię...

Cytat:
tancerka pewnie i tak gin machnie Ci szybkie usg
fajnie by było

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
mam głupie pytanie jeżeli kupiłam bym te butelki a nieużywała to one jak dziecko będzie większe juz mi sie nieprzydadzą nie?
no jasne że ci się przydadzą! butelkom się aby smoczki zmienia- 6zł chyba kosztuje każdy kolejny smoczek i jak nasza chrześnica ma już prawie 2 lata to wciąż je kaszkę z butli tej samej co ciumkała z niej mleczko zaraz po urodzeniu wiem że TT ma na butelki nawet takie specjalne zakrętki z ustnikiem że butelka robi za kubek niekapek mam zamiar takie coś zakupić na tą malutką 150ml buteleczkę i nawet uchwyt jest specjalny jakby dzidzia chciała trzymać za uchwyt także z pewnością je wykorzystasz

Cytat:
co 2 tygodnie chodzę bo wiecznie coś
Stary 2013-04-04, 09:42   #4768
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
To ja też nie dawno dostałam kazania na temat kościoła.Ale ja jestem uparta więc ani ślubu kościelnego ani chrztów nie będzie.Nie mam zamiaru robić takich rzeczy na odwal, na pokaz

nie lubie robienia czegos na pokaz! mimo ze ze mnie katolik pełna gębą...

Stary 2013-04-04, 09:44   #4769
tancerka212
Zakorzenienie

u mnie kupowało się 3 butelki wódki na parę na wesele 2-dniowe, plus na tarasie były beczki z piwem i jeszcze wino stało i szczerze mówiąc to wszystko poszło został aby jeden karton wódeczki nieotwarty na chrzciny
Stary 2013-04-04, 09:44   #4770
ladanseuse14
Zakorzenienie

tancerka zazdroszcze.. choc gdybym chodzila co dwa tyg to kiepsko, bo cienko przez ten remont u nas z kasa...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości