|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Nawet do 1o ![]() Cytat:
Srebrny, bez udziwnień. Tż był bez pracy, student, tylko na taki było go stać W sumie to chodzi o gest, nie? ![]() Cytat:
![]() są!Cytat:
No i niby hipokryzja, ale zważywszy na fakt, że mi to wszystko jedno, bo dziecko i tak samo wybierze, a nie chciałam chrzcić dla zasady, bo do kościoła nie chodzę, to nie mogłam patrzeć, jak tż przeżywa to, co się dzieje... Jednak rodzinę ma się jedną, chociaż jego rodzina tak tego nie widzi. Teraz będziemy chrzcić dla zasady, bo skoro Edi ochrzczony, to drugie też będzie... Ogólnie temat rzeka, ale jedno jest pewne. Ochrzczonemu w Polsce łatwiej, bo i religia już w zerówce, i komunię 99% dzieci ma ![]() Cytat:
![]() I zapewniam, że nic mu nie obrzydło, czekał tylko aż lekarz pozwoli po porodzie że nie wspomnę o tym, że mi mleko ciekło przy okazji Serio już idę spaaaaać! Nie napiszcie rano zanim wstanę tych 300 postów
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Uff z dzieckiem wszystko OK
Moje obawy były na wyrost Młody rozwija się prawidłowo, wody płodowe w normie, serce bije. No i na 100% chłopak - widziałam siusiaka czyli Staś Byłam w Tesco zerknąć na ubranka - prześliczna są nie tylko dla dziewczynek ale i dla chłopców ale nadal wstrzymuję się z zakupami, poczekam po 20 tygodniu. Może tez coś fajnego w lumpeksie upoluję. Teściowa znalazła fajne łóżeczko-dostawkę do łóżka rodziców i zastanawiam się czy nie szarpnąć się na to cudo http://www.mababy.pl/Spanie/Genialne...ginal-226.html Na allegro i na innych portalach można kupić. Poza tym dokupując inne części może służyć jako kojec, stolik a nawet ławeczka dla starszych dzieci. |
|
|
|
#4743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mi sie dzis wyjatkowo dobrze spało![]() Susanna gratuluje udanej wizyty No i mamy kolejnego chlopca na forum Napisz prywatna wiadomosc do Matal niech wpisze imie Twojej niuńki na liste
|
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() mój mąż wczoraj niespodziewanie wrócił wychodzę z łązienki, a ten siedzi na fotelu i zostaje do poniedziałku Cytat:
albo bułeczki z czekoladą a przy dziecku na pewno się przyda!
|
|
#4745 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść!!
Dzisiaj bunt, zostałam w domu. Potem wizyta u gin no i dostanę pewnie zaświadczenie o ciąży do zaniesienia do pracy. Cytat:
Nie wiem dlaczego ten celibat,przecież wszystko jest ok, łożysko jest wysoko.Nie rozumiem...Cytat:
Cytat:
U mnie koszty były podzielone. Za gości i zespół płacili Rodzice i Teściowie, a za całą resztę typu florystka, foto, kamera,obrączki itp itd my płaciliśmy. Za suknię też chciałam sama zapłacić,ale tata się uparł,że jedynej córce musi suknię płacić. Także większość rzeczy ustalaliśmy z rodzicami, chociaż i tak dawali nam wolną rękę co do wielu rzeczy.Jedynie pod koniec było kilka kłótni. A wesele mieliśmy na 130 osób, chociaż zaproszonych było jakieś 170/180.Ale my z kolei cieszyliśmy się,że możemy mieć wszystkich obok siebie tego dnia. Cytat:
Moja Teściowa to wszystko w tym robi,jak coś ugotuje to zawsze ktoś rzuca hasłem "Oooo ciasto/zupa/surówka z Termomixa?" ![]() Bardzo dobry sprzęt,niestety drogi.Także czekamy,aż Rodzice nam fundną z jakiejś okazji, tak jak kiedyś zapowiedzieli ![]() Moja na sąsiedniej ulicy ![]() Cytat:
![]() Jak jest super w związku to nawet żyjąc w tzw. konkubinacie można być razem do starości. Gwarancji nie daje papierek, tylko miłość,szacunek, wzajemne zrozumienie i umiejętność kompromisów. Ale poleciałam z naukami przedzaręczynowymi ![]() Cytat:
Niby to szczęście, bo mamy domek, nie płacimy za najem,zrobiliśmy po swojemu,ale mimo wszystko to nie nasze i tak do tego podchodzę. Mamy działkę i będziemy się budować, bo to jednak będzie nasze własne gniazko ![]() Cytat:
Czasami pompa jest zbytecznaA moje dziecko nie będzie mieć w ogóle Komunii. Będzie mieć Konfirmację,ale w wieku 15 lat,kiedy będzie wiedziało po co to wszystko. Niestety nasze komunijne dzieci prawie wcale nie czują świętości tej chwili, bo są na to za małe. No i czekają jedynie na prezenty. Pamiętam jak ja miałam Komunię, nie rozumiałam z tego zbyt wiele...ale dostałam rower... Cytat:
Ja sama w przypadku sn (chociaż nadal trzymam się tej cc dla mojego wzroku) wolałabym w ostatniej fazie nie mieć przy sobie męża.Przy czym ja mam ciocię położną i to ona wtedy byłaby ze mną. Natomiast podobno jest tak,że jeśli mężczyzna chce być przy tym wydarzeniu to jest na to na tyle dojrzały,że nic mu nie obrzydnie. A jeśli nie chce to widać nie jest gotowy i lepiej nie zmuszać.
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dosyć mam tej zimy ![]() ponadrabiałam trochę i tyle co pamiętam, to:teacherka, LaLoca, super, że z Waszymi bąblami wszystko ok Samba, a Jedo Fyn , tez fajny, a ma skrętne koła Ktoś pytał o to ile butelek nalezy kupić - no cóż, ja nie kupuję w ogóle, wiem wiem nudna jestem ![]() grrr, spotkanie mam, potem jeszcze coś napisze
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() susanna gratuluje synka!!!!!
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
a nie slyszalas o bio oil?
|
#4751 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo może spróbuję ten Bio-Oil jak skończy mi się arganowy
![]() Susanna gratuluję badań i synka!! ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- U ewangelików( nie mylić z protestantami ). Mój mąż jest tego wyznania-w naszym rejonie jest ich sporo. Księża mogą mieć żony, rodziny. Ogólnie podejście do wiernych jest bardziej ludzkie, czego zaznałam jeszcze przed ślubem. Mają szkółki niedzielne, dzieci są super przygotowane i rozumieją swoją wiarę. Starsze dzieci mają ją wykładaną tak bardziej teologicznie.Ja nie rozumiem wielu aspektów religii, które rozumie mój mąż. Po prostu ja na lekcjach religii miałam gadki o wstrzemięźliwości seksualnej, narkotykach itp., które owszem-są potrzebne-ale nie najważniejsze. Z moim dzieckiem będę chodzić na szkółki niedzielne właśnie po to,żebym sama lepiej to pojęła. No i jest spowiedź powszechna.
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zaraz was nadrabiam, a teraz chciałam się tylko przywitać. Na dworze śniego-deszcz
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
czesc waaam
ja ide robic wyniki na mocz ![]() i potem polaze po sklepach i wracam do domku, pogoda jest wrecz wiosenna zasypalo mnie kompletnie.gratuluje synka tez bym chciala ;D synka zobaczymy co bedzie moze 10 kwietnia juz
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mnie od wczoraj boli brzuch, tak na środku podbrzusza i nie wiem czemu... ogólnie miałam zrobić próbę zmniejszenia dawki duphastonu, ale jak mnie ten brzuch boli to nie wiem...
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nienawidze rożków a w zi,mie pod kocykiem wg mnie za zimno. wiec moje dzieci spaly pod pierzynka (taka gruba jak dwa koce). rozek wydaje mi sie taki nie do utulenia, jakos wole dziecko brac na rece bez rozka, bardziej je czuc rpzy sobie... mam wprawdzie jeden po mojej chrzesnicy ale rzedko uzywalam, bardziej jako przyktycie-kocyk niz rozek
|
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
do jasnej ciasnej
od rana was nadrabiam, pocytowałam sobie każdą żeby nie było że ktoś jest niezauważany i szlag trafił wszystkie cytaty i teraz niech mi ktoś powie komu i na co chciałam odpisać![]() mam dzisiaj popołudniu wizytę ale samą wizytę mam wpisaną bez usg więc chyba dzisiaj nie będzie żadnej słit foci mojej dzidzi szkoda... nie wiem jak u was ale ja dzisiaj ledwo co doszłam po śniegu do garażu- śniegu przez noc napadało ąz po same kostki- a może nawet więcej i nie przestaje sypać wrrr
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laseczki
gratuluje wczorajszych wizyt ![]() u mnie dzisiaj poszukiwan lozeczek i wozkow ciag dalszy ![]() Natala wlasnie musze obczaic dzic tego Fyna bo wczoraj doczytalam ze jest cos takiego ale juz w lozku na komorce a ogladac wole na kompie
|
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz skończyłam nadrabiac do śniadania i kawy, a wiec witam! dzis niewychodze z łóżka taki mam plan ![]() wiec bede tu z Wami... jestem przemeczona brzuch mnie pobolewa a dziś zaczynam 19 tydz, dlatego caly dzien dziś leze i pachne... obiad dla meza prawie gotowy wiec sie nie ruszam -schabowy, ziemniaki, marchewka duszona mniam i ja zjem.śniego deszcz? w warszawie sypie śnieg od rana poprostu biała ściana. od wczoraj napadało ponad 5 cm szczerze powiem Wam że mam dość tej zimy, chciałoby się powiedzieć. Zimo wypier@@@@!!!!!!! tak myśle wyjeżdżacie gdzieś na majówke?? ja się właśnie zastanawiam czy do 27.04 zrobi się na tyle ciepło i wiosennie, żeby się wygrzać gdzieś na mazurach czy działce...
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
tancerka pewnie i tak gin machnie Ci szybkie usg
|
#4761 | ||
|
Zakorzenienie
|
oj a jak bys cala ciaze sie nie przytulala to juz w ogole padlo by na glowe, niestety ja taki zakaz w pierwszej ciazy mialam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do slubow, ja chcialam cywilny i byl cywilny. mimo ze z kasa nie bylo by problemu, to dogadalam sie z rodzicami ze to co by zaplacili za wesele, dadza nam w gotowce i to bardziej mi odpowiadalo, bo przynajmniej mialam kase na lepsze auto niz jezdzilam dotychczas. zreszta nie chodze do kosciola, wiec dla mnie czysta hipokryzja by brac koscielny dla pokazu, robic wesele by sie rodzina pobawila, no i zebym mogla wystapic w bialej sukni w ktorej tak czy siak wystapilam z tz stwierdzilismy ze po slubie robimy obiad dla najblizszej rodziny, czyli rodzice, swiadkowie, siostra tz z mezem i moja chrzestna z mezem. i wsio. tesciowa mi pierdzielila ze jak to tak, oni na wesela jezdzili a teraz syn nie bedzie mial. to jasno powiedzialam ze jak chca kogos zapraszac to niech za to zaplaca (czego w planach nie mieli bo ani razu nie powiedzieli ze zaplaciliby za polowe wesela) wiec sie kobieta zamknela. ale w sumie najwazniejszym powodem dla ktorego nie chcialam robic wesela to to, ze nie chcialam zeby moja rodzina poznala rodzine mojego meza, bo to dwa rozne swiaty, a mi nie chcialoby sie pozniej sluchac. no i w ogole kwestie organizacyjne by mnie chyba psychicznie wymeczyly bo juz ogarniecie tego mini obiadu, sukni, garniaka, kwiatkow sratkow juz mnie przerastalo
|
||
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym karmić piersią to po co mi zestaw strartowy za 95 pln- jakby co zamówie i dojdzie w 1-2 dni wyśle TŻa po odbiór osobisty albo do sklepu... mam głupie pytanie jeżeli kupiłam bym te butelki a nieużywała to one jak dziecko będzie większe juz mi sie nieprzydadzą nie?
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
poza tym Ty chyba dosc czesto masz te wizyty? ja ostatnia mialam 11.03 a na nast ide 15.04..
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam teraz raz na miesiąc;/ zdecydowanie za mało, bo już tyle czasu mineło i niewiem czy z dzidzią wszytsko ok
|
|
#4765 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz nie, to nie jest smieszne mialam kiedys jedrne male cycki, potem duze mleczne, potem sflaczale i poorane jak po wizycie frediego krugera z ulicy wiazów, potem znowu wielkie jak donice, teraz nabieraja kształtu... maz sie jara ze nabieraja rozstepy mu kompletnie nie rpzeszkadzaja, brzuch tez nie, wielbi mnie jakbym boginia byla (taaa, chyba Wenus z Willendorfu http://pl.wikipedia.org/wiki/Wenus_z_Willendorfu). ja tem sobie niekoniecznie sie do konca podobam, ale przy nim trace wszelkie kompleksy!---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- to taki praowar i jeszcze pare rzeczy w jednym. znajoma w pracy ma i sobie fajnie na tym gotuje (w tym?) i zachwala. drogie to troche ale niby donbre i zdrowe żarcie mozna robic (np. tez dziecku) |
|||
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
monia taki maz to skarb
rozwalilas mnie ta szynka w siatce :P
|
#4767 | ||
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę
ja gniję w pracy i jakieś durne raporty robię...fajnie by było ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie lubie robienia czegos na pokaz! mimo ze ze mnie katolik pełna gębą... |
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie kupowało się 3 butelki wódki na parę na wesele 2-dniowe, plus na tarasie były beczki z piwem i jeszcze wino stało i szczerze mówiąc to wszystko poszło został aby jeden karton wódeczki nieotwarty na chrzciny
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
tancerka zazdroszcze.. choc gdybym chodzila co dwa tyg to kiepsko, bo cienko przez ten remont u nas z kasa...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

I wiecznie niewyspana jestem
Nawet do 1o 
choc wiem ze pierscionka teraz nie dostane bo mamy viezko z kasa brakuje nam na remont...
trzymajcie kciuki za nas - dobranoc
są!

albo bułeczki z czekoladą
a przy dziecku na pewno się przyda!

i juz oznaczony ze moj i nikt ma Tz nie tykac nigdy