Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 07:16   #4831
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

lady dzieki. Czyli jest nadzieja, ze jeszcze od okresu odsapne.
Technologia jest super, ale z drugiej strony nieprzyjemne momenty tez bywaja, jak wczoraj.
Albo kiedy podgrzewasz wode w wannie i kobieta glosem zabojczo podobnym do tesciowej oglasza na cale mieszkanie, ze kapiel gotowa. Skad ona tutaj! - az z tz podskoczylismy.

aga moj tz nie zaluje sobie dotykania piersi. Zwlaszcza, ze nienal przez cala ciaze nie pozwalalam, poniewaz byly tak wrazliwe, ze az bolaly.

Wrocilysmy z dlugiego spaceru, po drodze kupilam warzywa i owoce prosto z pola, a u celu wyprawy byla ekologiczna ferma kurza i tam kupilam jajka i mieso z piersi i udka.
Teraz juz mi kiszki marsza z glodu graja, ale Yae ma pierwszenstwo.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 07:35   #4832
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Nomenklatura nas podczytywala ale się nie odezwała.

Kurde seks był z rana super. Tylko mąż do cycków się nie dobiera mówi ze są Zuzi teraz
kurde, to wiac nie tylko mój ma takie skrzywienie.... moje cycuszki są tak zaniedbane, ze szok

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
lady dzieki. Czyli jest nadzieja, ze jeszcze od okresu odsapne.
Technologia jest super, ale z drugiej strony nieprzyjemne momenty tez bywaja, jak wczoraj.
Albo kiedy podgrzewasz wode w wannie i kobieta glosem zabojczo podobnym do tesciowej oglasza na cale mieszkanie, ze kapiel gotowa. Skad ona tutaj! - az z tz podskoczylismy.
o matulu
widzę, że japonskie tesciowe w niczym nie róznią sie od poslich, ja bym chyba zawału dostała

zaczyna znowu sypaaaaaaaaaaaaac mam dosyc

ale mi dziec spał, ho ho ho- jedzonka były w nocy dwa, wstał przed 8, tak można miec dziecko

a mnie gardlo boli jak jasny piernik
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 07:51   #4833
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej hej!

dziewczyny, ja was w życiu nie nadrobię! czeeemu wy macie takie grzeczne dzieci? ja też chcę!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:19   #4834
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
kurde, to wiac nie tylko mój ma takie skrzywienie.... moje cycuszki są tak zaniedbane, ze szok

o matulu
widzę, że japonskie tesciowe w niczym nie róznią sie od poslich, ja bym chyba zawału dostała

zaczyna znowu sypaaaaaaaaaaaaac mam dosyc

ale mi dziec spał, ho ho ho- jedzonka były w nocy dwa, wstał przed 8, tak można miec dziecko

Mam szczescie, moja tesciowa jest kochana, nie wtraca sie, zawsze skora do pomocy i doskonale rozumie moja sytuacje.
Jednak jest zbyt gadatliwa i wieczorem jakby sie miala nagle pojawic z nowa gadtka, to ani ja, ani tz nie wytrzymalibysmy tego.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:22   #4835
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Aga, moj cyckow tez nie rusza, z tego samego powoduale nie przeszkadza mi to jakos szczegolnie.

.
Cytat:

A już myślałam, że tylko mój tak ma on nawet ich dotykać nie chce
Raz mu się chyba zapomniało, zaczął się dobierać do cycek to później mówił, że się troszkę mleczka napił

meneq to zazdroszczę
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:28   #4836
eff8
Zakorzenienie

Witam sie

U Nas dzis kiepska noc ;/ ehh znowu nie wyspana jestem, zjadlam wlasnie sniadanko i zamiast cos porobic w domu to oczywiscie wizaz

co do testowania to ja juz nawet nie pamietam kiedy zrobilam test ale nigdy nie zapomne pierwszych slow jakie powiedzialam na 2 kreseczki "ja pie...." hehe
a na forum odezwalam sie chyba 2 dni po testowaniu

Wisienko piekna z Was rodzinka

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:32   #4837
Ifwka
Zakorzenienie

U mnie jeszcze seksu nie bylo, minęło wczoraj 6 tyg ale Tz ma 2 zmianę i nie mam kiedy do gina się wybrać.
Dzisiaj czeka nas szczepienie, tylko czekam az Tz wstanie i jedziemy. Az się boję.
Moja mała dzisiaj spala od 20 do 4, potem do 6 no a potem to już problem z zasnieciem.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 08:35   #4838
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wisieńko, fajniutka z Was parka. Ładna rodzinka.

Marsi, jeszcze Ilkas, Adusia1554, Czarna1001, Marta00537 i chyba Nazeczonej też dawno nie było. Jeśli niesłusznie kogoś tu wymieniłam, to mnie poprawcie.

Szaja, no pewnie, że nie żałuję! My z TŻem zawsze byliśmy... lekkoduchami w tej kwestii, bo ogólnie chcieliśmy dziecko i zawsze było to na zasadzie "Jak wpadniemy, to git majonez (ale na pewno nie wpadniemy )" - na zasadzie, że nic się nie stanie... No i pewnego dnia ta lekkomyślność zamieniła się w kiełkującą Oliwę, co było najlepszym "przypadkiem" w moim życiu. Zdecydowanie!
A ogólnie to planowo mieliśmy się starać o dziecko w te wakacje, od razu po ślubie, więc urodziłoby się co najwyżej rok z kawałkiem później, niż się urodziła Oliwia. Także jest w porządku.
Ha ha jakbym o nas czytała. Dokładnie takie samo podejście mieliśmy jak będzie to będzie-też dobrze taka bezmyślność ale z premedytacją

A ja dwie kreseczki ujrzałam 25maja-robiąc test dobrze wiedziałam jaki będzie jego wynik a 29maja byłam już u gina który potwierdził ciążę i pokazał bijące serduszko mojego Oskarka pamiętam jaka zamroczona wysyłam z gabinetu

Pierwsze moje drażniące objawy ciąży to była podwyższona temperatura i odrzut od zapachu kawy

ach fajne takie wspomnienia...
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:54   #4839
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

wspomnienia... u mnie było tak,że podejrzewałam zatrucie. Bo rzygałam jak kot od dwóch dni. Drażnił mnie zapach ogórków małosolnych, które de facto uwielbiam! Wszędzie je czułam- te ogórki. no i po dwóch dniach masakrycznego samopoczucia,w sobotę, tż mówi żeby test kupić,bo to może ciąża. Kazałam Mu się puknąć w głowę no ale przechodzac obok apteki, kupiliśmy. Wróciłam do domu,nie myślałam o teście,bopopołudnie spędziłam w wc, tak wymiotowałam A w niedzielę obudziłam się o 4 i zrobiłam test - mąż zostawił go wieczorem na wierzchu. Jeszcze nie zdążyłam go dobrze zrobić a już pojawiły się dwie kreskiByłam przerażona,ale szczęśliwa... I nigdy nie zapomnę szczęścia na zaspanej twarzy męża jak pokazałam Mu test...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:54   #4840
laurka23
Zakorzenienie

Powoli nadrabiam

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanie do mam kp - potrzebujecie jeszcze wkladek laktacyjnych??
Ja już praktycznie nie używam, a pokarm na pewno mam bo młody coraz cięższy i okrąglejszy.

Taa rodzić za wszelką cenę naturalnie. Już wolę polską opiekę medyczną podczas ciąży, przynajmniej nikt takich klocków naturalnie nie każe rodzić.

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Dawno mnie tu nie było ale po tym powrocie ze szpitala ciężko mi było się ogarnąć ze wszystkim. W dodatku święta bez kompa ale w miłej rodzinnej atmosferze i oczywiście z naszym Wojtusiem
Moje maleństwo po szpitalu dalej ma te same dolegliwości nie wiem po co myśmy tam w ogóle byli jak nic nam to nie pomogło tylko mały złapał zapalenie ucha i gardła Kazali ważyć się co tydzień i znowu Wojtuś spadł z wagi 130 gram. Od soboty zmieniliśmy mleko na bebilon dla dzieci ulewających i jest poprawa ale dalej ulewa jak się naje z mojego cycka dziś mamy wizytę u lekarza i modlę się aby Wojtuś przybrał na wadze bo znowu wyślą nas do szpitala. W dodatku przez te bebilony mały cały czas męczy się z zatwardzeniami już ręce mi opadają bo nic nie działa a czopka nie można dawać codziennie bo się organizm przyzwyczai i będzie problem Dziś mnie jeszcze mąż tak wkurzył przed wyjściem do pracy że mogłabym piorunami we wszystkich strzelać
Przepraszam że tak się rozpisałam teraz idę was trochę nadrobić bo mały śpi wiec ma trochę luzu
Trzymam kciuki za Wojtusia

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Laurko świetne łupy. Chodzicie z maluchami do lumpa?
Ja chodzę, ale mam takiego lumpa wielkiego, ogromną halę, żeby go przejrzeć całego to ze 4 godziny by trzeba, młody jeździ w wózku z tatą a ja grzebię

Piękne dziewczyny w klubie, super zdjęcia z chrzcin, na prawdę śliczne jesteście.

Ja mam taką zawieszkę do wózka http://www.sklepy24.pl/sklep/zabawko...o-wozka/442249
młodemu się podoba

Wczoraj pierwszy raz SAM zasnął w łóżeczku! Co prawda był mega zmęczony, zajęło mu to 30 minut ale SAM
Teraz leży w łóżeczku, słucha karuzeli i coś tam pyskuje Może zaśnie jak się znudzi.

Idę nadrabiać dalej
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:02   #4841
evelizarda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej hej!

dziewczyny, ja was w życiu nie nadrobię! czeeemu wy macie takie grzeczne dzieci? ja też chcę!
To może stworzymy jakiś klub? wierz mi, nie jesteś sama ja miałam dziś taki cyrk w nocy że padam na twarz. Baby właśnie odsypia, choć nie wiem czy odsypia- strasznie je rączkę, i tak głośno że pewnie się zaraz obudzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 09:12   #4842
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Nadrobilam was z telefonu ale nie umiem sie polapac jak tu sie odnosi
Mala teraz mi sie przypmnialo ze ja jednak tez 25 robilam test bo 26 to byl dzien mamy i jechalam robic zdjecia na slub i musialam nosic te ciezkie torby.....

My dzis na szczepienie na rota jedziemy....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-04, 09:13   #4843
badziabadzia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Szaja swietne te zabawki chyba sie na ktoras skusze

Wisienko, slicznie wygladacie

Zosia dziś pobila rekord w ilosci nocnych przebudzen! Dokladnie co godzine, czyli ucinalysmy sobie 20 min drzemki nie wiem skąd to dziiecko ma tyle energii
Stary 2013-04-04, 09:17   #4844
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mam szczescie, moja tesciowa jest kochana, nie wtraca sie, zawsze skora do pomocy i doskonale rozumie moja sytuacje.
Jednak jest zbyt gadatliwa i wieczorem jakby sie miala nagle pojawic z nowa gadtka, to ani ja, ani tz nie wytrzymalibysmy tego.
moja gada jak nakręcona, że tez jej sliny nie brakuje nigdy
a mieszkamy w jednym domu, wiec mozesz sobie wyobrazic... czasami mi para uszami idzie....

Meneq a mam pytanie- bedziesz uczyc małą polskiego?
Stary 2013-04-04, 09:20   #4845
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
No dobra, znalazłam jedno zdjęcie, na którym zrobiłam mega porąbaną minę, bo uciszałam dziecię. Tak więc brechtać się można. Piękni nie jesteśmy, ale się kochamy, i chyba to się liczy.

Edit. No i za☠☠☠iście, nie mogę dodać foty. Spróbuję jutro.
O, a jednak.
wyglądasz bardzo dobrze, co Ty głupoty gadasz aaa i masz super kieckę
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
moje maleństwo śpi- dziś drugi dzień bez smoczka i nic się nie wyginał i prężył przy cycku

mikrodermabraza to takie złuszczanie i oczyszczanie głębokie, głowica jest diamentowa i podobno ona cuda działa
generalnie oczyszcza, rozjaśnia zwęża pory- uwielbiam ten zabieg

a co do cellu to ja przerobiłam już wszystko bo ja mam chorobowy cellulit, do tej pory wydałam grube tysiące na zabiegi w profesjonalnych gabinetach nawet medycyny estetycznej pod okiem lekarza i ..... zero efektu, serio
znam osoby co były doktnięte cellulitem i czasem coś nieznacznie pomagało ale na pewno nie jeden zabieg a cała seria 10-12
kup sobie lepiej chińskie bańki i się masuj tylko pod warunkiem,ze nie masz skory naczynkowej
ja sobie bardzo chwale ale niestety pajączki zostały do usunięcia

ktoś ma wieści od Authentic i Neti? nie widać też AniołkaKB ani Biszonki nie wiem kogo jeszcze pominęłam
co do pierwszego pogrubionego to zdradź tajemnicę jak Ci się to udało?
co do drugiego to nie było też dawno j1987
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj rozmawiałam i z Neti i z Authentic na fb- obie walczą z problemami skórnymi Maluszków , jest dosyć nieciekawie , tzn u Neti jest poprawa a u Authentic nadal nie wiadomo co Małej jest czy skaza czy AZS .

Marsi a masz jakieś pomysly na skore naczynkową? Jak ją pielęgnować, jak pozbyc się naczynek?

Już 22 a moja dzidzia coś zasnąć nie może, zawsze zasypiała o 20-21 a dzisiaj coś jej nie idzie ;/ moja maruda biedna

Dziewczyny piękne zdjęcia macie !
dołączam się do pytania
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Taaak, moja też tak robi, uwielbiam to Przerywa jedzenie, i takiii smajl piękny!
(m.in dlatego lubię kp, za ten kontakt i przytulanie, łapanie mnie rączkami itp.. - w ogóle wcześniej nie widziałam tak tego, więc wszystko mi było jedno jak będę karmić, teraz cieszę się z kp)

Nooo....mi się takie stany rozczulenie codziennie zdarzają, masakra jakaś... nie sądziłam, że będę na takim chaju, moje dziecko to najlepsze co mi się w życiu mogło przytrafić (nawet jak na pysk padam), a nie sądziłam, że kiedykolwiek będzie mi dane mamą zostać

Spokojnie!
Mały jest malutki bardzo - moja w tym czasie też zaczynała dopiero *
Zaskoczy cię w najmniej spodziewanym momencie, zobaczysz

O tak, też miałam ten zimny pot))

Kurczę, ale mnie na wspominki wzięło...to nie do uwierzenia, że ta kropka z usg teraz leży sobie w łóżeczku i śpi.....

Refleksja: mojej rzadko się zdarza prężyć się przy piersi itp - ale zazwyczaj powody są 2:
1. Bączki/kupka, która chce a nie może się wydostać
2. Zmęczenie/niepokój - w sensie "chcę zasnąć, ale nie mogę" - puszcza łapie, puszcza, łapie - i widzę przy tym, że nie chodzi o jedzenie - chwilkę ssie nerwowo i stop.
Pomaga pobujanie, pogłaskanie po buzi delikatnie, "szzzzzz" do uszka, takie no rzeczy wyciszające ją.
Często też gdy marudzi (niekoniecznie przy piersi) to ze zmęczenia, którego nie ogarnia sama.

Nie zawsze musi o jedzenie chodzić.

Ale jak już jestem przy temacie: mamy kp - co to wg was znaczy karmienie "na żądanie"? Kiedy dziecko "żąda" jedzenia, jak to odczytujecie?
co do prężenia przy piersi to zauważyłam, że u nas najczęściej tak jest jak kupka nie może wyskoczyć, dzisiaj tak było, na szczęście bomba poszła i Mały mógł skończyć pałaszować posiłek
co do karmienia na żądanie to u nas wygląda to tak, że Mały płacze, nie można go uspokoić niczym, ma czystą pieluchę i jak wkłada sobie rączki do buzi i tak dziwnie merda główką. Nie patrzę już teraz na zegarek, chociaż dziś w nocy pobudki były równo co 2,5 h, za to w dzień jest już różnie.

Wstaliśmy, Kubuś zjadł, potem "mówił" do mnie jak ja jadłam, potem znów zjadł i teraz śpi w wózku, odkryłam, jaki to wspaniały usypiacz
fewcia Ty próbowałaś usypiać Małą w wózku?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 09:25   #4846
sylwietta1988
Zakorzenienie

Black, bo wczoraj zapomniałam- mała cały tatuś i chyba bedzie miala rudawe włoski tak jak chciałas? bo mi na zdjęciu tak wygląda

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Wstaliśmy, Kubuś zjadł, potem "mówił" do mnie jak ja jadłam, potem znów zjadł i teraz śpi w wózku, odkryłam, jaki to wspaniały usypiacz
ja straszyc nie che, ALE
moja kolezanka usypiała synka tylko w wózku, potem mały miał 3 lata i inaczej nie umiał zasnac wieczorem, nogi dyndały daleko poza wózkiem a ona nim dryndała na prawo i lewo bo inaczej był płacz...
u mnie wózek tylko na dwór jest

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

http://demotywatory.pl/4096237 jaki mały ma zaciesz
Stary 2013-04-04, 09:28   #4847
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej Kobietki mam pytanie, mozna w biedronce kupic torbe izotermiczną ?? :p

Debrah, noo mi sie porobily po proodzie rozstepy, ale nie sa takie widoczne... ale wlasnie musze zaczac je smarowac ta mascią, bede robic tak wlasnie ze na noc ta mascia a w dzien balsam. Tak jak w ciazy na noc oliwka a w dzien balsam;p

acha, moje pierwsze objawy ciazy- wysypka na obu dłoniach ! ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:31   #4848
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość

Zosia dziś pobila rekord w ilosci nocnych przebudzen! Dokladnie co godzine, czyli ucinalysmy sobie 20 min drzemki nie wiem skąd to dziiecko ma tyle energii
.
też się nad tym zastanawiam patrząć na Blankę...
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
próbowałam,ale nie działa, więc wózek tylko na dwór będzie... ech... taka mi się trafiła mała terrorystka
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:31   #4849
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
moja gada jak nakręcona, że tez jej sliny nie brakuje nigdy
a mieszkamy w jednym domu, wiec mozesz sobie wyobrazic... czasami mi para uszami idzie....
nie jesteś sama, mam podobnie

ktoś tutaj mi narobił chęci wklejając gazetkę biedronkową na tę komodę z koszykami tylko się zastanawiam gdzie ją postawie
8-go lece do biedronki
Dziewczyny, zarzuciłam Was trochę fotkami w klubie - mam nadzieję, że się nie pogniewacie
Mało mam czasu, żeby coś z Wami popisać. Nie wiem jak Wy to robicie, że macie na to czas- dajcie mi jakąś receptę
Wszystkie Wasze dzieciaczki w klubie przesłodkie i przecudowne

silver
, trzymam kciuki za Darie, żeby w końcu głowkę podnosiła, nam się udało w załączeniu dowód
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg głowkawgore.jpg (31,2 KB, 57 załadowań)

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 09:31   #4850
litllesweetangel
Lurker ;)

Mala tez mnie odrzucalo jak czulam kawe i.... Tza nie moglam zniesc zapachu mezczyzny ani zelu pod prysznicz ktory miesiac wczesniej sama wybralam.

My tez sie nie przejmowalismy wpadka wczesniej Tzn u nas akurat robienie dzidzi bylo swiadome :P Wyliczylam sobie dni plodne( wyczytalam kiedy trzeba probowac zeby byla dziewczynka ) i wioo Pierwszy test wyszedl negatywny- zrobilam przed okresem. Poryczalam sie. Pozniej nie dostalam okresu, 3 pozytywne testy ale nie moglam uwierzyc dopoki nie zobaczylam kluski na USG ( Moja mama do teraz mysli, ze to wpadka. Wymarzyla sobie ze najpierw pojde na studia wiec zniszczylam "jej plany")

meneg jestem prawie 7 tyg po porodzie i krwawie juz tydzien, na poczatku bylo lekkie teraz mocniejsze sporo i tez zastanawiam sie czy to juz okres...

Dolaczam sie do pytania o naczynka. Mam cale nogi w nich

Co do tykania cyckow u mnie bylo wrecz odwrotnie, TZ co chwile chcial macac jak karmilam, a ja mowilam ze one sa teraz kluseczki :P

O dzis temat w Rozmowach w toku o babkach wstydzacych sie swojego ciala po ciazy.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:32   #4851
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki mam pytanie, mozna w biedronce kupic torbe izotermiczną ?? :p

Debrah, noo mi sie porobily po proodzie rozstepy, ale nie sa takie widoczne... ale wlasnie musze zaczac je smarowac ta mascią, bede robic tak wlasnie ze na noc ta mascia a w dzien balsam. Tak jak w ciazy na noc oliwka a w dzien balsam;p

acha, moje pierwsze objawy ciazy- wysypka na obu dłoniach ! ;]
ja mam na brzuchu rozstępy masakra!! nie wiem już co z nimi robić. w ciąży nie było ich widać, a po porodzie wylazły nie wiadomo skąd

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:33   #4852
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej kochane

Wlaśnie jem sniadanko,Daria śpi w łóżeczku, Tż polazł na siłownie a ja biorę się za nadrabianie a tyle tego jest że wszystkiego nie dam rady cytować a chcę nadrobić póki Daria śpi
Stary 2013-04-04, 09:42   #4853
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jak już jestem przy temacie: mamy kp - co to wg was znaczy karmienie "na żądanie"? Kiedy dziecko "żąda" jedzenia, jak to odczytujecie?
U mnie tak jak u Was mała zaczyna płakać i nic jej nie uspokaja, więc wtedy ją dostawiam do piersi. Czasem nie czekam tylko jak widzę, że minęła już godzina od ostatniego karmienia, a zaczyna się niecierpliwić to też ją dostawiam.

Cytat:

A co do smarowania: właśnie mi się tubka skończyła więc chwilowo nie smaruję, muszę kupić nową.
Tylko trochę nie to wkurza bo ja smaruję bliznę + kilka małych rozstępów z brzucha i mi to koliduje ze smarowaniem balsamami całego brzucha więc często wieczorem była maść, a rano balsam lub odwrotnie.
To ty pisałaś, że ci się teraz po porodzie rozstępy na brzuchu zrobiły?
Też smarujesz??
Pomaga Ci coś ta maść na bliznę i rozstępy?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Troche mniej swedzi ale może dlatego ze zarzyłam tabl ktora mi lekarka wczoraj przepisała,tylko że przez to nie mogę na razie karmić piersią i właśnie podałam jej mm No ale takie swędzące bąble już miałam że wytrzymać nie szło...
Mam nadzieję, że wrócisz do kp. Bądź dobrej myśli i się nie dołuj przede wszystkim

U mnie pierwszym objawem ciąży (wtedy jeszcze nie wiedziałam, że zaciążyłam) było okropne ssanie w żołądku. Jadłam i jadłam, a i tak ciągle mnie ssało

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:42   #4854
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Czy jest na sali osoba która umie ładnie pisać? W sensie merytorycznym-humanisty poszukuje, do pomocy przy napisaniu eseju na zajęcia.
Bardzo będę zobowiązana i wdzięczna za pomoc !
Help help !!!
też wczoraj o pomoc prosiłam, ale ni chu chu w ogóle na mój post
na jaki temat masz ten esej?

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

O dzis temat w Rozmowach w toku o babkach wstydzacych sie swojego ciala po ciazy.
oglądam więc

Moje dziecko ma źle w głowie po tym chrzcie jak Boga kocham...
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:44   #4855
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma źle w głowie po tym chrzcie jak Boga kocham...
A co się dzieje?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:54   #4856
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A co się dzieje?
Drze się,a raczej łupi jak jaźwiec, w dupie ma jedzenie o danych porach, je sobie po 30ml, ślini się, pakuje wszystko do buzi, gorączki nie ma, zrywa się we śnie i nawet nie raz ręce nie pomagają. Amen
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:56   #4857
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Mnie też, zatoki zawalone do tego :/

Cytat:

[/COLOR]http://demotywatory.pl/4096237 jaki mały ma zaciesz

Fajne

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Po raz kolejny mam wrażenie, że osoba która proponuje tematy w tv zagląda notorycznie na wizaż - nie powiem, ile razy miałam tak, że walnęłam na forum temat a krótko potem w tv był...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:00   #4858
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Właśnie miałam się pytać co ty z tym avatarem tak szalejesz
Za każdym razem myślę czy jakaś nowa mamusia nie napisała :p
Cytat:
agentka ja jestem 3 lata na wizazu a to moj drugi av
No taka to ja już jestem Niezdecydowana okropnie

Cytat:
odpowiedz na to, dlaczego nie ma wiosny:

http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

no i wszystko jasne dlaczego nie ma wiosny

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Dawno nie załączałam zdjęć, a wiec oto mój Krzyś
Cud , miód i orzeszki Ale podobny do mamusi

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Opowiadam wczorajsze przeboje.
O jej ale mieliście przeżycia.... Ja też uważam że ta baba się o to prosiła... no i ewidentnie ktoś wiedział że ma tyle cennych rzeczy w mieszkaniu...

Cytat:
Hahahaha a wiesz, ze pierwsze co sprawdzam to gdzie jest biedronka? Hahaha

Lecę dalej nadrabiać
Stary 2013-04-04, 10:01   #4859
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Black, bo wczoraj zapomniałam- mała cały tatuś i chyba bedzie miala rudawe włoski tak jak chciałas? bo mi na zdjęciu tak wygląda

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

ja straszyc nie che, ALE
moja kolezanka usypiała synka tylko w wózku, potem mały miał 3 lata i inaczej nie umiał zasnac wieczorem, nogi dyndały daleko poza wózkiem a ona nim dryndała na prawo i lewo bo inaczej był płacz...
u mnie wózek tylko na dwór jest

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

http://demotywatory.pl/4096237 jaki mały ma zaciesz
też się tego boję dlatego wózek jest w "szczególnych wypadkach" kiedy już nic nie pomaga, w nocy zawsze śpi w łóżeczku, a odkładamy go aż w nim nie zaśnie. Mam nadzieję, że mu nie skrzywimy przez to psychiki
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
nie jesteś sama, mam podobnie

ktoś tutaj mi narobił chęci wklejając gazetkę biedronkową na tę komodę z koszykami tylko się zastanawiam gdzie ją postawie
8-go lece do biedronki
Dziewczyny, zarzuciłam Was trochę fotkami w klubie - mam nadzieję, że się nie pogniewacie
Mało mam czasu, żeby coś z Wami popisać. Nie wiem jak Wy to robicie, że macie na to czas- dajcie mi jakąś receptę
Wszystkie Wasze dzieciaczki w klubie przesłodkie i przecudowne

silver
, trzymam kciuki za Darie, żeby w końcu głowkę podnosiła, nam się udało w załączeniu dowód
za piękne podnoszenie główki

silver pewnie nie czytałaś mojego posta o tej wysypce? Bo mam wrażenie, że ja miałam taką samą jak Ty...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:04   #4860
elllmi
Zakorzenienie

heloł
jestem na 146 stronie i dzielnie nadrabiam
TŻ siedzi już drugi tydzień w domu i nawet na wizaż czasu nie mam niech już jedzie w cholerę

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości